heinäkuu 22, 2024, 07:00:03 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


ZenGrow-hydro chileille

Aloittaja Caderusso, huhtikuu 18, 2010, 18:59:54 ip

« edellinen - seuraava »

Miquel

8cm liian iso, 6senttinen olisi sopiva, kun hiukan ylempää luet vanhempia kommentteja. Kivivillakuutiota saat taas helposti pienennettyä keittiösaksilla vaikka otat 10x10 kuution.
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Feint

Lainaus käyttäjältä: lamppis - kesäkuu 14, 2014, 08:37:44 ap
Sopiiko ZG:hin tuo chilitarvikkeen 8cm ruukku? ja siihen keskikokoinen kivivillakuutio eli 7,5cmx7,5cmx6,5cm?


6cm ruukku ja pieni kivivillakuutio. Mitään muuta tuohon on vaikea lähteä laittamaan.

niko.m

Nyt testattu kyseistä tuotetta jonkin aikaa. Muutama suunnitteluvirhe, osa häiritseviä, osa vähemmän häiritseviä ja yksi periaatteessa erittäin merkittävä. Kyseinen koskee siis tuota 2:n kasvin mallia. Yksi selvä suunnitteluvirhe on tuo ääni, se on häiritsevää. Tuohon tottuu jos telkkari pauhaa vieressä tai laite on huoneessa jossa ei tule oleskeltua. Makkarissa tai työhuoneessa täysin turha toivo, keittiö tai olohuonekkin saattaa karsiutua pois (sinkuille pieni etu tässä asiassa). Se vedenkorkeuden mittari on typerästi toteutettu. Jos laite on lattialla, niin joutuu aina kumartelemaan että näkee siitä vedenpinnan. Kannessa vaakatasossa oleva olisi huomattavasti käytännöllisempi. Lisäksi tuo mittari ei ole tiivis, jos laitat liikaa vettä (tai laite kallistuu) niin se alkaa vuotamaan sieltä pikkuhiljaa. Tietysti onhan siinä se raja, mutta tuonkin olisi voinut toteuttaa samantien hyvin, tuollaisessa laitteessa ei saisi mielestäni olla yhtään tälläistä ominaisuutta joka voi aiheuttaa kosteusvaurioita edes laminaattiin/parkettiin. Tietysti kaikkea ei pysty estämään, kuten laitteen kaatumista yms, mutta tälläinen vuotokohta kannen alapuolella on mielestäni typerä suunnitteluvirhe. Sitten kun sen pikkukannen laittaa paikalleen, niin ellei se lukitu kunnolla, vesisuihku saattaa siirtä sitä ja sitten roiskia vettä lattialle. Itsellä kastelukannun nokka osui siihen reunaan ja siirsi sitä sen verran että pääsi irtoamaan vesisuihkun voimasta. Tämä on siis erittäin pieni vika, mutta senkin pystyisi korjaamaan (ainakin 2:n kasvin mallissa) helposti.

Eli jos laitteessa olisi kannessa pintamittari, niin myös itse laitteen rungon/kotelon/pohjan valmistaminen olisi huomattavasti helpompaa (sekä halvempaa) ja vesivahingon riski pienenisi merkittävästi. Y-haara pumppuun ja paikat kummallekkin letkulle, niin koko pikkukansi olisi turha tai kokonaisuuden saisi toteutettua järkevämmin. Lorinaan voisi auttaa pienet "vuoret" kasvien alle ja huminaan erilainen pumppu tai pumpun hiljennysratkaisu.

Summasummarum, ihan kohtuullinen laite mutta mielestäni jätetty hieman puolitiehen suunnittelun/toteutuksen puolesta. Pienillä muutoksilla olisi jopa halvempi valmistaa ja ongelmia saataisiin poistettua. Hinnasta sovitaan niin voin tehdä muottikuvat  ;D

Jyrge

Kasvaako tällä chilit niin että tuottavat podeja? Tätä ketjua selaamalla ei oiken selvinnyt.

Kaivoin esille vanhan 200w eslin ja cutting boardin. Emäntä sanoi että nope. Kuulema liian kirkas ja ruma. Ajattelin ostaa tuon 6 paikkaisen ja siihen lamput. Kasvattelisi sitten muutama minipuskaa ja hyvällä tuurilla tuo innostuisi kasvatuksesta sen verran että saisi tuon eslin ottaa käyttöön.

Olisiko 2 vai 6 paikkainen parempi? Kiinnostaisi kasvattaa myös yrttejä mutta chilien kanssa ei kai oikein toimi samaan aikaan.
Sup?!

shp

Kyllähän zengrowlla podia saa tuotettua, mutta kannattaa pitää see 200W esli =)
http://nwh.1g.fi/kuvat/SHP/grow/IMG_0379.JPG/_full.jpg
:) ;) :D ;D :o 8) ::) :P :-* >:D ^-^
Lisää lärviöitä tekstin perään, ettei mene liian vakavaksi
Failure is always an option, success rarely.

Inis

Tilasin alesta tälläisen kokeiluun, ihan mielenkiinnosta vesiviljelyä kohtaan. Katsotaan lähteekö toinenkin tilaukseen vielä 😅 Eipä tuollainen bubblerikaan hankala olisi itse koota,mitä ohjeita katselin,mutta kokeillaan tälläistä nyt aloittelijalle 😁
🌶️