Äänestys
Kysymys:
Chilintäyttöön tarpeellisia aineksia:
Vaihtoehto 1: Juusto
ääntä: 14
Vaihtoehto 2: Homeinen juusto
ääntä: 8
Vaihtoehto 3: Tuoreehko juusto
ääntä: 10
Vaihtoehto 4: Kanan muna
ääntä: 1
Vaihtoehto 5: Kotkot
ääntä: 2
Vaihtoehto 6: Kalkuna
ääntä: 1
Vaihtoehto 7: Bad Piggie
ääntä: 3
Vaihtoehto 8: Bäääää!
ääntä: 0
Vaihtoehto 9: Petteri Punakuono
ääntä: 3
Vaihtoehto 10: Mööö!
ääntä: 2
Vaihtoehto 11: Kasviksia
ääntä: 4
Vaihtoehto 12: Valko zibula
ääntä: 11
Vaihtoehto 13: Pekonisuus
ääntä: 11
Vaihtoehto 14: Sikanauta
ääntä: 4
Vaihtoehto 15: Maxapasteija
ääntä: 0
Vaihtoehto 16: Kalaa
ääntä: 1
Vaihtoehto 17: Äyriöisiä
ääntä: 1
Vaihtoehto 18: Paskaa
ääntä: 0
Vaihtoehto 19: Muuta (mitä?)
ääntä: 2
Onko täällä ihmisillä paljo kokemusta chilien täyttämisestä? Ajattelin viikonloppuna koittaa pistää kaupan habaneroihin jonkulaisen täytteen ainaki jostaki tuorejuustosta ja aurinkokuivatusta tomaatista ja koko satsin uuniin. Jos jollakulla on siis kokemusta habanerojen täyttämisesta nii amatöörinä otan kernaasti vinkkejä vastaan.
Haboja on tullut vähemmän täytettyä. Voi olla vähän konstikasta, ne kun tuppaa olemaan kurttuisia. Noita pitkulaisempia (jalapeño, peperonchino jne.) olen täyttänyt niin, että leikkaan kyljen auki pituussuunnassa, kaivan siemenet ja siemenkiinnikkeet ulos, valitsen täytteet, täytän ja pyörittelen leivityksen päälle. Sitten uuniin.
Hyväksi havaittuja täytteitä on olleet koskenlaskija-metwurst-ananas, aurajuusto-pekoni ja mozzarella-aurinkokuivattu tomaatti-kinkku.
On kyllä loistavia naposteltavia!
Haboja ei itsekään ole tullut juuri täyteltyä, lähinnä championeita ja jalluja. Tuore-/sulatejuustojen lisäksi erilaiset kovat juustot (gruyere, pecorino) on havaittu toimivaksi ratkaisuksi, täyttämistä voi helpottaa jos ko. juuston esimerkiksi raastaa.
Oma suosikki on jallut pituussuunnassa halkaistuna, siihen sorvataan kovasta juustosta sopiva pala täytteeksi, pekonia ympärille ja nopeasti kuuman pannun kautta (niin että pekoni saa väriä, mutta juusto ei sula) uuniin 200 astetta ja 12-15min.
Taatusti terveellistä ja ennenkaikkea hyvää ;D
edit: typo
Poblanoja täytettiin urakalla täten:
Paprikat paahdettiin avotulella/300 asteisessa uunissa ja suljettiin muovipussiin vartiksi. Vartin hikoilun jälkeen ne kuorittiin ja kantaosa leikattii irti. Sitten pursotinpussia apuna käyttäen maustettu tuorejuusto sisään.
Jos oikein muistan, täytetyt poblanot vielä jäähdytettiin ja leivitettiin ja uppopaistettiin.
(http://blogs.southflorida.com/citylink_dansweeney/homer-drool.gif)
Komppaan edellistä.
Habanerolla saattaa tulla vastaan sama ongelma kuin muutamilla rocotoilla, chili on liian tulista nautittavaksi kokonaisena. Etelä-amerikkalaisilla on tähänkin ratkaisu: http://chilivaari.blogspot.com/2009/11/rocoto-relleno_24.html
Monimuotoisia Campane-chilejä (Piispan hattu) olen täytellyt ja kyllä sen täyteen saa, kunhan käyttää sopivasti voimaa. Hyviä tulee näistäkin. http://chilivaari.blogspot.com/2008/08/campane-jouluherkkuja-valmistelemassa.html
Ihania reseptejä! (ja tosi kiva blogi)
Jääkö tuossa chilivaarin suolaetikkakeittämisessä kuinka rankasti keittovesien maku itte chileihin?
