toukokuu 23, 2024, 10:20:57 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - -mtk-

1
Valmisruoat / "Paholaisen Patonkia" k-CM Jumbossa
joulukuu 04, 2012, 10:59:33 ap
Osuipa silmiin otsikon mukainen patonki paistopisteestä (2,90€). Kyseessä siis ihan vain pelkkä patonki siinä missä esim. valkosipuli- tai juustopatonkikin. Kyseessä myymälässä paistettu patonki jossa valmistusaineissa mainittu mm. Naga Jolokia -jauhe ja paahdettu Habanero. Lisäksi taikinaa on ryyditetty tomaatilla ja päälle rapsittu juustoa.

Pientä jälkilämpöä tuotteessa on kyllä aistittavissa, kuitenkin sen verran miedosti että tuotteella voi olla jopa elinedellytyksiä. Ihan OK tuote, itse en ihan varma tuosta tomaatista ole ja toki chinensen maku saisi olla voimakkaampikin.

Mielenkiintoista nähdä, kuinka pitkäksi tuon tuotteen elinkaari muotoutuu.
2
Tee-se-itse / Helppo altakastelulaatikko
heinäkuu 05, 2010, 09:43:37 ap
Aikani mietiskelin kasvihuoneeseen sopivia laatikoita jossa chilit viihtyy ja mittailtuani kasvihuonetta sekä erilaisia laastipaljuja päädyin seuraavanlaiseen ratkaisuun. Sinällään ratkaisu ei ole mitenkään uusi ja ajatukset ovat enempi vähempi täältä lähtöisin, mutta kun sitä ei ole pikaisesti katsottuna täällä kootusti esitetty niin tehdään se nyt tässä:

Eli bongasin keväämmällä Kodin Anttilasta Allibert varastolaatikoita, jotka olivat paitsi elintarvikemuovia, niin myös erittäin passelin mittaisia omaan kasvihuoneeseeni. Mitat olivan jotain 39cm*60cm ja korkeutta muistaakseni jotain 30 cm kokonaistilavuuden ollessa 50 litran luokkaa. Nämä ovat siitä loistavia että näitä menee omaan kasvihuoneeseen rinnakkain kuusi kappaletta (6*39 cm) kun kasvihuone on 240cm pitkä. Myös syvyys (60 cm) oli passeli, kun tilaa oven molemmin puolin on 60 cm. Hintaa laatikoilla oli silloin tarjouksessa 5,95€ kappale.

Sitten kun olen hieman laiska kastelemaan, niin piti miettiä kuinka näistä saisi altakastelevan version. Tätä varten ostin Bauhausista 32mm muovista valkoista vesiputkea pari kolmen metrin pätkää (~ 6€ kappale) ja matkaan tarttui toki pari paalia puutarhaturvetta sekä pari säkkiä leca-soraa.

Tästä edettiin siten että sahattiin vesiputkesta laatikon korkuisia pätkiä yksi kutakin laatikkoa varten. Putki tökätään pystyyn laatikon toiseen "etukulmaan" ja laitetaan pohjalle sellaiset 4-5 cm lecasoraa. Tämän jälkeen porataan reikä laatikon toiseen etukulmaan leca-sorakerroksen yläreunan kohdalle. Tämän jälkeen mätetään laatikko turvetta täyteen, chilit sisään ja vielä kerros leca-soraa pinnalle haihtumisen vähentämiseksi. Toimitaan kuten altakasteluruukun kanssa eli ensimmäisen kerran päältäkastelulla turve märäksi ja seuraavilla kastelukerroilla kaadetaan vettä putkeen niin kauan kunnes poratusta reiästä tulee vettä ulos. Veden virtausta voi parantaa poraamalla putken alaosaan vaikkapa pienen reiän.

Itsellä on tällä hetkellä kolme kasvia per laatikko (kaksi olisi varmaan parempi, mutta kun on ahne, niin on ahne) ja ovat hyvin tulleet toimeen viikon yhdellä kastelulla - jopa viime viikon helteilläkin. Varmaan tulisivat toimeen pitempäänkin, koska viikossa ei vielä näy kasveissa mitään merkkejä veden vähyydestä. Täytyy joskus katsoa, kuinka kauan ne pärjää - tosin liikkuvaan maaliin ampumistahan se on, kun kasvit kasvaa koko ajan ja ilmatkin vaihtelee.


3
Otsikon mukaista aihetta pähkäilen tässä yöpakkasten loppumista odotellessa.
Eli en ainakaan äkkiseltään haullakaan tai infernosta löytänyt suoraan viitteitä aiheeseen, eli viihtyykö pubet pääsääntöisesti paremmin ulkona (=viileämmässä) kuin kasvihuoneessa. Muutamia yksittäisiä kommentteja aiheeseen löytyy jotka puhuvat raikkaan ulkoilman puolesta, mutta onko kukaan perehtynyt asiaan tarkemmin/tehnyt jotain vertailua? Harmittavasti itselläkin on pubeja vain yksi per lajike, joten ei pysty itsekään moista vertailua suorittamaan.
4
Mausteet / Santa Maria Hot Habanero & Passion Salsa
huhtikuu 20, 2010, 23:00:34 ip
"Habaneron ainutlaatuinen chilinmaku yhdessä passionhedelmän kanssa antaa tälle salsalle tulisen ja pirteän maun"

Jep jep... Tulipa taas mentyä vipuun.

Kiva idea, mutta Habaneroa tästä en kyllä maistanut laisinkaan ja salsa oli muutenkin hieman... omituisen makuista. Ja toki luonnollisesti täysin tuletonta, tai sitten sattui vaan hyvä päivä.
Habaneron maun puuttuminen kyllä valottui kun katsoi tuoteselostetta: "Habanero 0,3%"  Ilmankos, pikaisella laskutoimituksellahan tuo tarkoittaa että tuossa 195 gramman purkissa on jopa karvan yli puoli grammaa habaneroa  :o En suosittele ainakaan habaneron perään haikaileville, mutta muuten saattaa jopa olla syötävääkin ("just add Habanero"). Tuo passion ilmeisesti tekee siitä hieman oudon makuista, pitäisi vaan päättää pitääkö siitä vai ei.

Kaikkea sitä myydäänkin, mutta toisaalta siinä kuitenkin selosteen mukaan on habaa, ettei se ihan pelkkä nimi ole vaikka maullisesti onkin.
Mahtaisikohan tuo saman sarjan tomatillo-salsa olla hyvää? Noh, ehkä en vain koskaan opi :)