marraskuu 28, 2023, 15:30:54 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Chliina

1
Laitan tänne muistiin tämän hetken tilanteen. Kaikki kasvavat hyvin, vain Rocoto on vielä ilman ainuttakaan onnistunutta kukkaa. Kovin sekin silti yrittää. Kuvat jätän suosiolla Discordiin.

Bolivian Rainbow siemenet omasta kasvista
- Itivät loistavasti ja niistä riitti reippaasti jaettavaksikin. Kolme jätin itselleni + emokasvi
- Testailin latvomista, nyt 15.5. näkee, että latvotusta tulee paljon tuuheampi, latvomaton kasvattaa enemmänkin vain yhden varren, ja sivuversot jäävät hyvin heikoiksi.
- Yksi passiivihydrossa, 15.5. näyttää viihtyvän oikein hyvin, muut normi multaruukuissa.

Rocoto Puno Amarillo
- Yllärisiemenet Miiksulilta
- Itivät hyvin ja kasvoivat reippaasti. 15.5. yrittänyt kukkia ahkerasti jo jonkin aikaa, mutta kaikki nuput putoavat. Ovat olleet nyt päivisin kasvihuoneessa jo pari viikkoa (lämmin kevät) ja yhden istutin edellispäivänä jo uloskin harson alle. Ulkoilu on saanut ne topakoitumaan melkoisesti, toivottavasti nyt alkaa sitten satoakin tulemaan.

Jalapeno White
- Fatalii ostosiemen
- iti hyvin, vain yhden onnistuin jättämään itselleni, muut saivat uudet kodit
- kasvaa ja haaroittuu hyvin, tukeva kasvi, hyvin saman näköinen kuin Sugar Rush Stripey
- 15.5. jo kaksi isoa marjaa, kypsymistä odotellessa.

Wicked
- yllärisiemenet Miiksulilta
- itivät hyvin, kaksi jätin itselleni
- 15.5. oi mikä chili! Huiman näköinen pieni kasvi jossa suuret, melkein mustat marjat pystyssä. Todella helppo ja hieno!!

Molly
- Fatalii ostosiemen 2022
- viime vuotiset siemenet itivät hyvin, yksi jäi itselleni
- 15.5. kasvaa ja kukkii hienosti pienessä Mutti-purkissa, ei vielä marjoja

Tricolor
- Fatalii-ostosiemen
- surkea itävyys, vaatii ylipäätään itääkseen lämpömaton ja silläkin surkea tulos!! Ainoat kaksi itänyttä jäivät kotiin.
- 15.5. tämän kauden suurin pettymys. Lehdissä ei oikeastaan lainkaan kirjavuutta, kasvaa honteloa pitkää vartta ja kukatkin todella
pienet ja vaatimattomat. Marjoja ei vielä ole, eikä missään hitustakaan pinkkiä väriä, vaikka on jo kasvihuoneessakin käynyt pari viikkoa. Pyh ja pah, ei jatkoon ainakaan näillä näkymin :(

Sugar Rush Stripey
- Fatalii-ostosiemen
- iti hyvin, kasvaa reippaasti ja haaroittuu nätisti. Hyvin peruschilin näköinen puska. Kaksi jäi kotiin
- 15.5. muutama marja kasvamassa ja kukkii hyvin. Näyttäisi tulevan hauskan mallisia chilejä tähän, raidoista ei vielä tietoa kun eivät ole lainkaan värittyneet vielä.

Sedona Sun
- siemenet harrastajalta jenkeistä
- iti hyvin. Kasvaa todella kauniin mallisena. Kotiin jäi kolme kappaletta.  Näyttävät pienille bonsaille, vaikka ei ole edes latvottu kertaakaan.
- 15.5.kasvi suunnilleen saman korkuinen kuin Wicked, mutta paljon haaroittuneempi, chilit kellertävän vihreitä ja paljon pienempiä kuin Wickedissa, mutta niitä on lukumääräisesti enemmän. Kaikin puolin hyvin soma chili.

Purple Pumpkin
- Fatalii ostosiemen 2022
- innostuin näitäkin vielä kokeilemaan myöhäiskylvönä, 100% itävyys
- 15.5. tekevät kolmatta lehtiparia. Yksi passiivihydrossa, yksi ulos istutettuna ja kaksi multaruukussa. Vielä ei mitään eroa kasvunopeudessa.
2
Oi, näyttääpä hyvälle kasvien kanssa! Oli ilo olla avuksi💕
3
Lainaus käyttäjältä: Tervo - toukokuu 06, 2023, 14:46:05 ip
Lainaus käyttäjältä: Chliina - toukokuu 06, 2023, 13:29:45 ipSullahan oli sitä Fataliin kertalannosta kokeilussa, eikö? Miltä vaikuttaa tähän mennessä?

