toukokuu 19, 2024, 04:12:32 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Torakka reseptit uusiksi

Aloittaja Torakka, toukokuu 04, 2013, 12:18:00 ip

« edellinen - seuraava »

Torakka

toukokuu 04, 2013, 12:18:00 ip Viimeisin muokkaus: toukokuu 04, 2013, 12:25:01 ip käyttäjältä Torakka
ajattelin aloittaa kokkailuistani oman threadin, tässä tulee olemaan ihan omia söherryksiä sekä aijon laitaa muutamat tunnetutkin reseptit uusiksi jollain muotoa ;D
Linkit vanhoihin sörsseleihin
uppopaistetut habanero katkaravut: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=9773.msg152353#msg152353
Tulinen kylmäsavulohi keittohttp://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11347.msg196703#msg196703




Ensimäisenä vuorossa
lemondrop madeleine leivokset
ohjeesta tulee 24-30kpl leivoksia

2munaa
1DL sokeria
1 1/2DL vehnäjauhoja
3/4TL leivinjauhetta
1RKL sitruunamehua
2TL sitruunankuori raastetta
1TL(oman maun mukaan) mieluusti tuoretta lemondrop haketta
75G voita

Pinnalle
2TL tomusokeria
Tarvitset myös madeleine-leivos vuoan jota saa tavarataloista tai netistä tilaamalla(ei pakollinen voi tehdä myös normaaleja pikkuleipiä


Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri.
sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
Lisää jauhoseos,sitruunamehu,lemondrop,sitruunan kuori-raaste
ja voisula vuorotellen vaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
Anna taikinan seistä jääkaapissa 10-20min. Lusikoi taikina voideltuihin madeleine-vuoan koloihin, MUISTA JÄTTÄÄ NE HIEMAN VAJAIKSI KOSKA TAIKINA TURPOAA UUNISSA.
Paista leivokset 200C-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia. Viimeistele tomusokerilla



Tarjoa leivokset hyvän kahvin kanssa Tai maidon riippuen chilin määrästä :D

Torakka

Seuraavaa reseptiä.

Sunnuntainen tonnikala leipä
kasasin tälläisen kaikista aineista jota oli jääkaapissa. Eli en paljon mistään
Resepti ja työohje

2KPL- Käysin kypsää keitettyä munaa
1prk chili tonnikalaa öljyssä
2kpl Hollantilaisia "habaneroja"
sitruuna mehua noin 2-4RKL
majoneesi purkin jämät noin 2-3DL
1punasipuli


Pilko habanerot,punasipuli ja tonikalassa oleet chilit aivan atomeiksi
murskaa keitetyt kananmunat kulhossa, lisää chilit,sipuli,tonnikala ja majoneesi, ripaus suolaa,pippuria.SEKOITA
anna maustua jääkaapissa 20min laita paahtoleivän väliin ja nauti.

Torakka

Jaaha Uutukaista reseptiä pukkais, tällä kertaa ois vuorossa Uunibataatit-feta katkaraputäyteellä

Aloitetaan pesemällä ja halkaisemalla  bataatti/bataatit pituus suunnassa puoliksi (itselläni oli melkein kilonen jötkäle joten yksi riitti)
ja laitetaan se uuni lämpenemään 200-225Celsiusta.
Kun bataatit on pesty ja halkaistu ota pala foliota heitä se bataatti siihen ja kevyt suolaa ja juustokumina jauhetta päälle sitten pirskottelet siihen öljyä vähän ja pieni nokare voita vielä bataatin päälle. Kääri bataatti kun se on maustettu.
Laita bataatit uunniin keskitasolle noin 40-60 min ajaksi riippuen bataatit koosta.




Feta-katkaraputäyte
0,5KPL - Sipuli hakattuna pieneksi
1Pussi - rainbow yms pakaste ISOJA katkarapuja
1PRK - kermaviiliä
160-180G - Majoneesiä
2RKL - Sitruunan mehua
1TL-omenaviini etikkaa
2RKL- ruohosipuli haketta
0,5TL - suolaa
1TL - kide sokeria
1TL - savupaprika jauhetta
1TL - mustapippuri rouhetta
2RKL- habanero murskaa



Aloita pilkkomalla sipuli todella pieneksi ja heitä se kuppiin/kippoon, murskaa käsilläsi feta palat rouheeksi sipulin sekaan. Sitten voitkin sekoittaa kaikki muut aineet sipulin ja fetan joukoon.  maistele onko maku kohdallaan aina voi lisätä jotain jos ei. Anna maustua jääkaapissa ainakin 1 tunti ennen tarjoilua.


