joulukuu 11, 2023, 12:05:51 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Aloituspaketti

Aloittaja Murrikus, tammikuu 20, 2021, 07:45:34 ap

« edellinen - seuraava »

Murrikus

Moikka. Täällä täysin vasta-alkaja kyselisi. Tälläistä perus "aloituspakettia" millä pääsisi kunnolla alkuun tässä harrastuksessa. Oon täältä paljon lukenut tietoa, ja kun luulen ymmärtäneeni, niin seuraava vastaus taas sekoittaa ajatuksen😅. Niin voisiko kokeneemmat kertoa yksinkertaisesti tälläisen peruspaketin. Enkä siis meinaa, nyt että multa ja siemenet 😂 vaan ennemminki laajempaa aloituspakettia. Kiitos :)

boozeman

helmikuu 21, 2021, 20:37:26 ip #1 Viimeisin muokkaus: helmikuu 22, 2021, 20:44:25 ip käyttäjältä boozeman
Lainaus käyttäjältä: Murrikus - tammikuu 20, 2021, 07:45:34 apMoikka. Täällä täysin vasta-alkaja kyselisi. Tälläistä perus "aloituspakettia" millä pääsisi kunnolla alkuun tässä harrastuksessa.

Moi,

Olisiko chiliwikistä apua tässä? ChiliWiki

Sen kasvatusmenetelmät-osio sisältää aika lailla perusteet chilinkasvatukseen.
https://viinanen.org - Ei se siitä... - #1213

Vilppu

Morjesta ja tervetuloa foorumille!

Mikäli et ole vielä laittanut siemeniä itämään, nyt alkaa olla jo se viimeisin aika tehdä se!
Itsellä meni viime vuonna toukokuun alkuun idättäminen, jonka johdosta kasvukausi jäi melko tyngäksi. Kasvit eivät ehtineet kasvaa täyteen kokoon, mutta siitä huolimatta sain hyvän syksyn ansiosta muutaman podin per lajike kypsäksi asti. Onneksi eräältä foorumilaiselta ostamani Aji norteno sekä puutarhalta ostamani jalapenot, apache ja habanero paikkasivat tilannetta. Vesiviljelyssä ollut norteno suorastaan tursusi kypsiä podeja!

Jos olet ensimmäistä vuotta aiheen parissa, niin yleisesti suositellaan baccatum suvun chilejä, koska ne eivät ole niin kranttuja kasvuolosuhteista/ tuholaisherkkiä kuin muut. Esim. Sugar rush ja Lemon drop ovat monelle mieluisia, eivätkä tulisuuden puolesta kuulu vielä niihin supertulisiin lajikkeisiin.

Idätykseen kannattaa värkätä chilivaarin idätyslautta, helppo tapa idättää siemeniä ja samalla itsellekin mieluisampi, kun näkee silmällä missä mennään. Itäminen voi sitten kestää muutamasta päivästä muutamaan viikkoon, jopa kuukausiin lajikkeesta riippuen. Omat lemon dropit ja sugar rushit itivät viikossa tänä keväänä. Linkistä pääset chilivaarin blogiin tutkimaan mainitsemaani lauttaa.  https://chilivaari.blogspot.com/2015/01/idatyslautta-paivitysta-2015.html

Näillä pääsee jo alkuun!

T: Vilppu

varis

Royalroom 1x1x2 teltta
Viparspectra xs1000 led
(Sähkötoiminen automaattikastelu, esim. Gardenan MDS)
IP44 suojattu jatkojohto
Kasvatusaltaita, esim. 32cm, 60cm niin menee vierekkäin

Kasvu- ja idätysalustoja kannattaa kokeilla erilaisia, kuuluvat muihin aiheisiin.