toukokuu 25, 2024, 13:41:58 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Macex

1
Tulipa ostettua moiset lannat kun Chili-Ilen satoa katselin Youtubessa ja tuli sitten ajatus testailla kuinka tuo ph-perfect oikein toimii.
Väittävät, että ei tarvitse itse puskuroida ph:a alaspäin tai ylöspäin millään jauhella tai litkuilla, vaan että lannat pönttöön ja vesi asettuu täsmällisesti ph5.5:een.

Koska olen skeptinen, niin pakko oli testata moinen väittämä.

Mittavälineinä toimii Milwaukee pH600 ja Milwaukee CD611. Molemmat mittarit kalibroitu näyttämään täsmällistä tulosta.
Jotta saisin täsmällisiä tuloksia, mittasin 1l mittakannuun vettä yhden kilon, joka vastaa yhtä litraa. Näin ainakin wikipedia väittää  :)

Testin ekalla osuudella lisään valmistajan antaman ohjeen mukaan järjestyksessä Micro, Grow ja lopuksi Bloom. Jokaisen lisäyksen jälkeen sekoitan vettä kunnolla, että on varmasti sekaisin ja että ei tule mitään ongelmia tai epätasaisuuksia tulosten suhteen.

Käytettävän veden arvot ennen lantoja olivat: EC 0.3 ja PH 7.5

Laitan ensinksi 1ml jokaista lannoitetta välissä seikoittaen, aina siihe asti että jokaista on 4ml/litraa kohden mitta-astiassa.

Tuloksia:

1ml: EC 1.0 PH 6.2

2ml: EC 1.7 PH 6.2

3ml: EC 2.4 PH 6.0

4ml: EC 3.1 PH 5.9

Tässä kohtaa pidin 10 minuutin tauon ja annoin litkun olla mitta-astiassa. Ajatuksena tässä että jos litkut tasoittuu ja ph laskee mainostetulle tasolle. Tauon jälkeen mitattuna tulos oli EC 3.1 ja PH 5,9. Ei siis muutosta.

Mietin, että mahtaako tuloksiin vaikuttaa, että tiputtelen lantoja lisää mitta-astiaan 1ml kerrallaan peräjälkeen. Tein siis mittauksen laittaen litraan suoraan 4ml jokaista lannoitetta. Tulos: EC 2.7 PH 6.0. Ei merkittävää eroa PH:ssa, EC oli vähän korkeampi ensinmäisellä tavalla. Pidin taas 10minuutin tauon, sekoitin mitta-astiaa ja testasin, että olisiko muutosta. Ei ollut, tulos täysin identtinen.

Tulokset ei ainakaan itsellä puhu tuon ph-perfectin puolesta. Lannat ovat uunituoreita, ostettu n. 1kk sitten ja ovat olleet avaamattomina viileässä ja valolta suojassa vaatekaapissa.

Jos jollain on samoja lantoja, olisi kiva saada rinnakkaistuloksia omien havaintojen rinnalle, että saisi laajempaa vertailupohjaa.

Ajatuksia ja ideooita otetaan vastaan, mähän nyt vaan räpeltelin tälläsen kun oli tylsäää  :)
2
Tori / O: supertulisia chilejä
lokakuu 22, 2014, 18:11:15 ip
Ostetaan tai otetaan vastaan supertulisia chilejä pirkanmaan alueella
3
Mitenkäs yhdistyksen kamat ja niiden inventaario? Onko tämä salaista tietoa vai voiko tässä udella, että mikäs sen tilanne on?
4
Pistäkääs tänne rivakasti erillaisia reseptejä illan istujaisiin sopivista chiliherkuista. Työkaverille pitäis saada hot hot evästä, saa olla mukana myös mietojakin vaihtoehtoja mielellään, että kaikille olis kaikkea.

Kiits!
5
Muut harrastukset ja elämä / Julkkis-BB
syyskuu 03, 2013, 21:31:49 ip
Kuinka moni katsoo tällähetkellä ekaa livelähetystä?

