kesäkuu 25, 2022, 13:00:31 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Afasa

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Afasan kausi 2012
marraskuu 04, 2011, 18:47:46 ip
Terve! Olihan tää päiväkirjan pitoki pakko alottaa, kun kaikilla muillakin on. Tää oli muutenkin ihan sopiva ajankohta alottaa ku pistin eilen bluesmanilta saatuja villejä itämään. Viime kesänähän oli siis Jallu ja Caribbean Red Habanero kasvamassa, mutta varsinkaan CRH ei oikeen menestynyt, syitä voi vain arvailla itse epäilen kaiken menneen "päin mäntyä". CRH tosin vielä kasvamassa ja leikkasinkin sen tänään pätkäksi kun kukat ei pysyny kiinni... :'(

Tämän vuoden kasvit on pitkälti tässä:

C. Annuum

- Serrano
- Bolivian Rainbow
- Poblano
- Leek

C. Baccatum

- Aji Fantasy
- Aji Cristal
- Campane
- Champion
- Lemon Drop
- Starfish
- Inca Berry

C. Chinense

- Naga Morich
- Harold St. Barts
- Tobago Sweet
- Orange Habanero
- Brown Large Habanero
- Pink Habanero x2
- Biquinho x2

C. Pubescens

- Rocoto Peru Puno Marki
- Turbo Pube
- Manzano Rojo x2

Villit

- Ulupica Large
- Tepin Eastern Travis County
- C. Lanceolatum
- C. Rhomboideum
- C. Flexuosum x3

Suurin osa näistä siemenistä on peräisin bluesmanilta joka täräytti tänne semmosen läjän siemeniä että...
Pikkusen pelottaa että mihin nuo mahtus ku tuostaki on jo karsittu lajikkeita pois, eli kavereille ne kasvit joille ei ole tilaa  ;D.
Caribbean Red Habanero...


...leikattiin alas.


Ja tästä se siis alkaa...

E: Päivittelin vähä lajike listaa...
2
Uusien jäsenten esittelyt / Afasa the chile noob
syyskuu 14, 2011, 17:53:30 ip
Elikkäs tämmönen huhtikuussa siemenet multaan tökänny "kakara" täällä kirjottelee.

Jyväskylässä asun ja foorumia oon lukenu jo pari kuukautta + Chilivaarin blogi ja Infernon sivut on tullu ehkä vähän turhankin tarkkaan selattua. ;D

Iästä huolimatta oon kokannu jo jonkin aikaa aika paljon ja tykkään paljon tulisesta ruoasta (aina ei kuitenkaan ihan tappotulista voi tehdä kun muutkin sitä ruokaa syö joten jälkeenpäin sitte jauheet/soosit sekaan  ;)).
Nyt kasvamassa chileistä Jalapeno "Jalastar", Caribbean Red Habanero ja pirkka chili jonka istutin vasta pari viikkoa sitten.
Kasvatus olot eivät olleet keväällä ihan täydelliset  (valoa ehkä se 2-4h/vrk + liikakastelu ja muuta mukavaa) ::) joten ainakin habat jäivät sälittäävän pieniksi 10-15cm ja heitin 2 niistä roskiin ja yhden otin sisälle 22w eslin alle pirkka chilin kanssa, ja nyt siinä näkyy jo nuppuja (mittaa huimat 15cm  :-[). Jalapenossa onkin jo huimat 2 podia joista toinen on vähän isompi joten sen voi poimia kohta (raakana) ja vähän maistella miltä ite kasvatettu maistuu, toinen ei varmaan kerkeä kasvaa enää...

Koska olen kuitenkin täysi aloittelija chilien kanssa, saatan tehdä asioita jotka järkyttää teitä syvästi, joten saa (ja täytyy) kertoa mulle jos teen jotain väärää.

Ensi kaudelle kuitenkin tarkoitus hommata vähän paremmat valaistukset (ESL/loistari) ja enemmän lajikkeita (Eli jos löytyy ylimääräisiä siemeniä saatan olla hyvin kiinnostunut :)).

Ja sitten moikat vaan kaikille.