lokakuu 04, 2022, 06:29:44 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - chIle666

1
Uusien jäsenten esittelyt / Chilimadness
joulukuu 05, 2011, 16:53:18 ip
Terve!

Ensimmäisen "oikean" kosketuksen sain chileihin ja chiliruokiin 2003 ollessani Meksikossa ja väli-amerikassa. Siellä piti tunkea raakaa Habanero soossia, limeä kaikkiin ruokiin jonka jälkeen suomi poijjaat irvistelivät päät punaisina hiki lentäen, niin kuin ei muuten olisi ollut tarpeeksi kuuma. Tuliaisina toin Tequilaa, Mezcalia ja iso kasa chilejä eri muodoissa. Siitä lähtien olen pitänyt tulisesta ruoasta ja lukemattomia kertoja pöntöllä manannut, että en enää ikinä syö liian tulista ruokaa :)

Loppukeväästä 2011 Prisman avokoreista tuli pussillinen erilaisia chilejä mukaan ostoskoriin. Laittelin sapuskaa ja hetken mielijohteesta laitoin siemeniä sivuun. Kokeillaanpas lähtiskö Habanero itämään, lähtihän se. Laitoin muutkin eri lajikkeet itämään. Jonkin ajan päästä oli ties millaista viritystä ikkunalla, oli tuuletinta ja heijastinta, että saisivat ryökäleet valoa. Asuntoni oli ensimmäisessä kerroksessa, parveke länteen, johon aurinko paistoi vain muutaman tunnin päivässä puitten takaa. Kuitenkin loppukesästä en sitten itse meinannut mahtua parvekkeelle, kun chilit olivat vallanneet sen täysin. Kaverit pitivät varmaan ihan sekopäisenä, mutta kiinnostuivat kun näkivät valmiita chilejä roikkumassa puskista. Maistoivat raakana jotain chiliä ja sitten kieriskelivät lattialla tuskissaan, minulla oli erittäin hauskaa, kalja ei ihmeemmin auttanut :)

Voiko tulla asunnonvaihto chilien takia? Kyllä voi. Lokakuussa 2011 muutin asuntoon jossa on lasitettu parveke etelään 5. kerroksessa, huh jo on valoisa aurinkoisena päivänä. Vanhat chilit menivät muuton yhteydessä roskiin, mutta uusia chilien siemeniä on tilauksessa ja itse kyhätty ledlamppu odottelee taimia. Hehee kyllä chilin kasvatukseen voi seota pahemman kerran :D

Toivottaa kaikille hyvää loppuvuotta ja hyvää chilikesää ensivuodelle