toukokuu 06, 2021, 09:40:48 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tuoreimmat viestit

Sivuja1 2 3 ... 10
1
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: Taimipolte
Viimeisin viesti käyttäjältä Shillinki - toukokuu 05, 2021, 22:08:34 ip
[/url] [/img]
2
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Taimipolte
Viimeisin viesti käyttäjältä Shillinki - toukokuu 05, 2021, 20:00:18 ip
Taimipoltteista ei oikein kuvaa saa millään netistä, eikä kuvia saa millään tännekkään, niin täytyy kysyä.

Menetin juuri satsin tomaatteja, epäilisin taimipoltetta kun tyvi tummui, oheni ja game over. Nyt 5kk ikäisessä ainoassa eloonjääneessä habanerossani on myös sellainen tumma "mätänevä" alue tyvessä. Voiko tuon ikäinen ja kokoinen (15cm korkea 25cm leveä ,tukeva varsi) oikeasti vielä kuolla taimipoltteeseen? Pitääkö tässä heittää kaikki taimet roskiin ja aloittaa työ alusta?

Tomaatit olivat samasta siemenpussista ja vaikka otti päähän niin se oli pieni paha, pitääkö nyt epäillä että vika on mullassa, eikä timaatin siemensatsissa? mulla on kymmeniä taimia ja ne kaikki on saanut samaa multaa. Siinä menisi järki.

Voiko haban pelastaa pistokkaana?
Mitään tehtävissä?
Karanteeni?
Kaikki mullat vaihtoon?
Auttakee pyydän


Lisäystä vielä että äskettäin on hankittu paljon tehokkaampi kasvilamppu kun mitä ennen, lisäksi sisäkasvihuonetta pari päivää kokeillut kuinka se vaikuttaisi. Kosteus oli korkeimmillaan 92, huoneistossa 40-50 riippuen kuinka paljon kasvinurkkaa on sumuteltu, sumuttelen aamulla ja iltaisin useita kertoja. Lämpötilat 20-23.

Mätä alue näyttää säieittäiseltä/rihmamaiselta. Laittaisin kuvia jos vain keksisin miten.

Kyseinen habanero tekee todella paljon uusia lehtiä hangoista ja näyttäisi alkavan kukintaa ja haarautumista, selvästi parhaiten voiva elämää täynnä oleva kaveri. Chilejä yhteensä kolmisenkymmentä 12 eri lajiketta, ainoa missä mahdollisesti samaa vikaa on yksi tabasco, nappasin mädän kynnellä pois kun haluan nähdä mitä käy, pari toistaiseksi ehyttä tabascoa vielä on jäljellä. Kaikki kasvit on nyt kuivemmassa jos/kun syyllinen voisi olla kosteus..
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan 2021 kasvihuoneessa
Viimeisin viesti käyttäjältä Rähinä-Reetta - toukokuu 05, 2021, 15:52:34 ip
5.5. Normaalisti olisin jo varmasti siirtynyt kasvariin taimien kanssa, mutta nyt on ollut niin kylmää, että tungeksivat yhä keittiön pöydän päädyssä. Kasvihuoneen vesipumppukin oli aamulla jäässä, sulihan tuo lämpimällä vedellä kumminkin ja pääsin toteuttamaan kasvihuoneen pesun. Vielä olisi pestävä kasvatuslaatikot ja kannettava mullat valmiiksi sisään lämpiämään.
Ehkä ensiviikosta alkaen jo alkaisi olla säät kohdillaan - toivottavasti.
4
Jäkätijäkäti / Suomen TV-kanavat
Viimeisin viesti käyttäjältä MorugaReaper - toukokuu 05, 2021, 11:33:11 ap
Eipä tule TV:stä enää muuta katseltavaa kuin uutiset. Muuten kaikki kanavat syytävät käsikirjoitettua reality-paskaa, umpitylsiä kilpailuja ja ikivanhoja leffoja / sarjoja. Ja osassa kanavia mainoksia pukkaa 5 minuutin välein. Todella ala-arvoista huijausta ja ihmisten aliarvioimista. >:( >:( >:(

P.S. Eipä maksukanavillakaan tule paljon muuta. :-[
5
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Siemenketjukirje II
Viimeisin viesti käyttäjältä Ylvis - toukokuu 05, 2021, 10:54:15 ap
Täytyy alkaa kirjoittelemaan, että pääsee syksyllä siemenkirjeeseen mukaan. Epämääräinen valikoima chilin siemeniä tullut myös kerättyä.
6
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Mikä syynä pienille marjah...
Viimeisin viesti käyttäjältä miiksuli - toukokuu 05, 2021, 10:18:21 ap
Liika lannoituskin voi tehdä pieniä chilejä tai vähäinen valo. Mulla kävi kerran noin kun annoin liian vahvaa lannoitusta hedelmöittymisenkin jälkeen. Sitten vaan tuli semmosia herneen kokoisia marjoja jossa ei ollut edes siemeniä sisällä.
7
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Chili-artikkeli bongattu
Viimeisin viesti käyttäjältä miiksuli - toukokuu 05, 2021, 10:12:05 ap
Toihan on erittäin hyvä uutinen! Lisää chiliä suomalaisille. On jo monta hyvää kastiketta tarjolla.
9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sisä chilit 2021
Viimeisin viesti käyttäjältä miiksuli - toukokuu 04, 2021, 20:31:39 ip
Apache alkanut satoamaan. Ekoista kukista. Ei ole ennen ollut näin nopeata lajiketta. Peach Bleederikin alkanut satoamaan. Näyttää paljon paremmalta tämä F3. Edelliset Peach Bleederit oli vääriä fenoja ja en tykännyt. Tekee kauniita kiemurtelevia lyhtykukkia. PI 322717 innostunut tekee pulskia marjoja toisena vuotena. Ekana vuotena teki vaan puolet pienempiä.

PB > Apache > PI 322717
10
Tori / Myydään: kasvatustarvikkeita
Viimeisin viesti käyttäjältä Gazvaduz - toukokuu 04, 2021, 16:44:43 ip
Heippa,

Olen uusi täällä, mutta kokenut chilin kasvattaja. Harrastukseni on päättynyt vähäisen ajan puutteesta ja haluaisin enemmän tilaa varastooni, joten päätin pistää myyntiin.

Minulla olisi nämä:

1 x AeroFlo 20 - https://gorillagrow.fi/produkt/aeroflo-20/?gclid=Cj0KCQjw4cOEBhDMARIsAA3XDRjFQMK5XByfHv6NAGCthJtBJFcSG0aVALUAjBQBmdrr5kJdpidehggaArjJEALw_wcB
1 x Iso teltta AeroFlo 20 mittasuhteille sopiva
1 x Pieni teltta pistokkaille
1 x Ilmapunppu kuudelle ilmakivelle
1 x LG PLS lamppu "Lighting quality is close to the Sun" ttps://mson.en.ec21.com/Plasma_Lighting_System_PLS_Indoor--3895497_3895508.html & http://www.lgelighting.com/psh0731b.asp
1 x Aktiivifiltteri ja UFO
+ kaikkea muuta sälää

Ottakaa yhteyttä jos on kysyttävää tai kaipaatte jotain tiettyä... jos vaikka mun laatikoista löytyis jotain. (Päivittelen listaa kun löydän lisää kamaa laatikoista).

Myyntihinta: tarjous
Nouto mielellään (PK-seutu), postitus on hankalaa jos jotain niin voin tuoda korvausta vastaan.
Sivuja1 2 3 ... 10