Moniko aikoo seurata?

Facebookin mukaan ainakin pari foorumiaktiivia on nenä ruudussa kiinni  ;D
6
Jäkätijäkäti / K18- Mitä mukissa.
maaliskuu 23, 2013, 01:09:13 ap
Eli mitä alkomahdollista on ollut mukissa tänään, ei oo päivällä väilä, kuhan on ollut.

Itsellä tänään useampi punainen pieni tölkki eston positajaa ja kohta ajattelin juoda vähän punaviniä.
7
Kerätkäämme tänne tarinoita, jotka voivat koskettaa, rohkaista ja poistaa epäluulot itsestämme.

Aloitan omallani.

Tänä päivänä, ilta oli jo saapunut ja hämärtänyt valon pois horisontista.
Oli aika alkaa toimittaa ilta-askareita. Normaaliin tapaan ajan partani illalla, että aamupäivästä jo se kivasti raapii työhanskoja töissä.
Kävin päiväseltään jo ostamassa itselleni sopivaa partageeliä, juuri sellaista mistä en voi kieltäytyä ja mitä en tule ikinä vaihtamaan. Uskollinen ystävä tässä rouheassa ja melkein juustoraastimen rouhimassa naamassani.
Siinä partaveitsen jo lämmetessä +36.2° asteessa huomasinkin karun kohtaloni.
Olin mielenhäiriössä saanut käsiini Cooling tekstilla varustetun geelin. Viilentävä. Sanat iskivät kuin tikari sieluuni ja melkein jo siinä parahdin itkuun ja näin iltatoimieni romuttuvan.

Viisas mies kun olin ja muistin, kuinka ennenvanhaan ei hevillä eikä kirveellä taivuttu, jos edessä oli vain pieni mäki, tein raskaan hieman arveluttavan tilannekatsauksen ja sainkin hehkulampun loistamaan pääni päälle.

En fiksuna ollut heittänyt vanhaa geelipurkkia pois. Onneksi sieltä sain pari herneen kokoista palluraa, jotka sain kivasti pieneen kulhoon. Otin partasudin kaapista ja aloin veivaamaan kuin parhaimpina jääkiekkoaikoina vastustajan päädyssä. Sainkin juuri kasvojeilleni sopivan määrän vaahtoa vatkattua geelistä. Hymy puolillaan jo peitti kasvoni, mutta entäs se tärkein. Se Moisturise, kosteuttava osa puuttui, mikä auttaisi tässä.
Onnesta silmäni lukittuivat haukan lailla kaapissa olevaan kasvoille tarkoitettuun päivettävään kosteusvoiteeseen, sitä mitä jokaisen itseään kunnioittavan ja Hilfigerin tuoksulta tuoksuvan miehen pitäisi omistaa.
Tästä pari herneen kokoista tippaa kulhoon ja taas mentiin hokkarit punasina veivaamaan.

Nyt tunsin viimeinkin olevani valmis. Koostumus oli jumalainen ja  se jälki. Siinä saa pistää katollisen kirkon poikakuoron tenoritähden posket viereen, niin ei sitä tunnistaisi kumpi onkaan pieni poika ja kumpi on käynyt juuri kiipeämässä maailman suurimman vuoren päälle ilman kenkiä ja tuulipuvussa. Tai siltä tämä koko asia minulle tuntui.

Mutta se, että näin on päässyt käymään minulle, on pakko olla vakiokauppani myyjättären syytä. Hän sen minulle näytti ja antoi käteen tämän tuotteen. Näpsäkkä typykkä oli, iskin silmää tuotetta vastaanottaessa, hänelle pienen punan kasvoille saaden.
Hän olikin katala, kiero ja mitä muita nimiä hänelle kiroaisin.

Vai koittiko hän vain vihjata, että voisin olla vähän vielä viileämmän oloinen nuorimies, nuorison käyttämänää sanaa "Cool" viitaten, kun purkissa luki tuo Cooling?

