huhtikuu 16, 2024, 21:15:57 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Laihdutus

Aloittaja Sauli Särkkä, syyskuu 18, 2008, 10:07:49 ap

« edellinen - seuraava »

Sauli Särkkä

Niin se vaan tulee alaspäin. Tänään meni 10 kiloa rikki. Jee. Matkaa tavoitteeseen on enää kourallien kilogrammoja. Tavoite alunperin oli kevät/kevättalvi, mutta se saattaa onnistua jo vuodenvaihteen pintaan.


-Sale
Sauli Särkkä

#002

SiqAta

Itellä paino lähti nousuun tossa n 7 vuotta sitten kun teloin koulussa nilkkani todella pahasti liikuntatunnilla, ja jouduin lopettamaan taekwondo harrastukseni siihen... Nyt sitten 20kg painavampana ( nyt 105kg ) ajattelin että jotain on asialle tehtävä ja tossa 5 vko sitten aloitin aikidon harrastamisen. ( sain vaimon houkuteltua jopa mukaan, saa siis luvan kanssa pyöritellä emäntää maton pinnassa ilman seuraamuksia :twisted: ) Pari kiloa on hävinny, ruokavaliota en ole vielä viittiny muuttaa kun kerran ruoka on hyvää ja sitä saa olla aina tarpeeksi :D

Pikkusen kun vähentäs syömistä niin eiköhän se siitä tulis alas vielä nopeemmin.  Oluen juominenkin on harrastuksen myötä vähentynyt kun ei voi enää treenipäivinä taikka niitä edeltävänä iltana pahemmin nautiskella. Saati syödä mitään raskasta treenipäivinä...

ON tää laji kyllä sen arvostakin ;)

Sauli Särkkä

Varmasti on sen arvoista, en yhtään epäile. Itsekin aikoinaan teinivuosina harrastin monta vuotta Kenpo-Karatea je väittäisin, että 90% olemassaolevista lihaksista on peräisin tuolta ajalta, yli vuosikymmenen takaa. Liikkumisen motivaatio on ihan erilaista, kun on laji, joka tuottaa iloa ja kehittymisen haasteita.

Se syöminen. Älä ihmeessä syö ainakaan aluksi kauheasti vähemmän--se vain vituttaa ihan perkeleesti. Näin nätisti sanottuna.

Syö sen sijaan järkevämmin. Jätä ensiksi kaikki pottu, makarooni, riisi ja vaaleahkokin leipä pois. Syö isojen tyttöjen ja poikien leipää, eli kokojyväkampetta ja näkkärit, varrasleivät, jne. toimii erittäin hyvinä helpottimina. Jos näkkäriä ja varrasleipää ei olisi olemassa, olisin melkein sataprosenttisella Atkins-kauheudella. Niin, no, joillekin se Atkins sopii, joillekin ei. Ei haluttaisi olla nollahiilaridieetillä, kun tuo sisäelimistö todennäköisesti tykkää huonoa, joten tämä vähähiilarinen vaihtoehto tuntuu järkevältä. Mitään oikeita tai vääriä vaihtoehtoja tuskin on olemassa, mutta tämä on se omalla kohdalla toimivaksi havaittu metodi. Ja tykkään syödä L I H A A! :D-Sale
Sauli Särkkä

#002

Sauli Särkkä

-11.2 kg.

Jatkuu..


-Sale
Sauli Särkkä

#002

Julle

Jätin kuukausi sitten hiilihydraatit pois ruokavaliosta rajoitetusti. Kaikkii riisi, peruna, pastat/nuudelit/makaroonit ja viljat pois. Lihaa sekä hedelmiä/vihanneksia tilalle. Tällä hetkellä paino putoaa 1 kg/vko. Olutta ja viinaksia olen nautiskellut, mutta silti paino putoilee tasaisesti. Nestettä nautin min. 3 litraa per päivä. Vielä en juurikaan hurraa painonpudotukselle, sillä suurin osa lienee/on nestettä. Olo on kuitenkin kevyempi, verensokeri ei poukkoile iloinen/raivoisa -osastolla, näläntunnetta ei juuri ole ja muutenkin olo on jees. Lisäksi suolistokaasujen tuotantoni on huolestuttavasti laskenut. Avokki jo huomauttelee aiheesta - positiivisesti. Lähtöpainoa gourmantille miehelle 120 kg, nyt se 4-5 kg poissa and counting.

