kesäkuu 13, 2024, 12:36:12 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - bigchili

1
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Keittiövälineet
tammikuu 06, 2013, 16:43:20 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - tammikuu 01, 2013, 11:07:03 ap
Lainaus käyttäjältä: John McClane - tammikuu 01, 2013, 01:40:01 ap
ei ole ei ja vaikka maksaakin niin osta kunnollinen valurauta pannu!

tosin halppikset on osittain jotain muuta materiaalia mutta huomaat kyllä painosta sekä pinnoitteesta aidon.. ja osta jos näet!!

En ymmärrä sitä ideaa etttä puhutaan aidosta valurautapannusta ja samaan hengen vetoon pinnoitteesta siinä. Itse olen ymmärtänyt sen aidon valurautapannun pinnan oleva sitä valurautaa myös.
Jos haluaa pinnoitetun niin se on sama ostaa sitten alumiininenkin tms. Voihan se olla että olen tippunut kehityksen kärjestä, aidon valurautapannun ei tarvitse olla valurautainen.

Muutaman kuukauden kova käyttö ei ole vielä kovin iso suositus. Pari vuotta olisi  jo jotain. Ja ne naarmut jos niitä löytyy tulee naarmuttamalla. Tietty jotkut pinnoiteet kestää sitä paremmin. Siinä omassa Kovanaamassa ei ole naarmuja myöskään, mutta ruoka alkaa tahmata pintaan kiinni koko alalta. Runsas rasvan tai öljyn käyttö auttaa siihen, mutta uutena niitä ei tarvittu. Räyhiksen linkin kävin katsomassa, siellä on kieltämättä hyviä tarjouksia.
Kahden viikon päästä omat synttärit, jos päättäisi siihen mennessä, mitä saan keittiöön .. ;).
Kiitos avusta kaikille.


Valurautaan tulee oikea pinnoite n 20v aikana.
Meillä on yks n 50v vanha ja sitten tuoreempi joku 20v vanha pannu, voin sanoa että helvetin hyviä.
Mielestäni jos ostat valu pannua niin suuntaappa kirppareille! valmiiksi siään ajettuja pannuja saa melko ilmaseks. Kattoo vaan että pannu on suora eikä halkeemia yms ja silee sisältä.
Sitten läskiä, suolaa, kuumuutta ja lettukestit koko kaupungin kanssa ja voila valmis käyttöön.
Jos pannussa on ruostetta niin 4:n nollan teräsvillaa ja rasvaa niin lähtee ruoste, sitten vielä suolan paistelua kunnolla hangaten ja taas toimii.

Pinnoitetussa valupannussa on se hyöty että kun vippaat sen kunnon pihvin pannulle (ja hellana vanha upo) niin se ohut teflon pannu hyytyy ja pihvistä kihuu nesteet pihalle. Valupannun kun vetää kuumaks niin se jaksaa paistaa sitä pihviä vaikka ois kylmää lihaa.
Esim jäinen poronkäristys normi teflonilla-->lihat vaan kiehuu mutta pienemmässä valupannussa johon lyötiin enempi lihaa-->jaksoi paistaa eikä mitään kiehumista havaittu.
2
Lappalais vitsejä tuli lueskeltua, kyllä kerskuttaa  ;D
3
Mutta se puhallinhan puhkuu lämpöä.
Tosin esim jonkinlainen ilman kostutin voisi olla parempi kuin sprinkerit, tosin en usko muutaman sekunnin sumutuksen lämpimään huoneeseen yöllä tekevän hallaa.
Pistää lisää lämpöä vaan päälle.
4
Jäkätijäkäti / Vs: Lumisade riittäis jo!
joulukuu 30, 2012, 17:39:23 ip
Luistimet  ;) .....
Tossa lähi tiellä oli viimevuonna luistelijoita, hiekotusta ei ollu ja aivan uskomattoman tasainen jää jossa vettä päällä.
Kävellen nastojen kanssa mahdotonta mutta retkiluistimet näky luistavan ja KOVAA..
5
Loistarin runkoja saa sitten kirppiksiltä/kierrötyskeskuksista poistohintaan.
Ja jos saat ne romut ja heijastimet, vanerinpala kelpaa rungoksi jos kädentaitoja on.
Esleihin itellä meni isot määrät rahaa vaikka kuvittelin että ne ois halpoja.
Bilteeman 48w (vai olikohan 40pintaa, en muista....) Eslit ei olleet kalliita mutta ne halvat paukkuu vähän väliä ja niitä tarvitsee paljon.