Reseptihän ei ole minun vaan eteläamerikkalaisten, paljon rocotoa syövien kansojen perinnereseptejä. :D
Etikkaa ei tietenkään pidä laittaa paljon. Bolivialaiset eivät käyttäneet sitä lainkaan, vaan kattilaan lisättiin vuoroin teelusikallinen suolaa tai sokeria, kun neljään kertaan kiehautettiin. Minusta hiukan suolaa ja etikkaa tekee jopa hyvää chilin maulle.
p.s. Keittoveteen jää ainakin rocotoja keitellessä niin paljon chilin makua ja poltetta, etä sen voisi käyttää jossakin myöhemmin.
Ah, täytetty oikeanlainen Canario Rocoto... tie helvetin esikartanoon, mutta miten maukkaasti! :-)
Chilejä on tullut melko reilusti sadonkorjuiden aikana syötyä. Suosikiksi nousevat rocotot, jotka ovat helposti täytettäviä ja äärimmäisen mainion makuisia! Myös aji cristaleista tulee varsin hyviä juustolla täytettyinä ja pekonikiedottuina.
Täytevinkkinä mainittakoon vaikkapa kylmäsavupororouhe, savustetut juustot, sipuli ja smetana. Koko komeuden voi vielä halutessaan kietaista pekoniin ja grillata tai paistaa uunissa. Parhaimmillaan on tullut täytettyjä rocotoja syötyä vuorokauden aikana yli 20kpl, varoitettakoon että tuollaisen annoksen jälkeen kyllä voi vatsa tai muut kehon osat protestoida kivuliaasti ;)
muistan vieläkin kun vuosia sitten tein ensimmäiset täytetyt chilini, lajike oli perus annumi(ei jalapeno) jonka täytin sinihomejuustolla ja kiedoin pekonin ympäri ja grillasin ja aaah mitä herkkua :)
tänäpäivänä osaan olla vaativampi, ja suuni kaipaa parempaa chiliä..
tuota chilivaarin ohjetta "esikeittämistä" en ole kokeillut ,mutta varmaan kokeilun arvoinen.
Ensimmäiset nagat kun kypsyvät niin Kalat69 saa aivan varmasti täytettyä nagaa jollain turbo pube mössöllä! se on pakko testata :)
kerron sitten myöhemmin mikä on kommentti,
vaikka itse kyllä jo melkein tiedän mitä hän vastaa ;)
"onkos tässä nagaa ?"
isompien chilien täytteeksi käy hyvin seuraavanlainen resepti (peräisin meksikokeittokirjasta jonka nimeä ei nyt muistu mieleen): Täytteeksi tuorejuusto, keitetyt perunakuutiot ja cheddar. Chileistä kuoret pois kuten aikaisemmin olikin mainittu. Tämä setti sitten vähäksi aikaa jääkaappiin maustumaan ja sen jälkeen perus panerointi esim. vehnäjauholla ja kananmunalla ja sitten pannulle rasvaan käristyy. Yksi parhoista tavoista syödä perunaa:).
Chilien täyttämisessä, niin omasta mielestäni juustopuolella lampaan ja vuohenmaito juustot sopivat huomattavasti paremmin kuin vastaavat lehmäjuustot. Orange Habaneroa kun tuli tilattua isompi satsi niin niille piti sitten keksiä erilaisia käyttötapoja.
Lehmäjuustot ei oikein toimi haban kanssa, mutta joku Manchego / Madrigal tyyppinen hiukan voimakkassieluinen lammas/vuohi juusto selviää hyvin kun laittaa pienen köntin haban sisälle... Sen verran pieni viilto vain että täytteen saa tungettua chilin sisällä... Kun pehmenee... Nam!
Pakkohan tätä oli kokeilla. Samalla tuli mahdollisuus tyhjentää jääkaappia.
Eli ostin K-kaupasta pirkka "chilipaprikoita", sellaisia kämmenen mittaisia pötköjä, makeita ja vähän tulisia. Pesin ne, otin kannan ja siemenet irti ja halkaisin yhdeltä syrjältä.
