huhtikuu 18, 2024, 04:54:15 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Nuput tippuu

Aloittaja san2, tammikuu 28, 2011, 15:01:30 ip

« edellinen - seuraava »

san2

tammikuu 28, 2011, 15:01:30 ip Viimeisin muokkaus: helmikuu 18, 2011, 11:04:26 ap käyttäjältä san2
Hei! Chilini tekevät paljon nuppuja, yleensä kukka aukeaa, pölyttyy ja sitten kun terälehdet irtoaa alkaa alkava palko kellastua ja tippuu pois. Ei kaikki tietenkään, jotkut jäävät normaalisti paikoilleen ja kypsyvät aikanaan valmiiksi (mutta hyvin harva). Aluksi luulin että tämä oli koska chilini olivat niin pienissä ruukuissa, ja kasvi "laski" monta palkoa pystyy resursseillaan tehdä ja tappaa loput pois tai että saivat liikaa typpeä ja totesivat ettei olekkaan aivan oikea aika kukkia. Nyt on muutamat jo isommissa astioissa ja tämä ilmiö on tapahtunut jo ekoille kukille. Onko hyviä neuvoja?

Muoks: Kuvia ja lisätietoa alempana!

Stryker

Millainen valaistus niillä on? Chilit vaativat kuitenkin aika reilusti valoa.

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Jan

Mikäli käytössäsi on vielä tuo 400W spna (jostain aiemmasta viestistäsi päätellen), niin tuskin valontarve on ongelmana. Kerrohan mistä lajikkeista on kyse ja millä lannoittelet yms. Käsittääkseni kuitenkin huonoon sadontuottoon voi olla syynä suurin piirtein kaikki mahdollinen (liikaa/liian vähän ravinteita, ravinteita väärässä suhteessa, liian kylmä/kuuma, liikaa/liian vähän vettä, Ctulhun unien laatu, Suuren Spagettihirviön asema Venukseen nähden ja kotitontun mielialan vaihtelut näin muutamia mahdollisuuksia luetellakseni)

san2

tammikuu 29, 2011, 18:49:18 ip #4 Viimeisin muokkaus: tammikuu 31, 2011, 13:50:49 ip käyttäjältä san2
Juu vielä on toi 400w spna, lanoitteet biobizzin sarja, lämpöä noille on kokeiltu 17 - 28C, tällä hetkellä n. 26. Valoa ovat saaneet 13 tuntia, nyt kuitenkin 18.

Lajikkeina ovat: aji cristal, jalapeño, jalapeño early ja yksi tuntematon villi chili peräisin espanjasta vissiin? Ovat tällä hetkellä 2.5L ruukuissa, mutta pidän kasvit muutenkin pieni kokoisina. Voin laittaa kuvia ja lisäinfoa kasveittain myöhemmin.

Voiko chilin ruukunvaihto juuri kukkimisen alussa vaikuttaa tähän, että uudessa mullassa olisi liikaa typpeä ja ravinteita ylipäätänsä?

san2

helmikuu 15, 2011, 13:54:05 ip #5 Viimeisin muokkaus: helmikuu 15, 2011, 13:58:49 ip käyttäjältä san2
Tässä nyt kuvat kyseessä olevista chileistä, vähän on huono laatusia kuvia, vaikka parhaani yritin. Jos joku haluaan tarkempia ja yksityiskohtaisempia kuvia voin toki ottaa.  :)Ja vielä natikka päällä.Vasemmalta oikealle:

1. Aji Cristal: Vuoden vanha. Tammikuusta kevääseen 1L tölkissä ja tuotti muutaman podin jo sisällä, oli kesän ulkona 10L saavissa ja tuotti hyvin satoa, siirretty sisälle syksyllä 1L tölkin kautta nykyiseen 2.5L ruukkuun, tuotti yhden sadon ja nyt alkais jo kolmas kerta, tämä ei ole pahemmin tiputellut kukkiaan.

2. Jalapeno Early: Sama tarina kuin ajilla paitsi että pysy syksyllä sisällä 10L saavissa ja tuotti yhden sadon vielä. Äskettäin siirretty tuohon 2.5L ruukkuun ja aloittanut vasta kukinnan, ei ole tiputellut vielä kukkiaan koska ensimmäiset nuput ovat vasta auenneet.

3. Tuntematon villi lajike (otin kaverin äidin puskasta pari podia espanjasta, joka hänellä on ollut yli 5 vuotta ja epäili tätä villiksi): Kasvanut syksystä asti 1L tölkissä ja siirretty äskettäin 2.5L ruukkuun ja aloittanut kukinnan. Tämä tiputtelee nuppuja aika reippaasti.

