heinäkuu 22, 2024, 07:08:38 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - akselsson1

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Akselsson 2024
heinäkuu 19, 2024, 13:51:56 ip
Ei ne talvella tollanen joku ø150mm ruukku parissa päivässä mihinkää kuivu jos siinä kohtuullisen kokoinen baccatumm kasvaa :)
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Akselsson 2024
heinäkuu 19, 2024, 13:23:54 ip
Parin viimeviikon aikana Chinenset on alkanut pukata ihan älyttömästi podeja, oon ihan häkeltynyt. Lannoitusta oon alkanu nyt vähän vähentää. Jopa Black Naga on innostunut ja ainakin pari podia on tuloillaan, ja siitä oon tosi onnellinen kun se on aika harvinainen ja yks ihan mun suosikeista mausteena, ja mullakin on siemenet loppu ja vaan toi yks viimevuotinen puska jäljellä! Baccat porskuttaa myös ja ekat on alkanu ottaa väriä! jee!

Näyttäis kans siltä että nyt ainakin yks chinense risteytys tarttunut, pidetään vanhemmat salaisuutena, ja jos vaikka näistä sais siperrettyä oman lajikkeen jonain päivänä :) Jotku työnimet noille aihioille varmaan pitää kehittää että voi pitää lukua kuitenkin päivyrissä :)

Tuolle Bacca risteytykselle jota oon tänä kesänä kasvattanu monta puskaa niin oon kaavaillut että nimeksi voisi tulla simppelisti Aji Akselsson :D se rimmais ihan kivasti. mutta stabiiliin lajikkeeseen on vielä matkaa kun mennään vasta F1 ssä :D mutta ajatuksissa on yrittää että ekoista kypsistä lähtis heti kasvattaan syksyä vasten F2:a ja pienellä tuurilla ens kesäksi ois sitten teoreettisesti mahdollista saada jo F3 sta... Ainakin voi haaveilla :) Hyvät valot ja pieniä altakasteluruukkuja että satoaa aikaisin... eiks vaan? :)
3
vähän samaa havaintoa säästä ja chinenseistä. Nyt heinäkuussa kun ei oo ollu niin pelkkää paahdetta ja aika kosteaa niin pukkaavat podeja ihan hulluna (ainakin useimmat).
4
Se on aina paras fiilis kun ensin on ollu silleen että eihä näistä tuu mittään ja sitte vähä myöhemmin on sillee et ei himskatti kuka nää kaikki supertuliset syö :D
5
Jossain Infernochilin sivuilla voi olla jossain maininta tosi vanhastakin chilipensaasta joka olisi ehkä tavattu villinä, mutta tää on vähän hatara mielikuva. Kuitenkin samoilla linjoilla että voi elää 10 vuottakin ja teknisesti kai jopa rajattomasti, mutta tuntuu että harvoin yli 5 vuotta vanhoihin törmää kun sitten yleensä jossain vaiheessa tulee joku moka tai tauti tai tuholaiset ja kasvi kuolee.
6
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Tervehdys!
heinäkuu 17, 2024, 10:28:33 ap
Tervetuloa Foorumille. Veikkaisin että Tunisian Chilit ovat chinensejä, jotka on pohjoisen oloissa hieman hankalampia saada tuottamaan. Suosittelen koittamaan jotain Baccatum-suvun chiliä, onnistumisprosentti niissä aika korkealla vähän heikommissakin olosuhteissa :)
7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Akselsson 2024
heinäkuu 16, 2024, 08:43:19 ap
LD x Aji Mango tuntuu todella satoisalta omalla mittapuulla ja osa podeista tuntuu että alkaa vähän oranssihtaa. jännityksellä seuraan tällä hetkellä mitä tapahtuu :)

Murupi Purple alkanut tehä ihan kivasti kans podeja.

Olikohan tää se italianchilin Black Panther Orange F4. Katotaan mitä tulee, vaikka ei ookkaan ihan sitä mitä kaupiteltu.