Natikka ois mielestäni järkevä. Esim käytettyjä n 50e hintaan, siihen uusi polttimo jossainvaiheessa niin jää vielä vanha varalle  :)
SpNa polttimoita on sitten monen hintaisia n30e poltin pöhisee jo hyvin.
6
Lämpöä ja valoa niin rupeaa chineset kukkimaan!
Myös pölytyksen ajan, ja vähäns en jälkeen kannattaa pitää huolta yön lämpötiloista.
Kylmässä tulee sellaisia puolukan kokoisia podeja ja ne jää sellaisiksi.

Valo+lämpö+ hyvät ravinteet (esim ahh/ghe vetää sillä "loppu kukituksella" ja kun tulee podit, voi mielestäni typpeä lisätä ja siirtyä taas "kukkivat kasvit" ohjelmaan)

Bluesman sanoi joskus että luraus top-maxia olisi saanut kukat pysymään ja podit kasvamaan  ;D
7
Royalin salmiakkia ja kaljaa, molempia parit ja nukkumaan.
Myös kinkku maistuu tässä.... ;D
8
Muut harrastukset ja elämä / Vs: 2012-raketti arsenaali
joulukuu 30, 2012, 00:22:21 ap
Ostin muutaman halvan hyväksi todetun padan, sitten kunkkutykkejä paripakettia ja thundereita. Rahaa paloi n 30e ja vielä ois tallissa viimevuodelta jtn thunderkingien tapaisia.
Vois olla ettei tule kaikkia ammuttua, korkit kyllä paukkuu ehkä rakettien jälkeen.
9
No alkukaudesta voi asentaa vaikka sprinklerit pöhäyttelemään kosteutta jos tippuu liikaa, loppuhaudesta varmaan chilit haihduttaa nestettä tarpeeksi.
Olettaen että kun miettii tälläisia ratkaisuja oma varmaankin hydrot ja niissä istuskelevat puskat kyllä pitää huolta kosteudesta.

Pumputhan toimii termostaatilla, eli pitää lämmön vaikka 20'c.
Silloinhan yli-iso pumppu hörähtelee yöllä muutamia kertoja? Veikkaan että kosteus ei paljoa laske kun pumppu ei pukkaa lämmintä pitkiä aikoja.
Meillä pumppu myös kierrättää ilmaa eikä selkeästi puhalla lämmintä ennen kuin se sammuu tai menee ns. lepotilaan.

Luulisi että tollanen pumppu ois hyvä ratkaisu. Mutta mites talvella?? kestääkö sisäyksikkö jäätymisen yms??
(toki voit kasvatella ympäri vuoden, sehän on loogisin ratkaisu  ;) :D )
10
Eijei, oma porakaivo kasvarin vesille ja samantien maalömpö kasvariin :o ;D

Itse en näe ongelmaa jos teet kasvarin niin kauas muista rakennuksista että tulipalo ei aiheuta vahinkoa ja hommaat jostain 1000e ilmalämpö pumpun ja virittelet sen sinne.
Ympärille vaan kuusiaita etti naapurit näe että hui siellä on kosteassa tilassa nyt itse asetettu pumppu.


