heinäkuu 22, 2024, 08:31:45 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Akselsson 2024

Aloittaja akselsson1, tammikuu 14, 2024, 16:52:48 ip

« edellinen - seuraava »

akselsson1

Kiitos! Aika tyytyväinen olen taimitilanteeseen tänä vuonna. Keväällä olisi tarkoitus pieni kasvihuone väkertää, sinne tarkoitus saada ainakin Chinenset ja jos tilaa jää niin Baccatumeja myöskin. Osa voi joutua tyytymään parvekkeeseen :) ja karsintaakin on vielä tehtävä, jokunen heikompi yksilö tuolla joukossa tuntuu olevan.

Trepadeira wernerin itäminen oli kyllä täälläkin vähän erikoista, toki mun siemenet siitä oli vanhjoja, mutta niitä iti ensin kohtuu normaalissa ajassa pari, ja sitten myöhemmin niitä putkahteli vielä lisää :D Tänne ne on kaikki kirjattu suht tarkkaan. Eli vaikka sulla ois pari-kolme viikkoa mennyt niin ehkä vielä toivoa on :)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

akselsson1

Taimet yrittää jo kasvaa lamppuihin kiinni, tai noh - baccatumit ainakin. Muutama Chinensekin on jo hyvässä vauhdissa, loput vielä vähän pienempiä, mutta ovat ne nuorempiakin. Saavissa majaileva ylivuotinen Jigsaw paisuu melkoista vauhtia ja tehnyt nyt hirmuisesti nuppuja ja avannut muutamia kukkia, joissa ei kuitenkaan siitepölyä havaittavissa. Kasvihuoneen rakentelu alkaa olla kohta ajankohtainen, toukokuun puolessa välissä toivon että saisin sen pystyyn viimeistään :)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

miiksuli

Mulla loppuu jo tila alle kymmenellä chilillä. Kaks isointa vie jo parhaat paikat niin loput kituuttelee aika tovin vielä... Lähtee lapasesta joka vuos tää touhu.

akselsson1

Noniin hetki mennyt viime päivityksestä. Uusi kasvihuone rakennettu toukokuun puolessa välissä, pinta-alaa noin 3,5 neliötä ja sisäkorkeutta on reilu 2metriä joten ei tarvi pitkänä ihmisenä kyyristellä ja baccatumitkin saavat kasvaa korkeutta ihan vapaasti. Chilit ovat nyt majailleet siellä muutaman päivän ja osa on jo lähtenyt agressiivisen kasvuun, osa vielä totuttelee uusiin ruukkuihinsa. Nyt ei muuta kuin tarjoillaan puutarhankesä-vettä ja annetaan kasvien ottaa aurinkoa.
Ainiin. Muutama Aji Cristalin podi on jo tulossa, ja stripey fantasyssä taisi olla myös joku alku. Valtaisaksi jo sisällä kasvatettu Jigsaw on niin hyvä ja iso että hartaasti toivon siitä hyvää satoa.
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

akselsson1

Chilestä tuotu kaupallinen Aji Cristal.
Mietin ihan että onko tämä Baccatum ollenkaan, kun ei ole näkyvissä vihreitä pilkkuja kukissa? Ja kukat on tosi isot ja puhtaanvalkoiset, kuin annuumeissa. Vai onko AC niin jalostettu että ne näyttää kaikki tältä, ehkä mukaan sotkettu vähän annuumia?

Chilihulluutta jo vuodesta 2011

Jamsteri

Tuo Aji Cristal on kyllä aivan eri näköinen kuin omat kasvini. Jos pitäisi veikata, niin annuumilinjalla olisin noiden kuvien perusteella. Jännä nähdä millaista satoa tuo sulla tuottaa sitten.