PS. Siis ruisleipää voi sujavasti siivun, kaksi syödä silloin tällöin. Surffailkaa tänne: http://karppaus.info/
~Ei se satu~

Sauli Särkkä

Välillä vituttaa, kun ei saa itsestään otetta. Tämä tilanne tuli muutenkin täydellisenä yllätyksenä: näen sokerista, ah-niin-ihanaa korvapuustia, jota ei ole koskaan aiemmin edes kummemmin tehnyt mieli. Nyt, kun se on kiellettyä -- etenkin, kun sitä en ole edes sen kummemmin joutunut itseltäni kieltämään, on se yht'äkkiä niin himottavaa, ettei mitään järkeä.

No, eihän siinä mitään -- muutama päivä sitä sun tätä, eikä paino tietenkään ehdi karata minnekään sinä aikana. Edelleen ollaan kympin verran alle lähtöpainon, joka ei liene ihan paska tulos muutamassa kuukaudessa.

No, josko tähän saisi lisättyä hieman liikuntaa jossain vaiheessa, niin kiihtyisi tämäkin homma hiljalleen..


-Sale
Sauli Särkkä

#002

Filago

Paljos sie Sauli olet pitkä? Eikös tuo ole miehelle jo ihan pikkuriikkinen paino jo?

Vaan asiaan.. maanantaina meikäkin päätti alkaa tehdä tilaa tuleville joululäskeille. Suunnitelmissa yhdistelmä kaloreita alas-hiilareita alas, liikuntaa en nyt tähän samaan syssyyn lupaa lisäillä vaikka varmaan pitäis. Pois pitäisi saada senttejä vyötäröltä, niillä kiloilla ei niin väliä.. tosin käytännössä se meinaa varmaankin, että vähintään 5 kg, ehkä 7 kg saisi lähteä. Alkupaino on normaalin painoindeksin sisällä, samoin toivottu loppupaino, joten enemmän kyse "säätämisestä normaalipainon sisällä".

Aikaisemmin olen noita 5 kilon rykäisyjä tehnyt aina tarvittaessa, muutamassa vuodessa aina tarve ilmenee uudestaan, ko. kilot poistetaan, ja sitten annetaan ilmaantua hissukseen takaisin ;). Eli jos oikein ilkeä olisi, voisi sanoa, että mikään laihdutus ei ole tuonut "pysyvää painonpudotusta". Toisaalta jos ei muutaman vuoden välein ois nähnyt vaivaa palata alkuperäiseen niin nykyinen paino olisi aika hurja ja ei todellakaan normipainoindeksin ikkunassa ;). Eli ei kait se välillä tapahtuva terästäytyminen hukkaankaan mene, vaikkei haluaisikaan ruveta kokoaikaiseksi terveysintoilijaksi...

Mulla suurin ongelma on ollut tuon atkins tyyppisen meiningin kanssa, että kun nälän tunne poistuu ja energia lisääntyy, niin syömisestä tulee ikävä velvollisuus, joka pitää muistaa tehdä, ettei pitemmällä aikavälillä energia loppuisi. Siksi tällä kertaa ajattelin, että yrittäisin syödä tarpeeksi hiilareita kuitenkin, ettei pääsis syömähimo liikaa häviämään. Tekee varmaan kuurista hankalamman kun tahallaan vaikeuttaa...

Kerron kuulumisia kunhan on jotain kerrottavaa, nyt ollaan vasta vaiheessa, että enää ei ole nälkä mutta kroppa ei ole vielä tottunut ihan täysin matalaan verensokeriin, huomaa kun vähän liikkuu, niin on vetämättömämpi kuin yleensä. Painoa en ole alkanut vielä katsella, ihan turhaa vielä.

