heinäkuu 20, 2024, 11:56:42 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Vuoden lurkkinut kerrostalokasvattaja

Aloittaja R^2, helmikuu 17, 2021, 16:05:56 ip

« edellinen - seuraava »

R^2

helmikuu 17, 2021, 16:05:56 ip Viimeisin muokkaus: helmikuu 17, 2021, 16:08:49 ip käyttäjältä R^2
Terve chilifoorumilaiset!
Oulun kerrostalossa aloitettiin emännän kanssa viimevuonna chilien kasvattelu. Täysin sattumalta ja yllättäen. Kärkkäisellä kyläostoksilla olleet pahaa avistamattomat matkaajat kuulivat chilin kuiskauksen. Paluuta ei ole ollut eikä ole. Viime vuonna marketin chilisiemenistä tulikin kasapäin chilejä, kaikenmoisia varotuksia kuultiin, että kuinka vaikeeta chilien kasvattaminen on. Ei muuten ole. Aivan tunareina tumpattiin siemeniä multaan ja laitettiin itämään. Sen verran lurkittiin täälä foorumilla, että saatiin tietoa idätyksen ensivaiheista. Aika vastaavanlaisella systeemillä mennään tänä vuonna, mutta vuoden kokemusta rikkaampana ja pieni puuhastelun into päällä. Lisävaloa oli saatava (vaikka hyvä sato saatiin ilmankin), ja se onkin toiminut mukavana lisänä. Pienten taimenten varsi on huomattavasti jämäkämpi kuin viimevuonna.

Viime vuoden chilit olivat barak ja serrano. Barakkeja päätyi lopulta ikkunalaudan eteläpäädylle 3 ja serranoja 2. Kokonaiset viisi komeaa "puuta" saatiin viimekesänä aikaseksi, ja kuivattua chiliä on vieläkin yltäkyllin. Jotain kukkapenkkiä rakennettiin viimevuonna koska chilit eivät enään mahtuneet ikkunalaudalle. Barakeilla oli kokoa hämmästyttävät 1.5metriä.

Tänä vuonna homma on tietysti lähtenyt enemmän tai vähemmän käsistä. Puiden määrä pyrittiin pitämään samana, mutta siemenet ollaan tilattu valikoidusti, lisävaloa hankittu, ja kasvualustaan panostettu enemmän. Lisäksi allekirjoittaneella on tiedossa DIY-projekti jossa pyrin tekemään oman kasvilampun strip ledeistä. Tarkoituksena on tehdä Quantum Board henkinen kasvilamppu jossa valonlähteenä siis nämä strip ledit. Ajattelin siitä tehdä tuonne rakentelupuolelle topicin jota voi mennä seurailemaan. Käydään sielä sitten läpi sitä tapahtumaa tarkemmin.

Lopuksi vielä haluan kiittää chilifoorumilaisia kaikesta hyvästä tiedosta mitä tänne on vuoden varrella kertynyt, gracias!. Voi olla että ledikasvatus tuo chilibuumin uuden nousun. Toivotaan!