syyskuu 19, 2021, 06:59:09 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kennomuovin sulkeminen?

Aloittaja JuKoS, kesäkuu 06, 2019, 11:32:40 ap

« edellinen - seuraava »

JuKoS

Kasvihuonetta tuumaillut tehdä, kysymys kuuluu miten olette sulkeneet kenno muovin (mulla 8mm paksua) päädyt, arvelin jotta kai sinne kosteus ja lika menee aika pitkälle jos kanavat jää auki, kenno samentuu ja on rumakin?
Ostin puuilosta rullan mustaa teippiä jota käytetään rehupaalien muovin paikkaukseen, pitäisi kestää hyvin aurinkoa, olisikohan se ratkaisu?
Tuli myös mieleen jos sulattaisi umpeen, esim isohkoon kolviin sopiva uraterä? :P
Kertokaahan viisaammat miten olette toimineet, kiitos.


sorrii

Mä ostin tuota "hengitttävää reunateippiä" sekä samaa teippiä ilman hengitysreikiä samaan pakettiin Strong-kasvarin kanssa. Ohjeissa se hengittävä teippi laitettiin kennon yläpäähän ja alapää suljetaan. Kyseisessä kasvarissa niiden isojen levyjen yläpäät jäävät peltiprofiilien alle, joten eivät ole suorassa sateessa. Siinä on toiminut hyvin jo kolme kesää ja kaksi talvea. Sensijaan ovissa ja luukuissa, jossa sade pääsee piiskaamaan levyä päältä, näyttää tulevan paljon pisaraa sisälle: Se kyllä on myös haihtunut pois: Ei siis ongelmia toistaiseksi.

Vanhassa kiinakasvarissa käytin omaa "järkeäni" ja jätin kattolevyjen alapäät auki; yläpäät jäivät profiiilin alle suojaan. Siinähän kävi sitten niin, että sateella ne pillit imaisivat vettä sisään puolikin metriä "ylämäkeen". Kirsikkana kakan päälle innostuivat jotkut hyönteiset munimaan sinne jälkikasvuaan: Näytti osa pilleista kuin olisi työnnetty pumpulia sisään. 4-5v kesti tuo kasvari jotenkin pystyssä, kun alkoivat levyt paukkua halki niiden tukkeutuneiden kanavien kohdalta. Toisaalta oli myös niin paskaa laatua ne levyt muutenkin, että 5v jälkeen olivat kellastuneet; kiilto kadonnut kokonaan; materiaali "lasittui" niin että mureni hiekaksi kun vähän kopautti. Hyvin tärkeä tehtävä teipillä on siis pitää myös hyönteiset pois!

Strong-kasvarin paketissa tuli vakiona mukana pari tavallista kirkasta teippirullaa, jotka oli tarkoitettu kennojen sulkemiseen: Kaipa sekin toimii. Ne kirkkaat tavalliset teipit kestää yllättävän hyvin aurinkoa ym.

***********************

Itsellä on keväällä pikku projekti jossa laitan mökin takana olevaan sadekatokseen trapetsilevyn tilalle 10mm kennolevyn [100x300cm 10mm levy oli K-raudassa ~50€: Prof laatua  8) ]
Vanhassakin oli ongelma: Tein sen 1x3m katoksen pergolan tyyliin jossa oli luontevaa laittaa tuo trapetsilevy poikittain, jolloin vesi valuu sivuille, jos valuu. Tein kannattimiin vähän kaarta, niin että se kaataa sivulle pari cm. Vesihän valui kyllä, mutta lehdet, neulaset, kävyt ja linnunraadot jäivät lojumaan siihen päälle ...
Nyt tämä kennolevy on taas luontevaa laittaa samaan tapaan, jolloin kennot tulevat myös poikittain. Ohjehan on että pitäisi olla kunnon kaato niissä. Silloin vaan joutuisin pätkimään levyn metrin paloiksi ja tekemään koko katoksen oikeestaan uusiksi! Pääti siis rohkeasti kokeilla samaan tapaan loivaa kaatoa sivulle ja päiden sulkemista ehkä alumiiniteipillä tällä kertaa. Pakkoko kaikki on aina oikein tehdä  ;D  ;D  ;D 
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`


sorrii

Akirostahan minä kasvarini hain, peräkärryn kanssa. Muistin tuon teipin ohjeen varmaan väärinpäin! Niissä oviluukuissahan kennot ovat vakkasuorassa - mulla ainakin. Hengittävä teippi ei siis oikein toimi siinä ... U-listoista en ole kuullutkaan  :o ... eli nähnyt kaupassa. Mä ajattelin katoksessa vaihtoehtona alumiinista U-listaa ja alle oikein kunnolla silikonia tai vaikkapa PU-liimaa: Käytin jossain rakentelussa Gorilla-liimaa, joka vaahtoaa ja turpoaa senverran hillitysti, että pysyisi varmaan piilossa listan sisällä!?
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

MorugaReaper

https://akiro.fi/tuote/kennolevyt/u-lista-l-2100/

Noilla suljin 6mm kennolevyn alapään 30 m² Strong-kasvihuoneen levyjen alapäät. Toimii hyvin.

sorrii

Ei oikke viitsi yhtä listaa tilata ... Tampereella vain K-raudassa löytyy 980mm ja 7.5€ ... Odotellaan kesää  :D
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`