syyskuu 23, 2023, 11:48:27 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Satsu

1
Tori / O:siemeniä
tammikuu 15, 2014, 18:37:17 ip
Oiskos kellään myydä noita Peter Pepperin siiduja?
Olen kiinnostunut myös muista miedoista ja keskitulisista kivan näköisistä chileistä.
Tarjouksia voi laitella satsu83@gmail.com
2
Mie vast ikään taistelin noiden punkkien kaa ja niihin ei kyllä mäntysuopa suihkut auttanut, mutta täällä suositeltiin Spruzit tuhohyönteisten torjuntaan tarkoitettua tököttiä. Hyvin tehos ja nyt on nätti kiilto chileissä :) ja tuota tökötin tiivistettä löytynee ihan Prismastakin.
3
Kylläpä se bubleri on juurikin noin simppeli :)
4
Prairie Fire :)
5
Eilen illalla roudasin kaikki chilit kylppäriin ja annoin niille suihkun. Aamulla sit sumuttelin mäntylioksella oikein kunnolla. Illasta täytynee hakea sitä Raidia ja tuota Spruzitia ja tehdä sitten oikein kunnon myrkytys saunan puolella  >:(

Minulla on aivan pienet taimet ebissä vielä olkkarissa enkä niissä huomanut mitään öttiäisiä, mutta pitäisikö nekin ottaa käsittelyyn varmuuden vuoksi vai onko parin lehtiparin taimille varma kuolema?

6
Lainaus
Jos tuo ei ole ainoa kasvisi, pitää ottaa huomioon, että ovat saattaneet levitä. Viimeistään tässä vaiheessa tuo kannattaa eristää muista.


Vaikuttaisi samankaltaisia läiskiä olevan myös muissa tuon kasvin ympärillä olevissa chileissä. Syksyllä oli kirva invensaatio ja sitten joululomilta kotiutuessa chilit olivat ihan nuutuneita kun oli vedet päässyt loppumaan ja nyt punkki hyökkäys... ei oo omakasvatettavien chilien nauttimisesta tehty liian helppoa, mutta en lannistu :D

Pystyykö sen raid käsittelyn tekemään olohuoneessa kun nuo kuuluupi osaan sisustusta vai roudaanko noi kaikki käsiteltäväksi vessan puolelle? Kukinnot ja raakileet varmaan myöskin taas kerran tippuvat...

Niitä raidejakin taitaapi olla usemmanlaisia... joku tietty se oikea hyvä?
7
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tarvike-bongaukset
helmikuu 04, 2013, 11:55:03 ap
Ainakin Kuopion Kodin Terraan on saapuneet söpöt lihikset. Piti ostaa useampia testiin öttiäisten pyydystämiseen kun alle femmalla lähtee kipale  ;D

8
Apua arvon chilifoormilaiset! Minulla on Championissa seittiä eli ilmeisemmin jotain punkkejakos puskiini on tullut lymyilemään?
Onko enää pelastettavissa millään konstilla? Mäntysuopaliuosta on tullut suihkuteltua, muttei ole auttanut...
Puska on mullassa eikä mahdollisuutta ainakaan lannoite övereille...

Kuvat kännyllä otettuja, joten pahoittelen laatua. Tuossa kuitenkin näkyy aivan selvää seittiä  >:(Kuva lehtien pinnaltaja alapinta

9
Jaolstenin ohjeiden mukaan tehty toimiva ja ihan siisti astia olkkariin, mutta jos meinaat vieläkin hienompia häärätä ni laitas taas ihmeessa kuvia ja materiaali listausta  ;D
10
Todella kauniita jäälyhtyjä! Eipä ois itselle ikinä mieleen moiset koristamiset tullut, joten oikein suuri kiitos malleista ja oikein hyvää Uuden Vuoden alkua :)
11
Windows 7 Ultimate

Osa               Tiedot                                                 
Suoritin       AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor                 7,4
Muisti         (RAM) 8,00 Gt                                                   7,5
Grafiikka      ASUS HD7850 Series                                         7,9
Peligrafiikka 5887 Mt grafiikkamuistia käytettävissä                  7,9
Ensisijainen kiintolevy 144GB vapaana (298GB yhteensä)         5,9

