toukokuu 23, 2024, 03:26:03 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Omatekoista Chiliviinaa (ei ponua:D)

Aloittaja rosvoroope, tammikuu 11, 2006, 13:37:12 ip

« edellinen - seuraava »

chilimieli

Itsekkin muutaman cayannen silver-rommipulloon laittaneena en voi kun kehua, kivasti chilien värikin vaihtuu seisottaessa melkein vitivalkoiseen. :) Cayannesta häviää täysin sen kitkeryy ja jäljelle jää polte.

Kovempi kaveri läträä chiliä tähän:

TurboPuberteth

toukokuu 28, 2009, 19:44:24 ip #21 Viimeisin muokkaus: toukokuu 28, 2009, 19:49:42 ip käyttäjältä TurboPube
Lainaus käyttäjältä: rosvoroope - tammikuu 11, 2006, 13:37:12 ip
Tuossa eilen tein seuraavanlaista litkua aivan omilla ohjeilla.

1,5 l 40%finlandiaa (piti olla 60% vaan eipä alkoissa ollunna ja pimeän tenun maahantuojanikin oli täydentämässä varastojaan)

lämmitin tenun kattilassa (varovasti ettei kiehu!)

Laitoin pulloon 2kpl halkaistuja habaneroja,1 kpl viipaloitu lime ,
7 kpl isoja mietoja chilejä koristeeksi , 3 kpl rawit (mitälie,paikallisesta lähikaupasta ostettu.Paketissa lukee : Rawit  Thailand Spicy grade 8.
Kukaan törmännyt tähän hieman kahden euron kolikkoa isompaan chiliin?? Tulinen se totisesti on : söin kokeeksi yhden kokonaisena ja avot,alkoi kummasti silmät,nenä ja iho vuotamaan :D)
Sitten vielä hienonnettua merisuolaa n: puolikas ruokalusikallinen
ja pari tippaa orig. tabascoa sekä yksi paahdettu ja kuivattu chili.

Siihen päälle kaadoin kuuman tenun ja sekoittelin hetken jonka jälkeen päätin että pullo pidetään suljettuna väh. kuukauden.

Onkos muut tehneet minkäkinlaisia chiliviinoja muutenkin kuin lasiin?
Joo tuo rawit on totisesti tulinen ja vittumaisen pistävä maku. En oikein tiedä, että mihin nuo sopii ;D

Aji Inferno

Jos haluatte välttää elinikäisen akuutin kupuloosin eli nelikulmaisen suolisolmun (Aku Ankka-termistöä, muut älkää edes yrittäkö tulkita ;), älkää ikimaailmassa laittako jotain pirun chinenseä huonon viskin sekaan!!! Habanero halvassa skottilaisessa oli jo yrjöttävämpää kuin Madventuresin best-of-kokoelma. Ja voin vain kuvitella, miten kamalaa tuosta saa kun heittää noita miljoonan scovillen hirvityksiä vaikkapa... (valitse oma halpaviskisi)

:-X :)

Noli Me Tangere

Viskiä en lähtisikään pilaam... eikun maustamaan chilillä. Mieluummin käytän jotain suhteellisen mautonta kamaa, kuten vodkaa tai vaaleaa rommia.

Ja sillä uhallakin, että menee ohi aiheen: Ostakaa ananas, pilkkokaa se pulloon/karahviin jossa on myös korkki, lisätkää desi(?) tummaa ruokosokeria, ja täyttäkää rommilla. Odotelkaa kuukausi ja nautiskelkaa pois. Voihan tuotakin chilillä terästää. En ota vastuuta jos tulee pahaa, en muista sokerin määrää enää, joten oman maun mukaan.

Edit: Unohtui tuo alkuperäisen ohjeen vaniljatanko. Sekin vielä pulloon.

Janne

Tässä ketjussa ei vielä taidettu mainita chili-salmiakkikossua. Tai oikeastaan chilisalmiakki-kossua :)

Tulee nimittäin erinomaista noista chilikaupan salmiakeista kun laittaa n. 100 grammaa joko miedompia, nagakiukkuja tai sopivassa seoksessa molempia pullolliseen viinaa.

Toimii toki myös ihan kaupan turkinpippureista ja tuoreesta chilistä yhdistelemällä.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

von Riena

Lainaus käyttäjältä: Janne - toukokuu 29, 2009, 11:55:15 ap
Tässä ketjussa ei vielä taidettu mainita chili-salmiakkikossua. Tai oikeastaan chilisalmiakki-kossua :)

Tulee nimittäin erinomaista noista chilikaupan salmiakeista kun laittaa n. 100 grammaa joko miedompia, nagakiukkuja tai sopivassa seoksessa molempia pullolliseen tenua.

Toimii toki myös ihan kaupan turkinpippureista ja tuoreesta chilistä yhdistelemällä.


Nagakiukuilla ja Lemon Drop Lime-karkeillakin kokeiltu, hyvää tulee!
#579

arse

jossain täällä foorumin kätköissä oli chilisalmarifisu-juoman ohjeet, tulee todella herkkua. http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=720.msg17888#msg17888 tuossahan se. Chilin määrää tietty kannattaa lisätä sietokyvyn äärirajoille :)
Elämässä on tärkeintä puutarhanhoito, eikä sekään ole niin tärkeää.

wille

Lainaus käyttäjältä: Janne - toukokuu 29, 2009, 11:55:15 ap
Tässä ketjussa ei vielä taidettu mainita chili-salmiakkikossua. Tai oikeastaan chilisalmiakki-kossua :)

Tulee nimittäin erinomaista noista chilikaupan salmiakeista kun laittaa n. 100 grammaa joko miedompia, nagakiukkuja tai sopivassa seoksessa molempia pullolliseen tenua.

Toimii toki myös ihan kaupan turkinpippureista ja tuoreesta chilistä yhdistelemällä.


Eikä todellakaan hullumpaa myöskään Naga-toffeella...
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit