heinäkuu 22, 2024, 07:19:29 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Bonda ma jacques C.Chinense

Aloittaja MasaT, lokakuu 03, 2009, 20:38:59 ip

« edellinen - seuraava »

MasaT

Onko kenelläkään foorumilaisista kokemusta Bonda ma jacques chinensestä?
Sain kaupantekijäisiksi ilmaisnäytteen näitä siemeniä. Olisi mukava kuulla hieman kokemuksia. Kasvaako isoksikin ja onko satoisa?

MasaT

Sain vihdoin kasvatettua tätä lajiketta kypsäksi asti.Itselläni tämä ei kasvanut kuin n. metrin korkuiseksi, eikä ollut kovin satoisakaan mutta se oli todennäköisesti vaan kasvatuksesta kiinni. :)
Yllättävän myöhään alkoi kypsyä. Sain vasta nyt loppusyksystä kypsytettyä lopun sadosta. Siitäkin saa syyttää varmaan kasvattajaa.
Ulkomuodoltaan muistuttaa Yellow fataliita mutta maku on lähempänä Harold st bartsia. Maku on hedelmäinen ja tulisuus ehkä lähempänä Yellow fataliita. Eli varsin tulinen!
Hedelmiä pilkkoessa tuli aika voimakas hedelmäinen tuoksu! Herkullinen mutta erittäin tulinen chinense!

Revenant

Mielenkiintoisen näköinen! Mistä sait siemenet?  :o
Enintään 300 merkkiä, jäljellä: 265

MasaT

Lainaus käyttäjältä: Revenant - lokakuu 21, 2010, 19:58:54 ip
Mielenkiintoisen näköinen! Mistä sait siemenet?  :o

Sain tämän siemenet Rainbowchiliseedsiltä lahjaksi muun tilauksen ohessa. Googlaamalla esim. "Bonda ma jacques seeds" löytyy varmaan paljon muitakin paikkoja.

Toni.A

Vaikka on vanha topicci, niin kaivelen sen esiin ja kehaisen tätä chineseä erittäin herkulliseksi ja takuulla tulee olemaan listalla pidempääkin. Jonkun verran on näköjään siemeniäkin noista tulossa.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Tiemuh

Siemenet olisi olemassa, eli ensi kauden kasvatteja. Ihan kuin näitä supertulisia ei jo olisi tarpeeksi :0) Täytyy varmaan alkaa ehdollistaa itseään ihan tosissaan.

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: Tiemuh - lokakuu 01, 2011, 21:35:37 ip
Siemenet olisi olemassa, eli ensi kauden kasvatteja. Ihan kuin näitä supertulisia ei jo olisi tarpeeksi :0) Täytyy varmaan alkaa ehdollistaa itseään ihan tosissaan.
Ei tämä niin supertulinen ole, kun silppusin leivällekin pari noita. Riippuu tietysti mihin sitä suhteuttaa. Ei tarvinnut mitään liennytyksiä hakea piimästä, taikka jogurtista!  ;)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

bluesman

 Parhaita chinensejä mitä olen koskaan maistanut. Ei suinkaan supertulinen, alle puolet Nagasta mutta todella maukas.

jewe

Lainaus käyttäjältä: bluesman - lokakuu 01, 2011, 22:36:20 ip
Parhaita chinensejä mitä olen koskaan maistanut. Ei suinkaan supertulinen, alle puolet Nagasta mutta todella maukas.


Tuohon voinen itsekin yhtyä kuten jo aikaisemmin päiväkirjassani Bondaa arvioin.

Myrkky Nuoli

Tätä en ole päässyt vielä maistamaan, mutta lähes puhtaasti teidän hehkutuksen takia otin ensimmäiselle kaudelleni tämmöisen kasvamaan. Juuri lähti itämään!  ;D

Whili

tammikuu 16, 2012, 14:40:01 ip #10 Viimeisin muokkaus: tammikuu 28, 2012, 11:07:42 ap käyttäjältä Whili
Ensimmäinen Bonda itänyt !!  Hetken aikaa menee ennen kuin pääsee maistelemaan  ;D


E: Kaikki kolme terhakkaasti pystyssä !!

Lemonie

Hippyseedcompanyn sivuilta löytyy youtubelinkki videopätkään jossa BmJ:tä maistetaan. Ainakin heidän mielestä oli kuulemma herkullinen ja tulinen! Minulla ensimmäiset vasta taimivaiheessa.. :) Muutenkin aika kätevä sivu tuo hippyseedcompany.com!

jaolsten

Bonda Ma Jacques Tulisuus: 10


Kaikki minut tuntevat tietävät, mitä aion tästä kirjoittaa. Silti toistan edelleen itseäni. Jos aloittaa chilinkasvatuksen ja lajikkeita on enemmän kuin yksi kappale, pitää yhtenä olla kasvamassa Bonda ma Jacques! En ymmärrä, miten luonto saa aikaan moista hedelmää tuottavaa kasvia. Mausta löydät eksoottisia hedelmiä hyllykaupalla. On monenväristä kypsää makeaa unelmahedelmää ja kaikki tiivistettynä pienen pieneen marjaan. Miten?? Yksikään syömäni Bonda ei ole koskaan vielä tuottanut pettymystä. Viime vuonna puskia, isoja sellaisia oli kaksin kappalein. Tänä vuonna piti olla vielä enemmän. Höh, kävi kuten Fataliin kanssa, ei onnistunut. Kaksi pientä puskaa kannoin huhtikuussa kasvariin. Bonda kuitenkin lunasti odotukset ja venähti kasvarissa sekä ämpäribublerissa, että turpeessa tuollasiksi parimetrisiksi puiksi, joista onneksi saan sen tarvittavan kilon verran marjoja. Näitä voisi olla vaikka vajaa 12 kiloa, silti kaikki menisi. Terveiset Keravalle!

Ai niin, jos ette vielä tienneet, Bondan tulisuus heiluu tuossa 800K scovillen nurkilla. Taattua tykkikamaa, muttei revi päätä riekaleeksi, vaan koukuttaa. Nopeakasvuinen, helppohoitoinen, satoisa, kaunis lajike.

Chilien kruunattu Kuningas!
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Kaltsu

Hedelmän tuoksu on voimakkaan "chinensemäinen", hieman sitrusta. Maku on sitruunainen, appelsiiniä, trooppinen, parfyymimäinen ja "chinensemäinen". Maku muistuttaa paljonkin Orange Habaneroa, mutta Bondasta löytyy sitrusta paljon enemmän. Suutuntumaltaan hieman nahea. Polte on hieman tulisempi mitä esim. Orange Habanerossa. Varmaan jotain 4-500.000 scovillen luokkaa. Polte tuntuu enimmäkseen kitalaessa, kurkussa ja kielen sivuissa.

Käyttö mausteeksi erilaisiin säilötteisiin esim. suolakurkkuihin ja valkosipuleihin. Salsaan ja miksei leivänkin päälle, jos on tottunut tulisempiin chileihin. Tästä saa varmasti myös loistavaa chilikastiketta.

http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Chilijamppa

Oikein mainio chili, maku hedelmäinen ja ei liian tulinen. Yksi iso kasvi tuottaa rutosti palkoja ja sopii mainiosti myös aloittelevalle kasvattajalle.

bläkkäri

Tälle vuodelle tuli SKK:sta napattua Bondaa kokeiluun. Ei oikein kummoista satoa tuottanut tämän kesän säillä tuossa seinustalla, mutta muutaman papanan sai maistiaiseksi.
Ja kyllä on juurikin sellainen parfyyminen aromipommi kuin olin ylempää lukenut(vaikkakin vuosien takaa ;)).

Poltetta tosin oli sen verran reilusti ettei ollut kovin nautittavaa syötävää tuoreena, eikä pelkästään poltetta vaan maussa oli myös todella vahvaa sitruksista kirpakkuutta.
Toisaalta toleranssitkin taitaa olla melko alamaissa, mutta menee silti jauheeksi. Tuskin siitä pahaa tulee...

Ja varmasti kasvatteluun ensikaudelle!

Masa.T

Sääli, jos tämän chilin hyviä siemeniä ei enää ole jaossa. Oli yks parhaimman makuisia chilejä.

akselsson1

Lainaus käyttäjältä: Masa.T - kesäkuu 24, 2024, 23:19:32 ipSääli, jos tämän chilin hyviä siemeniä ei enää ole jaossa. Oli yks parhaimman makuisia chilejä.
No äläpä muuta sano!
Minulla oli mennyt tämmöinen ihan ohi tuolloin 10 vuotta sitten, mutta melkoisestihan tuota on kehuttu ja vois olla suunmukainen omastakin mielestä! Tätähän pitää ehkä katsoa löytyiskö jostain :)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011