toukokuu 25, 2024, 13:29:30 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Wolfman

1
Keväällä kannattaa seurata foorumin myyntipalstaa, osalla tulee taimia turhankin paljon ja myyvät/lahjoittavat sitten ylimääräisiä. Ja voi tietysti itsekin kysellä keväällä jos jollain lähiseudulla olisi ylimääräisiä taimia  :)
2
Eikä niihin tuoteselosteisiinkaan kannata 100% uskoa, siellä voi olla joku tuttu lajike kirjoitettuna mutta todellisuus ihan jotain muuta (tai sitten myydään tuttua lajiketta oudommalla nimellä). Kuten Whili tavallaan ilmaisi, yleensä rahastusmielessä halvalla tuotettavia taimia kalliilla myyntihinnalla.
3
Lainaus käyttäjältä: MRgreen - elokuu 04, 2018, 15:00:12 ip
VR mobiili ei ainakaan anna mitään hakutuloksia välille Pasila-Inkoo tolle päivälle


Ei antanut VR:n nettisivukaan, eihän sitä nyt voi suoraan haulla antaa kaikkia saatavilla olevia vaihtoehtoja  ???
4
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Memmu esittäytyy
elokuu 04, 2018, 15:21:36 ip
Voi käyttää myös vihreänä mutta sopivan "kypsyyden" arviointi voi silloin olla vähän hankalaa. Kypsänä tuo muuttuu punaiseksi ja jos haluaa käyttää vihreänä niin voi odottaa kun alkaa vähän näkyä merkkejä värin muuttumisesta. En tunne kyseistä lajiketta paremmin mutta monella lajikkeella maku muuttuu selvästi värin vaihtuessa eli kannattaa maistaa myös vihreänä, osa lajikkeista on monen mielestä jopa paremman makuinen vihreänä.
5
Jahas, onkohan kellään luotettavaa tietoa kuinka Inkooseen pääsee julkisilla ? Matkahuollon nettisivuilla matkahaku ei löytänyt Helsingistä kuin yhden vuoron silloin lauantaina (olikohan jotain 17:40 tms.), ei oikein tunnu uskottavalta että sinne olisi niin huonot kulkuyhteydet  :o
6
Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 01, 2018, 17:24:12 ip
Lainaus käyttäjältä: Wolfman - elokuu 01, 2018, 16:35:59 ip
Pakkohan tuonne on koittaa päästä  :) Mielellään olisi molemmat päivät (jos saa järkättyä ne vapaaksi) mutta edestakaisin reissaamiseen vähän pitkä matka, olisiko siellä suunnalla kotuuhintaisia majoitusmahdollisuuksia ?


Tämäkin niinkuin vähän kaikki on vielä auki. Tapahtuman hyväksi kaksi päivää töitä tekeville tarjotaan joka tapauksessa majoitus tavalla tai toisella. Inkoossa ei juuri ole majapaikkoja, mutta seudulla on.


Joku teltan nurkkaus (sateen/tuulensuoja) riittää, makuupussi ja -alusta kulkee tarvittaessa mukana  ::) Jos ei ihan läheltä tapahtumapaikkaa löydy muuta. Koitan varmistaa paikallepääsyn viikon sisällä....
7
Siltävaralta ettei joku ketjua lukeva huomaa: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=18156.0
Eli ei niitä virallisia Chilifestejä tänävuonna mutta jotain kuitenkin, toivottavasti porukka löytää paikalle sankoin joukoin  ;)
8
Pakkohan tuonne on koittaa päästä  :) Mielellään olisi molemmat päivät (jos saa järkättyä ne vapaaksi) mutta edestakaisin reissaamiseen vähän pitkä matka, olisiko siellä suunnalla kotuuhintaisia majoitusmahdollisuuksia ?
9
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Heipsan!
elokuu 01, 2018, 16:10:16 ip
Tervetuloa :) Ainakin aikaisemmin siellä naapurissa oli useita "hurahtaneita" ja kävivät porukalla syömässä yms. aina välillä, en tiedä ovatko viimeaikoina kokoontuilleet kuinka aktiivisesti (välillä tuli täältä Lahdestakin poikettua).
10
Lainaus käyttäjältä: MRgreen - maaliskuu 18, 2018, 22:13:52 ip
No eihän noissa ollut mitään uutta  ;D


Noooh... Suurelle yleisölle tuossa oli aikapaljonkin uutta tietoa, tuollaisia artikkeleita saisi olla enemmänkin. Kommenteissa oli heti alkuun taas tyypillistä tietämättömien suunsoittoa "Chili ei itseasiassa maistu miltään, se ei ole mauste. ".... No sikäli pitää pieneltäosin paikkansa että ei siinä keskivertomarketin bulkkichilissä juuri makua ole ja useimmat taitavat sen mukaan muodostaa mielikuvansa chilistä. Onneksi joistain marketeista saa jo parempia chilejä.
11
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: PorkNeck
maaliskuu 19, 2018, 15:23:47 ip
Tervetuloa :) toivottaa toinen Lahtelainen

