toukokuu 20, 2024, 06:25:00 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - marek

1
Hyvää vappua!


Ylimääräiset chilintaimet ovat saaneet uudet kodit ja jäljellä on vain ne jotka sijoittuvat loppulliselle kasvupaikalleen parvekepuutarhassa. Hienosti meni taimitus ja tuli hyviä ja vahvoja taimia. Pahiksetkaan eivät ole vaivanneet (vielä).
Pari tomaattia on vielä muuttamassa jossain vaiheessa uuteen kotiin.

Lemon Drop jo tuottaa satoa. Se on talvehtinut yllättävän voimallisena jo pari talvea. Vielä jaksaa  :D
2
Ihan terhakkaasti kasvaa ulkona edelleen. On tehnyt uusia lehtiäkin.
Ssiällä olevat voivat kaikki hyvin. Kukkia tulee päivä päivältä enemmän. Ei ne vielä mitään tuota mutta ovat kauniita.
3
Osa jo löytänyt hyvän jatkokasvupaikan.
Vielä on tarjolla
Naga Morish, omasta kasvista siemenet, 1 kpl
Carolina Reaper, omasta kasvista siemenet, 1 kpl
Bolivian Rainbow, 2 kpl

Yksi Bolivian Rainbow pääsi testailemaan arktisempaa elämää. Laitoin lasitetun parvekkeen ansariin odottamaan kevättä. Toistaiseksi hengissä  ;)

No on sillä hallaharso yön tuossa edessä.

Talvehtijoista Lemon Drop pykää ensimmäistä palkoaan. On niin herkkää  :chili:
4
Tänään on puutarhuroitu ja ruukutettu kavereita isompiin asumuksiin. Ja huomannut sen minkä ajattelikin tulevan vastaan. Taimia on yli oman tarpeen.
Jos on jollakulla tarvetta, niin mieluusti pistän ylimääräiset myyntiin. Taimet sijaitsevat Vuosaaressa. Kuljetus itä-Helsinkiin on sovittavissa.

Lämmöstä, valosta ja hoivasta 5 euroa / taimi.

Naga Morish, omasta kasvista siemenet, 4 kpl
Lemon Drop, 2 kpl
Carolina Reaper, omasta kasvista siemenet, 4 kpl
Bolivian Rainbow, 6 kpl

Laita viestiä jos kiinnostaa. Huhtikuun puolella voisi olla hyvä luovutusaika. Toki aikaisemminkin, koska ovat hyvin lähteneet kasvamaan ja ovat jo rungoltaan vahvoja.

5
Vou! Upeat yksiöt kaikilla.
Ihan vaan poikkesin ihastelemaan. Kolme talvehtivaa puskaa on itsellänikin, eivät kyllä satoa vielä. Nuputtaa kyllä. Uusia tulokkaita sitten enempi ja yli tarpeenkin. Kuinkas muuten  :)
6
Tori / Myydään taimia Helsinki
maaliskuu 11, 2024, 12:01:03 ip
Jäikö omat idätykset väliin. Minä idätin yli tarpeen ja hyvinvoivia taimia on tarjolla. Taimet tällä hetkellä n. 10-12 cm korkeita. Huhtikuussa mielellään jo luopuisin ylimääräisistä. Ovat kasvaneet kookoksessa. Taimet sijaitsevat Vuosaaressa. Kuljetus itä-Helsinkiin on sovittavissa.

