lokakuu 15, 2021, 23:01:50 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Pilssipumppumainen automatiikka tyhjennykseen - apua kaivataan

Aloittaja Naamis, toukokuu 16, 2011, 13:39:40 ip

« edellinen - seuraava »

Naamis

toukokuu 16, 2011, 13:39:40 ip Viimeisin muokkaus: toukokuu 16, 2011, 13:55:51 ip käyttäjältä Naamis
Kastelujärjestelmä alkaa olla hieman haastava, kun palautuvaan veteen ei saa tarpeeksi kaatoa astiaan palauttamiseksi. Ideana oli, että valutusaltaan päässä on pienempi astia, jossa pilssipumppu tai vastaava, joka pumppaa sinne tulleet nesteet takaisin resoon.

Katsoin jo Biltemasta sopivan pilssipumpun, kunnes tarkemmin tutkittuani epäilen, ettei siinä ole rajakytkintä eli kohoa.
Nyt kaivataankin budjettirajoittuneena vihjeitä, miten vastaavissa tilanteissa olette ongelman ratkaisseet. Lähdepumppukin olisi, mutta ei sitä ajastimelle voi laittaa... Pyörii pian kuivana ja se on entinen sitten.

Tietenkin vaihtoehtona olisi litteä, iso reso suoraan alustan viereen, mutta erillinen reso ämpärimuodossa olisi niin paljon käyevämpi ja helpommin huollettava ratkaisu.

Hakua yritin käytellä, mutta ei löytynyt mitään vinkkejä.

- update
Tuossa kaivelin ja löysin automaattipumppuja ~40€ hintaan. Siihen sitte vielä 12v muuntajat ym. vaihtoehto kai tuokin, ellei parempaa löydy.
Eli mistä pumppu, jolla siirtää vedet esim 10l ämpäristä 50l saaviin (reso) tai tapa saada nykyinen pumppu ymmärtämään nesteen pintaa...

tonttu

Jostain mahdollisimman halvasta kaupasta honkkari tjsp vaan halvin uppopumppu kehiin. Kyllä niissä on ns. apinannyrkki mukana. Omastani taisin maksaa 26 egeä ja 300w.

Naamis

Olin myyty tekstin "apinannyrkki" kohdalla.

Eli soveltuu siis tähänkin hommaan. Positiivisena asiana lienee, että nuo toimii 220v?

Kiitos avusta.