lokakuu 15, 2024, 09:51:50 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Paholaisen hillo Marttojen tyyliin

Aloittaja kiesus, kesäkuu 28, 2024, 16:23:43 ip

« edellinen - seuraava »

kiesus

kesäkuu 28, 2024, 16:23:43 ip Viimeisin muokkaus: kesäkuu 28, 2024, 16:25:19 ip käyttäjältä kiesus
Täytyy laittaa näytille tämäkin resepti koska on todella yksinkertainen ja itse kaivoin
kevään aikana pakastamiani chilejä ja testailin kaiken maailman kastikkeita ja tätä
Marttojen ohjetta suurinpiirtein noudattamalla tuli ylivoimaisesti parasta värkkiä
mitä on tullut, ja kavereille sitä myös jakanut niin pelkkiä kehuja saanut.

Tämä on Marttojen sivuilta

800 g tomaatteja + vettä kalttaamiseen TAI 800 g kuorittuja säilyketomaatteja
1 sipuli
2 punaista paprikaa
3 punaista chiliä
6 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 dl etikkaa
1 pkt hillomarmeladisokeria

Jos käytät tuoreita tomaatteja, kalttaa eli kuori tomaatit ensin:
Leikkaa tomaattien pintaan ristikkäisviilto ja kasta ne runsaassa kiehuvassa vedessä, kunnes kuori alkaa irrota.
Nosta tomaatit työlaudalle, poista kuori ja leikkaa kuutioiksi tai lohkoiksi.
Poista samalla kannat.
Silppua sipuli.
Poista paprikoista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Hienonna chilipaprikat ja valkosipulinkynnet.
Laita kattilaan kaltatut/säilyketomaatit, sipuli, paprikakuutiot, hienonnettu chili, valkosipulit, suola ja mustapippuria.
Anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
Lisää etikka ja hillomarmeladisokeri ja keitä noin viisi minuuttia.
Purkita hieman jäähtynyt hillo hyvin pestyihin lasipurkkeihin.



Itse olen muokannut niin että olen laittanut vain reilun puolet hillomarmeladisokerista
koska täydellä paketilla oli ehkä pikkuisen liian makeaa.

Chilejä olen laittanut pakastettuja parin kolmen sentin hainaneita olisko 5-6kpl ja pussissa
on ollut matkassa jotain Aji Cristallia tms joku siivu niin kaikki sekaan

Lisäksi olen paiskannut kaksi isoa sipulia ja valkosipulin kynsiä semmoisen kymmenkunta kipaletta.
Tomaatit ovat olleet Mutti kuorittuja tomaatteja 2 prk ja kaikki värkit silppurin kautta kattilaan
ja muutoin tuon ohjeen mukaan.

Eka satsia maistellessani totesin rouvalle että mahtaa tämä jäähä häneltä syömättä mutta mitä vielä
ja rouvakin heittelee tuota melkeen joka ruuan kylkeen lautaselle, ja tuo ilmeisesti on senverran
makeaa että peittyy pahin polte ja maku on ehkä joku Srirachamainen. :thumbup:

Ja tietysti toivoisi että tänne heiteltäisi omia hyväksi havaittuja reseptejä enemmänkin.