syyskuu 26, 2023, 22:07:35 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tarvike-bongaukset

Aloittaja Ryhis, marraskuu 23, 2009, 17:55:32 ip

« edellinen - seuraava »

Trioniska

https://www.tori.fi/pirkanmaa/Elintarvikekaytosta_tynnyreita_42962220.htm?ca=18&w=3

ylöjärven suunnalla jos lannoite tai vedenkeruu astioille tarvetta jonkinhintaisia tarjolla 6-7.1
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

sorrii

Pavunvarressa koko Zengrown loppuvarasto myynnissä lähes samaan: 45€/setti ...
https://pavunvarsi.fi/poytapuutarhat/zen-grow.html

Mä kokeilin vähän aikaa Tregren Herbietä josta mainosmiehet sanoo, että jopa 6 yrttiä mahtuu kasvamaan. Käytännössä kun oli persilja ja basilika siinä niin ei oikein riittänyt tila ... Myin äkkiä pois.

Funtsailin silloin, että sai riittää nämä. Ostin eBaystä pieniä vesipumppuja ~3€/kpl; Rakennustorilta vähän patolevyä [5€/m2] ja IKEA'sta laatikoita. Rakensin yhden tuollaisen Zengrown hinnalla kaksi kpl 40x60cm mittaisia tyylikkäitä diy-NFT'tä jossa vettäkin mahtuu resoon yli 20 l. ... Käytin Algot-sarjan valkoisia laatikoita ja kansia ja tein Trofast-NFT'n tapaan ne. Tuo Algot-laatikko on läpivärjättyä valkoista muovia, josta ei juurikaan kuulla yhtään valo läpi...
Näitä siis oli 3kpl viime kesänä parvekkeella. Yhteen sellaiseen mahtuisi varmaan oikeasti ne 6kpl yrttejä, jos sellaisia haluaa kasvatella ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

ViljoH


sorrii

Nyt on Honkkarissa Klubitarjouksena 30W ledi-työvaloja 11.50€ ... Ihan hyvä hinta ainakin ... Väristä en tiiä.
Itse ostin Tokmannilta joku aika sitten 3kpl 20W -työvaloja [20€] ja laitoin autotalliin TYÖVALOIKSI ..  8)
Niissä oli aika keltainen valo, mutta menisivät varmaan chilivaloiksikin paremman puutteessa ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

sorrii

...ja Tuontitukku myy 20 - 100W työledejä 8.90€[20W] - 29€[100W] ... Näissä kelvinitkin vähän paremmat: Muilla 4500K ja 100-wattisella 7000K ... Sormet syyhysi ostaa 50-wattinen 22,80€ posteineen ...  ??? En tilannut, kun en tarvitse ...  8) 8) 8)

On ne aika sopivn hintaisia kyllä ...
https://www.tuontitukku.fi/tuote/valonheitin-led-10-100w-slim/6438168098845/
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Vuorikaskas

Lainaus käyttäjältä: sorrii - maaliskuu 11, 2018, 18:26:49 ip
: Muilla 4500K ja 100-wattisella 7000K ..


7500K siellä lukee, mikä panee epäilemään virhettä.  Samoin 50W virrankulutus on muka 30W.

Mutta mitenhän noilla kasvaisi. Pitäisköhän ostaa päräyttää vaikka 2x100W ja ihan testata. Oishan siinä sitten työvaloa jos ei nappaa.

sorrii

Jep. Pikkuvirhe: 30w virrankulutus on myös 30w mallissa. Lumenit eri, eli ~oikein. Kyllä se 7500K voi oikein olla. Mulla oli ennen TNeon putket joissa 9000K (tai 9500  ;)) ja väri näytti huoneessa yllättävän luontevalta. Sellaisen kirkkaan valon värin erottaa kunnolla vasta kun vertaa toiseen valoon jossa selvästi eri kelvinit. Taitaa keskipäivän auringon valokin olla hyyvin kylmä, vaikka se mielletään keltaiseksi. Taivaan sininenhän tulee auringosta ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Chilivaari

2016 syksyllä ostin HongKongista vastaavan näköisen 50-wattisen ja sen kulutus on kyllä 50W ja lumeneita ilmoitetaan enemmän kuin noille. Siinä on 2 vuoden takuu. Nyt näkyy myös Honkkarissa olevan toisenmerkkisiä, halvempia ledejä, mutta vain vuoden takuulla. Mites näissä Tuontitukun ledeissä?


Electrogear on nyt palanut toisen talven 14 tuntia vuorokaudessa ja kyllä sillä chilit kasvavat. Nyt se valaisee useampaa talvehtivaa noin puolimetristä chiliä, jotka viheriöivät, mutta eivät tee hedelmää, kun lamppu on kauempana.