Täältä foorumilta löytyy reilusti ohjeita ja tietoa kasvatukseen, tosin hetki voi mennä lukiessa  ::) Siitä se alkaa, muutaman vuoden päästä chiliviidakko kasvamassa  ;D
12
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Uudenmaan aluejaosto
maaliskuu 18, 2018, 16:30:35 ip
Kahtena päivänä mukana messuilla, ehdin jo PP:lle arvailla yksityisviestissä että to-pe taitaisi olla eniten tarvetta mutta jos ekonyymi ja MRgreen on to-pe niin ehkä sitten viikonloppu (tai mielummin pe-la, sunnuntaina olisi muutakin menoa tarjolla). Ihan 100% en to/pe uskalla vielä luvata mutta pitäisi olla vapaana.
13
Lainaus käyttäjältä: Trioniska - joulukuu 29, 2017, 18:25:29 ip
Lainaus käyttäjältä: sorrii - joulukuu 29, 2017, 17:28:17 ip

Nyt vaan kun oppisi käyttämään Whatsappia ja saisi muutkin tutut siihen. Mun eukko esim. ei pidä nettiä päällä puhelimessa, kun ei siedä niitä päivityksiä mitä Facebook ym. työntää koko ajan. Saisihan ne hiljennettyä, mutta vaatii vähän osaamista. Käsitys on ollut että jatkuva nettiyhteys söisi patteriakin tyhjäksi, mutta ainakaan mun Lumiassa ei se vaikuta mitään. WLAN kyllä tyhjentää akkua aika haipakkaa ...


Wlan ja jos on synkronointi päällä. Kun s-postin synkron ottaa päältä noin päivän tai max kahden akunkesto muuttuu 5-7 päivän mittaiseksi. Toki käytöstä riippuen etc. vaikka data olisi käytössä eli nettiyhteys käytettävissä. Tuolloin pitää vain s-postiohjelmassa ajoittain käydä "virkistämässä" mailit ajan tasalle kun ei automaattisesti tule viestiä.


Ei kai se sähköpostin synkronointi paljoa akkua kuluta, itselläni se on päällä (tosin tarkistaa vain kerran tunnissa, harvemmaksi ei automaattista tarkistusta saanut) ja akku riittää 4-5 päivää jos ei muuten tuhlaa virtaa (nettiselaimella tms.). Tosin luurista on poistettu kaikki esiasennettu roska (facebook yms.) jotka syövät akkua taustalla tolkuttomasti.
14
Lainaus käyttäjältä: PP - helmikuu 05, 2018, 21:24:53 ip
Lainaus käyttäjältä: Memsie - helmikuu 05, 2018, 21:08:20 ip
Iltalehti on vaan kääntänyt/kirjoittanut huolimattomasti, englanninkielisessä alkuperäisartikkelissa kerrotaan, että chilit, joita käytetään jäätelön tekemiseen, ovat "500 kertaa tulisempia kuin Tabasco". Eli ei suinkaan jäätelö itse.


Näin se journalismi nykyään toimii. Ollaan laiskoja ja saadaan samalla paremmin myyviä otsikoita.


Saiskohan tuon Iltalehden toimittajan syksyllä Chilifesteille hankkimaan omakohtaista kokemusta tulisesta jäätelöstä, siinä olisi "tutkivaa journalismia" parhaimmillaan  ::) Kuvien kera tietty  :P
15
Tori / Vs: Vaihdetaan / Annetaan Siemeniä
maaliskuu 09, 2018, 14:36:46 ip
Lainaus käyttäjältä: memmu - helmikuu 22, 2018, 09:14:04 ap
Heips! Täällä yksi innostunut chilin kasvatuksesta ja nyt olisi etsinnässä amatöörille soveltuvia lajikkeita/siemeniä.  :chili: Jos sinulta löytyy ylimääräisiä niin laitahan viestiä!  :)


Naapurista (Lahdesta) löytyisi jonkunlaista valikoimaa jos liikut täälläpäin joskus. Voisin tietty koittaa ehtiä (lue: jaksaa) tehdä listan mitä löytyy. Erinäisistä syistä foorumilla käynnit vähän harvakseltaan nykyisin mutta yksityisviesteistä tulee sähköpostiin viesti niin tiedän käväistä tarvittaessa foorumilla.

Pikku mainos loppuun  ::) olen aika usein sunnuntaina Lahden Radiomäellä joko Radio- ja TV-museolla tai siinä naapurissa, samalla reissulla museokäynti ja siementen nouto  ;) Tosin vain kun tiedän ennakkoon että otan siemenet mukaan...
16
Lainaus käyttäjältä: Chiliharri - joulukuu 01, 2017, 16:37:59 ip
Hotlinking
Eli tämä minkä monet vahvemmin kaupalliset toimijat ovat ottaneet käytöön viime aikoina: otsikon toiminnan estäminen.
Siis siten ettei tänne ladattuja kuvia olisi mahdollista esittää suoraan kuvana muualla verkossa, mikä kuormittaisi palvelimia ja verkkoa.
En ole niin pitkälle koodaamisen asiantuntija, että tietäisin miten helposti tällainen onnistuu - vai onnistuuko lainkaan foorumisoftan kautta?


Onnistuu foorumisoftan kautta aika helposti, en muista enää tarkemmin kuinka homma tehdään (tässä foorumisoftassa) mutta aikoinaan kokeilin sitä kun harkittiin samaa foorumisoftaa erään toisen yhdistyksen tarpeisiin. Taisi mennä jopa reilu vartti Googlaukseen ja ohjeiden lueskeluun kun homma selvisi.

Lainaus käyttäjältä: Chiliharri - joulukuu 01, 2017, 16:37:59 ip
Kuvan koko
Tiedostokoon rajoittaminen olisi varmasti oleellisen tärkeä juttu, jos kuvapalvelin-idea toteutuisi. Tuli mieleen tähän lisäoptio, kun kerran chiliyhdistyksestä näköjään tuli foorumin ylläpitäjä.
Mitäpä jos viestiin lisättävään kuvan tiedostokokoon laitettaisiin ehto. Chiliyhdistyksen jäsenenä pystyisi käyttämään vaikkapa 500kt kuvia,
mutta muille foorumille rekisteröityneille sallittaisiin vaikkapa 100kt ja esim 800x600 pikselin resoluutio. Olisiko tällainen jopa optio liittyä yhdistyksen jäseneksi  ::)
Ja toisaalta olisi ylläpidon tiedossa, kuka isompia kuvia sitten lähettäisi. Tämän pystyisi käsittääkseni toteuttamaan.

*) Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa


Yksi vaihtoehto olisi laittaa foorumin palvelimelle lähetettäviin kuviin tiukahko kokoraja ja mielummin automaattinen uudelleenpakkaus/koon pienentäminen niin että kuvat pysyvät kuitenkin kohtuullisen laadukkaina (ja ehkä yhdistyksen jäsenille vähän isommat rajat?). Ja jos sitten haluaa laittaa tarkempia/suurempia kuvia niin linkittää jostain toiselta palvelimelta kuten nykyisinkin.
17
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Uudenmaan aluejaosto
helmikuu 18, 2018, 13:54:51 ip
Messut merkitty kalenteriin, en vielä uskalla luvata torstaita tai perjantaita mutta toiveita on että onnistuisi jompikumpi tai ehkä molemmat.
18
Jos oikein muistan niin Chilitarvike osti Chilikaupan liiketoiminnan, joku varmemmin tietävä voinee oikoa.... Tuo kannattaisi kyllä korjata (muokata Chilikaupan verkkosivua niin että asia selviää paremmin ?).

Niin ja jotta homma ei olisi liian yksinkertainen, Chilitarvike ja Poppamies ovat kaksi eri yritystä eri omistajilla mutta Chilitarvike hoitaa Poppamiehen verkkokaupan  ;)
19
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Näkyykö kuvani??
heinäkuu 27, 2017, 13:09:43 ip
Lainaus käyttäjältä: ottulo - heinäkuu 26, 2017, 23:21:42 ip
Kuvien esittely omalla webhotellilla vaatii joko koodausta tai sen verran perehtymistä johonkin sivupohjaan ja vaivannäköä sopivan gallerian löytämiseksi


Ei tarvitse mitään tuollaista, kuvatiedosto webhotellin palvelimelle ja esim. keskusteluun suora linkki siihen kuvatiedostoon. Eli jos laitat kuvatiedoston webhotelliin alihakemistoon "kuvat" niin linkki "www.webhotellini.fi/kuvat/kuva.jpg"; avaa suoraan sen kuvan ilman mitään koodailua tai sivupohjia. Toki senverran pitää osata katsoa että mikä hakemisto palvelimella on se "httproot" eli sivuston juurihakemisto (omassani sen on "publichtml" hakemisto eli sinne sijoitetaan se sivusto ja nuo alihakemistot). Eriasia sitten jos haluaa tehdä jonkinlaisen kuvagallerian tms. sinne sivulleen.
20
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Näkyykö kuvani??
heinäkuu 26, 2017, 15:59:46 ip
"halvimmillaan 90€/2 vuotta."

Aika kallista pelkästä kuvapalvelusta kun samalla hinnalla saa webhotellin  ??? Tietysti riippuu tarpeista kannattaako webhotelli mutta jos pelkkä kuvapalvelu maksaa enemmän niin siloin webhotelli on hyvä vaihtoehto pelkästään kuvien säilytykseenkin. Tosin sen webhotellin toimivuus ja luotettavuus kannattaa varmistaa etukäteen, vieläkin löytyy surkeita kyhäelmiä jotka keskittyvät lähinnä asiakkaiden rahastukseen eli niihin halvimpiin tarjouksiin kannataa suhtautua pienellä varauksella. Itsellänikin on webhotelli enkä ole tehnyt sivuja sinne vaan käytän vain kuvien yms. linkityspaikkana + sähköpostipalveluna (k.o. domainin etusivu on "tyhjä", tiedostot löytyvät kun tietää oikean hakemiston ja tiedostonimen).