marraskuu 28, 2023, 14:52:23 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Soppamies

1
Äänestykset / Vs: Oletko maistanut Nagaa?
heinäkuu 12, 2011, 09:30:01 ap
Onhan noita tullut popsittua toista tusinaa, sekä tuoreena että kuivattuna. Tälläkin hetkellä on etikkasäilöttyjä jääkaapissa. Tulishan noita tuoreita ostettua enemmänkin, ellei kilohinta heiluisi siellä 130 euron tuntumassa... :-/ Ois kivempi ja helpompi käyttää yks-kaks kerrallaan, jos sais irtomyyntinä kaupan hyllyltä, kun se kokonainen boksi on aina vähintäänkin riittoisa. Se oma ennätys, kolme tuoretta putkeen, oli kyllä enemmän kuin tarpeeksi ettei tehnyt heti mieli koittaa uusiksi.

Ei kuitenkaan kuulu mulla ihan suosikkichilien kärkipäähän. Esim. Madame Jeanette, Harold st. Barts ja keltanen Fatalii hakkaa maultaan mun mielestä nagan aika 5-0. Ylipäänsä kypsänä keltaiset chilit tuntuvat toimivan mun makureseptoreille paremmin. Vähän miedommista Lemon Drop on kanssa herkkua. Aji Cristalista en oo kuitenkaan jostain syystä koskaan ihan hirveästi välittänyt, vaikka kaikki sen yleischiliominaisuuksia aina hypettääkin.


Lainaus käyttäjältä: Maniscalco - maaliskuu 20, 2011, 20:32:05 ip
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - maaliskuu 20, 2011, 20:12:58 ip
Nagaa käytän monessa muodossa! Parasta tuoreeltaan ruuan seassa. Esim pieneks pilkottuna hampurilaispihvin seassa. Uskomattoman raikas maku!

Mitä tarkoittaa hampurilaispihvin SEASSA?

Hampurilaispihvin kuulluu olla yli 99%sti lihaa... mausteet erikseen...


Mikäs ihmeen sääntö tää muka on mäkkärin markkinointiosaston ulkopuolella?

Satoja hampurilaispihvejä on tullut duunattua kuten ulkomuodostakin voi päätellä, ja kyllä parhaita ovat olleet mun mielestä ne joiden lihapitoisuus on jäänyt noin 80-90% tuntumaan esim. sipulijauheen, valkosipulin ja chilin taikinaanlisäämisen vuoksi. Naga antaa lämpönsä ihan eri tavalla miellyttävästi kun sen tosiaan pilkkoo sinne taikinan sekaan verrattuna siihen että sen vaikka viipaloisi raakana väliin. Ja mun mielestä täyslihapihvi on käytännössä täyslihapihvi niin kauan kun siihen sekoitetaan vain mausteita. Eri asia on sitten se jos sitä taikinaa jatketaan esim. munilla, korppujauhoilla tai vaikkapa soijaproteiinilla.
2
Mullakin oli kerran vähän tollasta mustasukkaisuus- ja huomionhakuongelmaa entisen tyttöystäväni kanssa chileistä johtuen. Ongelman sai ratkaistua parilla nätillä sanalla, viekkaalla kaulasuudelmalla ja oraalista nautintoa naiselleni lupaamalla. Välittääkseni lämpimät tunteeni täysimääräisesti tyttöystävääni kohtaan, pidin rakkaudellisen huomiointini aikana myös karamellia suussani. Nainen vain jostain syystä katosi kesken suorituksen puoleksi tunniksi WC:hen vettä lorottamaan, eikä minulle sen jälkeen enää puhuttu koko iltana. Vaikea ja kiittämätön ihmisrotu nuo naaraat.
3
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Now playing-topic :)
heinäkuu 07, 2010, 21:32:49 ip
Lainaus käyttäjältä: shibari - heinäkuu 02, 2010, 21:35:52 ip
Lainaus käyttäjältä: mattson - heinäkuu 02, 2010, 21:11:51 ip
Dragonforce - Through Fire And Flames.

Tuo biisi on vaan aivan käsittämättömän kova. Luukuttaa myös.


Tai soittaa Guitar herossa!
4
Duuniiduunii, kuis muutenkaan...
5
Valmisruoat / Vs: Lidlin inferno pissa
kesäkuu 24, 2010, 20:22:49 ip
Liiterin pitsathan on hemmetin hyviä pitsapohjia. Ne on tehtaalla suolattu juuri sitä silmälläpitäen että päälle voi heittää 200 grammaa lihaa ja saman verran chilipaprikoita. Ja kappas, lopputulos on suolaisuudeltaan optimaalinen, reilun puolen kilon pannupitsa!
6
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Harrasteautosi
kesäkuu 23, 2010, 21:48:30 ip
Lainaus käyttäjältä: Caderusso - kesäkuu 19, 2010, 10:53:39 ap
Lainaus käyttäjältä: psyphish - kesäkuu 19, 2010, 10:25:21 ap
Nyt on kuitenkin tyydyttävä tuohon -00 mondeoon. Liekö äänentoiston modailu tekee autosta harrastusta?