Taimia tulossa myyntiin 5€ kpl. Hinta lähinnä valosta ja lämmöstä  :)

Naga Morish, chinense, omasta kasvista siemenet, 1 kpl

Carolina Reaper, chinense, omasta kasvista siemenet, 1 kpl
Bolivian Rainbow, annuum, 2 kplKasvun seurantaa harvakseltaan täällä: https://chilinkosketus.blogspot.com/
7
Osa porukasta on päässyt jo ilmavammille kasvumaille.
Taimikuvut jäävät äkkiä pieneksi jo tässä kohtaa kevättä. On tää aika niin villiä.
Hyvin ovat kasvaneet. Lisälämpöä ja -valoa saavat vielä maaliskuun. Sitten voi varmaan jo vähentää. Pääsevät silloin jo ikkunan eteen luonnonvalon saavutettavaksi.
Kuvassa ehkä puolet uusista taimista.
Omaan käyttöön ihan liikaa  :D Niin se aina karkaa lapasesta.Chilien kavereiksi on laitettu tulemaan myös tomaattia ja kurkkua. Kukkapuolelta samettikukkaa, jonka väitetään vähentävän kirvojen intoa.
8
Äänestykset / Vs: Foorumin ikäjakauma 2.
helmikuu 26, 2024, 13:21:19 ip
Minä kans. En ole huomannutkaan tämmöistä  :)
9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: UG Chilit '24
helmikuu 23, 2024, 17:08:56 ip
Hyvän oloisia taimia sinulla kasvamassa  :D
Itsellänikin mielestäni vahvarunkoisia, mutta ei lähellekkään noita. Menestystä pikkuisillekin.
10
Chilien eskarissa alkaa olemaan tunkua. Ei taida vähään voida ottaa uusia tulokkaita  ;)
Kasvutahti on jo kova.Viimeiset lautallaolijat eivät näytä mitään elonmerkkiä. Saavat toki olla vielä, mutta tuskin lähtevät. Lajikkeita on kyllä riittävästi omiin tarpeisiin. Myyntiin ehkä päätyy osa lähialueelle. Naga Morisch, Carolina Reaper (oman kasvin siemenet) sekä Bolivian Rainbow ovat ainakin saatavilla.
11
Varmaan riippuu valosta. Minulla on ledilistat valontuojina niin ihan suuria määriä ei lämmitä. Kuvun alla on aina vähän lämpimämpää kuin huoneilma, vaikka mitää extraa ei olisikaan tarjolla.
12
"Uusi" kupu on lämpömaton vieressä ja osittain päälläkin ja tällä hetkellä lämpöä siinä 24 astetta ja lämpömatollisissa 29 astetta.
Hyvin vaikuttavat viihtyvän molemmissa. 
Ruuvi mittaa lämpöä ja kosteutta https://ruuvi.com/fi/
13
Tänään chilintaimien osalta tein hieman muutoksia ja siirsin isompia taimia seuraavaan kuvulliseen asumukseen, joka on vapautunut idätystehtävästään.
Siellä on hyvä jatkaa vielä suojattua kasvua. Kuvun alla on aina vähän lämpimämpää kuin ilman kupua. Ja saan lämpömattojen suuntaa muuttamalla hiemän lisälämpöä myös jatkoon. Seuraava paikka onkin sitten ihan huoneenlämpöinen pöytätaso ikkunan edessä. Loppusijoituspaikka lasitetulle parvekkeelle jahka on riittävän lämmintä.

14
Pientä kasvatuspäivitystä tänne  :D

Taimisto varttuu hyvää vauhtia. Valoa ja lämpöä on riittänyt nyt hyvin. Vettä ja vähän ravinteita on laitettu myös jakoon. Joka päivä käyn juttelemassa niille mukavia, jotta viihtyvät. No joo, hoivausta on kyllä ylenpaltisesti koska viime kausi jäi välistä.


Talvehtiva Carolina Reaper on aiheuttanut monelaista päänvaivaa ötökkäkirjonsa kanssa. Sitä saa vahtia ihan urakalla. Silti satunnaisia vierailijoita löytyy. Juuriston pesua en ole vielä kokeillut. Tarttisi isomman ruukunkin ja ajattelin yhdistää nämä kaksi toimenpidettä keväämmällä. Kasvaa myös kookoksessa eli jos antaa kuivahtaa niin irtoaa varmaan ihan hyvin alustasta. Se myös ilahduttaa erikoisella lehdellään. Yhdessä lehdessä kaksi päälehtiruotia. En ole ennen tavannut.Kasvatuspäiväkirja löytyy myös blogista Chilin kosketus https://chilinkosketus.blogspot.com/
15
Ilokseen kyllä seuraa eri kasvattajien menoa näihin aikoihin.
 