Toki jos olisi kosteisiin tiloihin käypä pumppu niin senhän voisi saada jopa vakuutusken piiriin??
11
Itse löysin esim irtonaisia nft pöytiä (reilun kokoisia ja kuution korkuisia) vain verstaalta.
Myöskin ehkä ylivoimaisesti eniten käytetty ja halpa lantamerkki ahh puuttu yms. 
Itsekkin siirryin pienempimuotoiseen viljelyyn niin oma tarpeeni ei ole enää suuri esim muutamien neliöden irto pöydille ja siipiheijastimille.

Jospa nyt ei alettas tappelemaan yhdestä chililiikkeestä ....

Vähän nyt paisuu tämä keskustelu....
12
Halonenhan tuli venäjän kanssa toimeen, ja jos meidän itärajalle ei tule ohjus-siiloja kohti venäjää niin kaikki on varmaan melko hyvin.

Putin on kuulkaas hieno mies, opettaa pikku hanhia lentämään ja löytää 2 lapion koukkasulla kansallisaarteita siperiasta  ;D

Kiina vissiin jos perii amerikan velkansa niin dollari romahtaa rankasti, tosin amerikka on niille suuri vientimaa eli tuskin perii.
Mutta kyllä nää kiina-amerikka on ehkä eniten uhkaavia.

Nää israeelit yms uskonto öljysota hommelit vois lopettaa puolestani vaikka atomi pommilla jos pilvi puhallettas poispäin suomesta  ;D  ;D
13
Jäkätijäkäti / Vs: Lumisade riittäis jo!
joulukuu 29, 2012, 17:48:49 ip
Viestilläni viittasin siihen että ne traktorit vois sen kävelytien vetästä, kun kumminkaan ei niitä tienetusia puhdisteta.
Olivat sitten töissä sillä pätkällä tai ei...
Ja kaupungissa ei asuta. Onneksi meidän liittymä pysyy puhtaana kun kerran eräs auramies sai aamun pikkutunneilla töitä tehdessään konjakkipullon oven raosta :DDD

Nyt vituttaa se että tulee vesikelit, kyllähän toi lumi on jees kun sitä sataa rysäyksenä ja sitten kuukauteen ei sada lisää.
Harmi kun kunnon kamerani on rikki, oli kerran aika henkeäsalpaavat maisemat. Metsätie oli juuri aurattu ja ajelin auringon laskua kohti ikäänkuin tunnelissa kun oli niinpaljon puita kaartunut tenylle kuuran painosta.

Talvi on kyllä välilla kauniimpi kuin kesä, hätkäyttää aina sen pimeyden ja pakkasen keskellä vlillä tuollainen kaunis "taianomainen" maisema  :)
14
Jep, sehän tässä risoo kun sitä hynää pitäis olla.
Itsekkin olen ollut rakastunut kaksipyöräisiin koko elämäni ja onneksi nappasin hyvän duunin viimekesänä että sain kevarin yms.
Mutta mielestäni moottoripyörä harrastukset on niinkalliita jo muutenkin että korteilla on turha veroittaa.
Ja yleensä juuri ne keidenkä vanhemmat vippaa aina tonnin-pari-neljä niin on juuri niitä rämäpäitä. En tunne ketään kuka olis sillä halvalla ruoska pv:llä kolaroinut, mutta niitä kenenkä perheessä on ajettu muutama uusi mopoauto suoralla tiellä katolleen ilman vakuutusta ja isi ostaa uuden tunnen liikaakin.