Täyte
Valkosipulia
Meetwurstia
Edamia
Creme Bonjour valkosipulia
Habaneroa
Mustapippuria
Punaista pestoa
Kaikki hienonnetaan ja sotketaan yhteen. Tökitään sormea apunakäyttäen paprikaan sisälle, päälle juustoraastetta ja 180'C uuniin kunnes kypsä.
(http://img683.imageshack.us/img683/9052/14032010001.th.jpg) (http://img683.imageshack.us/my.php?image=14032010001.jpg)(http://img82.imageshack.us/img82/5913/14032010002.th.jpg) (http://img82.imageshack.us/my.php?image=14032010002.jpg)(http://img692.imageshack.us/img692/1120/14032010003.th.jpg) (http://img692.imageshack.us/my.php?image=14032010003.jpg)
Ihan jees. Seuraavaa kertaa silmälläpitäen, 175 astetta ja enemmän habaa.
Tulipa täytettyä nuo habanerot ja kyllähän se melko loistavaa kamaa loppujen lopuksi oli. Vieraitten makuun ilmeisesti vähä turhan tulista tavaraa, mutta riittipä enemmän ittelle. Kaivelin habaneroista siemenet ja nuo "harjanteet" pihalle ja keittelin muutamaan kertaan niistä vähä enimpiä potkuja pois etikalla, suolalla ja sokerilla.
(http://i1015.photobucket.com/albums/af274/laysto/Ruokaa/IMG_1800.jpg) (http://i1015.photobucket.com/albums/af274/laysto/Ruokaa/IMG_1800.jpg)
Keitellessä oli muuten melko infernaaliset höyryt keittiössä. Mahdoton kutinapoltetuska kitusissa. Eipä siis kannata mennä nuuhkimaan justiin keitettyjä habaneroja... Tuo keittely kyllä tosiaan vähensi sitä tulisuutta ihan tuntuvasti. Habanero on kuitenki ehkä helposti turhan jytkyä tavaraa. Ainaki omaan suuhun nuo kuitenki oli melko herkullisia.
Keitetyt habat huuhtasin lopuksi kylmällä vedellä että pääsi täyttämään ilman että näpit palo.
(http://i1015.photobucket.com/albums/af274/laysto/Ruokaa/IMG_1802.jpg) (http://i1015.photobucket.com/albums/af274/laysto/Ruokaa/IMG_1802.jpg)
Täytteenä mun satsissa oli
aurinkokuivattua tomaatti pieneksi pilkottuna
valkosipulin kynsi
sipuli pieneksi pilkottuna
puolikas "normipaprika"
kaks keitettyä kananmunaa
n. puolikas purkillinen ruohosipulituorejuustoa
jonku verran ranskan kermaa (kaapista jämiä)
vähä juustoraastetta
vähä mausteita sekaan
Tuota täytettä jäi vähä yliki, mutta leivän päälle ajattelin tökötit vetästä illan päätteeksi.
Täytteitten päälle heitin vähä juustoraastetta ja "hatun" päälle ja uuniin 150-200°C n. puoleksi tunniksi.
(http://i1015.photobucket.com/albums/af274/laysto/Ruokaa/IMG_1807.jpg) (http://i1015.photobucket.com/albums/af274/laysto/Ruokaa/IMG_1807.jpg)
Mitenkähän toimisi savupororouheella terästetty kananmunatäyte (ei siis juustoa). Vähäkalorisempi vaihtoehto...
Ai ja voi.
Kävin K-kaupasta ostamassa habaneroja, pesin ne, otin kannat ja siemenet veks ja ryöppäsin ne pariin otteeseen Chilivaarin vinkin mukaan.
(Tekee muuten höpöä kun pienessä keittiössä ryöppää haboja)
Keittelin haboja sen verran, että ne pehmenivät vähäsen, mutta jaksoivat kuitenkin pysyä pystyssä.
Tein täytteen jälleen tuorejuustosta, sipulista, valkosipulista, punaisesta pestosta ja pilkotusta meetwurstista.
Lusikoin habat täyteen, juustoraastetta niskaan ja 175'c uuniin vajaaksi vartiksi.
Lopputulos on täyteläinen ja tulinen. Habat kypsyivät niin pehmeiksi, että yhden hedelmän pystyi nostamaan paahdetun leivän päälle ja levittämään veitsellä. Tuli rikottua samalla oma ennätys, 5 habaa yhdellä aterialla. Vatsassa kiertää jo ihan lupaavasti ;D
Murskattu valkoinen balkaninjuusto esim. feta toimii täytteenä tulisemmillekin chileille. Perinteisen balkanilaisen reseptin mukaan sekaan sotketaan vielä hiukan kananmunaa ja yrttejä (esim. tuore persilja ja vahva kreikkalainen oregano sopivat hyvin). Myös tilkkaa oliiviöljyä voi seokseen kokeilla levittämään makua, siihen kun tulisuus tuntuu hyvin liukenevan. Sitten vaan uuniin muhimaan kunnes näyttää kypsältä.
