toukokuu 16, 2021, 09:29:39 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - tombola

1
Jaahas, täällähän on jo verikoirat suunnilleen perässä :-[ Anyways, kirje on postitettu eteenpäin tuolloin 25.7. ja vieläpä ihan varmuuden vuoksi kassaneidin avustuksella, jottei jäisi postimerkkien puutteesta ainakaan pyörimään minnekään. Omat tietonikin pakettiin laitoin, mutta eipä ole ainakaan tänne Jyväskylään enää palannut. Lisäksi pakkasin koko komeuden pahviseen, dvd-kotelon kokoiseen laatikkoon.

Kirjoitusten määrästä sen verran, että itselläni Chilifoorumi on toiminut eritoten harrastuksen informaatiolähteenä, eikä niinkään ajatustenvaihdon tai muun kommunikoinnin välineenä. Pari vuotta chilejä harrastaneena en ole kokenut juurikaan tarvetta jakaa näkemyksiäni asioista, jotka muut tuntuvat tietävän itseäni paremmin. Toivottavasti kaltaisilleni käyttäjille on jatkossakin paikka täällä foorumin "katsomossa".

Toivottavasti kirje nyt vielä jostain palautuu kiertoon, vaikka olisihan sen jo kuukaudessa luullut jostain löytyvän.
2
Kirje tipahti tänään luukusta, kiitos! :) Lisäsin yhden uuden lajikkeen ja täydensin muutamaa. Aika paljon tuntui olevan samoja lajikkeita monessa eri pussukassa, onkohan tämä perusteltua? ??? Yritän huomenna ehtiä viedä paketin postiin siten, että lähtisi jo huomenna kohti seuraavaa kohdetta.
3
Lainaus käyttäjältä: pownedi - maaliskuu 07, 2010, 14:18:15 ip
Tartuinpa tuumasta toimeen ja skannasin tuon Koti Puutarhan artikkelin. Tässäpä tämä olisi http://dl.dropbox.com/u/3658788/chiliartikkelitammikuu2010.pdf  ;)

ps. laatu osittain hieman heikkoa, mutta hyvin näkee lukea!


Kiitos! Mietinkin jo että joutuuko tässä lehtiostoksille :D
4
Mausteet / Vs: Dave's Six Pure Dried Chiles maustesirotin
maaliskuu 07, 2010, 12:27:08 ip
Eipä ole kokeiltu, mutta kerrohan toki omat mielipiteesi (tuliko hyviä leipiä jne..) :)
5
foggeri tuli tännekin osoitteeseen postissa, mutta damn kun ainoat jouluvalot mitä löytyi oli 12V outputilla :( laite lähtee kyllä päälle ja valot vilkkuu kuin mitkäkin diskovalot, mutta sumua toi onneton tuottaa kyl tosi vähän.. pitänee etsiä vielä kunnon muuntajaa.
6
toissapäivänä tuli toi burgeri syötyä, ja olihan se maukas, siitä ei pääse mihinkään. annos oli reilu ja maha tuli ehkä jopa liiankin täyteen :)

tulisuuden kannalta... noh, habanero kyllä maistui, mutta tulisuus ei ollutkaan niin kova kuin olin odottanut. itsekään en ole kovin kovaa kapsaisiininsietokykyä saanut kehitetyksi, mutta silti hampurilainen oli vaan sieltä täältä sen verran tulinen, että hikikarpalot tulivat nenälle. lisäksi kokki taisi olla vähän kiireen alla (näytti joka pöytään menevän jonkinlaista burgeria) joka näkyi annoksessa hieman hätiköitynä kasaamisena - habanerokastikkeet olivat puoliksi lautasella ja puoliksi purilaisen toisessa reunassa. tulisuutta sai kuitenkin mukana tulleen tuoreen annuumin (joku perus-market-cayenne?) podin avulla säädettyä enempi kohdilleen.

kaiken kaikkiaan kuitenkin kokemus oli sen verran positiivinen, että tulen varmasti kyseisen burgerin syömään myös toiste!
7
ensi viikolla ajattelin mennä tuota maistelemaan, toivottavasti tulisuuden kuitenkin edes huomaa.. :)
8
Kuin myös Jyvääskylässä - syntymästä saakka. :)
9
Tori / Vs: Keksi chilinamille nimi -skaba
helmikuu 06, 2010, 10:41:37 ap
sehän on tietysti Chilikaupan (punainen) Pyrstötähti! :o

muita ehdotuksia:
Rubiini
Tulilatva
Jalokivi
10
LainausThe Complete Chilli Pepper Book: A Gardener's Guide to Choosing, Growing, Preserving, and Cooking


pitääpä tämän opiskelijan alkaa säästää tuota kirjaa varten, näyttää kyllä kovin mielenkiintoiselta :) nopealla googlettamisella löyty esikatselukin kyseisestä opuksesta: http://bit.ly/a4MKe9  ;)
11
Toi kirje oli kyllä odotettua siistimpi ja fiksumpi, kiitokset siis Chilicutterille mainiosta työstä! (jotenkin oli tullut kauhukuva isosta paketista joka ei mahtuisi edes postiluukusta sisään :D)

Koko iltahan tossa meni lajikkeita ihmetellessä, ja noihin eksoottisempiin en uskaltanut edes koskea :) muutamia perusbaccoja ja chinensejä otin sekä täydensin myös paria pussukkaa. Niin ja tosiaan, kirjeen vein aamulla postiin eli maanantaina pääsee jo seuraava tutkiskelemaan siemeniä! ;)
12
Show us your garden! / Vs: First "season" - indoors!
joulukuu 13, 2009, 16:22:05 ip
Lainaus käyttäjältä: Trizza - joulukuu 13, 2009, 12:21:36 ip
A workmate of mine wants me to do a step-by-step guide on building this lighting rig, so once I've got more heatsinks I guess I'll make a how-to thread on building them :)


A little step-by-step tutorial would be highly appreciated! I got very interested indeed, nice work :D
13
91% tuli tänne, ihan mukava illan piristys tuo testi  ;)
14
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: Valoa chileille
marraskuu 10, 2009, 22:21:43 ip
Asia selvä, kiitoksia :)
15
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: Valoa chileille
marraskuu 10, 2009, 22:03:16 ip
Lainaus käyttäjältä: Miksa73 - marraskuu 10, 2009, 20:58:31 ip
Tuolla näyttäis olevan Ranskan ebayssa. Postarit päälle...


Kun nuo ebayn tuotekuvaukset ovat välillä vähän epäselviä, niin tarkoittaakohan tuo nyt sitten 2kpl 46W lamppuja, vai 2kpl 23W (=46W) lamppuja..  ???
16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hessin kausi 2009
marraskuu 09, 2009, 22:55:09 ip
arvataan 62,7 kg  :D