Hengissä vielä. :) Tosin noi muutkin ruukutetut, osassa Fataliita, osassa Biolanin yrtti- ja taimilannoitetta, osassa Neudorffin tomaattilannoitetta näyttävät kasvavan ihan samalla tavalla, ainoona rajoitteena se, että noin isoille ei enää valoa riitä ennen kuin saa ne ulos aurinkoon. Kuin myös noi muutamat, joita kastellaan Kekkilän tomaatti- ja chililannoitteella. Ja kaikilla yhteinen ongelma, koko kevättalven vaivanneet kirvat, jotka saa ruiskuttamalla hetkeksi häviämään, kunnes taas iskevät.

Ok, taidan sitten vain jatkaa halvalla Puutarhan keaällä😁 Vaikka eilen kyllä sorruin ostamaan pikkupussin Puutarhan Kesä, chili- ja tomaattilannoitetta.
4
Sullahan oli sitä Fataliin kertalannosta kokeilussa, eikö? Miltä vaikuttaa tähän mennessä?
5
Kiitos <3
6
En tiedä missä vika, mutta en millään ilveellä saa lisättyä tänne enää kuvaia niin, että säilyisivät edes kohtuullisina laadultaan😒
Muutaman kerran olen kokeillut tässä kevään mittaan, mutta hemo vaan menee niiden kanssa.
Muistelen, että chilifoorumilla on myös discord. Onko ja miten sinne liitytään, tarviiko kutsun?

P.s. Chilit voivat oikein hyvin. 17 jäi kotiin ja suurin osa jo kukkii tai on ainakin nupulla.
7
Tänään onkin siis vasta torstai, ei perjantai🤭
8
Siirsin muutaman purkin keittiön ikkunalle maanantaina ja nyt perjantaina näyttävät jo selvästi virkistyneille. Eli nähtävästi arveluni liian viileästä kasvupaikasta osui kohdilleen. Nyt vaan sitten pitäisi keksiä joku lämpöisempi paikka tuolle häkkyrälle. Olohuoneen koristeeksi en sitä huoli. :D

Tai sitten hylkään sen kokonaan, ja mennään vanhaan malliin keittiön ikkunalaudalla. Siinä vaihtoehdossa on kyllä sitten melkoinen karsinta edessä, ei nuo kaikki mitenkään siihen mahdu.
9
En oikein tiedä olenko vain malttamaton, vai onko näiden kasvu turhan hidasta.


Kuvassa näyttävät vähän kalpeille, mutta ihan normaalin värisiä oikeasti ovat. Se on varmaan tuo kirkkaan valkoinen valo, joka hämää kameraa.

Luulen, että niillä voi olla vähän vilu. Tuossa huoneessa pidetään n.15-16 astetta, mutta ajattelin että tuolla pussukan sisällä lämpötila nousisi lampun avulla riittävän korkealle, mutta kun mittasin niin ei siellä ollut kuin noin 18 astetta. Virittelin sinne nyt lämpömaton, että saan lämpötilan vähän korkeammaksi. Katsotaan sitten mitä siitä tykkäävät.

Juuria ovat sentään hyvin kasvattaneet, eli sikäli kaikki hyvin.

Se yksi Rocoto heitti henkensä, kuten vähän arvelinkin ja samoin heitin yhden tricolorin pois, joka ei ikinä jaksanut tehdä sirkkalehtiä enempää.

Sunnuntaina annoin ensimmäisen kerran lannoiteliuosta, mutta vain 1/4 max annoksesta. Saavat ensin vähän totutella siihenkin ja jos tuo lämmön lisääminen virkistäisi kasvun vähän reippaammaksi muutenkin.
10
Lainaus käyttäjältä: Tervo - helmikuu 27, 2023, 22:56:28 ipOtin vaan EasySlon. Ajattelin lopullisessa ruukutuksessa laittaa kymmeneen tuon ja toiseen kymmeneen jonkun tukkuhintaisen varastolannoituksen. Pääsee vertaamaan, onko hinnalla katetta.

No tuo onkin hyvä systeemi ja kun taimia on tuonkin verran, niin tulee ihan oikeaa vertailupohjaa.
11
Lainaus käyttäjältä: Tervo - helmikuu 27, 2023, 13:14:48 ip
Lainaus käyttäjältä: Chliina - helmikuu 27, 2023, 13:04:58 ipEn ainakaan tällä viikolla ala vielä noita lannoittamaan, mutta ehkä ensi viikolla olisi aika antaa vähän jotakin pientä. Hieman tekisi mieli kokeilla sitä Fataliin kertalannosta, onko kenelläkään täällä siitä kokemusta?

Eipä ole vielä, sotki toi kuljetusalan lakko Fataliin toimitusta sen verran, että on pussi vielä matkalla!

