elokuu 16, 2022, 12:14:20 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Veron

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Kangasalan kokeiluja
kesäkuu 28, 2014, 00:05:17 ap
Ensimmäistä kertaa kokeilen kasvattaa chilejä. Idätys jäi tänä vuonna myöhään kun työkaveri vasta kipinän toukokuussa muhun tartutti.
Syksyä ja talvea varten on hankinnassa kuitenkin sopivaa valaistusta, jotta kasvit saisi jatkamaan kasvuaan myös silloin.

Ensimmäisiksi lajikkeiksi valikoitui Fatiliin Easy to grow osioista neljä lajia. Jälkikäteen osan olisi voinut valita toisin, mutta näillä mennään nyt.

C. Baccatum
Aji Amarillo
Aji Fantasy

C. Chinense
Cajamarca
Cheiro Roxa

Idätyksen laitoin aluille kivivillassa 3.6, kutakin lajia neljä siementä, kaksi per villakuutio. Kivivillakuutiot ovat Jiffyssä lampun päällä, jolloin villan lämpötila on n. 23 astetta.Chilivaarin blogiin tutustuttani laitoin kokeeksi 11.6 lautalle itämään kaksi siementä kutakin lajiketta. Lautta on myös lampun päällä, joten veden lämpötila on n. 30 astetta.Aloittelijan hermot meni 22.6, jolloin laitoin kysymystä foorumille. Chilivaari kysymykseeni vastasikin.
Päätin tuolloin laittaa vielä yhden siemenen kutakin lajiketta lautalle huoneenlämpöön.
Tänään töistä tullessani huomasin että yksi 22.6. istutettu Cajamarca itää :D


Muissa ei vielä elonmerkkejä näy, mutta toivottavasti loputkin itävät jossain vaiheessa.
2
Uusien jäsenten esittelyt / Kangasalan kokeiluja
kesäkuu 27, 2014, 23:28:05 ip
Moi vaan kaikille Tampereen kupeesta.

Muutama sana itsestä lienee paikallaan kun muutaman viestin ehdin jo laittaa ja hyviä vastauksia saada.
Ensimmäisiä chilejä kasvatetaan täälläkin, työkaveri sai kipinän iskemään esiteltyään työpöydällä kasvavia kasvejaan.
Idätys jäi tänä vuonna myöhään, mutta syksyä varten on hankinnassa sopivia valaisimia, joilla toivottavasti muutaman podinkin saan kasvamaan.

Laitan myös päiväkirja puolelle sivun, jotta pysyy itsekkin paremmin perillä, että mitä on tullut milloinkin tehtyä :)