kesäkuu 14, 2024, 18:20:11 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Korona haittaa elämää

Aloittaja Chilivaari, maaliskuu 16, 2020, 22:52:55 ip

« edellinen - seuraava »

Chilivaari

No niin, karanteenissa ollaan. Neljän seinän sisällä pitäisi pysyä ainakin kuukausi - nyt aluksi.
Seitsemänkymppiset määrättiin liikkumiskieltoon koko porukka yhdellä hallituksen ilmoituksella. Menihän siinä kyllä kaikki kokoontumiset muiltakin, mutta pääsette vielä kauppaan ja ravintolaankin kai? 

Omilla chileillä tässä on pärjättävä.

Huru-ukko

maaliskuu 17, 2020, 08:58:56 ap #1 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 17, 2020, 09:05:11 ap käyttäjältä Huru-ukko
 Hallitus antoi/aa ohjeen suojallekseen ikääntyviä ihmisiä.

Tätä neuvoa kannattaa käyttää median luomaan hömppään :

Asiantuntijoiden neuvo korona-ahdistukseen: Ota hiukan etäisyyttä jatkuvaan uutisvirtaan ja kunnon irtiotto somepöhinään.

Minä aion jatkaa elämääni samalla tavalla kuin ennenkin. Vaikka kuulunkin riskiryhmään. Jokavuotinen flunssa on tehokkaampi tappaja.

Chilivaari

maaliskuu 17, 2020, 09:05:58 ap #2 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 17, 2020, 09:08:21 ap käyttäjältä Chilivaari
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - maaliskuu 17, 2020, 08:58:56 apMissä niin lukee että 70-kymppiset määrättiin ulkonaliikkumiskieltoon ?.
Valtioneuvoston eilinen toimenpideluettelo, kohta 10:

"10. Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet),"

No kai siinä kissan ulkoilutus sallitaan, kunhan ei jää juttelemaan naapurien kanssa.

MorugaReaper

Kuljetin tänään naapurin 81 ja 86 vuotiaat heidän autollaan Raumalta Poriin Satasairaalaan ja takaisin. Olen tehnyt sen monesti ennenkin ja aion auttaa kuitenkin jatkossakin.

ottulo

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - maaliskuu 17, 2020, 09:05:58 apValtioneuvoston eilinen toimenpideluettelo, kohta 10:

"10. Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet),"

No kai siinä kissan ulkoilutus sallitaan, kunhan ei jää juttelemaan naapurien kanssa.

Tuosta karanteenista ainakin YLEn radiossa viime viikolla sanottiin, että kotona saa olla normaalisti ja pihalla, ja vaikka liikkua muuallakin kunhan pitää pari metriä etäisyyttä muihin. Kyllä siinä kissaa saa käyttää ulkona, samoin kuin koiriakin.

Chilivaari

Lähinnä siinä kait on kielletty vierailut sekä meiltä muualle että muilta meille. Ja tietysti kaupassa käynnit, ravintolat, näyttelyt, jne. Tapahtumat, konsertit ja kirjastot onkin sitten suljettu kaikilta.

Taitaa ruoan kotiinkuljetus kukoistaa, samoin e-kirjojen myynti ja kuulemma netflix.

Siika

Riskiryhmässä olen ja hiukkahan tuo tilanne arveluttaa,pakasteet täynnä marjoja lihaa ym joten nälkään en kuole.
Pikainen inventaario osoitti että konjakkia ei tartte säännöstellä ja kirkkaitakin on,ammustilanne tyydyttävä,kaikkiin kalibereihin riittää ammuksia.....olen muutenkin erakoituva kansalainen joten pärjään kyllä.
Työpaikat matkailualalla sulkeutuvat tällä vkolla joten senkin puolesta ei mitään hätää...pidetään huoli naapureista vaikka huutelemalla aidan yli tms,kyllä se poronkoipi lentää pihalta pihalle.....
Tärkeintä ei ole voitto, vaan paras palkinto.

Huru-ukko

Mulla sama tilanne kuin Siiallakin, 4 kuukautta menee pakastimien varassa ettei kauppaan ole pakko lähteä, poronkoipia tosin ei ole. Tosin kaupoissa tulee joka viikko kerran luuhattua.
Tuskin täällä sakkolappua kirjoitetaan jos ulkona käy, olipa ikä mikä tahansa.
Tännään kävin meren rannassa katsomassa, jäät on poissa. Kalaan vois mennä joksikin aikaa meiän (Urheilukalastajien) mökille saareen.

Tuolla karanteenillähän on tarkoitus suojella vanhuksia muiden aiheuttamilta tartunnoilta, ei niikään sitä että he olisi tartuttajia.

