kesäkuu 18, 2021, 23:59:12 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Shillinki

1
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Taimipolte
toukokuu 05, 2021, 20:00:18 ip
Taimipoltteista ei oikein kuvaa saa millään netistä, eikä kuvia saa millään tännekkään, niin täytyy kysyä.

Menetin juuri satsin tomaatteja, epäilisin taimipoltetta kun tyvi tummui, oheni ja game over. Nyt 5kk ikäisessä ainoassa eloonjääneessä habanerossani on myös sellainen tumma "mätänevä" alue tyvessä. Voiko tuon ikäinen ja kokoinen (15cm korkea 25cm leveä ,tukeva varsi) oikeasti vielä kuolla taimipoltteeseen? Pitääkö tässä heittää kaikki taimet roskiin ja aloittaa työ alusta?

Tomaatit olivat samasta siemenpussista ja vaikka otti päähän niin se oli pieni paha, pitääkö nyt epäillä että vika on mullassa, eikä timaatin siemensatsissa? mulla on kymmeniä taimia ja ne kaikki on saanut samaa multaa. Siinä menisi järki.

Voiko haban pelastaa pistokkaana?
Mitään tehtävissä?
Karanteeni?
Kaikki mullat vaihtoon?
Auttakee pyydän


Lisäystä vielä että äskettäin on hankittu paljon tehokkaampi kasvilamppu kun mitä ennen, lisäksi sisäkasvihuonetta pari päivää kokeillut kuinka se vaikuttaisi. Kosteus oli korkeimmillaan 92, huoneistossa 40-50 riippuen kuinka paljon kasvinurkkaa on sumuteltu, sumuttelen aamulla ja iltaisin useita kertoja. Lämpötilat 20-23.

Mätä alue näyttää säieittäiseltä/rihmamaiselta. Laittaisin kuvia jos vain keksisin miten.

Kyseinen habanero tekee todella paljon uusia lehtiä hangoista ja näyttäisi alkavan kukintaa ja haarautumista, selvästi parhaiten voiva elämää täynnä oleva kaveri. Chilejä yhteensä kolmisenkymmentä 12 eri lajiketta, ainoa missä mahdollisesti samaa vikaa on yksi tabasco, nappasin mädän kynnellä pois kun haluan nähdä mitä käy, pari toistaiseksi ehyttä tabascoa vielä on jäljellä. Kaikki kasvit on nyt kuivemmassa jos/kun syyllinen voisi olla kosteus..
2
Uusien jäsenten esittelyt / Riihimäeltä päivää
huhtikuu 22, 2021, 22:39:05 ip
Uutenavuotena ensimmäistä kertaa chiliä lähdin siemenestä asti kasvattamaan.

Viittä eri lajiketta tulossa kovaa tahtia, huomena tuleekin jo kymmenen lisää fatalilta, valot vaihtunu kovaa tahtia myös. Odottelen 150w ts1000 mars hydroa saapuvaksi.

Foorumia on luettu tunteja joka päivä uudesta vuodesta asti. Ensikertaa joskus aikaa sitten täältä löysin chilivaarin idätyslautta presentaation ja se on jäänyt mieleen, toimii joka kerta.

Tomaatit ja muutkin hyötyvihannekset kuuluvat kiinnostuksen kohteisiin.

Ville, uusin keltanokka. Riihimäki.