miiksuli

Hyvännäköinen kasvari! Saattaa tulla aika ahdasta tänä kesänä 😁 lämpöä ja valoa riittää 😎

akselsson1

Lainaus käyttäjältä: Jamsteri - kesäkuu 03, 2024, 18:08:10 ipTuo Aji Cristal on kyllä aivan eri näköinen kuin omat kasvini. Jos pitäisi veikata, niin annuumilinjalla olisin noiden kuvien perusteella. Jännä nähdä millaista satoa tuo sulla tuottaa sitten.
No tätä vähän pelkään itsekkin. No hyvällä tuurilla nuo ei ois kuitenkaan kamalia xD mutta en kyllä baccatumina tuota enää pidä itsekään... Toivottavasti tämä ei sitten ainakaan toimi minään ötökkämagneettina - tai jos toimii niin vetää kaiken itseensä että muut saa olla rauhassa :D Tulossa on jo ainakin yksi podi.
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

akselsson1

Lainaus käyttäjältä: miiksuli - kesäkuu 04, 2024, 08:07:25 apHyvännäköinen kasvari! Saattaa tulla aika ahdasta tänä kesänä 😁 lämpöä ja valoa riittää 😎
Thänks! Kyllä tässä joo toivon että tulis ahdasta :D
Kaikki mahkut ainakin on siihen. Ja toivon mukaan syksyllä ahdasta sitten kuivurissa :D
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

akselsson1

Purple creamin kukka.
Aji Fantasyn kukkia.
Aji Fantasy Stripeyn muutama paksu podi.
Lemon drop x Aji Mango F1 podeja.

Chilihulluutta jo vuodesta 2011

akselsson1

Yleinen tilanne tekstinä: suurimmassa osassa Baccatumeja alkaa olla jo jokunen podi kiinni. Chinenset vielä vaan kasvaa tai osa on aloittanut kukinnan, mutta yhtään podin alkua en ole bongannut. Muutamassa Baccatumissa on juossut hieman jotain pikkuperkeleitä, ehkä ripsiäisiä. Eivät kuitenkaan tunnu juuri haittaavan kasveja -> suihkutellaan ja pidetään silmällä. Kasvihuoneessa on niin hyvät olosuhteet kasvaa että muutama tuholainen ei vielä hirveästi haittaa, kunhan ei kuitenkaan kirvoja tulis kun ne on kyllä tyhmiä.
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

akselsson1

Podien määrä kasvaa ainakin Baccatumeissa. Niissä alkaa varmaan kaikissa olla jokunen jo kiinni, osa jo ihan kunnon möllyköitäkin. Chinense puolella isoon Jigsawiin on nyt tarttunut yksi ja alkanut hyvin kasvaa :) Osa muistakin chinenseistä on alkanut pölytä mutta raakileita en ole vielä nähnyt niissä.
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

akselsson1

kesäkuu 27, 2024, 13:00:16 ip #32 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 27, 2024, 13:06:21 ip käyttäjältä akselsson1
Jigsawissa pari kivan kokosta möllykkää

Sugar Rush Stripey myöskin alkanut pukata podeja

Lemon Drop x Aji Mango F1 podeja, näitä on tulossa monessa puskassa aika kivasti.

Vähän ylösalaisin, Bhut jolokia white podin alkuja

Purple Cream podin alku, muutama näyttäis ainakin olevan.


Yritän nyt myös risteyttää Jigsawia Purple Creamin kanssa. Eka yritys pölytetty, suojattu ja merkattu tänään.
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

akselsson1

heitetääs tähän kohtaa vielä kommentit näistä italian chilin "tummalehtisistä" kavereista, eli
C. Chinense Black Panther
C. Chinense Black Panther Orange F4
Kumpikaan ei oo yhtään tummunu auringossa eli vähän höpöjutuille kuulostavat. Katsotaan kuitenki nyt että mitä niistä tulee, kasvavat kuitenki muistaakseni ihan hyvin.

Muut tummat lajikkeet joita ostettu Fataliilta, kuten Murupi purple ja Purple Cream tummuneet todella hyvin ulkona. Mystic Nebula on sillain puolittain tumma, mutta ei yhtä tumma kuin nuo kaksi aiemmin mainittua. Ehkä voisin viikonloppuna lisätä kuviakin näistä kaikista :)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

miiksuli

Hyvältä näyttää! Ahdasta alkaa tulla :)

akselsson1

heinäkuu 02, 2024, 09:44:44 ap #35 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 02, 2024, 09:49:19 ap käyttäjältä akselsson1
Bhut jolokia whiten podit venyy ihan silmissä. Tässähä alkaa suu napsua. :)
Tässä vaiheessa kautta myös tuntuu että ehkä ihan järkevä totuus on että chinenseille astiat vähän pienempiä kuin ämpäri, niin ehtii kesän aikana tehä satoa. Tää on ns parvekelaatikossa parin kaverin kanssa, ja menestyy tosi hyvin. Myös Purkin väri valkoinen jota tulen suosimaan jatkossa etteivät kuumu niin kuin mustat, eivät tunnu olevan sen faneja. loppukaudesta jos lehvästöt peittää purkit niin eivät enää kuumu :D


