syyskuu 19, 2021, 08:19:55 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Ph nousee jatkuvasti

Aloittaja Wesku74, heinäkuu 12, 2021, 10:10:48 ap

« edellinen - seuraava »

Wesku74

Bublereiden ph nousee jatkuvasti lähelle 7 ja ylikin vaikka syötän jatkuvasti ph 3 ravinneliuosta. Luin jostain että lämmin ravinneliuos ja liika ilman syöttö voisi aiheuttaa tämän. Tämän kesän läpöisyydelle ei voi mitään. Pitäisikö vähentää ilmaa ja lisätä ph 2 ravinneliosta?

Huru-ukko

heinäkuu 12, 2021, 16:32:32 ip #1 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 12, 2021, 16:37:03 ip käyttäjältä Huru-ukko
Monet kasvattaa ihan pelkässä hanavedessä, joiden PH voi jopa olla 8.5 ilman ongelmia. Itselläni kaivovesi on hiukan yli 7. Se 5.8 PH chileille on optimi, joka ei pysy varmaan kenelläkään siinä, tai hyvin harvoilla loputtomalla säätämisellä.
Ravinteiden lisääminen nostaa PH:hta. Ilmaa on annettava jotta happitaso on maksimissaan. Se näkyy kasvien hyvinvoinnissa. Hapettomaan liemeen pesii bakteereita jotka tuhoaa kasvin.

http://www.chiliwiki.fi/index.php/Bioponinen_vesiviljely              http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=8825.0
Nämä käsittelee bioponista, mutta periaate on sama. Se bioponisuus muodostuu sinne aika suurella todennäköisyydellä omien mittausteni perusteella ilman joutavia härpäkkeitäkin. Kuten bakteereille koti..................

Tuolta löytyy paljon tietoa, liikaakin. Muista ettei näitä pilkuilla kasvateta, olosuhteet ja ravinteet on jokaisella omanlaisensa.
Jos hyvin kasvaa eikä ongelmia näy, kannattaa harkita tarkaan mitä muuttaa.Silloin kun itse kasvattelin enemmän kuin tarpeeksi, minulla oli ongelmana kaivovesi joka jostain syystä ravinneliemi happamoitui NFT resoissa. Puoli kesää kokeiltuani löytyi helppo korjaus siihen.
Rakeista puutafha kalkkia 4-5 litraa reson pohjalle. Koko kauden PH pysytteli hiukan yli seitsemässä. Ja lannoite oli sitä Puutarhan Kesää vaaleanpunaisena pöntöstä.
Helpommalla ei pääse.

Älä lähde mukaan nörttien horinoihin.

Wesku74

heinäkuu 14, 2021, 17:52:52 ip #2 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 14, 2021, 18:01:13 ip käyttäjältä Wesku74
Kiitos vastauksesta. Joo tuo kraanavesi taitaa olla ongelman ydin menee PH down niin paljon. Olis tiedossa lähdekaivo isän tontilla mutta liekö sen parempaa. Eikä se edes käytännössä onnistis kun 8-10 litraa päivässä vedenkulutus 4 bublerille.  Tuo bioponinen juttu nopeasti luettuna näyttää hyödylliseltä tiedolta, täytyy vielä lukea ajatuksen kanssa. Tää on vielä opettelua mutta eiköhän se pikkuhiljaa ala sujua.

Huru-ukko

Älä muuta mitään, se bioponisuus tulee vesiviljelmiin jos perusasioista on huolehdittu, eli hapekas vesi, eikä  vetyperoksidia lainkaan. Se kun tappaa ne hyvätkin bakteerit.