Mielestäni juuston täytyy olla lampaan- tai vuohenmaidosta että maku on tarpeeksi raikas, lehmänmaito "fetat" ovat yleensä kuivan ja mitäänsanomattoman makuisia ja suolaisia.
Näin on tullut syötyä markettihaboja, nagoja, 7 pottia, aji cristaleja, sekä chilhuacle negroa ja hyvää on ollut.
Tulisuutta kyllä useimmiten piisaa joten riisi, peruna ja/tai jugurttipohjainen lisuke ei ole pahaksi. Joskus keräsin nokkosia ja tein niistä pannulla muhennoksen johon sotkin kreikkalaista jugurttia (vähän vaan suolaa, mustapippuria ja oliiviöjyä mausteeksi). Oiva lauhdutin riisin tai perunoiden kanssa.
Ihania reseptejä :P täytyy kokeilla kunhan pääsee mökille grillaamaan ja saunomaan..
Paprikoita olen täyttänyt muutamia riisi,jauhelliha,pesto täytteellä sekä goudaa sekaan.
En ole "chilejä" täyttänyt vielä kertaakaan,(noh paprikakin on chili) enkä käärinyt pekoniin yms... mutta kokeilla pitää ehdottomasti.
Mistä kaikesta olenkaan jäänyt paitsi :-\
Ostin tänään Pirkan makeita erittäin isoja suippopaprikoita kun muistelin että täällä on monia hyviä reseptejä täytteeksi. kokeilin hieman soveltaa.. ja tuli todella maukasta, olisi saanut olla enemmän "jotain" minun makuuni mutta ei voi valittaa
Halkaisin paprikat(en kokonaan) sekä sekoitin:
sipulia ( todella pientä hakkelusta ja sitten pannulle pekonin kanssa)
tuorejuustoa italian yrteillä
pekonia (todella pienenä silppuna)
naga-jolokia chilimuskaa kaksi ruokalusikallista
valkosipulia jauheena teelusikallinen
pestoa 2 ruokalusikallista
sekoita kaikki ainekset kulhossa huolella
Uunissa koko hoito oli 20 minuuttia ja 200 astetta
Kuviakin on tuosta projektista kunhan saisin jotenkin tänne, jelppivä siis :D
Mutta vain mielikuvitus on rajana kokkailussa!
Pakastimen pohjia kolutessa tarttui vielä kouraan pussillinen championeja ja jääkaapissa oli vielä vuohenjuustoa, joten kokeiluun meni seuraava:
Täytetään championit vuohenjuustolla, sekaan kuivattuja yrttejä (taisi olla jotain kreikkalaista sekoitusta), päälle vielä hunajaa ja kansi kiinni. Uuniin 200 astetta 12 min ja tuote oli takuuhyvä. Poltetta voi lisätä kukin parhaaksi katsomallaan tavalla, mikäli kokee aiheelliseksi.
Lainaus käyttäjältä: Tomppa - toukokuu 12, 2010, 22:47:23 ip
Ostin tänään Pirkan makeita erittäin isoja suippopaprikoita kun muistelin että täällä on monia hyviä reseptejä täytteeksi. kokeilin hieman soveltaa.. ja tuli todella maukasta, olisi saanut olla enemmän "jotain" minun makuuni mutta ei voi valittaa
Halkaisin paprikat(en kokonaan) sekä sekoitin:
sipulia ( todella pientä hakkelusta ja sitten pannulle pekonin kanssa)
tuorejuustoa italian yrteillä
pekonia (todella pienenä silppuna)
naga-jolokia chilimuskaa kaksi ruokalusikallista
valkosipulia jauheena teelusikallinen
pestoa 2 ruokalusikallista
sekoita kaikki ainekset kulhossa huolella
Uunissa koko hoito oli 20 minuuttia ja 200 astetta
Kuviakin on tuosta projektista kunhan saisin jotenkin tänne, jelppivä siis :D
Mutta vain mielikuvitus on rajana kokkailussa!
ai ai ;) tuosta selvästi puuttuu pekoni joka kääritään paprikan/chilin ympärille
Joo,ajattelin laittaa pekonin tuolla tavalla, toki pitää koittaa joskuk tollanen rulla tehdä..