E: Thänks Miiksuli, kyllä tässä hetken "masennuksen" jälkeen jossa ajattelin etten osaa Chinensejä yhtään kasvattaa niin palaa olo että ehkä mä sittenki jotenkuten osaan. :D
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

akselsson1

Näyttäisi siltä että chilisatoa tulee tänä vuonna ihan mukavasti. Baccatumeja voi olla että tulee pieni ämpärillinenkin jos vielä jatkavat pukaten lisää uusia alkuja :D Chinenseissäkin suurimmassa osassa lajikkeita on jo jokunen podi roikkumassa, isossa Jigsawissa on vähän enemmänkin. Loputkin Chinenset kukkivat mutta eivät pölyä vielä. TÄllä viikolla näyttää olevan taas nättiä niin jospa alkaisi tarttua :) käytävällä alkaa olla vähän ahdasta :D Chinense risteytystä on yritetty pari viikkoa mutta ei ole tarttunut, pitää taas yrittää uudelleen.
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

Uuge Poni

heinäkuu 09, 2024, 18:48:12 ip #37 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 09, 2024, 19:12:48 ip käyttäjältä Uuge Poni
Hauska homma että jaat noita kuvia ja juttuja. ^-^ Jännä minusta varsinkin tuo kulta-corollaton Aji Cristal.

Saako kysellä että miten hoidat typpi-lannostelun näiden podien ilmestyessä? Onko ne typpi-painotteisella lannoksella loppuun saakka? Itse mietin tässä kalenterin kanssa että "olisiko viikko-pari vielä Puutarhan Kesää täysteholla", täystehoa vasta viikko (3 ml/l H2O)... kokemuksen tuoma varmuus puuttuu touhusta kokonaan.
@ugponics

akselsson1

Kiva että on ollut mieluista lueskeltavaa, ja kyllähän nuo kuvat tuo aika paljon selkoa juttuihin :) "Aji Cristalin" olen siirtänyt Annuum-osastolle kukkien ilmestyttyä. Siinäkin muutama podi on oksilla, ja yksi on alkanut jopa vaihtaa väriä :)

Lannoitteessa meen silleen aika simppelisti että Puutarhan kesää lykätään kasvihuoneeseen siirryttyä 2 kukkurallista teelusikallista /10 litraa jos säät on hyvät (kasvarissa vähintään 30 astetta päivisin). Ja tässä sitten varmaan kohta aletaan pikkuhiljaa vähentää niin että elokuussa varmaan enää mietoa lannoitusta jos lainkaan, määrä 1/4 siitä mitä nytten ja keskityttäis elo ja syyskuu toivottavasti kypsyttelyihin.

 Varmaan nyt kun otit asian puheeksi niin jotta nää kypsyis edes suunilleen ennen kun ulkokausi loppuu ni hirveesti ei varmaa enää haluta uutta kasvua enää tästä eteenpäin. Eli ehkä suht pian vois alkaa jo vähä leikkaamaan tota lannotuksen määrää.

Koitan noista erilaisista podeista kans latailla joku päivä kuvia kun niitä on ilmaantunu nyt suht mukavasti.
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

akselsson1

heinäkuu 16, 2024, 08:43:19 ap #39 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 16, 2024, 08:47:01 ap käyttäjältä akselsson1
LD x Aji Mango tuntuu todella satoisalta omalla mittapuulla ja osa podeista tuntuu että alkaa vähän oranssihtaa. jännityksellä seuraan tällä hetkellä mitä tapahtuu :)

Murupi Purple alkanut tehä ihan kivasti kans podeja.

Olikohan tää se italianchilin Black Panther Orange F4. Katotaan mitä tulee, vaikka ei ookkaan ihan sitä mitä kaupiteltu.


Risteytyksiä kans yritelty mutta ei oo vielä tarttunut.
Chilihulluutta jo vuodesta 2011