Rocotoja en ole juurikaan saanut itämään koskaan. Vähän mystisiä minulle. Olen silti jaksanut yrittää :D Nyt on ehkä vähän yritystä Montufarilla, mutta ei voi vielä sanoa jaksaako taimeksi saakka. Lautalla siis idätän niin saa seurata alusta saakka elämää.
16
Edullisia sopimuksia sinulla onkin ollut  :) Meillä taitaa olla tuplat tuosta tälläkin hetkellä. Kiinteähintainen sopimus niin pystyy itsekin vähän arvioimaan. Sähkö on kaikkinensa niin mystinen asia, että on vaikea välillä ymmärtää.

Omat pienet chilit ponnistelevat elämään hyvää vauhtia. Toistaiseksi pysyvät vielä hyvin pienessä tilassa, mutta vielä se riemu repeää kun lisää kasvua tulee. Niin aina. Nyt on tainta tulossa sen verran että ylimääräisiä voi hyvin pistää eteenpäin pientä maksua vastaan ja lähialueelle.
17
Määräaikaisella sopimuksella mennään täälläkin.
Ihan mahtavaa on kyllä taas kasvatella niin lämmöllä kuin valollakin. Kaikki harrastaminen maksaa, tässä se menee suurimmaksi osaksi kuitenkin energiaan. Joku toinen käy joogatunnilla tai salilla. Uskon, että lopulta siihen tulee enemmän hintaa  ;)

Pieniä ovat vielä omat alkuni. Niistä ei vielä tiedä jaksavatko isoksi saakka. Varmaan lähiviikot sen kertoo. Taimia on paljon siihen nähden mitä tarvitsen. Kai sitä koittaa varmistaa että joku niistä lähtee upeaan kasvuun.
18
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Heipähei!
tammikuu 12, 2024, 17:05:52 ip
Hyvä valikoima.
Yksi suosikeistani on Lemon Drop. Siitä kun meillä laittaa ruokaa, niin kaikki syövät. Sopii moneen, mutta erityisesti kalaan.
Mukavaa kasvatuskevättä.
19
Meillä sähköä kyllä menee. Tämä on perhe jossa on elämää ja elektroniikkaa. Siirtoineen satasen pintaan kuukaudessa. Viime keväänä pihistelin, mutta eipä se näkynyt sähkölaskuissa juurikaan. Nyt on ollut kausivalotkin päällä ihan normaalisti.

Nyt on kiskot asennettu ja tilaa on tuleville taimille hyvin. Viljelykseni ovat pienet, koska on vain lasitettu parvekepuutarha nykyisin käytössä. Hyvän plantaasin siellä saa kyllä aikaiseksi. Viime kasvukautena taisi peruna tuottaa eniten satoa. Talvehtineita chilejä oli pari ja puutarhalta hain pari lisää. Sain myös tosi sinnikkään kirvainvaasion kiusaksi. Kolme puskaa tuli syksyllä sisälle, kirvaleikki jatkui pitkään myös sisällä.

Blogissa päivän värkkäilyjä https://chilinkosketus.blogspot.com/

20
Kaaos tulee joka tapauksessa  :)
Tietty lapsia tulee vahdittua kyllä tarkasti kun on kotona. Hygieniasta olen koittanut huolehtia alusta saakka. Toistaiseksi kaikki hyvin.
Viime vuonna en käyttänyt lisälämpöä enkä lisävaloa ollenkaan. Vaikutti varmasti lopputulokseen, joka oli omien kasvatusten osata pyöreä nolla. Nyt olen itselleni luvannut, että tänä vuonna voi hieman panostaa siihenkin.
Päivätyöt jäivät vuodenvaihteessa kokonaan pois, niin tulee tilaa harrastaa enemmän.