Tuolta löytyy blogistani juttua niistä: http://chilivaari.blogspot.fi/search/label/valo


Vuorikaskas

maaliskuu 11, 2018, 22:24:54 ip #448 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 11, 2018, 22:46:31 ip käyttäjältä Vuorikaskas
No nythän mä vasta hokasin, et valovirtaa ei ilmoiteta hirveesti:  Teho 100W  Valoteho 7000lm.  Se on vähemmän kuin mun museaalisella monimetallilla ja luokattoman heikosti verraten moderniin 315W keraamiseen: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=13849.msg345304#msg345304


Niin tuo 7500K voisi olla näppisvirne siksi että nää eri kokoiset on siinä selkeesti samaa tuotesarjaa.   Toki värilämpönä olisi aivan luonnollinen kuten poutapilvinen päivänvalo. 

Vuorikaskas

huhtikuu 20, 2018, 20:29:54 ip #449 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 20, 2018, 20:40:34 ip käyttäjältä Vuorikaskas
Hymyilyttää se kun tällaisia  käytettyjä yrittivät myydä monessa kasvatuskaupassa 70 eur hintaan talvella. Nyt 12 eur. https://www.tori.fi/varsinais-suomi/Kasvihuonelamppuva_400w_polttimolla__12euroa_kpl_38833130.htm?ca=18&w=3

Raskaita valaisimia käsitellä.  Siksi nuo on vähemmän haluttuja vanhan polven natikoiden joukossa.   Noin valoteknisesti ei ne nyt niin huonoja ole kuin tekniikkaintoilijat usein uskoo.   Vaan en kyllä laittaisi kuin sähkölämmityshuoneisiin.

Kojootti

Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - huhtikuu 20, 2018, 20:29:54 ip
Hymyilyttää se kun tällaisia  käytettyjä yrittivät myydä monessa kasvatuskaupassa 70 eur hintaan talvella. Nyt 12 eur. https://www.tori.fi/varsinais-suomi/Kasvihuonelamppuva_400w_polttimolla__12euroa_kpl_38833130.htm?ca=18&w=3

Raskaita valaisimia käsitellä.  Siksi nuo on vähemmän haluttuja vanhan polven natikoiden joukossa.   Noin valoteknisesti ei ne nyt niin huonoja ole kuin tekniikkaintoilijat usein uskoo.   Vaan en kyllä laittaisi kuin sähkölämmityshuoneisiin.


Niinno, kummastakin kokemuksia ja aika lähelle menee lopputulema, noissa halvoissa vanhat polttimot ja johdot puuttuu, itse ostin talvella noita 70€ valaisimia pari ja tulee uudella polttimolla, 3m verkkojohdolla ja mittausraportilla että on varmasti ehjä.

Nyt ostin noita halpoja, tais lopulta hinta olla vielä vähän alle tuonkin kun niitä kimpassa tuli isompi kasa.

Chilijamppa

heinäkuu 28, 2018, 19:00:04 ip #451 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 28, 2018, 19:07:37 ip käyttäjältä Chilijamppa
Kaninkolosta Kuopiosta saa kookoskuitua perliittiä tms. kasvatuskamaa ja toimivia ravinteita sekä multaan, hydroon ja kookoskuituun tietenkin varsin kohtuuhintaiset, mutta hyvin chilinkasvatukseen toimivat B'cuzz/ Atami a+b kookosravinteet. Kannattaa käydä paikan päällä pistäytymässä ja katsastamassa liikkeen tarjontaa.

Chilivaari


Tuollaisen aion käydä ostamassa Lidlistä ensi torstain tarjouserästä.
Minulla on ollut hyvin saman oloinen keltainen kait vuosikymmenen, mutta sitten jätin sen pakkasyöksi ulos nesteet sisällä ja painemittari halkesi.
Onhan noita ruiskuja jopa vitosella, mutta muovisuuttimilla ei tee mitään, ne ruiskivat isoja pisaroita minne sattuu. Tuollaisella saa tasaisen suihkun sinne mihin sen haluaa, myös lehtien alapinnoille, ainakin edellisellä sai.
Lidlin tarjouskäytännöt tuntien voisi epäillä, että näitäkin saa muutaman viikon päästä alle kympillä, mutta en aio jäädä odottelemaan ilman ruiskua, kun noita tuholaisiakin saattaa ilmestyä kelien taas lämmetessä.

sorrii

huhtikuu 08, 2019, 16:37:13 ip #453 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 08, 2019, 16:43:54 ip käyttäjältä sorrii
Mulla oli Lidlin pieni [pari litraa?] paineruisku joka oli oikein murheenkryyni. Se jotenkin tukkeutui jatkuvasti eikä näin näppärältäkään ukkelita onnistunut kokoaminen puhdistusten jälkeen ... Ei jatkoon! Toisaalta vastaava Bilteman ruisku räjähti omia aikojaan kerran - onneksi kylpyhuoneessa, ja sainpa jopa uuden kun menin näyttämään. Se toimii vieläkin 5v jälkeen. Pieni!