Chilivaari

maaliskuu 17, 2020, 21:08:34 ip #8 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 17, 2020, 22:14:34 ip käyttäjältä Chilivaari
Nythän joku terveysministeriön virkahenkilö jo pehmenteli karanteenipäätöstä uutisissa. Kaupassa saa käydä, mutta ei ruuhka-aikoihin, eikä siellä saa oleskella, eikä istuskella kahviloissa. Noin meistä huolehditaan.

Mutta tosiaan, meidän vanhusten suojelemiseksihan tuo säädös on. Sillä yritetään vähentää sairastumisen riskiä. Kuolleisuusprosentit ovat aika korkeita ikäihmisillä.

Siika

Nyt jotkut etenkin k-ryhmän kaupat pitävät aamusella kaupan auki vain riskiryhmään kuuuluville,ajatuksena hyvä eli huomioidaan jollain tavoin vanhenpia kävijöitä ja kaupan korit ym ym ovat puhtaita jne,kaikki ideat jolla suojataan ikääntyviä ym on otettava käyttöön.
Minulle työmaalta vapaehtoiseen karanteeniin lähtiessä nuori kolleega pyyteli soitteleen jos vaikka kaupassapitäis käyä,tietty ennen yhdeksää et olut tilaus onnistuupi...kyllä lämmitti sydäntäni moinen huolenpito...
Tärkeintä ei ole voitto, vaan paras palkinto.

NPhoBiaz

Suuresti tsemppiä niin ikäihmisille kuin muillekin, kyllä tässä koko Suomi menee polvilleen. Onneksi terveydenhuolto Suomessa on erityisen hyvää, monessa maassa tilanne on jopa hirvittävä.

Huru-ukko

Yksi yleinen harhaluulo oikaistava, Suomen (Kituniemi) terveyshuolto on Euroopan huonoimpia, jopa 20 vuotta sitten banaanivaltiona pidetty Portugali oli reillusti jo silloin Suomea edellä.

Lääkärien ahneus päästä yksityispuolelle tienaamaan (samat lääkärit tekee työtä sekä julkisella että yksityisellä puolella) voi osittain syyttää siitä. Kuten myös yksityissektorin halvalla* ostamaa aikaa julkisen terveydenhuollon palveluihin, joka synnyttää kuukauden ja yli jonotuksia julkisen terveyden puolella pelkkiin kuvantamispalveluihinkin.

WHO huutaa että TESTATKAA TESTATKAA TESTATKAA ja tämän meidän kituniemen valtio sanoo että testataan valikoiden tarpeelliseksi katsottuja kohteita.
Koska ei ole olemassa testauslaitteita tai testejä. Silloin on tietysti tehtävä noin, mutta miksi muilla on niitä mutta ei täällä ?>>=Kituniemi.

Yli 70-kymppiset ja riskiryhmät muodostavat sen uhan, jonka edessä hallitus pisti 70-kymmppset karanteeniin, koska niiden sairastuminen veisi mahdollisia tehohoito (mistä ne revitään, kun niitä ei ole oikein nytkään, lyödäänkö sängyn päätyyn pahvilappu "TEHOHOIDOSSA) paikkoja työelämässä olevilta.
Totuushan on että se 70 vuotias viedään sinne pohjakerrokseen saattohoito paikoille tai vireen karikoidusti sanoen. Raumalla kävin kerran saattohoito"huonessa" kun kaverini äiti teki kuolemaa. Arviolta 15-20 henkeä makasi kuolemaa tehden samassa isossa salissa joita on kituniemi varmaan pullollaan. Jos ajattelet lähteä arvokkaasti, ammu itsesi mieluummin. Tai hirtä. Se määrä samassa tilassa on kuulemisen arvoinen. Osa huutaa tuskasta/kuolemanpelosta, joku veisaa virsiä, toinen kyselee kuka se on tuo musta mies siellä huoneen nurkassa. Kusi ja paska haisee desifiointi aineen yli reilusti, + paljon muuta.........

Sivumennen sanoen edellissukupolvien kuolleisuus on 100 %, osa nuorempana ja osa vanhempana. Ja sama buumi jatkuu.
Joten ei syytä pelkoon, kyllä se sieltä vielä tulee  8).


Julkine omaksi sektoriksi, ja yksityinen omakseen.
* Onko kukaan tutkinut istuuko myyjä ja ostaja samalla jakkaralla ?. Yksityisen terveydenhuollon pitäisi itse tuottaa koko palvelu eikä roikkua verenimijänä julkisissa palveluissa ostajana.
Näiden yksityis/julkinen lääkäreillä on tähän jopa absurdi väite että he pitää julkista terveydenhuoltoa pystyssä osittain ostamillaan palveluilla.
 
