syyskuu 23, 2023, 10:04:55 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - hamitu

1
Kiitoksia vaan täältäkin suunnalta taimista ja jauheista. Hieno homma kun jaksatte kuskata noita tänne kauemmaksikin.

Kuriositeettinä tekisi mieleni kysyä, että milloin Tammisillan suunnalla lopetetaan kasvien määritteleminen taimiksi? Sitten kun ne eivät enää mahdu kuljetettavaksi autolla? Minulle tullut Poblano puskee podeja ja Turbo Puben "taimi" on puolitoistametrinen eikä nuo muutkaan mitään rääpäleitä enää ole ;D
2
Minulla on myös Led Finlandin 120W paneeli käytössä, hankittu viime syksynä. Komppaan muita ja totean että Pekka on luotettava kauppamies. Kasvatuskokemukset ovat samanlaisia kuin muillakin tuossa ylempänä. Minulla on pari isoa viimevuotista habaneroa todella lähellä valoa (<10 cm) ja muutama taimi sitten kauempana. Päällä pidän vain 9 tuntia päivässä eli silloin kun olen poissa, tuuletusääni häiritsee ja valon väri on sellainen ettei sitä viitsi katsella. Lisäksi mulla on niitä 15W spotteja ja niillä pitää hengissä yksittäisiä puskia.
3
Mulla on sekä Ikean Tertial että KodinTerrasta löytynyt Brilliant Hobby. Nuo näyttävät valaisimen kupua lukuunottamatta hyvin samanlaisilta, mutta Ikean Tertial on huomattavasti ahtaampi sisältä kuin tuo Hobby. Hobbyssa Steven 50W ESL ei tuki ilmankiertoa kun taas Tertialissa tukkii täysin. Poltin eilen illalla rinnakkain molemmissa Steveltä tilattuja 50W ESLejä ja kupua käsinkoskemalla ero on "polttavan" huomattava, Tertiaalissa ei viitsi pitää kättä kiinni, mutta Hobbyssa voi helposti.

Steveltä tilatut 25W lamput sopivat Tertiaaliin mainiosti, silloin vielä mahtuu ilma kiertämään ja kupu ei lämpene. 35 W en ole vielä kokeillut, mutta muistaakseni sen kantaosa on samankokoinen kuin 50W lampussa.
4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: PP:n ensimmäinen kausi
marraskuu 21, 2010, 21:01:05 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - marraskuu 12, 2010, 15:40:30 ip
Lainaus käyttäjältä: hamitu - marraskuu 12, 2010, 09:57:33 ap
Avataanpa sanainen arkku ensimmäistä kertaa tällä foorumilla näin vinkin muodossa. Minulla on tuosta halvempi Krupsin malli ja siihen sopii kuivatut Aji Cristalit kokonaisina, kymmenkunta kerrallaan, ja jauhaa minun tarpeisiini hyvin (en tee pölyä vaan jätän tarkoituksella hieman isompirakeiseksi). Kyse on tästä masiinasta: http://www.gigantti.fi/product/pienkoneet/kahvinkeittimet/F2034210/krups-kahvimylly


Tekeekö tuo tasaista jälkeä? Silppuriteräiset (tehosekoittimen tyyppiset) jättää yleensä aina vähän karkeaa osaa jäljelle ja seos pitäisi sitten siivilöidä, jos haluaa tasaista hienoa jauhetta.


Jauhoin tänään loput kuivatut chilit ja kokeilin tuota ihan jauhetasolle jauhamista ja kyllä se minun mielestäni teki aivan tasalaatuista jauhetta. Aika paljon pidempään sitä sai kuitenkin tuohon surrutella, yli minuutin varmaankin pesällistä kohden kun normaalisti harrastamani rouhe tulee 15 sekunnissa. Sen sijaan tuon Aji Cristalin kokonaisena pesään sopimisen muistin väärin. Saksilla jouduin nyt pistämään ne kahteen osaan.
5
Tori / Vs: www.chilitarvike.fi
marraskuu 17, 2010, 11:20:38 ap
Lainaus käyttäjältä: Kärsä Babar - marraskuu 17, 2010, 09:48:54 ap
Valaisimessa lukee max.15w.
En tiedä sitten mihin perustuu.


Minä onnistuin Artcoon tunkemaan Bilteman 30W/3000K lampun, mutta siinä vaiheessa se runko alkoi lämpenemään kiitettävästi. En uskaltanut pitää enää päällä. Sen lampunkannan "juuriosa" on aika ahdas ja rajoittaa käytettävää ESL-valikoimaa. Tällä hetkellä käytän siinä 15W LED-spottia, joka menee siihen nätisti.
6
Valmisruoat / Vs: OIKEAA CHILIMAGARAA NYT KAUPASSA!!!
marraskuu 16, 2010, 15:41:02 ip
Lainaus käyttäjältä: tonttu - marraskuu 10, 2010, 22:25:06 ip
Käväisin tuossa Keljonkeskuksessa Jyväskylässä ja äkkäsin tuon savuhovi ständin.


Kiitti vinkistä. Savuhovin tuotteet oli tuolla nyt siinä herkkutiskissä ja myyjän mukaan niitä pitäisi olla saatavilla "maanantaista lauantaihin" eli koko ajan. Mukaan poimittu Tuska-makkaraa ja Raivo-grilliwurstia ja molemmat olivat oikein maukkaita makkaroita. Tulisuutta voisi toki olla enemmänkin, mutta tärkeintä on että maku ja lihaisuus on noissa kohdillaan.
7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: PP:n ensimmäinen kausi
marraskuu 12, 2010, 09:57:33 ap
Lainaus käyttäjältä: bluesman - marraskuu 12, 2010, 07:05:51 ap
Hommasin myös tuon saman Krupsin kahvimyllyn. Jauhettavien pitää olla tosi kuivia ja esimurskattuja.

Avataanpa sanainen arkku ensimmäistä kertaa tällä foorumilla näin vinkin muodossa. Minulla on tuosta halvempi Krupsin malli ja siihen sopii kuivatut Aji Cristalit kokonaisina, kymmenkunta kerrallaan, ja jauhaa minun tarpeisiini hyvin (en tee pölyä vaan jätän tarkoituksella hieman isompirakeiseksi). Kyse on tästä masiinasta: http://www.gigantti.fi/product/pienkoneet/kahvinkeittimet/F2034210/krups-kahvimylly