toukokuu 24, 2024, 13:43:41 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Bluesmanin kausi 2013

Aloittaja bluesman, marraskuu 14, 2012, 12:55:49 ip

« edellinen - seuraava »

Kärsä Babar

Pistä ihmeessä kurpitsarisoton resepiä jakoon. Itsellä kun olisi kurpitsaa kymmeniä kiloja poimimatta.
Tutustukaa kasvatustarvikekauppaani:
www.chilitarvike.fi
Tampereella ja Helsingissä myymälät!
Chilitarvike myös Facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/Chilitarvike/182891188480903

Whili

Ja siemeniä talteen SKK3:sta varten !!  Jaolsten ehti jo kysellä onko kirjeessä kurpitsaa..

bluesman

No tällaisella reseptillä olen kurpitsarisoton tehnyt.

600g avorioriisiä (risottoriisiä)
Lihalientä 1,2 litraa, kanaliemi käy myös hyvin
400g kurpitsaa kuorettomana
100g voita
100g raastettua juustoa maun mukaan. Italialaisessa ohjeessa on tietysti parmesaani mutta mustaleimaemmental käy varsin hyvin.

Keitetään kurpanpalat suolavedessä kypsäksi, valutetaan.
Riisi, kurpitsa ja kylmä lihaliemi kasariin, kiehuta n.15min. Lihaliemen voi lisätä vähitellen seuraten kuinka riisi sitä imee itseensä.
Kun hommeli alkaa kypsyä, lisää voi, sekoita. Juustoraaste päälle ja tarjolle.
Alkuperäisessä ohjeessa ei mainita pippuria mutta itse lisään sopivaa chiliä sopivasti. Lemon drop passaa varsin hyvin, joku habanerotyyppinen taasen ei. Rocotoa en ole kokeillut mutta voisi toimia hyvin.


bluesman



Puussa amppeleissa kasvaneet rocotot saivat lähdön. Pari ei tuottanut yhtään kypsää podia, mm. Urubambassa ei ollut edes podinalkuja.
Oli kuitenkin yli kolmemetrinen haara suoraan puun latvaan jossa näkyi muutama komea kukka. Kuvaa melko mahdotonta saada otettua.
4,2kg podeja joista vain puolet kypsiä joskaan eivät ihan täydellisen kypsiä niin että kannan voi nykäistä irti. Toisessa puoliskossa oli taasen puolet sellaisia joissa oli jo osaksi väriä. Sisälle lämpimään otettuna tulee väriä enemmän mutta maku jää vähän heikoksi.
Kokonaissaldo tällä hetkellä ennen huomista puunkaatoa kasvarissa 71568g.

PP

Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 24, 2013, 20:27:56 ip
4,2kg podeja joista vain puolet kypsiä joskaan eivät ihan täydellisen kypsiä niin että kannan voi nykäistä irti. Toisessa puoliskossa oli taasen puolet sellaisia joissa oli jo osaksi väriä. Sisälle lämpimään otettuna tulee väriä enemmän mutta maku jää vähän heikoksi.
Kokonaissaldo tällä hetkellä ennen huomista puunkaatoa kasvarissa 71568g.


Rocotoja yhteensä vain 4,2 kg? On siinä ilmeisesti jotain perää, että ne on poikkeuksellinen laji vaikka monilla tuntuu olevan helpoimpia sadontuottajia. Punkkiherkkyyden ja sen aiheuttamat tuhot ymmärtää, mutta ei kai punkit vaivanneet kaikkia rocotoja?

bluesman

 Siis tänään keräsin 4,2kg rocotoja. Aikaisemmat keruut varmaan samaa luokkaa eli reilusti alle 10kg pubeja kaikenkaikkiaan.
Olisi ensinnäkin pitänyt kaikille olla isot amppelit joissa tasainen kastelu ja kunnon alkulannoitus. Puussa tuli niitä kasteltua miten sattui ja lannoitteitakin vähän harvakseltaan. Lisäksi osa oli varjossa koko kesän eivätkä selvästikään tykänneet siitä. Blumat tai vastaava olisi kova sana. Punkit jättivät vain grillikatoksen Rocoto Guatemalan rauhaan, muissa oli enempi tai vielä enempi infektiota. Vaikutti heikkoon satotulokseen melko varmasti.
Olen itse kyllä aivan tyytyväinen rocotomäärään kun muutakin on jonkinverran tullut säilöttyä.


bluesman

 Kasvarin takaosan perkuu suoritettu paitsi Bondan osalta. Muutama foto rehusta.