Torakka

jaahas taas on viikko vierähtänyt töissä, nyt aikaa uudelle reseptipäivitykselle :) Lisäkeen piti olla kunnon itse tehdyt ranskalaiset mutta kaupassa ei ollut oikeaa perunaa joten. menään tolla bataatilla sitten vielä tää kerta. Seuraavallle kerralle lupaan jotain ihan muuta ;)

Yrtti chili marinoitu kananpojan rinta batatti lankku tikku systeemeillä
Tarpeet
maustamattomia kananpojan rintafileitä
1kpl- sipulia
0,5-punttia ruohosipulia
2kpl - thaikku chiliä yms annuumia
omasta ruukusta noin 3rkl tuoretta korianteria
kunnon ripaus suolaa,pippuria ja cayanne jauhetta
0,5-1dl - oliivi öljyä
puolikkaan sitruunan mehu



pilko ja hienonna kaikki muut paitsi kananpojan rintafileet ja sekoita ne kulhossa.
Ota kananpojan rintafileet työlaudalle, tee leveys suunnassa rintaan vinot viillot molemmille puolille(ei tarvitse olla kovinkaan syvät)
heitä fileet marinadiin sulje huolellisesti anna olla jääkaapissa ainakin 1VRK.


Bataatti lankku tikut tai jotain :o
1-100 batatttia riipuen syöjien määrästä
225 asteinen uuni

pese ja kuori bataatti
leikaa se pituus suunassa noin 1cm kokoisiksi "levyiksi" leikaa levyistä vielä noin 0,5-1cm paksuisua tikkuja. Levitä tikut uunipellille pirskota päälle oliivi tai rypsi yms. öljyä,suolaa cayanne jauhetta. Laita tikut uuniin noin 30minuutiksi käännä puolessa välissä tikkuja.
15min ennen batattien valmistumista paista pekonia pannulla kun käänät pekonit lisää kananpojan rintafilee pannulle ja kaada samalla hieman marinaadi öljyä pannulle. Kun rintafileissä on mukavat värit ja ne on käänetty kerran Laita pannu ja rinta&pekonit uuniin bataattien kanssa 10min ajaksi. 
''


nyt pitäisi loppu tuloksen olla kypsiä bataatti tikkuja sekä todella mehukasta kanaa :)

itse laitoin kanan päälle vielä valkosipuli tuorejuustoa.

Ryhis

Torakalla on homma hanskassa, tällaisia oikeasti tuoreita ja innovatiivisia reseptejä soisi näkevän vähän useamminkin internetsin ihmeellisessä maailmassa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Torakka

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - toukokuu 28, 2013, 17:06:24 ip
Torakalla on homma hanskassa, tällaisia oikeasti tuoreita ja innovatiivisia reseptejä soisi näkevän vähän useamminkin internetsin ihmeellisessä maailmassa.

sarkasmiako?

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Torakka


Torakka

Habanero&bbq mini burgerit

Tälläsiä tuli nyt väsättyä. Todella simppeli setti mutta DIY&GOOD TASTE ;)

Burgeri pullat/sämpylät
Olen aikojen saatossa koittanyt varmaan 50 erilaista sämpylä reseptiä ja sitten jostain löysin tämän, tää resepti on paras, jos tarjoat näitä sämpylöitä jollekin varmasti kuulet kysymyksen "mistä sinä olet nämä ostanut tai kenen valmistajan nämä on"