En siitä ota selvää, käyn huomenna hakemassa koko läänin isoimman kylmägeelipurkin ja vien tälle neitokaiselle käteen ja sanon:"Perkele minkä teit, tuossa sulle"

Näin saan maksettua potut pottuina.

*Kirjoitusvirheet kuuluvat asiaan.
8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Macex ja 2013
joulukuu 17, 2012, 15:43:55 ip

Vai onko sittenkään...?
10
Mutta vain talveksi.

Eli kannattaa käydä hamstraamassa, sillä itse ostin juuri Ylöjärven Citymarketista 1€/PAKETTI!!!
11
Edistyneempi chilinkasvatus / Grow Stones
elokuu 30, 2012, 00:21:27 ap
Onkos näihin kukaan törmännyt vielä?

http://www.youtube.com/watch?v=c_CnBghPc60&feature=g-u-u

Eli kierrätys lasipulloista tehtyjä kiviä, korvaamaan perliittiä, vulkaponic että hydrosoraa. Uudelleen käytettävää kuten hydrosorakin.

Ja mitä luvataan: Keräävät vettä 3.5 kertaa enemmän itseensä kuin hydrosora ja 70% parempi ilmavuus verrattuna perliittiin,

Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta tuotteelta näin tälläisen mainosvideon perusteella, mutta onko hinta lähelläkään sitä mitä hydrosorat maksaa? Voi ratkaista tämänkin innovatiivisen tuotteen markkinat.
12
Nämä ruoat lisäävät seksihaluja

"Chili saa veren virtaamaan kehossa ja sydämen sykkimään tiiviimmin. Chili-mausteen sisältämän kapsaisiini-yhdisteen vaikutukset muistuttavat kiihottumista."

Ei ihme, että täällä porukka välillä käy kuumana :D
13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Macex ja Vuosi 2012
tammikuu 10, 2012, 20:45:02 ip
Noin.

Nyt se sitten alkaa taas, siitä mihinkä viimeksi jäätiin. Täältä voi lukea missä mentiin vuonna 2010 ja 2011

Virallinen kasvatuslista
 • 1. Rocoto Manzano Red

 • 2. Aji Cristal

 • 3. Ramiro

 • 4. Naga Morich

 • 5. Pink Habanero

 • 6. Harolds st Bart`s

 • 7. Early Jalapeño

 • 8. Jalapeño Hercules

 • 9. Lemon Drop

 • 10. Jalapeño DRH-7400

 • 11. ChampionLista voi kasvaa jos kasvattaja niin haluaa, ei siis lukkoon lyöty, mutta alustavasti virallinen ja veden pitävä.Tuonne ne sitten menee.Pöntössä jo olevat asukit.Caribbean Red Habanero. Bonchiksi meinasin, mutta mitäs kävikään. No, podittaa ja näköjään kypsytteleekin noita tuolla väliaikaisen keinovalaistuksen alla.Ihme murhekryyni Trinidad Scorpion Morouga Blend. No, elossa on ja kukkii välillä, mutta ei taida lämmöt ja valot riittää sen enempään.Orange Habanero. Sama tarina kuin CRH:lla, mutta ei vielä ainakaan kypsytä.Kärsineen näköinen Lanceolatum. Elossa se silti on ja uutta lehteä pukkaa koko ajan.Isommasta CRH:sta aikanaan leikkastu pistokas. Hyvältä näyttäis, voisi ehkä haluta uuteen kotiin.  ;)
14
Tori / Annetaan: Isoja puskia.
syyskuu 08, 2011, 01:16:09 ap
Eli annetaan seuraavia puskia eteenpäin:


 • Caribbean Red Habanero x2

 • Cayenne LS x2Sijaitsevat Ylöjärvellä. Mieluiten haku, mutta voidaan sopia myös jos toisin Treelle.
15
Uusien jäsenten esittelyt / Macex ja mitä vielä...?
elokuu 09, 2011, 19:39:59 ip
Iltaa kaikille arvonsa tunteville Herroille ja Rouville!

