Tandoori-Chili vartaat - ...firman kesäkauden avajaisiin...

Aloittaja Tepi, kesäkuu 27, 2003, 09:30:12 ap

« edellinen - seuraava »

Tepi

Tulipa kehitettyä ao. resepti pari viikkoa sitten firman kesäkauden avajaisiin. Ohje sai kollegoiden kyyneleiden ja hikikarpaloiden säestämät suosion osoitukset  :angry: .

Ainekset:
- porsaan ulkofilettä, reilu puoli kiloa
- naudan ulkofilettä, reilu puoli kilo
- tuore ananas

Marinadi:
- ananas murskaa omassa mehussaan, 1 tölkki
- oliivi öljyä, 3,5 dl
- Ketjap Manis soijakastiketta, 1 plo (1,5 dl)
- tomaatti pyrettä, 1 tuubi
- kuivaa Tandoori maustesekoitusta, koko purkki
- tuoretta korianteria, puoli ruukkua
- tuoretta basilikaa, puoliruukkua
- jotain muuta tuoretta yrttiä, mitä nyt sattuu kaupassa oleen
- tuoretta inkivääri, tommonen parin peukalon kokoinen pala
- 10 keltaista Dutch Chiliä
- 3 Habaneroa (täyty turvautua omiin pakasteisiin)
- omenaviinietikkaa, 1 dl
- 1 sitruuna

Vetele possu + nauta n. 1 cm paksuiksi pihveiksi, painele rystysillä ne mahdollisimman ohuiksi. Leikkaa tuore ananas
tommoseks 1*5 cm paloiksi. Sitten vain jokainen possu + nauta pihvi pyöritetään ananas palan ympärille. Pujota kääryleet kahden tikun muodostamiin vartaisiin (= molimmalla laidoilla yksi tikku, temppu on tv:stä tuttu).

Sitten vain marinadin ainekset pilkotaan silputaan ja sekoitetaan. Lopuksi kaadetaan vartaitten päälle. Anna marinoitua jääkaapissa ainakin 12h, mieluummin vuorokausi.

Muista nostaa vartaat huoneen lämpöön tuntia ennen grillausta. Reseptin salaisuus piilee ananaksessa ja sitruunassa.
Ananas kun pilkkoo lihan entsyymejä eli raaka kypsentää sen, sitruuna ja omenaviinietikka vielä lisää raaka kypsyyttä. Tämän seurauksena vartaat ovat idioottivarman mureita. Niitä ei yksinkertaisesti voi grillissä enää pilata.

Tarjotaan Karhun ka Kossun kaverina...
:p :p  :p
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.