Ei minulla ole sitä vastaan mitään vaikka ostaisivatkin, mutta julkisen puolen jonot pitäisi hoitaa ensin alta pois, ja siten yksityissektori jos aikoja jää. 

Siika

tuohon nyt ei voi sanoa kuin  AAMEN!
Tärkeintä ei ole voitto, vaan paras palkinto.

Chilivaari

Tuossa yläosastossa lukee: "Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua."
Ilmeisesti niitä on ilmaantunut, kun foorumi oli jäissä jonkin aikaa?

Mutta koronaan. Minua alkoi huolestuttaa, miten kevään kasvatustarvikkeet hankitaan, jos on karanteenissa, eikä voi lähteä kauppoihin. Sitä paitsi ne suljetaan luultavasti lähipäivinä. Ruokakaupat ja apteekit jäävät. Käykää nyt alkossa ja multaostoksilla, kun se vielä on mahdollista. Sulku voi tulla yllättäen.

Siika

Juurikin näin....multaa haetutin sekä vielä muutaman pullon pahimman varalle(siis varan varalle),nyt on ainakin aikaa katsella taimien kasvua ja mietiskellä taas että mihinkähän nuot kaikki taas laittaapi.....
Tänäänhään illalla saadaan tietoutta nuista lisätoimista ja toivottavasti hallitus on tiukkana ja ns koronapakolaisten kulkeutuminen tänne Lappiin saadaan estettyä!!!!!!!!!!!
Tärkeintä ei ole voitto, vaan paras palkinto.

Whili

Lainaus käyttäjältä: Siika - maaliskuu 24, 2020, 14:59:42 ip...Tänäänhään illalla saadaan tietoutta nuista lisätoimista ja toivottavasti hallitus on tiukkana ja ns koronapakolaisten kulkeutuminen tänne Lappiin saadaan estettyä!!!!!!!!!!!

"Poliisin järeimmät voimat käyttöön: Reinikainen ja Tankki täyteen taas televisioon"   :D  ;D

Siika

Kovin verkkaista on tuon nk rajan sulkeminen >:( ,eikhän sieltä kaikki jotka vaan pystyvät(rikkaat)ole jo vaelluksensa tehneet nk mökeille tms kuormittaan pienten pitäjien sairaanhoitoa jne....Meillä täällä lks(laapinkeskussairaala)on yhdeksän tehohoitopaikkaa ja populaatio on n 220 000 ja saman verran poroja,ei tänne siis mahdu nk koronapakolaisia...selvyyden vuoksi siis noit porot ei tartte hoitoa,siis enään, nethän nyt kuolevat nälkään kuites tuon lumenpaljouen takia huoh
Tärkeintä ei ole voitto, vaan paras palkinto.

Siika

Päivä no xx,elämä soljuu verkkaisesti päivä kerrallaan,ihmiset ymmärtää tilanteen ja pysyvät sisällä jne,PAITSI LAUMA HKILÄISIÄ POTKUPALLOILIJOITA,,PARIN TONNIN SAKOT PER PÄÄ,OPPIVAT NOUDATTAAN LAKIA YM >:(  >:( valtio pistää likoon miljardeja homman hoitamiseksi ja sitten tuollaiset palloapotkivat tollot pilaa asian,perkele ko vituttaa moinen touhu >:(
Tärkeintä ei ole voitto, vaan paras palkinto.

Chilivaari

Joo, kaikkia ei toisten terveys kiinnosta - eikä kyllä ilmeisesti omakaan.

Kainuussa ei ollut pitkään aikaan ainuttakaan koronatartuntaa. Nyt niitä on 30 lähtöisin yhdestä peruutetusta hiihtotapahtumasta. Ihmiset eivät uskoneet hiihtotapahtuman peruutusta eikä hallituksen kieltoa isoista kokoontumisista vaan tulivat vain Vuokattiin joukolla hiihtelemään. Heistä moni sairastui ja levitti vielä ympäristöönsäkin virusta.

Maailmalla yleisin massaepidemian tie ovat uskonnolliset kokoontumiset. Ulkomailta tulleet saarnamiehet levittivät tartunnat niin Italiassa kuin New Yorkissa ja Intiassa ja Eteläkoreassa. Uskonnollisissa yhteisöissä tauti saa muhia rauhassa ja levitä suuriin massoihin ennen kuin siitä kerrotaan ulkopuolisille. Ilmeisesti Suomessa urheilu alkaa nyt olla uskonnon asemassa.

Siika

Jep,tuommosiin on valtiolla/veikkauksella helppo ottaa kantaa...kaikki tuet pois kyseisiltä joukkueilta/pelaajilta sekä meillä yksityisillä ihmisillä myöhemmin,jätämmä kausikortit ostamatta ja pelit katsomatta jne....
Tärkeintä ei ole voitto, vaan paras palkinto.