elokuu 01, 2021, 07:06:46 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


C.chinensen hajatelmia ekalta kaudelta 2014

Aloittaja C.chinense, maaliskuu 11, 2014, 21:54:16 ip

« edellinen - seuraava »

C.chinense

Satokausi avattu!

Helteiden vihdoin alettua huomasin takapihan kopissa jotain punaista Superchili puskassa. Lähes kypsäähän siellä oli. Useampi tulossa, mutta kuvissa ekat omat chilit.

Ensimmäisestä en saanut kuin puolet, kun 6v haukkasin ensin n. 1cm paasen ja pyysi lisää. Toinen 1cm palanen sai aikaan spontaanin juoksurefleksin jääkaapille "maitoa, maitoa, maitoa" säestyksellä. kaksi mukillista riitti tähän hätään, mutta kehui makua hyväksi. Ihan mukavan makuisiahan nuo ovat, paprikan makuisia kuten poika sanoi.

Kaikkineen nyt n. 6 punastumassa näistä minikokoisista. Isommat vielä vihreitä. Moruga ja Aji Fantasyt myös kasvamassa runsain mitoin. Fantasyt kukkii hienosti, samoin parvekkeen PdN, jossa kukkia vähintää 20.

Satotavoite 6/100g

Eka oma chili
DSC_9493 by c.chinense, on Flickr
Toinen hieman raaempi, kun iski himo ;)
DSC_9496 by c.chinense, on Flickr

DSC_9495 by c.chinense, on Flickr
DSC_9494 by c.chinense, on Flickr

C.chinense

Onpas aikaa vierähtänyt lomalla ja muissa kiireissä. Viime päivityksestäkin on aikaa melkoisesti, joten korjataanpa tämä katko pienellä päivityksellä.

Satoa on tullut tällä välillä seuraavasti:

557g Superchili
52g Aji Fantasya
17g Morugan minipodeja
----------------------------
626g Chilejä
227g minipaprikaa

Lisäksi puutarhalta hankituista paprikoista on syöty muutama "podi" ja tomaattiia on tullut kymmenkunta, joukossa joku erittäin makea keltainen kirsikkatomaattti.

Morugoissa on kiinni arviolta 50 minipodia ja nyt lämpimällä säällä pölyttyneitä, toivottavasti isompia, alkuja. Ne muutama valmistunut ovat olleet mielestäni hieman vähätulisen oloisia, Aji Fantasyissä taas on valmistumassa iso satsi, yli 50 podia, joista ensimmäiset poimin eilen. Kyseiset olivat ne ekat joista kuviakin oli esillä jo aiemmin. Näissä yksilöissä oli painoa kivasti (21g/kpl) ja siemeniä ihan sikana. Otin talteen. Superchiliä on tullut tasaisen tappavaan tahtiin ja pakastimeen ovat löytäneet tiensä talvinaposteltavaksi.

Aji Fantasyt 26.6. kuvassa, joten aikaa ottivat...
DSC_9473 by c.chinense, on Flickr

Bubblereissa menee hyvin, samoin EBBissä, vihdoin. Bubbleriin pelastettu melkein kompostituomion saanut Aji Fantasy podittaa ja on muutenkin yksi komeimmista puskista parvekkeella. Jostain syystä EBB otti aikaa pari kuukautta, mutta podittaa ja kukkii jo mukavasti.

Päivittelen muutamia kuvia myöhemmin.

C.chinense

Hajatelmat ekasta kaudesta

Oppia ikä kaikki voisi sanoa. Ekalla kaudella aloitettiin myöhään ja lopetellaan vielä yhden Aji Fantasy puskan kypsytellessä arviolta 200g podeja sisällä.

Tumpeiksi leikkelin yhden Moruga Yellown, PdN:n ja Quintishon.

Kaikkia podeka en punninnut. PdN:n kanssa jokin meni ilmeisesti puihin, kun podeja tuli vain kourallinen. Mielenkiinotoinen makuelämys ja erittäin nopeasti ohimenevä poltto näissä, siksi talvetus.

Kokonaissatoa tuli ekalla kaudella 3017g, johon vielä mainittu 200g tulee Aji Fantasyä päälle. Meni siis ihan mukavasti ja tuli tutustuttua myös bubblereihin ja EBB&Floodiin, mistä syystä AF dominoi kiloissa...

Super Chili 645g
Moruga Yellow 369g
Aji Fantasy 1442g
Quintisho 23g
PdN 16g
Minipaprikat 535g

Chilejä ei siis kolmea kiloa, mutta n. 2,5kg ei paha.

Kastikkeita tein morugoista ja aji fantasystä miedompaa.

Uusi kausi tulossa ja päiväkirjaa koitellaan hieman paremmalla menestyksellä vaikka yhtäkaikki remonttia tiedossa myös ensi vuonna, tosin ulkopainotteista (maalaus)... Ja se kasvihuone kutkuttaa.