ÄLKÄÄ KÄÄRIKÖ NOITA TÄYTETTYJA JALAPENOJA PEKONIIN!!!
Ei! Älkää! Pelkkä jalapeno ja tuorejuusto ja nopee grillaus ehjältä puolelta. Kaikista paras kokeilemistani. Keräsin nimittäin tänään 14 herculesta puskasta ja pakkohan se oli kokeilla monellakin eri tavalla. Pekoni tappo kaiken maun. Samalla kokeilin caribean red haballa niin, että puoliks ja molempiin "kuppeihin" tuorejuusto töhnää ja vartaassa grilliin. Vaimo söi toisen puolikkaan ja mä toisen. :o
...ei oo koskaan menny litraa jugurttia noin nopeesti. ;D
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - toukokuu 21, 2010, 21:12:29 ip
ÄLKÄÄ KÄÄRIKÖ NOITA TÄYTETTYJA JALAPENOJA PEKONIIN!!!
Ei! Älkää! Pelkkä jalapeno ja tuorejuusto ja nopee grillaus ehjältä puolelta. Kaikista paras kokeilemistani. Keräsin nimittäin tänään 14 herculesta puskasta ja pakkohan se oli kokeilla monellakin eri tavalla. Pekoni tappo kaiken maun. Samalla kokeilin caribean red haballa niin, että puoliks ja molempiin "kuppeihin" tuorejuusto töhnää ja vartaassa grilliin. Vaimo söi toisen puolikkaan ja mä toisen. :o
...ei oo koskaan menny litraa jugurttia noin nopeesti. ;D
Samaa mieltä. Ei sitä pekonia tarvitse joka paikkaan mättää vaikka hyvää onkin. ;)
Tässä ketjussahan on paljon kokeilemisen arvosilta kuulostavia reseptejä! Aurajuusto/koskenlaskija/pekoni-linjalla on itse tullu aiemmin pitäydyttyä.
Ite tein eilen kokeeksi pari täytettyä jalapenoa kun sattus olee ylimääräsenä. Toiseen tuli täytteeksi mustaa koskenlaskijaa ja toiseen jauheliha täyte. Jauheliha ois pitäny kyl maustaa vahvemmin kun nuo jallut oli turhan mietoja. Sit sen jälkeen pekonia päälle ja grillasin uunissa grillivastuksilla. Oli sen verta hyvää et nyt varmaan pitää jo viimeistään tilata satsi jalapenoja :P
(http://www.roadrunner.1g.fi/kuvat/safkajuttui/PICT0023.JPG/_smaller.jpg)
(http://www.roadrunner.1g.fi/kuvat/safkajuttui/PICT0025.JPG/_smaller.jpg)
Buenooohhhhhslurps!
Ottaa hän tuttavallisesti isoja Rocotoja. Pistää hän ne halki. Täyttää hän ne nagalla ja risiiniöljyllä. Syö hän ne. Naattii! ;D
Voiko paprikan täyttää paprikalla? Ettei tule "tårta på tårta..."
Tätä tullut testattua itse monta monituista kertaa ja aina se vaan hyvää on:).
http://www.foodandwine.com/recipes/pasilla-chiles-stuffed-with-potato
(kyseisen tämä kirja on muutenkin aika loistava: http://www.amazon.co.uk/Essential-Cuisines-Mexico-Revised-Throughout/dp/030758772X/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1370947871&sr=1-1&keywords=diana+kennedy)
ite oon noita mme jeanetteja pistany uunissa ilman sen kummempaa keittelya. kanta pois, valkosipulituorejuusto sisaan. pekoni ymparille ja eikun uuniin. potkua kyl riittaa sen verran reilusti etta tulee oikeastaan lisukkeena noita syotya. 7 tollasta kun vetasee kitusiin muuten jo tulisen ruoan lisukkeena niin kyl seuraavan paivan wc istunnot on suhtkoht tuskallisia operaatioita. mut maku on loistava, aivan kasittamattoman hyva
Täytettävän kokoisia chilejä on poimittu vasta tasan yksi kappale Hungarian Hot Waxia tälle kaudelle joten piti soveltaa. Kaupasta löytyi sellainen minipaprikarasia ja niiden sisään laitettiin Goat Pepperiä ja tuorejuustoa. Pekonia peitteeksi ja grilliin. Nautittiin lampaan ulkofileen ja possupihvien kanssa. Toimi hyvin :thumbup:
Sen verran satoa jo saatu, että viisi kertaa on kymmenkunta täytettyä chiliä saanut syödä. Lähinnä Aji Cristallia, Lemon Droppia, Leekkiä ja Fresnoo. Ja Fresno menee hyvin mukana näin alkukaudesta kun on nopea kypsymään, pubeja odotellessa. Perinteinen pekonipalttoo ylle ja musta Koskenlaskija sisään, näihin ei kyllästy. Isommat miedot lajikkeet (Leek,Cherqui,Poblano) halkaistuna uuniin, sisään tulisempaa chiliä silppuna, valkosipulia, tuorejuustoa ja j-lihaa, päälle kuorrutus mustaleimaa 😋
Vastaus kyselyyn: Muu: Chiliä tietysti!