Itsensä paljastaa nyt nahkakkinsa alta Macex!
Eli vuosimallia -88 oleva vähän ajettu, chilinistiksi 2v sitten kääntynyt veijari.

Päiväkirjasta voikin lueskella, mutta kerrataas. Kasvattelu lähti yhdestä Plantagenista ostetulla siemenpussilla, joka räjähti käsiin niin, että oli n11-12kpl Cayenne Long Slimmejä nurkat täynnä. Niitä sitten siinä kasvateltiin ja parit annettiinkin eteenpäin niin, että talvea kohden olikin enään 6-8kpl kasveja joita natikan alla valolla kylvetin.

Nyt on enään 2 Cayennea, mutta lajikkeita tuli toisella kaudella siten vähän enemmän, kuin tuo yksi.

Eli tällähetkellä on 10L ämpäreissä muhimassa seuraavia:


 • Orange Habanero x1

 • Caribbean Red Habanero x2

 • Champion x1

 • Trinidad Scorpion Morouga Blend x1

 • Lemon Drop x2

 • Bolivian Rainbow x2

 • Cayenne Long Slim x2Sellasta. Kerroimpa nyt vaan, jos jotain sattusi kiinnostamaan.  ;D
16
Muut harrastukset ja elämä / Miltä kesäsi näyttää?
huhtikuu 30, 2011, 18:23:29 ip
Eli kootaas ihmisten kuvia, mikä teidän mielestä saa teidät ajattelemaan kesää tai saa kesäfiiliksen päälle  :)

Itellä tälläinen kepeä kuva, joka tietää aina kesää ja hyvää fiilistä, eli kesäfillarien vaihto auton alle.

17
Sellainen kysymys, että onko tuolla mitään villichilejä tai jos joku on käynyt, niin mistä siellä voisi tuoreita tai jopa pelkkiä siemeniä ostaa?
18
Onkos tää kaikilla vai kettuileeko mulla toi YV postilaatikko?
19
Onkos kukaan keksinyt ostaa noita vaatetelineitä näille isoille valaisimille telineiksi?
Esim:
Ikea telineet
Clas Ohlson
Ohlssonilla ei lue kantavuutta, Ikean telineissä lukee ja Bilteman nettikatalogissa olevassa on aika heppoinen kantavuus 15kg.

Ei tarvitsis porailla reikiä, mikä mulle ei tällähetkellä tule kuuloonkaan. Isommille puskille ei varmaan korkeus riitä, mutta pienemmille kyllä kevyesti.
20
Oon pongannut toiselta foorumilta tälläisen, että on myyntiosion alla stickynä "Hyvät/Huonot kauppamiehet/naiset" topic, missä voi antaa kommenttia henkilöstä jonka kanssa on tehnyt kauppaa. Eli vaan pienesti mainittu että:" Plussaa sillejasillenick:lle hyvästä kaupankäynnistä ja tavarantoimituksesta ja vastailusta jne jne" Helpottaa ostamisaikeita, jos myyjällä on positiivista palautetta ja hänet tuolta topic:a löytää. Uusilla kauppamiehillä tietenkin on aina vähän huonot asetelmat tässä, koska eivät vielä ole saaneet positiivista kommenttia, mutta oikein tekemällä asiat ne kyllä tulee :)
21
Moro!

Tälläinen pyörähti mieleen eräältä toiselta foorumilta, missä oli kaksiosainen projektiosia. Eli siellä oli tää virallinen osio, mihinkä projektin pitäjä päivitti projektiaan ja oli erillinen keskustelu osio, missä sitten pystyi keskustelemaan erikseen kyseisestä projektista. Tää selkeyttäis ja tuota oman projektin tekemistä ja se olisi ns. keskeytymättömiä topic:ja mistä voisi lukea ja seurata pelkästään tähän kyseiseen projektiin liittyviä asioita ja keskustella sitten muualla.