4. Jalapeno (siemenet muistaakseni kaupan jalluista): Sama tarina kuin yllä olevalla tuntemattomalla. Päässyt kerran kuivahtamaan aika pahasti, minkä takia vähän harvan ja vaalean näköinen. Tämä tiputtelee kaikista pahiten. Sitä on latvottu ihan reippaasti kuten yllä olevaa myös. Olikohan virhe isojen podien ja pienen kasvin koon takia?

Viime kastelu kerralla annoin niille hyvin hyvin pienen annoksen alg-a-mic:kiä + bio bloomia + top maxia jos vaikka innostuisivat. Nyt saavat 13h valoa ja lämpötila on siinä 27C hujakoilla. Valoa saavat edelleen sen 400w tyyppiä spna. Tämä on ensimmäinen kerta kun yritän saada satoa sisällä, ennen on onnistunut hyvin esikasvatettavista saada muutamia podeja vaikka 1L tölkeissä.

Minkälaisia annostuksia bio bizzin sarjaa annatte missäkin vaiheessa chilin elinkaarta (n. suunta-antavasti) sillä en hirveesti luota pullon kyljessä annettuihin ohjeisiin, aika paljon typpeä saavat sen mukaan?

Onneksi kevät tekee tuloaan ja kohta voi antaa puskien rehottaa ulkona, ja hoitaa taas vuoden herkut säilöön ettei tarvi sisällä kikkailla muiden kun bonchi chilien kanssa.  8)

Kiki

maaliskuu 01, 2022, 13:33:13 ip #6 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 04, 2022, 10:00:05 ap käyttäjältä Kiki
Lainaus käyttäjältä: Jan - tammikuu 28, 2011, 17:06:29 ipMikäli käytössäsi on vielä tuo 400W spna (jostain aiemmasta viestistäsi päätellen), niin tuskin valontarve on ongelmana. Kerrohan mistä lajikkeista on kyse ja millä lannoittelet yms. Käsittääkseni kuitenkin huonoon sadontuottoon voi olla syynä suurin piirtein kaikki mahdollinen (liikaa/liian vähän ravinteita, ravinteita väärässä suhteessa, liian kylmä/kuuma, liikaa/liian vähän vettä, Ctulhun unien laatu, Suuren Spagettihirviön asema Venukseen nähden ja kotitontun mielialan vaihtelut näin muutamia mahdollisuuksia luetellakseni)

Kiitos tyhjentävästä vastauksesta! Mulla samoja ongelmia F1:n kanssa. Ei kai se auta ku yrittää selvittää mikä sitä kotitonttua pännii :D !

Ps. Yritin liittää Dropboxissa olevan kuvan suoraan näkyväksi mutta en onnistunut. Tuosta alla olevasta linkistä se kuitenkin aukeaa. Kokeilin samaa kuvaa myös Google Driven kautta. En saanut sieltäkään näkymään vaikka vaihdoin selaintakin (Safari -> Chrome). Kyseessä siis Mac. Alla oleva kuvalinkki kuitenkin toimii. Oishan se kätevämpi ku sais näkymään suoraan kuvan  ::) !
Keskimmäinen ruukkukuva on kuukautta vanhempi kuin kaksi muuta. Kts. kuvien päiväys:

Tippuneita nuppuja
Ruukut on 6,5 litran pystymalleja
Latvus on täynnä nuppuja ja kukkia

Tässä kuvan jakoa treenatessa tuli sellainen mieleen että oisko nyt käynyt niin että latvus on jo kasvanut liian lähelle tehokasta lamppua (keraaminen monimetalli 250W)? Etäisyys polttimosta latvukseen on enää vajaa 50 cm! Oisko niillä vaan kuuma  :fire: ? Latvuksessa ei ole yhtään (pientäkään) hedelmää mutta alempana niitä on  :chili:  :chili:  :chili:

Kiki :chili:

Lisäys pe 4.3.
Opiskelin lisää ja mittailin kosteutta (nyt 32% latvuston korkeudella). Kasvatustilassa (olohuone) olevasta kostuttimesta huolimatta taitaa vaan olla liian kuivaa kasvattaa chilejä talvella muuten kuin kosteassa kasvihuoneessa tai teltassa  ::) ? Lähdettä en enää muista mutta kukkimis- ja hedelmäntekovaiheessa saisi olla 40-60% kosteus. Kasvuvaiheessa jopa 80%  ??? ! Pitänee hommata teltta ja siirtää ne sinne jatkamaan kesään asti. Lapissa on nyt just kuivin vuodenaika käsillä  :-\ !