Annuumien tuholaisalttius, paprikat, jalostus

Aloittaja varis, heinäkuu 28, 2022, 03:12:52 ap

« edellinen - seuraava »

varis

Parvekkeella oli tänä vuonna kolmen eri tulisuusasteen chiliä - näytti siltä että kirvat tuli ensin miedoimpaan (chiluacle negro) ja viimeksi tulisimpaan (cayenne). Tästä parista datapisteestä jos lähtee extrapoloimaan, niin tulettomissa paprikoissa pitäisi vihreitä öttiäisiä vilistä jo alkukaudesta? Kiinnostaisi viljellä niitäkin, mutta mietityttää onko tuholaisalttius ihan yhtä paha kuin chili-annuumeillakin?

Toinen kysymys, onko lajikkeilla selkeitä eroja alttiuden suhteen vai onko taas kerran olosuhteet ym. Onko tuholaisalttiutta onnistuttu korjaamaan jalostuksella? (Olettaisi pikemminkin syntyneen kaiken jalostuksen sivutuotteena kun päälinja ollut maksimoida satoa ym.) Jotkin villiannuumit kuulemma on vähemmän herkkiä, toisaalta voisi risteyttää myös chinensen kanssa joka myös vähemmän herkkä.