Kyllähän tää nykyinenkin on toimiva ja hyvä systeemi, en kiellä sitä, mutta kiva olisi vaan seurata pelkästään kuvia ja tekstejä projektin pitäjältä.

Tähän tyyliin mitä tuolla on projektiosiossa niin olen viittaamassa. http://fin-tuning.net/FTBB/index.php?PHPSESSID=87b707772e74def098bf63041bf118d6&action=forum
22
Moro ystävät hyvät!

Aloitan tälläisen päiväkirjan tänne, koska haluan jakaa tämän hienon harrastuksen teidän kanssa. Suurempia laarituksia jakelematta suoraan asiaan.

Eli siemenet pistin multaan maaliskuun alussa vuonna 2010. Idätyksessä käytin kirsikkatomaatteja sisältänyttä pientä muovista kippoa, missä on pohjassa ja kannessa reikiä. Pistin 2.5-3cm multaa ja siemenet sinne vaan sykkimään ja kannen kiinni. Ensinmäinen virheen tein siinä että en kastellut tarpeeksi usein, niin multa pääsi välillä kuivahtamaan. Mutta tulihan sieltä sitten jossain vaiheessa 12 pientä Capsicum Annuum Lombardojen alkua pinnalle ja annoin niiden kasvaa siinä n.3cm pituisiksi ja siirsin ne sitten isompiin ruukkuihin.

8.6.2010 Kuten tästä huomaa, laitoin chilini 3 ruukkuun. Kahdessa ruukussa oli siis 4 pientä chilia ja yhdessä 3. kahdessa ruukussa chilini kasvoivatkin hyvin verkkaisella tahdilla ja rupesin antamaan niille Kekkilän Kukkaravinne jauhetta kasteluveden mukana. VIRHE. Kyseinen ravinne kiihdytti kyllä kivasti pituuskasvua ja rehevöitti pienesti kukkaa, mutta varret olivat todella ohuita ja ei jaksanut latvassa olevia lehtiä kannatella, niin pistin näille veijareille sitten tukikepit.

9.7.2010 Kuten kuvasta huomaa, niin kasvu oli kivaa, mutta hentoset varret eivät haitanneet minua, koska en tiennyt että tää oli huono homma. Ja en siirtänyt tarpeeksi ajoissa chilejäni omiin ruukkuihinsa, koska en pidin niille hyvänä ratkaisuna olla samassa ruukussa.

11.7.2010 Kyllähän siellä nuppujakin tuli ja tuosta jopa tuli kunnon hieno kukka joka pölöttyi ja sain ekan podin kasvamaan.

17.7.2010 Siirretty isompiin ruukkuihin, kohtuullisen terveen näköisiähän nuo olivat ummikon silmiin :)

21.7.2010 Kivan näköisestihän se siitä sitten lähti kasvamaan ja chilimies oli haltioissaan :)

1.8.2010 Siirsin chilini sisälle ja ostin Ikeasta 2kpl Tertil pöytävalaisinta, koska ovat E27 kannalla ja niihin Megaman 15W "kasvivalot". Virhe, Eihän noilla valoilla mitään tee, joten hätäseen vaihtuivat sitten Megamanin 23W 4000K Cool White valoihin. Tuon alumiiniteipatun paksun pahvin funktio tuolla olla on heijastaa edes vähän valoa takaisin chileille, mikä menee ohitse, Ehkä vähän lämpöäkin eristää lattiasta, mutta chilien keskellä menevässä lämpömittarin anturissa on jatkuvasti lämpötila siinä 23C ja maksimissaan 24C, niin eiköhän lämmöt oo kohdillaan. Valaistus pitäis laittaa vaan kuntoon.

