heinäkuu 21, 2024, 19:16:11 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Nuuskarajalainen

Aloittaja Soi, helmikuu 21, 2023, 22:26:04 ip

« edellinen - seuraava »

Soi

Iltoo, tällä vuosituhannella en ole idättänyt/kasvattanut mitään, aina jotain valmiiksi kasvatettuja. Nyt meni poikuus kun laitoin siemenet kivivillaan, vaikka tuota kirjaa lukenut, niin pihalla kuin lumiukko juhannuksena, varmuudeksi laitoin saman satsin rootit multiin, eli 56 siemenpaakkua ja idätys takan päällä, takaa ainakin lämmön. Erilaisia chiliä, jalabenoja, tomaatteja ja pari mansikkaa. Viime vuonna toisesta kasvatetusta amppeli mansikasta orava kävi syömässä, sitten alkoi tuomaan isoja käpyjä amppelin viereen, menee koristeina.

varis

Komeat kävyt käypä hinta mansikoista? :D Tervetuloa porukoihin ja älä epäröi kysyä jos joku pieni yksityiskohta on vähän hämärä, monet vanhat kasvattajat eivät usein taida erikseen tavata niitä perusteita. Mutta niistäkin varmaan löytyy pari hyvää säiettä joissa sit voi kysellä vähän enemmänkin!

Öö, rootit? Tota mä en ymmärtäny :) 27-28 astetta on hyvä idätyslämpö, jos menee yli niin saattaa tulla homeongelmia. (Ei varmaan kaikille, mutta saattaa ;) ) Tasainen lämpö olis parasta. Siihenhän vois laittaa vaikka jonku vesivadin alle varaamaan, jos ei vaan sula siihen...?


Soi

Rootit on ilmeisesti tuotemerkki, tilasin idätyslaatikon merkkiä Rootit, jossa oli matkassa valmiita hieman ravittuja multa/turvepaakkuja, niihin laiton kokeilumielessä samat siemenet mitä kivivillaan. Nyt vain ootella lähteekö itämään.

akselsson1

Tervetuloa foorumille. Lähtikö chilit ja muut itämään?
Chilihulluutta jo vuodesta 2011