kesäkuu 14, 2024, 18:54:26 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Uusi höyrypää Sipoosta

Aloittaja Nabanero, joulukuu 21, 2022, 11:19:54 ap

« edellinen - seuraava »

Nabanero

Eikun morjesta pöytään! Vai miten se siinä kuuluisassa mainoksessa menikään...

Olen reilu kolmekymppinen chili-intoilija. Aiemmin asuin Helsingissä ja kasvatin chilejä parvekkeellani, mutta nyt Sipooseen ja omakotitaloon muuton jälkeen avautuu tulevana kesänä minulle ennennäkemätön mahdollisuus lyödä chilinviljely ihan överiksi. Tästä innostuneena päätinkin siis liittyä tälle foorumille, jota on tullut jo muutaman vuoden ajan selailtua silloin tällöin.

Äkkiä tehdyn päässälaskun mukaan olen ehtinyt tähän päivään mennessä kasvattamaan noin pariakymmentä eri lajiketta. Tähän mennessä vastaan tulleista tuttavuuksista top 5 listalleni pääsenevät Sugar rush, Bahamian goat, Piri Piri, Buena mulata ja Long Tabasco.

Tulevana kesänä on ennakkokaavailuna tarkoitus laittaa kasvanaan ainakin seuraavia lajikkeita:
Thunder mountain longhorn, Atep aci dolma, Aji oro rocoto, fatalii gourmet aji fantasy, Aji jobito,Charapita, Cheiro roxa ja KS Lemon starrburst. Lista tulee todennäköisesti vielä laajenemaan, etenkin mahdollisuus kasvattaa rocotoja innostaa, koska kuumalla ja aurinkoisella parvekkeella tähän ei ole ollut aiempaa menestystä.

Ps. Toivottavasti foorumilla on vielä jokunen aktiivinen käyttäjä keiden kanssa voi verkostoitua, itseä ei nappaa mitkään facebook ryhmät, mitkä ovat mitä ilmeisimmin syrjäyttäneet nämä vanhat kunnon foorumit, valitettavasti.

varis

No tervetuloa porukoihin!

Kannattaa jossain välissä raapustella tonne Chilitapahtumat/tapaamiset-foorumille, jos vaikka saataisiin pari tänne eteläiseen Suomeenkin jossain vaiheessa. Vähintään nyt kevään messujen ympärillä on hieman aktiviteettia.

Facebookissa helposti tökkii se että informaatiota ei ole jäsennelty ollenkaan samoin kuin foorumilla. Toisaalta Discordilla ei ole sitä ongelmaa, vaikka onkin enemmän chattityylinen sovellus. Sillä puolella on jonkin verran aktiviteettia, muutama kokenut kasvattaja ja toivottavasti saadaan eloa sinnekin tulevaisuudessa.

Mullakin uusia valtauksia rocotot ja charapita, jotka pääsi mukaan tälle kaudelle. Valtaosin koko chilinkasvatuskin ihan uutta  :D

Mukavaa kasvattelukautta!

Tervo

Jännä että nuoremmatkin vierastaa naamakirjaa ;-) Itse kohta seitenkymppinen, eläköitynyt ATK-ammattilainen, eikä tulisi mieleenkään Facebook-tilin luominen, sen verran käynyt, että siskon (RIP) tilin sain tuhottua poismenon jälkeen.

Kymmenkunta lajiketta mullakin käynnistymässä (plus joku tomaatti vaimolle, sekä jotain muuta eksoottista). Menestyksekästä kasvatuskautta sinnekin.

Nabanero

Kiitos kiitos!

Joo, kyllä tässä "nuoremmassakin" sukupolvessa löytyy meitä, ketkä arvostaa foorumeiden järjestäytyneisyyttä. Tiedon hakeminen on paljon helpompaa, facebookissa kaikki on yksinkertaisdesti vain liian kaaosmaista sellaiselle henkilölle, kuka haluaa imeä kaiken tiedon kitusiinsa.

Hyvää kasvattelukautta myös teille, toivottavasti tuleva kesä on otollinen kelien puolesta. Rocotot lähtevät tänään idätykseen, vähän myöhässä mutta parempi nyt, kuin ei milloinkaan. Loput laitan itämään tammikuun loppupuolella

varis

Viimeiset rocotot ja kohta villitkin meni multaidätykseen eilen. Superhottien kanssa yritän epätoivoisesti vielä parin viikon päästä, jos silloin olis ne siemenet. Vesiviljelyn kanssa ehkä onnistuukin mutta katotaan onko paljon sisäkasveja sit marraskuun puolella  :D

akselsson1

Tervetuloa foorumille. Miten idätykset sujuneet? Itse asustelen Loviisassa eli melkein naapureita ollaan 😄 minä heräsin kauteen vähän myöhään ja taimet on ihan pikkusia vasta mutta eiköhän tässä vielä keretä 😊
Chilihulluutta jo vuodesta 2011