toukokuu 25, 2024, 14:02:53 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - miiksuli

1
Lisää kuvia spessuista. Varmaan merkillisin on tää jossa on tuo kurttuinen verhiö. Ei vuotavaa verhiötä mutta kurttuinen. Oon löytänyt vaan yhden marjan joka käyttäytyy näin. Jokos @akselsson1 on tehny päätöksen? :)

2
Täs vielä yks upeimpia mitä poiminut. Vielä muutamat "spessut" vielä odottaa kypsymistä.
3
Huhuh. Tää keltanenkin innostunu sit oikee kunnolla satoamaan. Varmaan lopullinen saldo tulee sinne 500+ grammaa.

Täs nyt vaan 320 grammaa ja paljon vielä puskassa. Osa sitte poimittukin jo. Siinä olis kovimmallekin chilipäälle semmonen haaste että jäis tekemättä :D
4
Kädessä noin 40 grammaa chiliä joiden tulisuus on noin neljä kertaa tulisempi kuin habanero. Muutettuna tuo on noin 160 grammaa habaneroa. Järkky määrä kapsaisiinia kolmesta chilistä. Tuottoisa kaveri kun vertaa Dragon's Breathii joka tekee jotain 3 grammasia chilejä. Nää on parhaimillaan neljä kertaa isompia ja ylikin. Mutta peruskokoiset jää sinne 2-3 kertaa isommaksi kuin Dragon's Breath ja puolet vahvuudesta mutta tuplaten makua.

Ihan kiva kokeilu miten tuo Dragons Breath risteytys toimii. Sieltä voi tulla jotain uutta ja kivaa tai sitten mennään aromeissa hissumpaa suuntaan.
5
Ei nyt ihan 15 grammasia isoimmat ole. Aika lähelle kylläkin. Isoimmat nyt jotka poimin oli lähes 14 grammasia. Ei noista muodoista täysin varmuutta voi päätellä kunnes vaa'alle laittaa.
6
Nyt näyttää että yks noista ekan sukupolven siemenistä yks heräämässä. Dragon's Breath näyttää pieni häntä tulleen kuoresta ulos. Täytyy tarkkailla kuoleeko. Tosi hitaasti tämä itäminen näillä uusilla tulokkailla. 6.4 laitoin itämään kaverit.

Aikalailla oranssi on. Tummempi sävy näillä myöhäsemmillä marjoilla. Tää on yks isoimpia :D Varmaan jotain 15 grammaa lähemmäks uskoisin. Kohta vois taas alkaa kerää satoa. Tulee siemenii sen verran paljon jos joku halukas haluu jommasta kummasta väristä siemeniä että vois kasvattaa niin laittakaa privana viestii. Tän kauden jälkeen koitan vielä kasvattaa punaista fenoa uudelleen.
7
Osa kyl menee kuivatukseen. Nyt siis noista lautasella olevista teen hapan chilikastiketta vadelmilla. Katotaan miten onnistuu :) Puskissa on vielä nelinkertaisesti tuo määrä kypsymässä. Isoimmat ja viimeisimmät ottaa vielä aikaa.

Ei ole vielä lähteny itämään nuo Dragon's Breath ja Perola Laranja jalostukset. 6.4:tä laitoin tulemaan. Ei tosin paniikkia kun siemeniä löytyy.
8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Akselsson 2024
huhtikuu 18, 2024, 18:18:29 ip
Mulla loppuu jo tila alle kymmenellä chilillä. Kaks isointa vie jo parhaat paikat niin loput kituuttelee aika tovin vielä... Lähtee lapasesta joka vuos tää touhu.
9
Aikaista satoa :) Mitähän näistä keksis? Tuosta vaalean keltaisesta menee siemeniä talteen kun siellä on muutama kiva muotokin. Tää tummempi ottaa vielä aikaa kun noi isoimmat möhkäleet kypsyy kaikessa rauhassa.

10
Joo pieni käsi ja pieni nenä ;D Tuo tummankeltainen sopii hyvin salsoihin tuoreena käytettynä.

Yks näteimpiä marjoja mitä löyty tuosta vaaleamman keltaisesta. Upee väri kypsänä!