Ah, harmi homma! Otitko vain sitä Easy-slow-ainetta, vai sitä satoboosteria myös? En ihan tajunnut sieltä sivuilta, että kuuluuko tuota boosteria käyttää myös tuon easyn kanssa myös.
12
Viikkokatsauksen aika.

Eipä näissä mitään kauhean ihmeellistä ole tapahtunut. Pientä kasvua ja tukevoitumista, mutta aika hidasta on meno vielä. Ehkä onneksi, kun kuitenkin vasta helmikuun loppua eletään.

En ainakaan tällä viikolla ala vielä noita lannoittamaan, mutta ehkä ensi viikolla olisi aika antaa vähän jotakin pientä. Hieman tekisi mieli kokeilla sitä Fataliin kertalannosta, onko kenelläkään täällä siitä kokemusta?
Nyt alkaa jo näkymään eri chilien kokoerot. Paprika ja jalapeno ovat suurimmat, koristechilit selvästi sirompia. Tuo yksi rocoto tuossa keskellä ei oikein näytä tykkäävän elämästään, vähän näyttää siltä että siitä tulee ensimmäinen tämän kevään kuolonuhri. Mutta antaa hänen nyt sinnitellä siinä vielä hetki.


Muutenkin alkaa eri lajikkeet jo vähän erottumaan toisistaan. Rocoto on hauskan karvainen.


Tricolor ja Bolivian Rainbow kirjavalehtisiä


Sedona Sun on saanut väriä lehtiinsä hieman eri tavalla, mutta erottuu silti kokovihreistä.

13
Hihi, siinä sitä sitten on ihmettelemistä, kun parisataa ihanaa pikkuista pilkistelee mullasta :D
14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Zenin kasvatukset
helmikuu 27, 2023, 12:35:17 ip
Chileistä minulla ei vielä paljon ole kokemusta kertynyt, mutta noin yleissääntönä olen pitänyt, että kannattaa latvoa taimet mahdollisimman aikaisin, jos latvoa aikoo.

Viime kesänä kokeilin Purple Pumpkininia ja ainakin minun yksilöilläni näytti olevan halu kasvaa vain yhtä pitkää vartta, joka ei kovinkaan kivalle näyttänyt.  Jossain vaiheessa sitten kyllästyin niihin ruipeloihin ja kylmästi leikkasin lyhyemmäksi. Joku kuoli kokonaan, eikä niistä lopuistakaan mitään kivan näköisiä tullut. Eli jos tänä vuonna sitä laitan, aion latvoa ne kertaalleen ihan pikkutaimena.

Bolivian Rainbow haarautui itsekseen oikein kauniisti ja koko puskan korkeus astioineen jäi alle metrin, eli vielä mahtui ikkunalaudalle talvehtimaankin.
15
Niin no siis noita on nyt 30 kpl🙈

Ja pari ylimääräistä joiden kanssa kokeilen pienessä purkissa kasvattamista.😁 Ne kuitenkin kuolevat 90% varmuudella jossain vaiheessa, kun vaatisivat niin tarkkaa kastelua, eli en niitä oikein laske miksikään.

Mutta joo, en minäkään kaikkia sentään aio itse pitää. Siinä on kavereille kans taimia.

Bolivian Rainbow herätti viime kesänä niin laajaa ihastusta, että niitä on eniten muille annettavaksi.
16
Haha, ei ole järkeä ei, mutta tarviiko sitä kaikessa niin järkeä ollakaan😁

Tuo Sweet palermo chocolate himoittaisi minuakin!
17
Kehitystä on selvästi havaittavissa viime maanantaihin verrattuna, ja ainakin toistaiseksi tuo yksi valokin tuntuu riittävälle.

Melkoisia kokoeroja noissa jo nyt. Onneksi on varakappaleita, niin voi suosiolla heittää huonommin kasvavat pois. Siis teoriassa, käytännössä en sitten kuitenkaan ikinä raski. ;D

P.s. Tulipas epätarkkoja kuvia, sorry.18
Onpas tuo Eximium karvainen kaveri chiliksi! :D
19
No niinpä🙈 Jo nyt vähän kauhistuttaa, että mihin nuo kaikki muka mahtuu, kun on kuitenkin vasta helmikuu😅
20
Tällainen tilataideteos tästä nyt tuli ensiapupeiton kanssa :D Ei kauhean nätti, mutta valon määrä lisääntyi hurjasti.
Ja tässä tämän päivän tilanne taimien kanssa.


Itävyys oli ihan huippuluokkaa kaikkien muiden kanssa, paitsi Tricolorin. Siitä iti vain kaksi siementä neljästä :( Jätin siitäkin kaksi siementä vielä jemmaan, ja varmaan laitan nekin pian multaan, kun eihän kaksi tainta mihinkään riitä ;D

Multana käytin Biolanin bakteereilla terästettyä taimimultaa ja samaan myös koulin taimet.