Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Erikoisuudet => Aiheen aloitti: miiksuli - huhtikuu 13, 2018, 09:26:24 ap

Otsikko: Chili olut
Kirjoitti: miiksuli - huhtikuu 13, 2018, 09:26:24 ap
Pyöritelly mielessä erilaisia chili olut juttuja ja pohdin asioita miten saisin chiliä olueeseen ilman sitä jumalaista poltetta. Ensin mietin että jos käyttäisi mietoja chilejä mutta heräs sitten vielä mielenkiintoisempi idea. Mitä jos  käyttisin chilin lehtiä oluessa? Pitäs tietää miten käsitellä noita ja mitkä lajikkeet on turvallista käyttää. Ja mitkä on ne miedot maukkaat lajit mitä voisi myös käyttää. Maut on tässä myös tärkeät.
Otsikko: Vs: Chili olut
Kirjoitti: Huru-ukko - huhtikuu 13, 2018, 09:30:18 ap
Chilin lehdet on syötäviä, maista itse. Pink Habanero olisi hyvän makuinen, mutta sopiiko se välttämättä olueseen........
Otsikko: Vs: Chili olut
Kirjoitti: miiksuli - huhtikuu 13, 2018, 09:44:39 ap
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - huhtikuu 13, 2018, 09:30:18 ap
Chilin lehdet on syötäviä, maista itse. Pink Habanero olisi hyvän makuinen, mutta sopiiko se välttämättä olueseen........

Maistoin sitten ja ihan hyvä maku. Käyttökelpoin. Hieman tulinen, ruohoinen, vihreä. Ei edes kovin kitkerä jota pelkäsin että olisi. Maistoin bhut jolokian lehteä. Jotkin hedelmäiset, makeat lajikkeet voisi olla ihan toimivia.  Kaikkeahan voi ja kannatta kokeilla mutta varmaan lähden liikkeelle miedoista lajikkeista et saa vähän sitä tuntumaa että toimiiko homma edes.