31.8.2010 Jumalaton shokki meinas tulla kun pääsin kotiin yöllä töistä ja meen katsomaan makkariin chilejäni. Ovelta nään että jotain on tapahtunut ja isompi podi näyttää puoliksi ihan mustalta. Helvetin kyytiä lähemmäs katsomaan ja yllätys onkin positiivinen, koska isompi podi on ruvennut punastumaan :)

1.9.2010 Ja kun ruvettiin punastelemaan, niin tehdään se kiireellä.


2.9.2010  Ekassa kuvassa podin punastumisen kehitystä, aivan järkyttävän nopeaa toimintaa, tai sitten ekanvuoden harrastajana oon vaan ihan liekeissä että kohta saadaan keittoon hetelmää  :D Toisessa kuvassa näkyy kivasti, kun on noita nuppuja ruvennut tulemaan isompiin taimeen kivasti ja pienempiin taas ei  >:(

3.9.2010 Päräytin sitten ostamaan Tampereen Pavunvarsi nimisestä liikkeestä lannotteet kuntoon. Samlla hain puutarhamultaa ja ruukkusoraa plantagenista, kun ovat matkan varrella Tampereelle mennessä.

4.9.2010 Tälle foorumille ensinmäinen viestini taisi koskea monen taimen olemista yhdessä ruukussaja niiden erottamista omiin ruukkuihin. Tätä mietittyäni hetken teinkin sitten sen ja nyt on veijarit omissa yksiöissään, niinkuin niiden olis pitänyt heti alusta lähtien olla. Ei enään mitään solukämppä asumista näillä veijareilla. Aion kyllä luopua varmaan 4 ruukusta, koska pitää saada tilaa uusille lajikkeille. Muutama sukulainen ja yksi työkaveri olisivat jo halukkaita ottamaan, eli ei ainakaan kadottamisessa ole ongelmaa. Kuten kuvastakin näkyy, niin itsellä valaistus toimii tällähetkellä viidellä ESL-valolla. Tähän tulossa muutos, joko Tälläisen tai mahdollisesti Natikan muodossa.

Ennenkuin vaihdoin kolmesta ruukusta jokaisen veijarin omaansa, niin irroitin tuon ensinmäisen omakasvattamani chilin ja pistin keittiön pöydälle sen maisteltavaksi, kun oli sukulaisia kylässä. Kukaan ei uskaltanut maistaa, vaikka hemmetin miedoksi sanoin tuota Lombardoa  >:( Noh, pienen yllytyksen jälkeen siskoni mies sitten suostui ottamaan keskeltä alaspäin olevan pään, ettei vaan olisi siemeniä siellä ja itse otin keskikohdalta ylöspäin olevan osan. Eipä tuo polte mikään paha ollut, mutta kyllähän siinä oli jotain pientä kivaa. Aluksi täysin paprikamainen olemus kun puraisi, maku ehkä vähän kitkerämpi kuin paprikassa. Sitten lähti pienesti kielen sivuja polttamaan ja sitten kävi koko kieleen kiinni kuin sika limppuun. Siskon miehelle tuli hiki ja hikka, lienee vähän taso alhaalla. Kehui kuitenkin että oli sillai kivan makuinen ja sopivan polttoinen.

No niin, nyt sain sitten tän kasaan ja kokoon tän päiväkirjan.

Kertokaa mielipiteitä ja kommentoikaa päiväkirjaa.
23
Moro!

Itsellä ensinmäinen kasvatuskesä takana ja monta erhettä tuli tehtyä, niistä ehkä jossain toisaalla kerron. Nyt Asiaan.

Eli tein tälläisen pienen kasvatukseen liittyvän mogan ja laitoin taimia 3-4kpl samaan isoon ruukkuun. Nyt mietinnässä on, että jos nämä voisi erotella omiin ruukkuihinsa. Onko mahdollista niin, että chilini eivät kuole? Ehkä vähän saattavat "säikähtää" elinmuutoksia ja hidastaa kasvuaan, voisiko mitään muuta ilmetä?