Enää muutama podi mutta olkoon. Kerään ne huomenna tai perjantaina niin sitten saadaan kokonaistuotto selville. Vai onko sillä nyt niin väliä kun on jokatapauksessa osoittanut potentiaalinsa.



Muutama podi jäi vaikka kerkisin mättää kympin hapatusruukun täyteen.

jewe

Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 24, 2013, 22:39:57 ip
Siis tänään keräsin 4,2kg rocotoja. Aikaisemmat keruut varmaan samaa luokkaa eli reilusti alle 10kg pubeja kaikenkaikkiaan.


Mielestäni tuo sun rocotosato oli aivan mainio. Noilla määrillä pärjää pitkään hmm... helmi-maaliskuulle ainakin.

Siku

Voi perhana, että on komea kuva bondasta. Juuri viikonloppuna tuli kokouksessa juteltua, kuinka haluaisin nähdä enemmän kuvia yksittäisten kasvien profiilista. Saatika kuinka hienoa olisi kasvattaa yksi kasvi luokkaa 3x3m tilassa ja katsoa mitä siitä tulee. Tämä antaa siihenkin osviittaa. Mahtavaa!!!

bluesman

Lainaus käyttäjältä: jewe - syyskuu 25, 2013, 18:39:45 ip
Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 24, 2013, 22:39:57 ip
Siis tänään keräsin 4,2kg rocotoja. Aikaisemmat keruut varmaan samaa luokkaa eli reilusti alle 10kg pubeja kaikenkaikkiaan.


Mielestäni tuo sun rocotosato oli aivan mainio. Noilla määrillä pärjää pitkään hmm... helmi-maaliskuulle ainakin.


Mulle piisaa hyvin kun nyt muutaman vuoden tauon jälkeen saan edes jonkiverran pubeista satoa.

Lainaus käyttäjältä: Siku - syyskuu 25, 2013, 18:49:02 ip
Voi perhana, että on komea kuva bondasta. Juuri viikonloppuna tuli kokouksessa juteltua, kuinka haluaisin nähdä enemmän kuvia yksittäisten kasvien profiilista. Saatika kuinka hienoa olisi kasvattaa yksi kasvi luokkaa 3x3m tilassa ja katsoa mitä siitä tulee. Tämä antaa siihenkin osviittaa. Mahtavaa!!!


Kasvia on melkoisesti karsittu ja kärsihän tämä punkeistakin. Tuohon päätytilaan joka on n. 10m2 kannattaisi laittaa maksimissaan kolme NFT-kasvia tai vieläkin parempi olisi kun malttaisi laittaa vain yhden. Täytyy huomenna kokeilla jos saisi normaalioptiikalla jonkunlaisen foton, fisheye vääristää melkoisesti jos vähänkään tilttaa kameraa ylös tai alas.

jewe

Mielestäni tuo sun 10kg pubesato ei ole "jonkin verran" kun ajattelee että sulla on pääpaino kasvatuksissa noissa chinenseissä ja pubet on ulkona vähän kuin oman onnensa nojassa. Monelle muulle tuo olisi jättisato pubeista.

Voin vain kuvitella miten mahtava tuo bonda on ollut parhaassa kukoistuksessa heinäkuussa. Harmi että jäi livenä näkemättä.

bluesman

 Bonda is down. :'(



Melkoinen kasa vihermassaa jota oli jo kauden aikana varmaan toinen mokoma karsittu.



Viimeinen sato Bondasta. Peräti heikko 732g kypsiä ja 1026g vihreitä podeja. Luulin kypsiä olevan yli kilon.
Eli summasummarum; Kokonaistuotto kypsiä podeja yhdestä chilikasvista joka on itänyt kuluvana vuonna on mukavat 12120g.
Jos vihreät podit laskee mukaan niin 13145g.
Sopivat neljä kasvia oikein valiten ja ilman ötökkähyökkäyksiä voisivat tuottaa 50kg. Siinäpä haastetta seuraavalle kaudelle.

x46900

Lainaus käyttäjältä: x46900 - heinäkuu 09, 2013, 10:15:07 ap
12,182 kg.

Siis arvio tuosta aivan uskomattoman hienosta kasvista tulevasta sadosta, nostaisin hattua jos sellaisen omistaisin.


