toukokuu 25, 2024, 14:26:32 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Makon välivuodet 2015-2016.

Aloittaja Raumala, lokakuu 25, 2014, 20:22:56 ip

« edellinen - seuraava »

Raumala

Chilitontut on se salainen ase kasvatuksissa.  ;)

Chilipeikko

Heh! Mulla on vaan noita eläviä tonttuja joista tuo keskimmäinen viimevuonna teurasti yhen paprikan alle sekunnissa kepillä hakaten :D Vanhimmasta saattaa olla jo jotain apuakin kasvimaalla, kun hän jo vähän ymmärtääkin jos jotain sanoo. Pienin nyt ei muuta tee kun syö nukkuu ja paskantaa... nii ja huutaa  :o

Raumala

No sulla on kyllä sellainen tonttutarha, alkaa ne pärjätä chilien kanssa sitten kun parta kasvaa...  ;D

Tossa offtopikkia kitaranrakentelu projektista ja jatkoa seuraa. Ensimmäisen kerran kasassa metallibody tele, tehty 1 mm pellistä.


ÄläMölö-64

Wow, on tosi magee kitara. Sä oot tosi virtuoosi noissa korutöissä ja kitaran teossa. Respekt.  8)

Raumala

Kiitti, tuo kitaranrakennus on vasta oppivaiheessa. Erehdyksen kautta opitaan.

Raumala

helmikuu 26, 2015, 02:20:05 ap #45 Viimeisin muokkaus: helmikuu 26, 2015, 02:29:20 ap käyttäjältä Raumala
Taimet näyttää paremmilta kun koskaan. Haaroittuneet hyvin ja todella tukevavartisia. Ollilta ostettu loisteputkivalaisin toiminut erinomaisesti. Saavat olla maaliskuun loppuun litraisissa ja vaihdetaan suoraan sitten ämpäreihin, kun pärjäävät itä-etelä kulmaikkunalla luonnonvalolla. Satotavoitteita seitsemällä kasvilla realistisesti 2-3 kg.Ylivuotinen HSD laitettu 10 litran ämpäriin. Jatketaan hyväksi havaitulla kasteluputki systeemillä.


Chilipeikko

Hienot on taimet. Onko tarvinnut latvoa vai onko haaroittunut itsestään?

Raumala

Olen latvonut joitain kerran ja muutamaa 2 kertaa.

San-M

niin mikäs tää sun kasteluputkisysteemi on?
Mietin että millä itse ratkaisisin kesällä ämpärien altakastelun.

Raumala

Kattele tuolta mun edellisenkauden päiväkirjasta, siellä on kuvia. Menee putki ämpärin keskustaan, hyvä kastella ja pysyy pintamulta kuivana.

Raumala

helmikuu 27, 2015, 19:48:29 ip #50 Viimeisin muokkaus: helmikuu 28, 2015, 00:53:18 ap käyttäjältä Raumala
Pitkäpartainen Chilipeikko kävi tuomassa viisi lajiketta rocotoja eli muutetaan kauden nimi ''Makon melkein välivuosi 2015''. Kiitokset siitä.
On se sentään siunaus, että en lähtenyt legendaarista max. ''neljää kasvia'' kasvattamaan, sittenhän tämä olisi lähtenyt täysin lapasesta...  ;)Turbo Pube, Hyper Pube, Rocoto Montufar, Manzano Rojo ja Orange Rocoto lisätty kasvatuslistaan tällä päivämäärällä.
Vaihdoin samantien litraisiin ja kookoskuituun, saas nähdä miten kasvaa siinä.

Chilipeikko

Niin se karkaa mopo herkästi, mutta ainahan sitä parit pubet täytyy olla. Pääsivät taimet hyvään kotiin kasvamaan.

erkkakar

Sulla on mielenkiintoinen päiväkirja. Piti heti sitten lukea tuota 2014 päiväkirjaa sulta myös. Kiitos vinkeistä altakasteluputkelle. Olin jos suunnitellut jotain vastaavaa, joten hyviä ideoita antoi tuo sun päiväkirja! Pitää tehdä moinen sitten, kun sankkoihin nuo siirrän. Kitaran rakentelua itekin tullut harrasteltua. Nyt vaan ollut tauolla, kun isäukon verstas jäi vähän liian kauas Kokkolaan muuton jälkeen.