Filago, jonka lohen, broilerin ja mozzarellan kulutus tulee lähiviikkoina olemaan aika massiivista ( kananmuna-allergisena munakkaat on out )

ps. tänään meni uunilohta, jossa päällä kuorrutus juustoraastetta ja muutama lemondrop viipaleina.. siinä ei paljoa enää kaivannut perunaa :)
#163

Sauli Särkkä

Niin, pituutta on 178 cm, eli painoindeksi..hmm... paino jaettuna pituuden neliöllä..ööm. oli 82 kg / 1.78^2 = 25,9. Nyttemmin on 72 / 1,78^2 = 22,7 --> normin rajoissa, mutta kun lihasta ei ole nimeksikään jolla perustella tätä nykyistä painoa, eikä ruumiinrakennekaan erityisen "kaappi" ole, eli tavoite 67 kg olisi indeksin osalta 21,1 --> edelleen normaali..ja saisi olla jopa sitäkin alempi paino, kunhan tuo maha ei olisi nöin löllö.


-Sale
Sauli Särkkä

#002

MrFrost

Mulla on nyt paino tippunut viitisen kiloa, tosin vaan maha on kasvanut.

Johtuu tuosta polvivammasta, eli ei ole pystynyt pelaamaan jääkiekkoa tällä kaudella vielä kertaakaan. Huomaa heti, että lihakset alkaa kutistumaan ja rasvaprosentti kasvamaan.

Tänään kävin vihdoin uimassa, aika koville otti uida 2x250 metrin setit, pitää ottaa tuo tavaksi, hyvää kuntoutusta polven ristisiteelle.

Jos nyt tammikuussa pääsisi vihdoin jäälle....

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

Jones

Kiinnostava aihe miehelle, joka nippa nappa mahtuu paremmin pöydän alle makaamaan kuin seisomaan. Muutama ystäväni aloitti vuodenvaiheessa (vedonlyöntiä tietysti mukana) dieetin tuolla Painonvartijoiden miehille tarkoitetulla (lue pelkistetyllä) ohjelmalla.

Kumpainenkin näistä +0,1 tonnia painavista janttereista veti tuolla 4 kk:ssa -10kg tai vähän enemmän. Jälkikäteen kun kyselin, niin kertoivat omaksuneensa tiettyjä tapoja (mm ei leipää lämpoisen ruuan yhteydessä yms), vaikka painoa oli hiipiniyt muutama kilo takaisin.

Itseäni mietityttää tuossa vähähiilarisessa dieetissä se, että sopiiko se kuinka yhteen lihasharjoittelun kanssa? Ei sillä että  olisin salilla käynyt hetkeen, mutta jos aloitan uudestaan niin miten tuollainen valio vaikuttaa lihaksiin? Jotain torni-huhua olen kuulut, että jos ei ruokavalio ole tarpeeksi monipuolinen, niin dieetin aikaisella harjoittelulla saa helposti aikaan enemmän vahinkoa kuin hyötyä. Vai onko lihaksien 'ylläpidon' kannalta tärkempää saada enemmän esim. proteenia?

Pakkotoistossa olis varmaan faktaa, mutta mutta mutta.. Kokemuksia?

MrFrost

Mun käsittääkseni lihakset juuri tarvitsevat eniten proteiinia, sekä treeniä ja lepoa oikeassa suhteessa.

Hiilarit taas lihottavat, jos ei niistä saatua energiaa käytä.

Myös hiilihydraattien muoto (nopeat/hitaat) vaikuttaa paljon asiaan.

Itse kärsin myös hiivasyndroomasta, eli hirvee turvotus vatsassa, iho-ongelmia jne, joten olen yrittänyt vaihtaa vaaleat viljat tummaan täysjyväleipään ja tollasta, samoin sokereiden käyttöä koittanut hillitä.