11
^
Kyllä uskaltaa. Tehokkaiden valojen kanssa iso kasvi imasee sen parilitraa vettä vuorokaudessa. Sitten kun useampi raakile näkyvissä niin puolet siitä vahvuudesta. Tosiaan lajien välisiä eroja on. Toiset kestää enemmän ja toiset vähemmän.
12
Päästin kaverin vähän huonoon kuntoon :( Trimmailin ja kasvatin välimatkaa valoihin.


Löyty sitte varmaan isoin marja :o
13
Ylläripylläri. Täähän tuoksuu kuin aito punainen. Omenatoffeeta, hedelmäinen ja bubblegumia. Voi olla että eri lajin edustajan hedelmöittyminen teki noille ekoille F0 marjoille jotain outoa. Maistelen sitte myöhemmin näitä kun sopiva hetki löytyneen.
 

14
Jotkut chilit vaan rullaa herkemmin lehtiä joka voi siis johtua vähän kuivemmasta sisäilmasta ja tehokkaista valoista. Vetää lannoteöverit! Kokeilisin miedompaa lannoitusta ja ehkä pikkusen vielä laskisin valojen tehoja.
15
Tää väärä feno punaisesta joka nyt on tämmönen kelta oranssinen satoaa kyllä mielettömän hyvin ja tekee ihan jättimäisiä marjoja. Varmaa isoimmat lähenee 15 grammaa :D Toivottavasti joku noista säyttäisi maun osalta.

Tässä vielä se pikku oksa joka sitten rupeskin tekee kolmee chiliä ^-^
16
Joo noista ekoista marjoista ei voi vielä kauheita johtopäätöksiä tehdä mun on pölytetty eri lajin edustajalla. Muuta kun että tulisuuserot oli valtavat. Voitte vaan kuvitella mikä oli tulisin ja mikä miedoin. Tuossa voi olla vielä potentiaali yllätyksiin kun sen verran epävakaa vielä.

On mulla vara kasveina tuolla pienissä ruukuissa ollu kitumassa vielä kaksi kaveria :) Istutaan ne isompiin ruukkuihin ja toivon että olis yks punainen.

Laitoin kuitenkin jo itämään pari Dragon's Breath ja Pérola Laranja F1:stä tulemaan.
17
On mulla vissiin 2-3 marjasta otettu siemenet punaisesta fenosta. Eli siemeniä vielä löytyy! Tilaa kun ei vaan ole kasvattaa montaa kerralla. Mietin et pitäiskö tää F3 keltainen jättää odottamaan? Eli ottaa vaan siemenet talteen parhaista marjoista ja sitten yrittää tuota F2 punaista vielä uudelleen. Tää toinen F3 keltainen on kanssa väärä kun ei ole vuotavaa verhiötä mutta muoto on kyllä upea.

Näistä tulee F1 Dragon's Breath ja Pérola Laranja risteytykset. Pienin 4 grammaa ja isoin 11 grammaa. Puskasta löytyy vielä isompiakin :D
18
Pahasti vaikuttaa että tää on lopullinen väri. Kui monta väärää fenoa saan näistä. Mut ei se väri kuitenkaan huono ole. Jos olis vahinko risteytynyt tämä niin pitäis olla häntä ja pitkulaisempi. Muistuttaen enemmän tuota keltaista joka oli F2. Muoto kuitenkin muistuttaa aika pitkälle F2:n punaista mutta väri on tämmönen haileen oranssinen.

19
^
Käyttänyt tuota Neudorffia ja liian lyhytaikainen vaikutus. Ei kerenny toimimaan kirvoihin oikein kunnolla. Omat kokemukset siis aika huonot tuon osalta.
20
Noh F1 oli punainen. F2 oli punaista, keltaista ja vihreätä. F3 on oranssi? Ja ehkä keltainen. Pitää seurata mikä on lopullinen väri. Toivottavasti maku on hyvä.