Mopoautot on juuri surmanloukkuja, tulee turvallinen ja kuolematon olo kun ajaa "autolla". Todellisuudessa kunnolla pihlajanmarjoja mässäillyt räkätti lentää mauton läpi, vähintäänkin se amis corolla silpoo koko romun. Melkein kun kolaroisi mopolla alasti ilman kypärää....
15
Ehkä pieniä puutteita oli liioiteltu chilitarvikkeen kohdalla, mutta esim perus hydrolanta puuttuu ja nft pöydät.
Loppujen lopuksi tuolta puuttuu vain ne "hifi" vehkeet eli perjaatteessa ei puutteita ole.
Anteeksi ehkä liian rankasta ilmaisusta...  :-[


Olen muuten asioinut chilitarvikkeessa useasti ja jos joku sai sellaisen kuvan että minulla ois joitain kys. liikettä vastaan, niin ei ole.
16
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: valaistuksesta..
joulukuu 29, 2012, 01:16:13 ap
Btw laitteleppa lyhyempiä kasveja esim ämpärien päälle tms korokkeelle. Helpottuu kastelu ja ei tarvi kikkailla lamppujen kanssa.
Veikkaan ettet tarvitse juurit termostaatilla varustettua ilmanvaihtoa kun led kyseessä, (veikkaan että hienot kasvit tulee jos ledi toimii) laittelehan kuvia!!
17
No mielestäni olisi helppoa katsoa jostain listasta esim kokemuksia kys.kaupoista!
Myös jos tienpäällä olen matkalla esim: tampereelle ja mieleeni putkahtaa että pirhana haenpa uuden polttimon natuun tai lannoitesetin yms niin ennemmin katsoisin puhelimella chilifoorumilta jostain ketjusta että onko tampereella kasvatusliikkeitä ennenkuin alkaisin tolla saakelin androidilla googlailemaan (ei ole mikään nautinto)

Siksi en oikein ymmärrä miksi vastustat tällaista ketjua?

Ja ei taida tätillä natikkaa edes olla? puheista päätellen...  Kun siirrytään edistyneempään kasvatukseen niin mielestäni nämä vesiviljely/natikka kaupat tulee tietää.
18
Esim moottoripyöräkortin lakiehdotus:
Hommaat mopokortin yli 500e ja ajat mopolla vuoden (vaikka 20t km)-->
Vuoden päästä hommaat kemmukortin 1800e ja käyt kaikki alkeellisimmat risteysajot vaikka olet ajanut mopolla jo 20t. -->
Hommaat pikku A:n maksat taas pari tonttua, Olet ajanut ehkä jo yli 3v kaksipyöräisillä ja niistä 2v kevarilla ja kilometrejä voi tulla melkein 40t 3v aikana-->
Hommaat ison a:n 21v ja taas menet niille mopojunnujen teoriatunneille miten väistetään oikeelta tulevaa ja olet voinut ajaa jo +80t km ja jälleen maksat ittes kipeeks.
Pyöriäkin on ollut jo mopo (400-4000e), kemmu (2500-6000e) , Rajoitettu pyörä kemmunhinnoissa tai yli ja sitten iso motsku, maksaa parista tonnista huimiin summiin asti. Vielä kun lisätään kaikki huollot, osat yms niin helvetin kallista rahastusta, johon ei kaivattais näitä helvettiäkin kalliimpia kortteja jokaväliin....
Eriasia jos hommaat ekan kaksipyöräisen, ja se on esim mootoripyörä niin silloin opetus on ok.
19
Kauppaketjuista löytää esim tuulettimet, parvekeruukut/ruukut(muitakin kuin mustia neliöitä) yms löytyy melkeen aina puolet halvemmalla kuin kasvatusliikkeistä.
Myös se että näistä kaupoista saa tarvikkeet pieneen ikkunaviljelyyn tai kasvihuone hydroiluun ja niitä on joka paikkakunnalla tekee niistä mainitsemisen arvoisia.
Toki kunnon kasvatuskaupat on erikseen.


Voisikohan tätä ketjua laitella stickyksi ? Varmaan monille ihan hyödyllinen?
20
Mielestäni oulun kohdalla oli mainittu pelkkä s-posti, eikä aukiolo aikoja joten vedin johtopäätöksen ettei olisi siellä liikettä...
Jos joku on käynyt oulun liikkeessä niin raportoikaa..