Tarve aineet:
2,4DL - maitoa
1,2DL- vettä
55G - voita
550-560G - vehnäjauhoja
7G - kuiva hiivaa
25G - sokeria
9G - suolaa
1KPL - kananmunaa


laita pieneen kattilaan maito,vesi,voi lämmitä 50C-asteiseksi.
Laita isoon kulhoon 4DL jauhoja, lisää mukaan hiiva,sokeri ja suola. koko ajan sekoittaen lisää jauhoseokseen lämmitetty maito,vesi, voi seos. kun neste ja jauhot on sekoitettu heitä kananmuna sekaan, ja ala lisämään loput jauhot mukaan 0,5DL kerralaan sekoita/vaivaa taikinaa jokaisen puolikaan DL lisättyäsi. Kun kaikki jauhot on lisätty kaada taikina jauhotetulle pinalle ja vaivaa noin 8-10 minuuttia jotta taikina on pehmeää ja elastista. Anna turvota lämpimässä paikassa ainakin 30MIN

Jaa taikina ensin puoliksi ja toinen puolikas taas puoliksi. tee taikinasta pieniä palloja ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille.
Laita sämpylät 200C asteiseen uuniin 10-12 min. halutessasi voi laitaa päälle seesamin siemeniä.


Teille joille sämpylän pyöritys on aivan uusi juttu koitin tehdä GIF. liiteen jossa näkee hieman miten se hoituu mutta SGS-4 ei anna kuvata kuin pienen ajan sitä joten tuli aika kuppanen(toivottavasti on edes vähän apua).
Mutta ota taikinasta pieni pala laita se työlaudalle laita käsi siihen päälle ala pyöritää ja samalla ala laittamaan kämmentäsi kupiksi ja sieltä käden alta pitäisi löytyä suht pyöreä pallo :D


Valmiista sämpylöistä pitäisi tulla hieman tämän näköisiä(nää on vanhoja ja isompia sämpylöitä)


Sitten ne pihvit
200-400G naudan paistijauhelihaa
1KPL habaneroa 200G jauhelihaa kohti
0,5 TL worchire kastiketta
1RKL- BBQ kastiketta
mustapippuria ja suolaa
1-2TL savu paprika jauhetta

KYLLÄ EI MUNAA EI KORPPUJAHOJA BBQ SOOSI TOIMII HYVÄNÄ SIDOS AINEENA :)


sekoita kaikki yllämainittu johonkin kulhoon hakkaa nyrkillä tai muusinuijalla tai yms tarvikkeella seososta jotta siitä tulee niin kiinteätä kuin vain mahdollista.
anna mastua jääkaapissa 20min tai 60min
ota seos kaapista ja muotoile seoksesta pieniä pihvejä paista pihvti helvetillisen kuumalla pannulla nopeasti ja jätä ne mediumiksi tai ra´aksi


Tässä vielä pieni lisöke purilaisten väliin
Marinoitu punasipuli torakan tapaan
1punasipuli
1habanero
2rkl  omenaviini etikkaa
suolaa
sokeria
tuoreita yrttejä

Leikkaa sipuli & habanero ohuiksi suikaleiksi ja heitä ne kuppiin
Leikaa yrtit(rosmariini, ruohosipuli yms.) todella pieneksi hakkeeksi ja laita ne sipulin ja haban sekaan. Lisää 1TL sokeria ja ripaus suolaa sekä etikka sekoita ja anna maustua.



annoksen koristelu on aika kuppanen kun ei paljoa kaapista mitään löytynyt mutta yhden chilin kukan siihen laitoin ;D

Ja jos säästät puolet sämpylä taikinasta niin lisääppä siihen muutama habanero. Jaa taikina 2 saman kokoiseen osaan pyöritä niistä 30cm tankoja laita uunipellille ja 15min 200-asteisessa uunissa niin sulla on 2 habanero patonkia



ENS viikoksi koitan taas jonkun reseptin kehittää ilmoille. Mukavaa kesää kaikille 8) heinäkuussa tulee sitten grillillä valmistettuja juttuja  ;)



Miquel

Hyvin inspiroivaa, kiitos toveri!  8)
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

wille

Oikea asenne hommassa. Ei turhaa nyhjäämistä, eikä mitään oppikirjakamaa, vaan ihan oikeaa ruoanlaittoa.
Toi GIF oli kyllä loistava!  ;D
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Torakka

pepsi perse broileria Jalapeño "viitalla"



Tarpeet
1kpl kokonaista broiskua
5kpl Jalapeñoja
1TLK pepsiä tai kokista tai olutta
siirappia tai fariini sokkoa
suolaa
paljon musta ja rose pippuria
savu paprikajauhetta
lousiana soosia
wörsester soossia
poppamiehen noutajaa muutama tippa maun mukaan