Risteytyksiä kans yritelty mutta ei oo vielä tarttunut.
8
Kasteluohjeeksi vielä tämmönen helppo joka on etenkin sisäkasveille toimiva:
Kastelun aika on sitten kun ruukku tuntuu ihan kevyeltä, tai chilin lehdet alkaa muuttua hieman veltoiksi. Sitten kastellaan suht reippaasti multa kosteaksi. Sisäkasveilla tää tarkoittaa usein viikon, tai kahdenkin kasteluväliä jos ruukku on suurempi. Talvella se voi olla liki kuukaudenkin väli jos sisällä on viileää ja valoa vähän. Ei pinta homehdu ja chilin juuret saavat ilmaa, siitä ne tykkää :)
9
Jos chilien multa on niin kosteaa pinnalta koko ajan että home kasvaa niin ovat kyllä ihan liian märässä. Mutta kuten Huru sanoi, voivat olla myös ravinneliuoksesta kiteytynyttä ainesta.
10
Toi on jännä toi supertulisten 2. vuosi. Viimevuonna en saanu niistä mittään, mutta myös toki olosuhteet oli huonommat kun olivat vaan parvekkeella. Nyt 2. vuotena ainakin osa on ihan tosissaan innostunut. Toisaalta, 2013 sain ihan saman keväisistä taimista ihan älyttömän sadon supertulisia :) Eniten tuntuu että ne vaatii lämpöä silleen 25-30 (ehkä ylikin) astetta että kunnolla innostuvat, sekä täyslaidallisen valoa :)
11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: UG Chilit '24
heinäkuu 11, 2024, 11:02:36 ap
lähikuvat kukista on pop  8) 
Baccatumienkin kukat on tosi nättejä, vaikka ne ei nykymittapuulla olekaan ehkä enää niin erikoisia :D
12
Hei ja tervetuloa! Pubescensit eivät ole ehkä ihan helpoimpia chilejä aloittaa, mutta erittäin hyviä kyllä onnistuessaan :) Sisällä ilmeisesti meinasit kasvatella? :)
13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Akselsson 2024
heinäkuu 10, 2024, 10:23:45 ap
Kiva että on ollut mieluista lueskeltavaa, ja kyllähän nuo kuvat tuo aika paljon selkoa juttuihin :) "Aji Cristalin" olen siirtänyt Annuum-osastolle kukkien ilmestyttyä. Siinäkin muutama podi on oksilla, ja yksi on alkanut jopa vaihtaa väriä :)

Lannoitteessa meen silleen aika simppelisti että Puutarhan kesää lykätään kasvihuoneeseen siirryttyä 2 kukkurallista teelusikallista /10 litraa jos säät on hyvät (kasvarissa vähintään 30 astetta päivisin). Ja tässä sitten varmaan kohta aletaan pikkuhiljaa vähentää niin että elokuussa varmaan enää mietoa lannoitusta jos lainkaan, määrä 1/4 siitä mitä nytten ja keskityttäis elo ja syyskuu toivottavasti kypsyttelyihin.

 Varmaan nyt kun otit asian puheeksi niin jotta nää kypsyis edes suunilleen ennen kun ulkokausi loppuu ni hirveesti ei varmaa enää haluta uutta kasvua enää tästä eteenpäin. Eli ehkä suht pian vois alkaa jo vähä leikkaamaan tota lannotuksen määrää.