Joku korjatkoon jos olen ihan väärässä :)

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

Matteus

Täällä mennään -10kg:ssä... Ja kovan salitreenin ja liikkumisen seurauksena on tietty taas lihaksetkin kasvanut, joten tapetun rasvan ja nesteen määrä on tosiasiassa paljon suurempi. Tosin nykyisin käytän taas peiliä enemmän kuin vaakaa itsetutkiskeluun, vaaka vain näyttää lähinnä tuleeko syötyä oikein. Ruokavalio koostuu pääasiassa rasvattomista maitotuotteista, tonnikalasta, kanasta ja täysjyväviljasta. Mitä hiilareihin tulee, niin treenaavan ihmisen on pakko saada myös niitä jos haluaa lihasten palautuvan. Itse käytän treenin jälkeen palautumisjuomaa, jossa on 1:1 proteiinia ja hiilihydraatteja. Totta on , että erilaiset hiilarit imeytyvät eri nopeuksilla: esim. sokerit ja vaalea vilja imeytyvät nopeammin kuin esim. hedelmistä tai lisäravinteista saatu hiilari, jolloin elimistö ei pysty käyttämään niitä hyödyksi, vaan varastoi ne läskinä.
I am not dead, I am just badly,badly burned...

wille

Lainaus käyttäjältä: "Matteus"Itse käytän treenin jälkeen palautumisjuomaa, jossa on 1:1 proteiinia ja hiilihydraatteja...


FAST Muscle+ ?  :wink:

Tätä tuli itse vedettyä salilla käynnin kanssa. Ihan ok juoma. Palautti mukavasti, muusta tehosta en osaa sanoa. Kohta pitäisi taas siirtää itsensä salitreenin pariin. Sais osan rasvoista muutettua lihaksen jatkeeksi ja ennenkaikkea selkä-, hartia- ja niskaosastolta saisi turhat kivut poijes. Fiduttaa kun on paikat aina täysin juntturassa.

Vaakaa en ole ikinä oppinut seurailemaan. Kyllä sen painonpudottamisen tarpeen on aina kertonut peili ja fiilis omassa kropassa. Etenkin salitreenien kanssa vaaka on aika vinkeä kapistus. Mahan ympärys pienenee, vaa'an neula nousee..  :)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Janne

Lainaus käyttäjältä: "Jones"Itseäni mietityttää tuossa vähähiilarisessa dieetissä se, että sopiiko se kuinka yhteen lihasharjoittelun kanssa? Ei sillä että  olisin salilla käynyt hetkeen, mutta jos aloitan uudestaan niin miten tuollainen valio vaikuttaa lihaksiin?

Sopii yhteen. En ole mikään expertti mutta tiedän että tuollaista settiä vetävä todella monet kovakuntoisetkin treenaajat. Olen ymmärtävinäni että vähähiilarisellakin dieetillä kannattaa kuitenkin palautusjuomassa ottaa jonkun verran hiilihydraatteja, ellei tarkoitus ole mennä jollain hc-ketoosidieetillä.
Ja tärkeä pointti laihdutuksessa on se, että lihakset polttavat energiaa levossakin, eli mitä enemmän lihasmassaa, sitä enemmän palaa kaloreita teet sitten mitä hyvänsä.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Matteus

Juu, kyllä vähähiilarinen dieetti käy myös treenaaville, pyrin itsekin syömään mahdollisimman vähähiilarista evästä, eli saan sitä sen verran, mitä tulee kylkiäisenä esim. noissa maitotuotteissa. Esim. leipää en syö viikolla lainkaan, se on varattu viikonlopun herkkupäivälle. Palautumiseen hiilari on tärkeää, mutta siinäkin tulee kiinnittää huomiota hiilarin laatuun. Laatu selviää glykeemisen indeksin perusteella. Proteiinin saantiin kiinnitän sitten enemmän huomiota, sitä tulee syötyä n. 2g/painokilo/päivä.