Honkkarista ostin jonkun niiden omaa merkkiä olevan 5-litraisen: Siinä oli todella loistava se sumu, mutta ruiskupään varsi jotain lasikuidun tapaista muoviputkea joka alkoi aika uutena halkeamaan. Siihen löytyi sopivaa alumiiniputkea mökillä vanhasta TV'n antennista. ((taas rutisevalle eukolle osoitus, että romuakin kannattaa varastoida vajan takana  8) 8))

Ostimpa kerran tarjouksessa -Honkkarista varmaan- sitten toisen 5-litraisen oikein merkkiruiskun: Gardenan ruiskuja myytiin joskus 10-15€ hintaan (en muista) ... Se on ollut kestävä, mutta sumu on enemmänkin pisararuisku! Se siis on käytännössä paljon huonompi kuin tuo Honkkarin oma ...

Lidlin ruisku lähtee varmasti kokeiluun ensi kesäksi. Saahan noita olla pari mökillä ja yksi kotona parvekkeella ... Kiitos vinkistä  ;D ;D ;D [ei tule nykyään luettua Lidlin mainoksia...]

EDIT: Kurkkasin Lidlin mainokset. Ei meinannut löytyä ...  ??? (=viimeisenä...) Näytti olevan sitä samaa pientä ruiskua myös: Sitä en kyllä suosittele kellekään ... !!
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Chilivaari

Vedänpä vähän takaisin ruiskusuosituksiani. Uusi ruisku on paljon kevyempi kuin edellinen, se vuosikymmenen kestänyt. Valmistusaineita on säästetty. Se vaikuttanee kestävyyteen.
Siistiä sumua se kyllä teki vedestä. Öljylle, liuottimille tai voimakkaille torjunta-aineille tuota ei suositella.
Metalliputki on lyhyempi, vanhassa oli teleskooppi ja suutinpää oli kääntyvä, sen sai vaikka suoraan ylös vaakasuorasta varresta. Tuokin ominaisuus on "säästetty". Kahvassa ollut painemittari on poistettu, mutta se juuri pettikin vanhassa, kun jätin sen pakkaseen.


Riisuttu malli siis. Tuollainen on kyllä nykysuuntaus melkein kaikessa, elektroniikassa, kodinkoneissa, puutarhakalusteissa jne. Liian kauan kestävän tuotteen valmistaja ei saa uusia kauppoja, kun taas heikkolaatuisia myydään melkein joka vuosi uudet.

sorrii

Löysin taas uudenlaisia "ventipotteja":

Tuollainen neliskanttinen 9l potti jolla korkeutta 28cm: Pohja arviolta 18x18cm. Tilasin heti 8kpl kun hinta aika sopiva: Toki Puolan posti ottaa 20€ ja nopeampi kuljetus 30€ ...
Tästä siis laitan uudet ruukut Autopotteihin ja sellaiseen Quad-grow-viritykseeni, jossa on lisättynä vedenkierto aurinkokennopumpulla ...

Erityisesti kiinnittyi huomio siihen, että sisäpohjassa on arviolta 10cm korkea kohouma: kuin verkkoruukku ylösalaisin: Ilmaa siis tulee myös juurakon alle. Voisimpa kuvitella että tippukastelussa on aika kiva pörrö juuria siellä sisälläkin ...

https://www.progrower.eu/en/air-pots/3607-hercules-gro-pro-root-master-pots-9l-23x23x28cm.html
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`


sorrii

Mainosti tuossa aikaisemmin tuota HERCULES GRO PRO ROOT MASTER POT 9l -ruukkua. Vitu hieno, joo ... Nehän ei maksanut kuin ¨2€/kpl ja tilasin 8kpl -ja vähä muutakin. Postimaksuahan tuli 20€: Tavara tuli viikossa halvemmallakin rahdilla. MUTTA lähettivät sitten 8kpl tavallisia 9.5 l. Ventipotteja  ??? Kyä niin kyrsii tuollainen huolimattomuus!
Onneksi maksoin Paypalillla ja ilmooiitin sinne heti että väärin meni: Esitin vaatimuksen että koko raha takaisin tai uudet ruukut ja äkkiä! Myyjäliikkeen omistaja ite -Matheus Walzack- pyysi eilen kohteliaasti valokuvaa tuotteista mitä sain. Sitten ei ole kuulunut mitään ...

Mähän en noilla pyöreillä Ventipoteilla tee mitään, kun ennestään lojuu useita käyttämättöminä. Autopotin ruukuiksihan noita haaveilin, mutta noin voi käydä ... Varastomiehelle varmaan Ventipotti ja Groprorootmaster on "ihan sama" ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`