marraskuu 26, 2022, 14:24:07 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Variksen karkit ja muut kasvit

Aloittaja varis, marraskuu 24, 2022, 16:57:53 ip

« edellinen - seuraava »

varis

marraskuu 24, 2022, 16:57:53 ip Viimeisin muokkaus: marraskuu 24, 2022, 17:12:35 ip käyttäjältä varis
Tällä hetkellä itänyt 6 yksikköä 9:sta. Yksi heitetty menemään homeen kasvun vuoksi.

Annuum iti 6 päivässä.
Charapitalla meni 15 päivää, mutta 2/3 villichiliä vielä itämättä.
Superhotilla 14 päivää.
Rocotoilla 6-11 päivää.
Snow white (chinense/habanero) otti 11 päivää.

Lämpöjä pidetty 28 asteen tienoilla lämpömatolla vaihtelevalla huolellisuudella, taimille koitan vähän pienempää. (Onko tää ok kans rocotoille?) Kosteus yleensä jotain 40%.

Sammalnapit (Biolan) imee itseensä aika paljon vettä, taisin kastella vähän liikaakin kun näytti kasvavan sellaista homehaituvaa. Ehkä voisi hyvin kuivahtaakin sieltä reunoilta eikä tarviis olla koko ajan lisäämässä vettä? Nämä on myös vähän kömpelöitä siirtää toiseen kaukaloon (itämisen jälkeen), kun ilman juurakkoa murtuvat osin palasiksi. Kasvatusprosessia pitää hioa ensi kaudelle kun on saatu tarpeeksi havaintoja kirjanpitoon analysoitavaksi.

Kivivillapalat tuntuu kuivahtavan pinnastaan vähän helpommin. Vaan haittaako kovin idättäessä jos kuution sisällä on kuitenkin sitä vettä ja kyljetkin vaikuttais vielä melko kosteilta? Näitten kanssa on kyllä paljon helpompi idätellä kuin sammalnappien, kaatuvat kyllä helposti kun niitä käsittelee joten itäneitten taimien kanssa pitää olla varovainen, tai sit pitää käyttää näitä Nelson's Gardenin idätyslaitteita joissa on pienet kolot taiminapeille, varmaan just sopivia pienelle kivivillapaakulle. Isoin miinus kuitenkin kivivillan haitallisuus terveydelle, vähintään kuivana käsitellessä pitäs olla käsineet, suojalasit, maski. Riittäneeköhän perus korona-kertakäyttömaskit jos kyseessä ei oo kovin iso määrä kerrallaan?

Kivivillassa olevat olis menossa deep wateriin tai ebb&flowiin kun kasvavat, miksei mihin tahansa muuallekin. Sammalesta pääsee tippukasteluun joko multaan tai kookosseokseen, rocotot jopa uloskin omilleen. Ei ennestään oikeen kunnollista kokemusta mistään näistä menetelmistä, mutta tulosten pohjalta suunnitellaan seuraavaa kautta ja lisäinvestointeja.

Toi perusannuum+chinense on pilottierää, jotta näkee miten kasvavat kookoksella ym. Seuraavana lähdössä muutama lisää kivivillaan, lähinnä ensimmäisiä chinensejä. Millään ei taida vielä olla kiire - rocotot, superhotit, ehkä villichilitkin voisi ehtiä vähän myöhemminkin. Viimeinen suunniteltu idätyserä annuumien II-sarja helmikuussa.

miiksuli

Mun idätyslämpötilat ollu yleensä huoneenlämmössä eli noin 23 asteessa. Hyvät siemenet itää yleensä alle kahden viikon. Jotkut on sitte vähän hitaampia mutta yleensä kolme viikkoa ollu se raja ja sitten todennäköisesti ei idä. Paperilla idättäny rasiassa ja sitte ku näyttää tapahtuvan eloa niin hyvin kasteltuun multaan kevyesti peiteltynä ja valojen alle.  Alle viikko ja ekat sirkkalehdet pitäisi olla näkyvissä.

Homehaituvaa? Valkoista? Jos on kirkkaan valkoista  samenttista niin on mykkorritsaa joka on hyvästä kasveille.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Sienijuuri