Palautumisjuomat olen yleensä sekoitellut itse maltodextriinistä ja heraproteiinista, mutta oli päässyt uskolliselta salinpitäjältä malto loppumaan, niin ostin sitten Spiritin Power Recoveryä, makuna suklaa. Aivan mahtavan makuinen eväs, jopa veteen tehtynä, suosittelen.

Vinkkinä voin myös mainita, että salitreeni ja alkoholi eivät ole hyviä kavereita, alkoholi salpaa testosteronin erityksen ja estää palautumisen. Eli jos esim. jalkatreenipäivän iltana otat reilummin soppaa, on kankkunen aamulla pienin murheistasi...( nimim. kokemuksen syvä rintaääni) :lol:
I am not dead, I am just badly,badly burned...

MasaT

Lainaus käyttäjältä: "wille"Sais osan rasvoista muutettua lihaksen jatkeeksi ja ennenkaikkea selkä-, hartia- ja niskaosastolta saisi turhat kivut poijes.

Just tuon tähden aloitin juuri salilla käymisen. Vuoden verran hypännyt hierojilla ja kiropraktikoilla, kun lapaluut ei liikkunut enää mihinkään ja koko yläselkä oli ihan krampissa.
Nyt on paikat sen verran auennut että uskalsi jo lähteä salille.
Nikamat rutisee mutta treenikin on vähän erilaista kuin joskus. :)
Kyllä salitreeneillä itsekin sain aikoinaan ihan hyvin painoa aina pudotettua vaikken käynyt pahemmin edes lenkillä.

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "Matteus"Vinkkinä voin myös mainita, että salitreeni ja alkoholi eivät ole hyviä kavereita, alkoholi salpaa testosteronin erityksen ja estää palautumisen. Eli jos esim. jalkatreenipäivän iltana otat reilummin soppaa, on kankkunen aamulla pienin murheistasi...( nimim. kokemuksen syvä rintaääni) :lol:

Maksahan priorisoi alkoholin polton. Mikäli lihaksissa on esim maitohappoa, niin sitä maksa ei ala hajottamaan mihinkään ennenkuin alkoholi on tuhottu.

NaokiSoma

Tämä postaus menee jonkin verran aiheen ohi, mutta sen verran täytyy huomauttaa Salelle ja Filagolle, että mielestäni teillä kummallakaan ei ole mitään näkyvää syytä laihdutukseen. Erittäin sopusuhtaisen näköisiä olette molemmat.

Mutta sitten ruokaympyrästä... meille aikanaan koulussa tuputettu malli on alkanut nyt vasta internetin aikakaudella valjeta täydeksi sumutukseksi. Kun on huomattu, että esimerkiksi Atlantin toisella puolella ruokaympyrämalli on ihan erilainen kuin meillä, asioita on alettu kysenalaistamaan. Viimein meidän  ministeriömmekin ovat myöntäneet, että ns. vanha ruokaympyrämalli on ollut täysin maatalouspolitiikkaa. Viljaa ja perunaa paljon (koska sitä meillä on omasta takaa reilusti), kun taas muualla maailmassa panostetaan monipuolisuuteen.

Tuossa ovat kotimainen malli ja vastaavasti Harvardin malli. Ero on huikea. Omasta mielestäni viljan poisjättö ei kuitenkaan ole hyvästä, vaan kuoritusta viljasta olisi siirryttävä kuitupitoisempaan kokojyvään. Laihdutukseen (tai ainakin painon kurissapitämiseen) riittäisi todennäköisesti vain tuon toisenlaisen ruoka-ainesuhteen omaksuminen. Alakarppaus on sitten ääripää, joka varmasti on toimivaa muttei järin terveellistä pitkään käytettynä. Kohtuus kaikessa.  :wink:

Sauli Särkkä

Homma etenee hitaasti, mutta varmasti. Lähtöpainosta ollaan nyt tultu alas hieman toistakymmentä kiloa, 82 --> 69,7 kg. Ei enää ole paljoa, mitä pitäisi pudottaa. Tuntuisi se optimi löytyvän edelleen 65-70 kg maastosta ja kun jaksaisi hieman harjoittaa tuota keskivartaloa, niin pienikin pömppö katoaisi.

