elokuu 02, 2021, 14:29:04 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tuoreimmat viestit

Sivuja1 2 3 ... 10
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Marekin Chilivuosi 2021
Viimeisin viesti käyttäjältä Rähinä-Reetta - tänään kello 11:05:54
Hyvännäköistä kokkailua. :)
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Marekin Chilivuosi 2021
Viimeisin viesti käyttäjältä nörttipää - tänään kello 02:02:04
Mä mussutan Heinän habaneroja pilkottuna kauranäkkärin ja juuston päällä & heitän puolikkaan normikanawokkiin.
Oon jotenkin yksraiteinen mitä syömisiin tulee: simppeliä, edullista, ravitsevaa ja jostain syystä kuukausikaupalla  samoilla sörsseleillä ilman että kyllästyn.
Muuttelen vaan mausteita, ja niitä kaapissa riittää pienen aasialaisen kaupan verran.
Syksyn tullen jääkaapissa on taas epämääräinen vihannes/juuressosekeittokattila, johon laitan mitä marketista halvimmalla saa-juureksia. Ja chiliä. Siitä sit on helppo mikrottaa pikkunälkään ja isompaankin, kun viskoo loput wokkikanat sekaan.

Kun aattelee että ulkona kasvaa eniten baccoja, niin sit kuitenkin tällä hetkellä syön ja käytän vaan tulisia chinensejä. Ei voi kuitenkaan tietää mistä tykkää ennen kuin kaikkea on kokeillut :)
 
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nörttipään muistiinpanot 2...
Viimeisin viesti käyttäjältä nörttipää - tänään kello 01:48:29
Marek jos ihan rehellisiä ollaan niin oon aika yllättynyt että näinkin hyvin :)
Ahmin taas tietoa lisää, tällä kertaa tosin enemmän ulkomaisista lähteistä ja tutkitumpaa faktaa.

Tämä harrastus on kuten kaikki muutkin, että asioita voi tehdä kovin monella tapaa riippuen mitä tavoittelee.
Vertaus kuntoiluun toimii: toiset haluaa lihaksia näyttävyyden vuoksi, toiset pyrkii ymmärtämään voimantuoton salaisuuksia / yhdet hakee nopeutta, toiset elastisuutta jne jne
Loppupeleissä ikäkaaren laskiessa kohti ehtoovuosia päämääränä on pysyä toimintakuntoisena ja mahdollisimman terveenä, jolloin kaikki osa-alueet on tärkeitä, lihasvoima, liikkuvuus, nopeus, tasapaino, koordinaatio ja voimantuotto kineettisessä ketjussa.

Yksivuotisella kasvilla syntymästä kuolemaan on siemenestä kompostiin mut onneks chilit on edes vähän pidempi-ikäisiä hyvin hoidettuina. Uskon vakaasti että nää jotka selvisi mun ekan sesongin rääkistä ja tekee satoa kandee talvettaa ja jatkaa niiden sukua myöhemmin.

Alunperin tais olla pikkasen päälle 50 tainta ja 11 lajiketta, ja silloin arvelin että jos 10% pysyy kesään hengissä ni hyvä. No, puolet on pystyssä ja 16-17 tainta / 10 lajiketta podittaa, eli tavote on saavutettu jo nyt moninkertaisesti.
4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sisä chilit 2021
Viimeisin viesti käyttäjältä marek - elokuu 01, 2021, 17:29:57 ip
Lainaus käyttäjältä: miiksuli - kesäkuu 07, 2021, 20:56:47 ipNyt on maisteltu eka Apache. Tulisuus on enemmän kuin perus jalapenossa. Ehkä viis-seittemän kertaa tulisempi. Hieman makea, mehukas, paljon siemeniä, polte tulee hitaasti. Maullisesti muistuttaa baccatumia, ja chinenseä. Erikoista. En usko että tämä Apache on puhdas annuumi. Ehkä jotenkin frutescens mäinen loppuaromipolte vielä tulee. Aika moinen kompinaatio mutta satoaa erittäin hyvin ja kypsyttelee marjat nopeasti. Olen kyllä yllättynyt positiivisesti.


