Vaihtoehtoiset lannoitteet. Esim. komposti, paska ja nokkosvesi ja muut huuhaat.

Aloittaja Huru-ukko, heinäkuu 09, 2013, 12:15:35 ip

« edellinen - seuraava »

Mielituoksuni on:

Kusi
2 (5%)
Paska
10 (25%)
Yrjö
3 (7.5%)
Nokkonen
16 (40%)
Hiki
9 (22.5%)

Äänestäjiä yhteensä: 40

miiksuli

En kauheasti ole muuten tuota nokkosta ehtinyt käyttämään mutta taitaa sisältää pieniä määriä oksaalihappoa. Löytyneen myös pinaatista, raparperista ja ketunleivästä. Itse välttelisin kasveja jotka sisältää tuota ellei chilit sitten rakasta oksaalihappoa. Tosiaan jos pH alenee ja pysyy siellä 5-6,5 niin raudan, mangaanin, boorin ja kuparin/sinkin saanti on parhaimillaan. Raudan lähellä siellä 5 pH:ta.

https://www.worldofchillies.com/growing_chillies/growing-tips/chilli-plant-nutrient-guide/chilliplantnutrientguide.html
LainausIron plays an important function in the production of chlorophyll and enzymes. Deficiency causes stunted growth in chilli plants and is characterized by interveinal chlorosis, or the yellowing of leaves whilst leaf veins remain green. Affects the new growth. Chlorotic patches appear first but these can grow to cover the whole leaf. In extreme cases, leaf tissue becomes completely white.

There is usually sufficient iron in compost or soil for your plants needs. Iron deficiency is more commonly caused by a lock out of nutrients With iron, this could be high soil ph, high temperatures or excessive phosphorus in feed. Check and adjust as necessary.

Iron deficiency can be treated with chelated iron, commonly available in garden centres. Foliar spray at half the recommended dose. You will see the green start to flush back into leaves within a few days and, apart from any completely white patches, leaf tissue will completely recover. Be careful not to overfeed with iron as this can in turn can lock out phosphorus.

Vuorikaskas

elokuu 12, 2018, 15:32:47 ip #21 Viimeisin muokkaus: elokuu 12, 2018, 15:35:19 ip käyttäjältä Vuorikaskas
Lainaus käyttäjältä: miiksuli - elokuu 10, 2018, 21:45:29 ip
En kauheasti ole muuten tuota nokkosta ehtinyt käyttämään mutta taitaa sisältää pieniä määriä oksaalihappoa. Löytyneen myös pinaatista, raparperista ja ketunleivästä. Itse välttelisin kasveja jotka sisältää tuota ellei chilit sitten rakasta oksaalihappoa. Tosiaan jos pH alenee ja pysyy siellä 5-6,5 niin raudan, mangaanin, boorin ja kuparin/sinkin saanti on parhaimillaan. Raudan lähellä siellä 5 pH:ta.


Minusta kummallinen ajatus että chili olisi kuin ihmisen elimistö oksaalihapon suhteen. Sisuskalut on aika lailla erilaiset!    (Vai mistä syystä epäilet että siitä olisi chilille jotain haittaa?)

miiksuli

Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - elokuu 12, 2018, 15:32:47 ip
Lainaus käyttäjältä: miiksuli - elokuu 10, 2018, 21:45:29 ip
En kauheasti ole muuten tuota nokkosta ehtinyt käyttämään mutta taitaa sisältää pieniä määriä oksaalihappoa. Löytyneen myös pinaatista, raparperista ja ketunleivästä. Itse välttelisin kasveja jotka sisältää tuota ellei chilit sitten rakasta oksaalihappoa. Tosiaan jos pH alenee ja pysyy siellä 5-6,5 niin raudan, mangaanin, boorin ja kuparin/sinkin saanti on parhaimillaan. Raudan lähellä siellä 5 pH:ta.


Minusta kummallinen ajatus että chili olisi kuin ihmisen elimistö oksaalihapon suhteen. Sisuskalut on aika lailla erilaiset!    (Vai mistä syystä epäilet että siitä olisi chilille jotain haittaa?)

Tuliko sitten aivopieru. Mutta jotenkin sain sellaseisen kuvan että oksaalihappo ei ole hyvästä kasveille vaikka osa kasveista sitä tuottaakin. Täytyy tutkia lisää onko tässä mitään perää.