..mutta jatketaan siltikin samaan tahtiin, ei siinä mitään.

Kuis muilla tsemppi jaksaa? Joulukin on tulossa ja se melko monella tarkoittaa, kuten allekirjoittaneella, että paino saattaa kiipeillä kilon jos toisenkin ylöspäin. No, alempaa on vaikeampi ponnistaa ylös, eli.. ;)

..ja kuten NaokiSoma edellä mainitsi, niin kohtuullisuus on valttia. Ei se kidukarppausmeininki ole erityisen hedelmällinen laihdutustapa, vaan yksinkertainen ruokavalion järkeistäminen. Älä syö sitä pottua puolta kiloa päivässä, ei tarvi imeä niitä makarooneja riisipedillä kaurapuuron kanssa ja niin pois päin. Jos et liiku, et kuluta. Jos et kuluta, älä syö sellaista ruokaa, mitä liikkuvat ja aktiiviset ihmiset syövät. Syö omien elintapojesi mukaisesti: laiskat ja saamattomat, kuten allekirjoittanut, syö vähemmän hiilareita kuin esim. pikkuveli, joka käy salilla 3-5 kertaa viikossa ja harrastaa muutenkin urheilua. Ei sitä pelkällä proteiinilla ja rasvalla välttämättä pärjää ihan joka hommassa.


-Sale
Sauli Särkkä

#002

Filago

Lainaus käyttäjältä: NaokiSoma - marraskuu 19, 2008, 10:15:48 ap
Tämä postaus menee jonkin verran aiheen ohi, mutta sen verran täytyy huomauttaa Salelle ja Filagolle, että mielestäni teillä kummallakaan ei ole mitään näkyvää syytä laihdutukseen. Erittäin sopusuhtaisen näköisiä olette molemmat.

Alakarppaus on sitten ääripää, joka varmasti on toimivaa muttei järin terveellistä pitkään käytettynä. Kohtuus kaikessa.  :wink:


No niin... Nyt on hyvä kertoa, että tässä olikin kyse kesäläskien poistosta.. Silloin helmikuussa, kun nähtiin, ei vielä ollut pakottavaa tarvetta skarpata, nyt oli. Ja hyvät uutiset: joululäskeille on saatu tilaa. Reilu kuukausi ja 4-5 kiloa alempana alkanut vaaka heilua. Siinä meni kesän tuomat pari kiloa ja jotain edellisten kesien ja joulujen jämiäkin, tuloksena farkut jäivät isoiksi ja vyötäröä kykenee katselemaan taas peilistä ihan valosassakin.

Ja se menetelmä: se oli ekan viikon jonkinlaista karppausta, sitten loppuajan pikkujoulujen ja tallinnan reissun yms. rytmittämää kalorien leikkausta niinä päivinä jolloin ei ollut juhla. Hiilarien leikkaus tuntuu kyllä toimivan, ja kalorisyistä koitin toki leikata rasvaakin. Ja samaan aikaan vetää sen verta juustoja salaatin seassa, ettei ihan lihaksista kaikki lähtis. Ja koska lähinnä naisten klassiset kerääntymispaikat koki katoa, sanoisin, että rasvaa se oli enimmäkseen mikä lähti.

Tästä on hyvä jatkaa jouluun, kun on tottunut syömään pienempiä annoksia ja salaattia iltaruoaksi. Vaikka siis varsinainen laihdutus kuurimielessä nyt riittikin.

Filago, joka ei ole ihan varma, mikä siinä on terveellisempää, että on aikaisempaa pienempi persaus farkuissa, mutta niinhän nuo väittävät että 5 kiloa kun saa pois, tuloksena on kaikinpuolin parempia veriarvoja yms..
#163