Nyt olis pari kiloa Ancho Grandea kerättynä. Ostin taimen puutarhamessuilta: Kumma juttu, että ostopuskat tekee aina satoa jotenkin paremmin: Johtuiskohan samasta ilmiöstä, jonka takia kissanpentuja ei pitäisi jaella ilmaiseksi ... ((tulee hoidettua siis paremmin, kun on vähän maksanut))
Nuo Anchot taitaa olla ihan kuranttia tavaraa, vaikkakin olisin vähän odottanut poltetta ja ehkä makeutta. Poltetta on ihan inansa vähän noissa ...
Ajattelin noista puolet pakastaa kokonaisina ja puolet kuivata. Pakastaminen ei ihan kaikille paprikoille sovi: On muistissa, kun pari kesää sitten sain hirmusadon Ramiroja vihreinä [pisin mitaltaan 38cm!] enkä yhtään kypsää. Pakastin niitä sitten kokonaisina, kun ajattelin juuri täytettyjä paprikoita myöhemmin. Sulatettuna ne menivät ihan totaalilöllöksi ja maistuivat pahalle: menivät kaikki biojätteeseen ...
Viime vuotisia Peruvian Red Rocotoja on jokunen pakkasessa, ja uusia kypsymässä keittiössä parikymmentä ja yli. Ja vielä kun tuli ostettua Cittarista jokunen puolalainen pullea paprika 1€/kg, niin taidanpa kokeilla tänään täytettyjä kolmea lajia. Jääkaapissa on turhaksi osoittautunut ostos LiDListä: Koskenlaskijan näköinen palikka Meksikon sulatejuustoa, jossa sa maku mausteineen on ok, mutta niin vähärasvaista että muistuttaa kuumennettunakin lähinnä saniteettisilikonia. Ehkäpä se sekoitettuna sikanautaan [tai sika-hirveen!] voisi toimia täytteenä. Ja sipulia ....
Oon pari kertaa tehnyt täytettyjä rocotoja noista punaisista sekä keltaisista Peru Cusco'ista. Ryöppäsin ne kerran pelkässä vedessä ja poltetta jäi edelleen senverran, että oli ihan miehen työ saada syödyksi kaksi puolikasta punaisia ja pieni pala keltaista ... ??? ??? ???
Chilin täytteenä musta parhaiten toimii pelkkä rasvainen juusto: Maistuu silloin se chili. Muista makuja on sitten muissa ruoissa. Harvoin täytettyjä chilejä pelkästään syödään ... ::) ... Rocotojen kanssa käytin viimeksi loppuun Oltermanni Cheddarin, kun sitä sai halavalla liikaa ...
Tuo vinkki laittaa ryöppäysveteen etikkaa ja sokeriakin -sekä tietysti suolaa- on varmaan hyvä kikka. Itse taidan ryöpsäyttää samassa liemessä rocotot, paprikat ja anchot. Silloin saattaisi rocotojen poltetta tarttua vähän noihin mietoihinkin. Pehmitetyistähän ne täytetyt paprikat yleensä neuvotaan tekemään.
Muoks: Perinteiden lihamurekkeen resepti, muuten toimii aika kivasti paprikoiden ja isojen chilien täytteenä myös. Siis se kermaviili-sipulikeitto-resepti. Ainahan sitäkin voi sitten lisää tuunata tulisemmaksi esim. ja texmexata oreganolla ja jeeralla ym.