Raumala

Hyvä jos sait käyttökelpoisia vinkkejä, jonkun päivyristä tuo kasteluputki homma on kopsattu. Toimii hyvin kyllä. Mukavia nuo kitarahommat ja niiden kustomoinnit.

Jone1970

On kyllä upea tele, ei voi muuta sanoa! Voisi kuvitella että tuosta metalli-body:stä tulisi ainakin vähän dobro-tyylistä resonointia mukaan soundiin? Onko tuolla bodyn sisällä puuta tms. sitä vahvistamassa esim. kaulakiinnityksen ja/tai tallan kohdalla?
Mikä ei tapa sattuu ihan hel*etisti.

Raumala

helmikuu 28, 2015, 01:59:58 ap #55 Viimeisin muokkaus: helmikuu 28, 2015, 02:17:49 ap käyttäjältä Raumala
On siinä kaulataskusta tallaan menevä keskitukipalkki, ei se olisi stabiili rakenne muuten. Tuolla on rakennuspäiväkirjaa.
http://muusikoiden.net/artikkelit/1941

Minibird on nyt työnalla, tietää nyt kaikki ongelmat niin valmistunee nopeammin ja lopputulos parempi. Muutenhan tuo telekin onnistui kohtuullisesti, tuli pieniä vetelyitä lähinnä takakanteen ja aavistus liikaa painoa, tasan 4 kg. Soi kyllä hyvin ja resonoi. Atakkia ja ehkä aavistus kaikua soundissa, kun Chilipeikon kanssa testailtiin ja pähkäiltiin. Mielenkiintoinen projekti kaikinpuolin.

Jone1970

Sitä ajattelinkin että jo pelkkä lämpölaajeneminen tekisi mahdottomaksi kitaran vireessä pysymisen.
Mikä ei tapa sattuu ihan hel*etisti.

Raumala

maaliskuu 03, 2015, 23:28:32 ip #57 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 04, 2015, 02:23:16 ap käyttäjältä Raumala
Ensimmäinen vertailupari C 02598, C.baccatum: turvemulta vs. kookoskuitu. Nätit, hyvin haaroittuneet ja samaan aikaan itäneet taimet. Loppukesästä selviää kasvualusta voittaja. Toinen vertailupari on Aji Cristal.Oho, Aji Cristalista löytyy jo nuppuja. 9.1 oli sirkkalehdillä ja laitettu multaan.


Raumala

maaliskuu 10, 2015, 13:02:38 ip #58 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 10, 2015, 13:09:05 ip käyttäjältä Raumala
Täällä siirryttiin jo luonnonvalolle edelliskausiin nähden 3 päivää etuajassa, pubeja lukuunottamatta. Tuohon toisen kerroksen itä-etelä kulmaikkunalle paistaa koko valoisan ajan aurinko, silloin kun paistaa. Kuvasta näkyy että Mikkelissä jo lähes täysi kesä, lunta alle pari metriä. Bacca ja chinenese taimet näyttävät nyt tavallista paremmilta ja hyvin haaroittuneilta. Lähipäivinä siirtyvät 6 litraisiin.Auttamattomasti pubet myöhässä eli todennäköisesti jää suuremmat sadot saamatta, nyt ruvetaan antamaan riskin rajoilla lannoitetta. Toivotan että kookos nopeuttaisi kasvua reilusti.


Raumala

Nyt se alkoi, joka keväinen kukkakuvien postaus, yrittäkää kestää...
HSD kukkinut lokakuusta asti ja kokonaista 2 podia tehnyt, kuvasta näkyy miksi. Ei ole auttanut lannotteiden jyrkkä lisääminenkään. Toivotaan auringon valon nyt auttavan ennen takatalvea...