SD kovo täytyy kyl hankkia ihan lähiaikoina :)
12
Tori / Vs: www.chilitarvike.fi
joulukuu 05, 2012, 08:38:34 ap
Teiltapä sai oikein hyvää palvelua ja neuvoa aloittelijan kysymyksiin. Isot kiitokset supernopeasta toimituksesta  :)
13
Jäkätijäkäti / Vs: Lumisade riittäis jo!
marraskuu 30, 2012, 14:39:30 ip
Tulispa jo tänne savoonkin <3 Ovella odottaa orpona lapio ja kola sekä paljon lumen luomisintoa! Ah ja pääsis tekemään lumienkeleitä  ;D
14
Muut harrastukset ja elämä / Vs: onko lemmikkejä
marraskuu 28, 2012, 11:49:21 ap
Eläimiä on aina ollut (epämääräisimpänä mainittakoon lehti- ja puusirkat). Nykyään elämään tuo iloisuutta ja vauhdikkaita tilanteita 4v neiti koiruus.Hertta the vesipeto esittäytyy yllä.
15
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Mitä pelailette
marraskuu 14, 2012, 09:33:18 ap
WOW:n fantasia maailma jaksaa vain koukuttaa ja myös Settlers sarja aina ollut lähellä sydäntä  :)
16
Nyt on remppa prokkikset saatu näiltä osin päätökseen ja pääsin vihdoin olohuoneen valaistuksen kimppuun. Päätin lopulta hankkia 4 x 28w T5 loisteputkia (http://www.biltema.fi/fi/Rakentaminen/Valaisimet-ja-lamput/Sisavalaistus/Loisteputkivalaisin-T5-teollisuuskayttoon-46301/), ei pahan hintaisia ja sopivat kivasti sisustukseenkin :)
Valojen alla on tällä hetkellä kesän ulkosalla olleet isommat chilit. Kysymys kuuluukin kuinka monelle tuon valomäärän pitäisi riittää ja onko hankinnassani ollut mitään järkeä? Minulla on mahdollisuus hankkia noita kyseisiä valoja vielä sama määrä rinnalle ja laitella yksittäisiä valoja sivulle matalemmille kasveille jos tarvetta.
Championissa on alkaneet ensimmäiset raakileet jo muuttamaan väriä. Yksi jo orassin värinen. Olikos kyseinen lajike hyvä jo vihreänä? Joko saan omia chilejä mahdollisesti salaattiinkin. Aji Benito on tuottanut satoa kokoa ajan yli omien tarpeiden vaikka sitä olen kaikkiin  tekemiini ruokiin laittanut ja voi että on ollut maittavia piffei ja laatikoita yms herkkuja :)

Kuvia laittelisin tännekkin, mutta onkos mitään kuvan jemmaus paikkaa mikä toimisi vanhalla IE:n selaimella?
17
Heissan vain kaikille!

Täälläpä esittäytyisi -83 vuosimallin naikkonen Kuopiosta ja kuten otsakkeesta voikin jo päätellä en ole suuremmin ollut chilien ystävä aijemmin. Jotenkin vasta nyt olen tutustunut noihin kauniisiin kasveihin, jotka ovat niin monimuotoisia muutenkin kuin kuivattuna jauheena mitä kaupan maustehyllyltä olen ostellut :)

Olen aina ollut hyötykasveista ja kukista kiinnostunut ja niitä aina innolla lisää haalinut. Nyt sitten on tullut nuo chilitkin sydämmen lähelle ja olohuoneesta on aikomus yksi nurkka pikkuisille omistaa (eipähän tartte enää muita valoja poltella olkkarissa :D). Keittiön puolen valtaa tällä hetkellä kesän ulkona asustaneet Starfish x2, Champion, Aji Benito. Lisäksi pieninä taimina löytyy Habanero Sudden Death sekä Aji Cristal ja lautalla tulossa Aji Fantasy sekä Madame Jeanette. Myös Prairie Fire koristaa mahtavan tuuheana monine kukkineen ja kauniine pystyhedelmineen ikkunalaudalla <3

Kovin tuliset chilit saa meikäläisen vain puhaltelemaan niin tarkoituksena olisikin yrittää löytää lisää sellaisia miedompia lajikkeita mitä voisi käytellä juurikin salaateissa yms raakana. Kaverilta saaduilla Sudden Death habsuil möhelsin jo ne perinteiset noboilut eli vaikka se varotteli et älä sit silmiä hiero tms kun niitä käsittelet niin eikö tää tyttö hiuksia naamalta pyyhkiny ja men 5min ni naama aivan tulessa  :-[ Noh ompahan sit kokeiltu öljy-sokeri pesu naamallekkin. Vui että tul pehmiä iho!

En myöskään ollut tietoinen noista tuholaisista ketkä ulkoa sisään matkustaa kunnes huomasin mun pikkusten olevan aivan kirvojen valtaamat! Parin viikon taisto mäntysuopaliuoksel vei kylläkin voiton, mutta vasta kukkimisvaiheessa ollut Starfish tiputti kaikki kukkansa :( No nyt onneksi alkanut uudestaan kukkimaan. Champion ja Aji Benito olivat jo raakileilla kotiutuessaan minulle ja ne selvisivät vähän paremmin kirvahyökkäyksestä ja niissä alkaisikin olemaan jo maistiaisia <3

Eli rävellystä näil kulmil luvas chilien kaa, mutta kiitos teidän kaikkien selviän varmasti vähemmillä mokilla kun täältä löytyy niin hyviä kasvatuspäiväkirjoja ja jippoja mitkä todellakin on valaisseet minun chili tietämyksen aivan uusiin fäsääreihin.