Lainaus käyttäjältä: bluesman - syyskuu 29, 2013, 16:39:40 ip
Eli summasummarum; Kokonaistuotto kypsiä podeja yhdestä chilikasvista joka on itänyt kuluvana vuonna on mukavat 12120g.



Aika pieleen meni veikkaukseni 62g (joo, tiedän, että oli aikaraja tuossa veikkauksessa...) mutta silti.
Kaipa se on tällainen Bonda kylvettävä ensi kesäksi ja yritettävä saada siitä satoa edes 1/10 osa tuollaisesta jättisadosta.
Oliko tätä samaa kantaa olevia siemeniä SKK2:ssa?

bluesman

 Melko masentavaa. Lohdutukseksi lähetän sulle satsin tuosta kasasta kun vain lähetät yv:llä yhteystietosi. Melko tarkka jos aikarajan unohtaa. Ehkä tulee parempi mieli kun saat nakerrella Bondanpodeja.

x46900

^Kiitos, jo pelkästä ajatuksesta tuli lämmin ja hyvä olo niin suuhun kuin mieleenkin.

bluesman



Tajusin vasta nyt että C.baccatum Peruvian orange (PI 446900) on sama kuin Naranga. Eipä käytännössä suurta väliä sillä kasvin koko sato on kuvassa.
Miellyttävänmakuinen ja mieto oikein hyvä bacca esim sisälle ikkunalaudalle tai parvekkeelle koska ei kasva kovin suureksi. Oli tosin samassa paljussa Aji amarillon kanssa joka taisi hiukan varjostaa pienempää baccaa.



C.baccatum Pimenta Barro do Ribeiro ei ole moksiskaan vaikka vieressä olleessa ämpärissä oli aamulla jääkansi. Kasvi senku komistuu ja saattaa saada kaikki marjansa punaisiksi.

bluesman



Noniin. Kausi alkaa olla pulkassa. Kuvassa vielä muutama kypsyvä Farianpodi jotka annan olla viikonloppuun saakka kun näyttäisi siltä ettei ole yöpakkasia. Täytyy jossain vaiheessa tehdä hieman lajikekohtaista yhteenvetoa niin voi jälkeenpäin itsekin muistella kuinka kreisi on joskus voinut olla. 80kg satoraja ylittyi ja kyllähän se joksikin aikaa riittää. Riittää myös chilienperkuu, on jo mittari täynnä pilkkomista ja säilömistä.
Kasvarissa ovat myös villit kuten flexut ja Tepinit joissa on vielä jokunen kypsä marja. C.galapagoensessa on 2 kypsää ja 1 raaka marja.
Blue mystery mikä sitten lieneekään kukkii sekä kypsyttää podejaan ja taidan ottaa sen mökkiin sisälle niin jouduttaa kypsymistä.

jewe

Mahtava kausi sulla takana ja varmaan tauko on kohta paikallaan kun 80 kg olet kerännyt ja perannut. Itse olen kerännyt nyt lähes puolet vähemmän eikä yhtään enää huvittaisi mitään tehdä mutta mulla tämä kausi jatkuu nyt kuitenkin vielä jonkin aikaa.

bluesman

Lainaus käyttäjältä: jewe - lokakuu 02, 2013, 19:28:54 ip
Mahtava kausi sulla takana ja varmaan tauko on kohta paikallaan kun 80 kg olet kerännyt ja perannut. Itse olen kerännyt nyt lähes puolet vähemmän eikä yhtään enää huvittaisi mitään tehdä mutta mulla tämä kausi jatkuu nyt kuitenkin vielä jonkin aikaa.


Kiitosta vaan ja samat sullekin. Rocotoja varmaan perkaat vielä useammankymmentä kiloa. En enää muista miten selvisin kauden 2010 sadosta kun määrä oli tämänvuotisesta tuplat. Kai sitä jaksoi kun oli kolme vuotta nuorempi.

jewe

Vaikea arvioida kuinka paljon tuolta vielä tulee mutta tuntuu että paljon on juuri rocotoja vielä tulossa. Mulla on nyt noin 45 kg plakkarissa ja 60 kg on ainakin hyvin realistista saavuttaa. Tänään keräsin mm. loput Dulcet ja niitäkin tuli vielä 1,3 kg kasvista jonka pakkanen lopulta tappoi viime yönä kylmällä lasiterassilla. On tämä kieltämättä mullekin aika mahdoton kausi ollut.