Kyllä se äänentoiston muokkauskin tekee perheautosta harrasteauton  ;D

Näin ainakin tuolla meidän perheen Meganella  :D
Taitaa penkit kääntyä vähän huonosti? :-p
7
Mausteet / Vs: Dragons Blood vs 999!
kesäkuu 23, 2010, 20:35:55 ip
Tässä mun tyylinäyte Dragon's Bloodin käytöstä:Hyvvee oli, mutta tosta toisesta en tiedä mittee!

Dragon's Blood on kyllä tulisuusluokkaansa nähden harvinaisen hyvää soosia. Ei maistu kökköekstraktille liian pahasti.
9
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: pissan parantelu...
kesäkuu 21, 2010, 19:13:46 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - kesäkuu 19, 2010, 20:55:48 ip
Lainaus käyttäjältä: Soppamies - kesäkuu 17, 2010, 03:53:58 ap
Lainaus käyttäjältä: koshui - kesäkuu 14, 2010, 19:51:44 ip
Lainaus käyttäjältä: Caderusso - kesäkuu 13, 2010, 19:58:59 ip
Kieltämättä oma pissa-versioni ei ole mikään kaunotar päältäpäin, mutta paksuutta niillä on sellaiset 4-5 cm...


Tuohon kotipissaan suosittelen kahta perustwiikkiä:
1. Laita uuni täysille.


Jjjjep. Hyvä pojat. Näillä mennään. Uuni täysille. Tulee sellaista herkkua että oksat pois.

Jos nyt noin niinkuin ihan pidetään aivot mukana tässä hommassa, niin tollaset 175-200 -astetta alkaa olemaan aika maksimit moiselle pannupissalle, riippuen täytteiden lämpötilasta ennen uuniinlaittoa. Aidon kiviarinalla varustetun pissauunin lämpötiloja ei voi oikein sen koti-rosenlewin kanssa muutenkaan vertailla.


Kyllä minä paista pissakiven kanssa 300 asteessa ilman mitään hikeä. Miksi helvetissä uunin edes saisi 300 asteeseen jos niin kuumana ei voisi käyttää? Normaalipellillä ja lämpönä n. 200 astetta saadaan lähinnä keitettyä pissaa, ellei kyseessä ole joku pakastegrandiosa. Tällöin se kyllä palaa pinnalta ennenkuin kypsyy sisältä.

Kaveri käyttää kaasu-uunissa pissakiveä ja säännöllisesti rapiaa kolmeasataa astetta.


No esilämmitetyn kiven kanssa homma nimenomaan onkin vähän eri. Kyllä sellaisen kanssa jo jotain 275 astetta itsekin helposti käyttää, jos pitsa on ihan normipaksuinen, eikä tollanen 5cm paksu jööti. Ja grandiosilla taitaa olla tapana palaa pohjasta ennemmin kuin pinnasta, jos ne kiven päällä yrittää paistaa. En tiedä mitä siihen pohjaan on käytetty, mutta paljon helpommin sen saa palamaan kuin missään muissa lätyissä, oli itsetehtyjä tai ei. Sisältä niitä ei kypsäksi saa kumminkaan, se on totta.
10
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Superruoka
kesäkuu 21, 2010, 19:06:15 ip
Lainaus käyttäjältä: Tomppa - kesäkuu 20, 2010, 01:30:24 ap
Itselleni tästä pirtelöstä aamulla voi olla apuakin... koska kärsin jostain kumman sairaudesta...

tauti alkoi jo ollessani 12 v..

En voinut syödä aamulla mitään kiinteää, noin 2 tuntia heräämisestä voin syödä jotain.. nestettä voin nauttia kyllä aamulla..


Mikäli syön edes yhden leivän saan käsittämättömia mahakipukohtauksia ja silloin pelkää oikeasti kuolevansa...( ihan oikeasti)

Kipu on niin jumalaton että putoaa isompikin mies polvilleen...

mikähän vaivaa... 


No aika vahvastihan tuo perinteiseltä suomalaiselta krapulalta kuulostaa. Voi ehkä olla jotain muutakin, jos toivomisen sijaan ainoastaan pelkäät kuolevasi.
11
Äänestykset / Vs: Puhutteko Chileillenne?
kesäkuu 17, 2010, 23:40:20 ip
^ Moi poika. Mulla on punainen televisio jolla näkee suoraan Manalaan. Tuutko kahville, voin näyttää sulle maksukanavat.
12
Äänestykset / Vs: Puhutteko Chileillenne?
kesäkuu 17, 2010, 11:56:02 ap
En enää. Meni täydellisesti hermo yhteen ylimieliseen championiin, jonka kanssa ajauduin väittelyyn luomumunien tehtailun eettisyydestä virikehäkkimuniin verrattuna. Noiden vihreiden ituhippien kanssa ei yksinkertaisesti voi voittaa missään moraaliarvokeskusteluissa jossa tungetaan sormet korviin eikä suostuta näkemään realiteetteja. Loppupeleissä se sitten olikin jo sitä mieltä että koko eguteollisuus pitäisi epäeettisenä lopettaa. Suutuin ja vedin sitä kelloon, jonka jälkeen ei olla enää puhuttu.
13
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: pissan parantelu...
kesäkuu 17, 2010, 03:53:58 ap
Lainaus käyttäjältä: koshui - kesäkuu 14, 2010, 19:51:44 ip
Lainaus käyttäjältä: Caderusso - kesäkuu 13, 2010, 19:58:59 ip
Kieltämättä oma pissa-versioni ei ole mikään kaunotar päältäpäin, mutta paksuutta niillä on sellaiset 4-5 cm...


