kesäkuu 14, 2024, 17:34:46 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Janne

1
On nyt suoritettu pakon edessä... PHP versio päivitettiin ja vanhat poistettiin samalla palvelutarjoajan toimesta ja samaan syssyyn vielä vaihtui koko palvelinalusta.

Hymiöt toimii toistaiseksi melko kehnosti, pitää fixata jossain välissä. Skandien kanssa on myös jotain viilaamista ja yllättäviä vikoja löytyy varmasti.

Tapatalkit ja muut lisäosat hävisivät kaikki, koitetaan palauttaa kunhan keritään.

Tänne voi raportoida huomioita ja päivityksen aiheuttamia murheita.
2
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Oluen paneminen
toukokuu 26, 2018, 08:57:16 ap
Olutta olen valmistanut ajoittain reilut 20 vuotta, mutta pääpaino harrastuksessa on enenevässä määrin sahdissa.
Uutteita en harrasta, täysmäskäys sen olla pitää.

Blogistani löytyy pari raapustusta aiheesta. Sahdin valmistusprosessini on tosin tuosta hieman jalostunut yksinkertaisemmaksi (ja toimivammaksi). Eli maltaat suoraan sopivan lämpöiseen veteen niin että mäski on saman tien oikeassa lämpötilassa. Ja niin paljon vettä että huuhtelussa pärjätään maksimissaan ämpärillisellä, pienemmissä erissä en huuhtele vedellä lainkaan.

http://vastahanka.fi/juhannussahti/

http://vastahanka.fi/maskipaa-vauhdissa-taas-bitter-siurunen/

Just eiliseksi valmistui tämän vuoden ensimmäinen sahtierä ja testasin tietysti heti. Toimii, nyt pitää ottaa reilusti kahvia ja rasvaista aamupalaa että pääsee taas käyntiin ja päivän askareisiin :)
3
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Vindaloo - Goalainen curry
huhtikuu 07, 2018, 16:27:50 ip
Lainaus käyttäjältä: bluesman - huhtikuu 06, 2018, 21:15:10 ip
Black cumin on Nigella sativan siemeniä. Yleisesti Suomessakin yksivuotisena koristekavina viljelty kukkakasvi.

Jossain yhteydessä black cumin tarkoittaa tuotakin, mutta Nigellaa myydään etnokaupoissa ihan nigellan nimellä ja on täysin eri makuinen kuin tuo mun tarkoittama black cumin. Nigellaa myydään myös nimillä kalonji ja "black onion seeds"

Esim Wikipedia kertoo lyhyesti:

https://en.wikipedia.org/wiki/Black_cumin

Musta kumina on aromiltaan saman tyylinen kuin jeera, mutta voimakkaampi.
4
Useampia asiantuntijoita haussa:

http://netum.fi/tyopaikat/


(vinkatkaa minullekin vaikka yksityisviestillä mikäli haette)
5
Moi,

Olis huikeeta jos foorumin someaktiivit viitsisivät jakaa näitä, Ikaalisten chiliranchille avataan kissojen lomahotelli ensi viikolla.

http://kattimatti.fi/

ja fb:

https://www.facebook.com/kissahoitolakattimatti/
6
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Maissi
toukokuu 27, 2017, 10:24:29 ap
Spring Sun F1 on erinomainen lajike. Kahtena edellisenä vuonna on tullut komeita tähkiä vaikka oli tosi kylmiä kesiä. Toukokuun alussa idätykseen ja kesäkuun alussa avomaalle. Viime vuonna oli 200 kasvia, tänä vuonna tilasin vahingossa pikkupusseja eikä ole kuin 50 ja nyt näyttää vielä siltä että vain kymmenkunta iti :(
7
Palvelinalusta vaihtui viime viikolla, miltäs on näyttänyt sen jälkeen? Onko hidastelut vähentyneet tai peräti poistuneet?
8
Asiaa voisi tietysti tiedustella asianosaisilta itseltään, vaikka puolestaloukkaantuminen onkin trendikästä:

http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/saako_kehitysvammaista_sanoa_kehariksi_pertti_kurikan_nimipaivien

Euroviisupaikkaa tavoittelevan Pertti Kurikan Nimipäivien laulaja Kari Aalto kertoi Radio Rockin haastattelussa, että monet kehitysvammaiset käyttävät sanaa kehari. Karin mielestä sanaa voivat käyttää kaikki muutkin, eikä se loukkaa ainakaan häntä.

- Saa sitä käyttää. Mieluummin kehari kuin vammainen, Kari sanoi Radio Rockin haastattelussa.

9
Tätä olen hekotellut keskiviikosta asti


10
Tori / Vs: O: kasvihuone hakee kesäseuraa, Pirkanmaa
kesäkuu 22, 2016, 20:39:20 ip
Kiitoksia kaikille tarjouksista, Chilivaarilta noudinkin jo ja sain myös ihan toisaalta jokusia puskia. En oikein ole enää poikkeilemassa mansesterin suunnassa ennen loppukesää, joten kiitän ja kumarran vaikken käynytkään noutamassa.
11
Tori / O: kasvihuone hakee kesäseuraa, Pirkanmaa
kesäkuu 11, 2016, 12:25:49 ip
Onko ylimääräisiä kasveja/taimia nurkissa? Liki tyhjäksi jäänyt kasvihuone hakee tositarkoituksella täytettä. Nouto onnistuu Tampere/ Ikaalinen -akselilla.

