Lannotteiden hinta kasvukaudelle?

Aloittaja M, huhtikuu 09, 2024, 12:39:47 ip

« edellinen - seuraava »

M

Noniin, taas 10 vuoden tauon jälkeen on chilit kasvamassa ja aloin miettimään lannoitusjuttuja, ja samalla siihen menevää rahamäärää.
Laskin että jos vesiviljelyssä olisi vaikka 20 astiaa, joihin jokaiseen menisi 15 litraa vettä, niin lannoitetun veden määrä koko kesäkauden aikana olisi noin 2000 lirtaa, kun vettä joutuisi lisäämään ja vaihtelemaan.
Sitten ihan esimerkin vuoksi jos käytössä olisi vaikka Advanced Nutrientsin kolmen komponentin lannoiteet (noin 3ml per lirta sekoitussuhde) jotka maksaa 12-13 euroa litra, niin lannoituksiin kuluisi yhteensä noin 250 euroa koko kesän aikana. Minusta melko paljon, jos nyt laskin oikein.

Oletteko laskeneet mitä teillä kuluu rahaa lannoituksiin kaudessa?
Varmaan Puutarhan kesällä hommasta selviäisi halvemmalla.

akselsson1

Kasvatan turpeessa, ostan puutarhan kesä -purkin niin harvoin ettei oo paljon tarvinnu miettiä mitä maksaa. Kilon purkki per kausi varmaa menee jos on vähä enempi isompia kasveja. 2013 mulla tais olla 3kg purkki ja silläki mentiin koko kausi.  :)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

Chilikarhu

huhtikuu 12, 2024, 15:57:41 ip #2 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 12, 2024, 16:05:05 ip käyttäjältä Chilikarhu
Olet M nyt sen asian ytimessä miksi chilit maksavat kaupassa 10-100e/kg vaikka ne on tuotettu mahdollisimman tehokkaasti markkinatalouden ehdoilla. Siinä ei edes tuollaisia harrastajan kolmen komponentin nestelannoitteiden pieneriä ole varaa käyttää vaan lannoitteet hankitaan mahdollisimman edullisesti isoissa erissä mikä laskee huomattavasti hintaa.

Jo Puutarhan kesän kilohintakin vaihtelee aika lailla pakkauksen koon mukaan.
330g - 20e/kg
1000g - 10e/kg (2000 l pakkauksen laimennosohjeella)
3000g - 8,5e/kg

Harrastaminen on aika eri juttu kuin taloudellisessa mielessä kasvatus. Harrastuksiin moni laittaa kaikki rahansa, tekee ns. optimaalisesti kirjan mukaan ja on onnellinen tuloksesta, mutta jos pitää elää viljelyn varassa niin tuo asia on mietittävä aivan eri tavoin kustannusten kautta.

varis

TA:n Triparttia mennyt jotain 50 ml per kasvi per kausi. Eli vähän isompaan viljelmään sellainen parin litran pullon satsi, ei se ole kuin 30 egeä kustannuksena. Jos kasvattaa pitkällä linjalla niin Bloomia voi kannattaa jo ostaa kanisterissa, sitä menee eniten kun koko ajan on joku chili vähän kukkimassa tai tuottamassa satoa ja isot kasvit syö enemmän.

pihlaja

Pienimuotoisesti harrastellessa kului viime kesänä noin 4-5 kuukaudessa muistaakseni kaksi purkkia Kekkilän tomaatti- ja chililannoitetta (200g kpl). Chilit kasvoivat mullassa, ja niitä oli alle kymmenen ja valtaosa baccatumeja.