Noista tykkäsin kovasti. Ekan vuoden jälkeen en ole saanut itämään kunnolla. Harmi.
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nörttipään muistiinpanot 2...
Viimeisin viesti käyttäjältä marek - elokuu 01, 2021, 17:28:21 ip
Hyvin sulla menee.
Minä sain ekana vuonna ehkä viisi podia. Nekin varttuivat vahingossa, kun lemppasin kasvit pihalle kun ei niissä tapahtunut mitään ja lähdin viideksi viikoksi lomalle. Siinä sitten kuivuivat ja saivat vettä sen mukaan mitä taivas antoi. Hämmästys oli suuri kun niissä oli elämää vielä loman jälkeen.
Kipinä kyllä syntyi siitä kokeilusta.
6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan 2021 kasvihuoneessa
Viimeisin viesti käyttäjältä marek - elokuu 01, 2021, 17:25:40 ip
Onpa raikkaan oloisia meloneja  :P
7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan 2021 kasvihuoneessa
Viimeisin viesti käyttäjältä Rähinä-Reetta - elokuu 01, 2021, 16:13:23 ip
1.8. Kuluneella viikolla latvoin suurimman osan chileistä, jotta alkaisivat hankkia väriä - kypsyminen alullaan vasta.

--

Kolme reilu 3 kiloista vesimelonia syötiin helteiden aikaan jääkaappikylminä, kolmea vielä koitan kasvatella.

8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Marekin Chilivuosi 2021
Viimeisin viesti käyttäjältä marek - elokuu 01, 2021, 14:27:54 ip
Tänään piti lähteä jo kokeilemaan parvekepuutarhan Moruga Chocolaten hyödyntämistä. Aikaisemmin jo rohkeasti maistoin pienen nokareen ja totesin aromikkaaksi.

Kokosin sopivia aineksia kasaan ja ryhdyin seuraamaan löytämäni kiinnostavan ohjeen viitoittamaa tietä. Tosin mukaellen, niinkuin aina näissä kokeiluissa.Kokkaus kesti marinoimisineen päivineen reilu pari tuntia. Se kyllä kannatti. Tuli oikein hyvä mausteinen kastike lopputulokseksi. Käytin yhden chilin, ehkä jatkossa uskaltaa laittaa sen toisenkin  :DLopputulos tasapainoinen ja mukavasti viipyilevä lämpö.Koko seikkailu taas täällä https://tuuma.blogaaja.fi/moruga-schocolate-kokeiluun-kalaa-ja-katkarapuja/
9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nörttipään muistiinpanot 2...
Viimeisin viesti käyttäjältä nörttipää - heinäkuu 31, 2021, 19:42:17 ip
Ulkotöissä 6-7 tuntia. Siirsin kaikki ulkochilit taas kerran niin että saan sadesuojaa päälle jos tulee kaatosade tai joku raekuurouhka, syysmyrsky tms. Mun pihanurkan lämpösin ja valoisin paikka noilla nyt.

Harmittaa että vuokraisäntä on vanhan liiton patruuna jolle piha on yhtä kuin nyrhitty nurtsi ja haravoitu sorakäytävä. Haluaisin niin kovin kovasti semmosen kämpän missä on omaa pihaa jolla saa tehdä mitä lystää. Nyt ei saa eikä voi. Kasvihuone ja kasvimaa on vaan ihan pakko saada ens keväänä.

Kukkia ja podeja oli PALJON. Kaikissa, paitsi Lidlin Scotch Bonnet-hybrideissä. Tai no niissäkin kukkia, muttei ne hedelmöity.
Saavat nyt olla kokolailla noin jos ei nyt ihan maailman tappiin niin syyskuulle pitkälle.
Toivottavasti elokuu on leudon lämmin.

Mitä sisäkasvatukseen tulee niin noista osan luultavasti bonchitan. Päätöksiä voi tehdä vasta myöhemmin syksyllä kun näkee tuliko satoa vai ei ja missä jamassa kasvit on. 

Varovaisen optimistinen olo. Joka tapauksessa oon oppinu ihan hillittömästi vajaassa vuodessa, enkä toisaan aio antaa periksi helpolla.
10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Rocotot 2021
Viimeisin viesti käyttäjältä MRgreen - heinäkuu 29, 2021, 16:18:05 ip
Lainaus käyttäjältä: DiscoKai - heinäkuu 28, 2021, 16:33:51 ipHyvä keksintö toi Rocotojen huippupaikka


Ja tulee muuten hedelmiä
Sivuja1 2 3 ... 10