Koitan noista erilaisista podeista kans latailla joku päivä kuvia kun niitä on ilmaantunu nyt suht mukavasti.
14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Akselsson 2024
heinäkuu 08, 2024, 12:53:19 ip
Näyttäisi siltä että chilisatoa tulee tänä vuonna ihan mukavasti. Baccatumeja voi olla että tulee pieni ämpärillinenkin jos vielä jatkavat pukaten lisää uusia alkuja :D Chinenseissäkin suurimmassa osassa lajikkeita on jo jokunen podi roikkumassa, isossa Jigsawissa on vähän enemmänkin. Loputkin Chinenset kukkivat mutta eivät pölyä vielä. TÄllä viikolla näyttää olevan taas nättiä niin jospa alkaisi tarttua :) käytävällä alkaa olla vähän ahdasta :D Chinense risteytystä on yritetty pari viikkoa mutta ei ole tarttunut, pitää taas yrittää uudelleen.
15
Erittäin myöhässä mutta toivotan kuitenkin tervetulleeksi ja totean vielä samaan hengenvetoon että mehän ollaan likimain chilinaapureita kun meiltä ei aja lapinjärvelle kuin hetken :)
16
Risteytyshommat on kyllä kiinnostavia. Moni niitä aloittelee, mutta vaikuttaa että ei suinkaan moni pääse sitten kuitenkaan oikeaan uuteen lajikkeeseen asti, saatikka välttämättä edes F2 tai F3 asti. Sitkeät jaksaa sen koko homman uuteen lajikkeeseen asti. Uskon että sä vielä saat sen oman lajiikkeesi kyllä valmiiksi joskus :) Varmaan eniten siksi että sulla tuntuu olevan selkeä visio mitä haluut!
17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Akselsson 2024
heinäkuu 02, 2024, 09:44:44 ap
Bhut jolokia whiten podit venyy ihan silmissä. Tässähä alkaa suu napsua. :)
Tässä vaiheessa kautta myös tuntuu että ehkä ihan järkevä totuus on että chinenseille astiat vähän pienempiä kuin ämpäri, niin ehtii kesän aikana tehä satoa. Tää on ns parvekelaatikossa parin kaverin kanssa, ja menestyy tosi hyvin. Myös Purkin väri valkoinen jota tulen suosimaan jatkossa etteivät kuumu niin kuin mustat, eivät tunnu olevan sen faneja. loppukaudesta jos lehvästöt peittää purkit niin eivät enää kuumu :D


E: Thänks Miiksuli, kyllä tässä hetken "masennuksen" jälkeen jossa ajattelin etten osaa Chinensejä yhtään kasvattaa niin palaa olo että ehkä mä sittenki jotenkuten osaan. :D
18
Siitähän ne seuraavat taas lähtee :P Sisäkasvatuksen iloja kyllä risteytysprojekteissa että melkein pystyy vuodessa tekee kaksikin sukupolvea jos pitää kasvit kompakteina :)
19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Akselsson 2024
kesäkuu 28, 2024, 15:25:15 ip
heitetääs tähän kohtaa vielä kommentit näistä italian chilin "tummalehtisistä" kavereista, eli
C. Chinense Black Panther
C. Chinense Black Panther Orange F4
Kumpikaan ei oo yhtään tummunu auringossa eli vähän höpöjutuille kuulostavat. Katsotaan kuitenki nyt että mitä niistä tulee, kasvavat kuitenki muistaakseni ihan hyvin.

Muut tummat lajikkeet joita ostettu Fataliilta, kuten Murupi purple ja Purple Cream tummuneet todella hyvin ulkona. Mystic Nebula on sillain puolittain tumma, mutta ei yhtä tumma kuin nuo kaksi aiemmin mainittua. Ehkä voisin viikonloppuna lisätä kuviakin näistä kaikista :)
20
Vedessä kaikkien juurien pitäs tietääkseni olla melkoisen valkoisia, paitsi ehkä jotkut paksut vanhemmat... Raikas vesi voi auttaa ja hapekkuus kuntoon. Muuten ei kyl näytä lehdet ollenkaa huonolle, terhakan näköstä. Itelläki just nytten vähä osa kipristää kasvihuoneessa ku on tosi kuuma ja kuivaa ja aurinko paistaa kovaa. Mutta en oo sitä laskenu miksikään ongelmaksi, etenki jos kasvua pukkaa ja selvästi chili voi muuten ihan hyvin :)

Semmosen voi kandee tarkistaa ettei sulla vesi tuu älyttömän kuumaksi siellä systeemissä kuumimpaan aikaan päivästä. Jos vaikka astiat on mustia.