Avaa virvoitus juoma tölkki juo ainakin 1/3 osa pois laita Lousiana kastiketta 3rkl tölkiin ja 1rkl wörsesteriä ja muutama tippa noutajaa. Ota broileri kauniiseen köteen ja survaise tölkki broilerin ahteriin. Laita broileri istumaan uuni pellille.
sulata fariini sokeri kattilassa lisää sekaan hieman pepsiä tai vettä,pippurit,chili hake ja savupaprika jauhe sekä suola. keitä siirappi maiseksi tahnaksi ja kuoruta broisku kautaaltaan tällä ihanuudella.
Laita broisku uuniin 175 asteeseen 2h 1h kohdalla kanattaa varmaan laskee uunista asteita ettei tuu noin mustaa kun mulla :D

Peruna&palsternakka muhennos
kuori perunat ja palsternakka keitä kypsiksi eli noin 30min, kaada vesi pois ja vatkaimella tai vispilällä koko ajan sekoittaen lisää tuoretta yrtti haketta,voita ja kermaa niin kauan kuin siellä on mukavaa ja kuohkeaa pyrettä. tarjoa tätä kanan kanssa.
bbq soosi
kun kana on kypsä ota pepsi tölkki pois perseestä ja kaada sisältö kattilaan lisää sinne fariini sokeria suolaa ja yksi micro hakeeksi hakattu habanero tai naga. Keitä kokoon



DEXTER massacare habanero cupcakes


muffinsit:
2   isoa kananmunaa
2,4 dl maitoa
250G voita
1 TL kaakao pulveria
1 TL suolaa
1 1/2 TL ruoka soodaa
3,5 DL sokeria
6DL normaaleja vehnäjauhoja
2 RKL punaista elintarvikeväriä
1 RKL omena tai samppania viinietikaa
3 TL aitoa vanilia sokeria
2kpl habaneroa

tuore juusto kuorrtute
450G philadelphia tuorejuustoa
200-250G VOITA!
1 1/2 TL vanilia sokeria
500G tomusokeria




Kuppikakkujen valmstus: varmista että kaikki tarve aineet ovat huoneenlämpöisiä. Sulata voi ja kaikki muu paitsi jauhot yleiskoneessa, Lisää jauhot pikku hiljaa sekaan ja sekoita massa tasaiseksi. laita massaa muffinsi vuokiin noin 2/3 osa täyteen vuoasta jotta jää tilaa turvota ja ei valu yli. Paista muffinseja 175 asteessa 20-22 min tai niin kauan kuin puutikulla koittaessa ei enää mitään tartu mukaan :)

kuorrute: pehmennä voi mikrossa yms lisää kaikki aineet sekoituskulhoon ja sekoita tasaiseksi ja kuohkeaksi massaksi.


"veri" laita kattilaan reilu desi sokeria ja pieni tilkka vettä(0,3dl) lisää sekaan mustikoita 4RKL sekä 2kpl habaneroja palasina keitä siirappimaiseksi ja kaada siivilän läpi johonkin kuppiin samalla survo mustikoista loputkin mehut irti.



Sokeri lasi: laita kattilaan 3dl sokeria ja 0,5dl vettä keitä varovasti koko ajan sekoittaen niin kauan että sokeri on sulanut. kaada voidellun leivin paperin päälle kovettumaan.


Anna kakkujen jäähtyä ja pursota kuorrute päälle, riko sokeri lasi ja toki palasia muffinsiin, roiskuta mustikka habanero "verta" koko komeuden päälle.



nauti kakkuja Dexter sarjan kera ;)

Noli Me Tangere

Ai hitto, tämä pelasti iltapäiväni, repesin nimittäin tuolle ruokalajin nimelle aika pahasti.

Hyvältä kuulostavia reseptejä, jatka ihmeessä.

PP

Tätä lisää! Extraplussat rumasta retrolautasesta. :D

Kaljatölkkikana on ehdottomasti paras ja myös yleisöystävällisin tapa valmistaa broileria.

Torakka

Lainaus käyttäjältä: PP - kesäkuu 17, 2013, 21:17:16 ip
Tätä lisää! Extraplussat rumasta retrolautasesta. :D

Kaljatölkkikana on ehdottomasti paras ja myös yleisöystävällisin tapa valmistaa broileria.


mummon perintö lautanen. niillä menään mitä kaapissa on :D

Torakka

Ahventa-vihreää tanko parsaa & cayanne bèarnaise kastike
Olen täällä maalla lomailemassa ja miettinyt pääni puhki että mistä teen reseptin. NO yhtenäpäivänä harpuuna kalastus reissun jälkeen se iski kun saalis lenkki oli täynnä 300-600g ahvenia, että näistä saan jo jotain aikaiseksi!!!
Ja eikun äkkiä mrkäpuku pois päältä ja äkkiä kotiin perkaamaan kaloja :)


Tarve aineet
Tuoreita ahvenia niin paljon kuin niitä tarvitset
1 nippu tuoretta vihre tanko parsaa
3kpl kananmunan keltuaisia huoneen lämpöisiä
150g voita
Cayanne pippuri jauhetta tai jotain mukavan vivahteikata tuoretta chiliä(vihreä jalapèno olisi ollut omiaan tähn omata mielestä.
Rakunaa
Suolaa maun mukaan
Mustapippuria mylystä
1tl omena tai shampanja viini etikkaa tai sitrus hedelmän mehua


kuori tankoparsat ja leikaa alapuolelta pieni pala pois(älä missään nimessä leikkaa nuppuja irit!!!!)
Laita parsat kylmn veteen vartoamaan.
Ota ahvenet käsitteyyn viillä tai leikaa saksilla maha auki ja jos joku nyt ei tiedä niin perseestä päähän päin leikataan maha auki ja ota sisälmykset pois anna kissalle tai vie siilille tai aivan mitä keksit. Laita veitsi niskan taakse tee pieni viilto selkärankaan asti ja lähde leikaamaan filettä irti suuntana päästä pyrstöön päin. Kun olet saanut fileet pois laita file työlaudalle ja varo varo varo varovasti leikaa kylki ruodot pois kalasta (ohjeet löytyy aivan varmasti jollain hakukoneella netistä). Kun kaikista fileist on otettu kylkiruodot pois laita file taas leikuu laudalle ja ota kalapiikki tökkää piikki fileen pyrstö päähän laita veitsi melkein "lappeeleen" piikin juureen ja ala leikaamaan pienessä kulmassa (terä kohti kalan nahkaa/leikuulautaa) nahkaa irti fileestä.Kun toimen pide on tehty aivan kaikille fileille niin päästään seuraavaan hommaan jossa voi pitä hieman kiirettä mutta se on vaan mukavaa ja tuo pientä haastetta.
Ota suht iso kattilla johon mahtuvat kaikki parsat. Ja laita siihen reilusti vettä kiehumaan. Samaan aikaan ota reilun kokoinen pannu(30cm halkaisialla) laita sekin levylle lämpimään. Ota yleis kone tai kutteri tai sauvasekoitin ja kulho siihen.Laita kulhoon huoneenlämpöiset keltuaiset. Samaan aikaan otat pienen kattilan jossa sulatat 150g voita kastiketta varten, voi ei saa ruskistua!!!! Kun voi on sulanut laita ahven fileet pannulle ja parsat kiehumaan tässä vaiheessa sinulla on noin 5min aikaa tehdä kaikki loppuun!!!!
Kutteriss teho täysillle ja ala kaatamaan sulaa voita nauhana keltuasten joukkoon älä sekoita liikaa koska kastikeesta tulee muuten liisteriä tai veitsellä syötävää. Sammuta kutteri kun kastike on kastikemaista. Käännä ahven fileet ja sammuta levy, Tsekkaa parsojen tilane. Ota cayanne pippuri tai chili silppu ja lisää se kastikeen oukoon lusikalla yms välineeellä sekoittaen. Lisää sekaan myös etikka ja rakuuna maista lisää suolaa ja pippuria tarpeen mukaan. Valuta vesi pois parsoista laita ne lautaselle,ahven fileet niiden päälle ja kastiketta myös.


Nauti ruoastasi.
Torakka toivottaa maaseudulta kaikille hyvää ja herkullista kesälomaa!! 8)