Tuohon kotipissaan suosittelen kahta perustwiikkiä:
1. Laita uuni täysille.


Jjjjep. Hyvä pojat. Näillä mennään. Uuni täysille. Tulee sellaista herkkua että oksat pois.

Jos nyt noin niinkuin ihan pidetään aivot mukana tässä hommassa, niin tollaset 175-200 -astetta alkaa olemaan aika maksimit moiselle pannupitsalle, riippuen täytteiden lämpötilasta ennen uuniinlaittoa. Aidon kiviarinalla varustetun pissauunin lämpötiloja ei voi oikein sen koti-rosenlewin kanssa muutenkaan vertailla.
14
Kävin nyt sit itsekin testaamassa vielä kun oli valikoimassa. Tilasin Cajunburgerin neljällä pihvillä ja ohjeistin drive-in puhelimessa ollutta kaveria että "ja mieluiten niin tulisena kuin saa". Kaveri sitten kysyi vielä luukulla varmistukseksi että paljonko haluan niitä jalapeñoja. No sanoin että niin paljon kuin saa. No se sitten huusi keittiöön että "laita vaan tosi reilusti niitä, mutta älä tee mitenkään yli". Huusin sitten siitä drive-in luukusta niin että kuului keittiöönkin asti että "tee vaan yli!"

No, tuli sitten semmonen neljän pihvin cajuni, missä oli jalapeñoja aika reippaasti ja chilisoosiakin kuulemma tuplat. Itse heitin vielä himassa laivalta ostettua "Green hot chili sauce" -töhnää väliin kun sieltä jonkun kuivan kerroksen löysin. Ihan makoisa burgeri, mutta ei tuolla nyt mitään tulisuuspalkintoja voiteta. Purkkijallut kun nyt ovat mitä ovat. Kyllä mä pidän sitä isoa hababursaa parempana settinä kuin mitä tää oli, vaikka menihän tääkin alas ongelmitta, vaikkakin oli korkeutensa puolesta ja majoneesin määrän vuoksi haastava syödä.

Burgerin hinnaksi muuten summautui varsin hauskana yhteensattumana 6,66€. Kaveri lupasi, että laittaa ens kerralla lisäpihvit kaupan päälle ihan vaan asenteeni takia. :D
15
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Suomi Chili
kesäkuu 15, 2010, 17:13:04 ip
En nyt oikein ymmärtänyt mitä tällä FB-yhteisöllä olisi antaa esimerkiksi Suomen Chiliyhdistys ry:hyn verrattuna, paitsi yhdyssanavirheitä.

Onko ei-mitään-uutta-tarjoavien FB-yhteisöjen perustaminen ja jengin kalastaminen sinne jotenkin itseisarvoista toimintaa?
18
Mausteet / Vs: Mistä naga jauhetta?
kesäkuu 12, 2010, 23:01:21 ip
Ite käytän tätä. On sitten riittoisaa ja hintansa arvosta.
19
Med Life Veikkolassa on saanut hehkutusta ravintolapuolen keskustelussa. Tälle vähäkarpille tuli keskustelusta aika poikkeuksellinen himo testata kyseinen paikka. Olisiko muita palstalaisia joita kenties kiinnostaisi testailla nagapitsan tulisuus, jos vaikka järjestettäisiin jonkinsorttinen miitti ko. paikkaan?

Allekirjoittaneella on viikonloput täynnä töitä näin kesäisin, mutta olisiko porukalla innostusta lähteä joku arki-ilta testaamaan paikka, mieluiten alkuviikosta? Paikka on ilmeisesti auki kello 21:30 asti arkisin pienen googletuksen perusteella.
20
Äänestykset / Vs: onko sinulla hyvä toleranssi?
kesäkuu 10, 2010, 23:59:32 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - kesäkuu 10, 2010, 20:37:08 ip
Lainaus käyttäjältä: Soppamies - kesäkuu 10, 2010, 15:56:32 ip
Ei kovin hyvä: yli kolme nagaa yhdeltä istumalta alkaa jo olla liikaa.


Ja minä luulin, että kettuilu on kielletty foorumin järjestyssäännöissä  ;D ;D ;D


No eihän se nyt mitään kettuilua ollut. Niin kauan kun Herpiili pystyy vetämään jonkun 7-8, olen itse aika surkea harrastelija. :-p