T.nimim. Epätoivoinen, kaikki kelpaa
12

Hiljaisen vuoden jälkeen blogi aktivoituu taas, tällä kertaa kahden hengen voimin kun luonnonvara-alan tuottajan opinnoistaan valmistuva emäntäkin lähtee mukaan kirjoittelemaan. Tämän vuoden päähahmoina blogissa ovat Vastahankafarmin uudet tulokkaat, sikapossut nimeltä Soini ja Sipilä:seurailkaa myös facebookista ja instagramista:

http://vastahanka.fi/
https://www.facebook.com/Vastahanka
https://www.instagram.com/vastahanka.fi/
14
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kirjoista
heinäkuu 30, 2015, 16:47:14 ip
Kaikille kevyemmän viihteen ja outouksien ystäville voin suositella Joe R. Lansdalen teoksia. Hap & Leonard -sarja on kuin kirjallista Pulp Fictionia (mun mielessä päähahmoja näyttelevät Samuel L. Jackson ja Tim Roth) mutta nyt on menossa aikamoinen ilotulitus.

Flaming Zeppelins: The Adventures of Ned the Seal

Kirjan maailma on jonkin sortin 1800/1900 -lukujen vaihteeseen sijoittuvaa steampunk -vaihtoehtohistoriaa. Mukana menossa mm. Buffalo Bill Codyn pää (elävänä lasipurkissa), Wild Bill Hickock, Istuva Härkä, Tohtori Moreau saarineen, Ihmemaa Ozin peltimies, Frankesteinin hirviö, Dracula, aikakoneita, zeppeliinejä, rinnakkaistodellisuuksia jne... Ei siis kovin vakavaa mutta erittäin hauskaa luettavaa.
15
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Kasvihuoneeseen vihermassaa
toukokuu 07, 2015, 10:01:25 ap
Ainakin tomaatti, kesäkurpitsa ja muut kurpitsat sekä ananaskirsikka kasvavat nopeasti. Etenkin kurpitsat tekevät lehtiäkin hirmuisella vauhdilla.

Tai laita yksi jättikurpitsa niin isoon ruukkuun kuin löydät, pian on kasvihuone ääriään myöden täynnä :)

16
Tuplamuovit kauttaaltaan. Yhteen nurkkaan tein parin neliön taimieriön ja kiikutin sinne lämpöpatterin.

17
" Aji Norteno (Capsicum baccatum) x40
Bishop's Crown (Capsicum baccatum) x130
Carolina Reaper (Capsicum chinense) x15
Guyana (Capsicum baccatum) x4
Habanero Monster (Capsicum chinense) x12
Indian Red (Capsicum baccatum) x5
Manzano Orange (Capsicum pubescens) x100
Medina (Capsicum annuum) x30
Naga Morich (Capsicum chinense) x14
Red Savina (Capsicum chinense) x10
Scotch Bonnet (Capsicum chinense) x15

Lisäksi löytyy paprikantaimia keltainen/oranssi 50 kpl

Taimia löytyy rajoitettu määrä ja taimilla hintaa 5€/kpl. Pienikokoisemmat taimet kulkevat toistaiseksi myös matkahuollossa, isommat taimet (tällä hetkellä Medina, baccatumit ja Manzano Orange) vain noutona.

Pentti voi kuljettaa taimia myös Salon ja Turun seudulle, isommat määrät kauemmaksikin.

Yhteydenotot suoraan Penalle:
Heinän puutarha
Hakamäentie 155
24130 Salo
p. 040-8363127"
18
Mausteet / Vs: Heinzin uudet chilikastikkeet
maaliskuu 19, 2015, 20:49:18 ip
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - maaliskuu 19, 2015, 18:16:58 ip
Pitkälti kuin Tabascot, eli harva rakastaa, mutta tekevät usein tehtävänsä maustamisessa, jos parempaakaan ei ole tarjolla. M

:)
Tabasco lienee yksi maailman myydyimmistä chilikastikkeista joten kyllä siitä varmaan joku pitääkin. Minun lisäkseni siis, meille ostetaan edelleen silloin tällöin Tabasco -pullo ihan  sen maun vuoksi ja pelkästään pöytämausteena käytettäväksi. Ja on aina ostettu. Etikka sitäpaitsi ei ole kirosana, etikkaa menee monessa eri muodossa litrakaupalla vuosittain kokkailuun ja säilöntään ;)
19
Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - maaliskuu 01, 2015, 12:00:30 ip


Hienohan siitä tuli! :D Millaista kennolevyä meinaat käyttää, riittäisikö katolle keskelle vain yksi poikittainen tukipalkki?

Laitan ihan kasvihuonemuovit molemmin puolin. Viikonloppuna runko alkoikin jo valmistua, reilun päivän ahertamisella. Vähän vielä tuuletusluukkujen kanssa askartelua ja viimeistelyä niin saa alkaa muovittamisen. Mitoiksi tuli 6 x 4 metriä, seinäkorkeus 2 metriä ja harja nousi reiluun 3 metriin.

20
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Olut/sahti harrastajia
maaliskuu 01, 2015, 18:29:59 ip
Ei maltaista mäskäämistäkään kannata jännäillä, rohkeasti vain kokeilemaan. Mä herättelin hiljattain vuosia tauolla olleen kotiolutharrastuksen ja voin lämpimästi suositella pussimäskäystä. Tarvitset siis mallaspussin ja riittävän ison kattilan, mielellään hanalla. Noilla pääsee jo mainiosti alkuun. Lämpömittarit ja käymisastiat ym. pikkuhilppeet toki tarvitset myös ja vierteenjäähdytinkin on erittäin suositeltava kapistus.

http://vastahanka.fi/maskipaa-vauhdissa-taas-bitter-siurunen/

Uutteesta valmistaminen onnistuu vähän pienemmälläkin kattilalla mutta parempi ostaa heti se pikkusen isompi, ei jää sitten harmittamaan ;)