huhtikuu 18, 2024, 07:33:42 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


kala+chili?

Aloittaja Miquel, tammikuu 12, 2013, 20:10:51 ip

« edellinen - seuraava »

Miquel

Kala + Chili?
Minunmielestä nämä ei kuulu yhteen niin millään, mutta onko kokemuksia toimivista yhdistelmistä? 

Edit: Kokemuksia muista ei "todellakaan sovi" Chili + joku  -yhdistelmistä?
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Julli-

Toimiva kala+chili.

Paholaisen hillua+chipotlea+voita. Tämä lähmä punalihaisen päälle penslaten, uuniin koht. kovalle lämmölle että hillo karamellisoituu. Omnom.

jaolsten

Kummallekin varoitus.

Kun päästiin juuri puimaan tuota aloittelijoiden osion toimivuutta oikein urakalla, niin te ajattelitte heittää lisää löylyä kiukaalle. Näiden teidän viestien siivoamine pois tuolta kesti liian monta minuuttia, joka on eittämättä pois meidän ylläpitäjien ajasta kehittää foorumia.

Hävetkää, ja miettikää kaksi kertaa, ennenkuin lähetätte sen viestin.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Fredrik-flugarn

Punaista (lohi, taimen, kirre) lämminsavu + habaneromajoneesi on taivaallista
Graavilohi nagasinappikastikkeella myös.
Kalapuikot blairsin purella ja majoneesilla uppoo myös (vaikka silloin kenties tulee venytettyä likaa toi kalakäsite)
Kermainen lohikeitto ja chipotlea
Paistettu kuha salsalla ja riisillä

Kyllä! Kalat ja chilit kuuluvat yhteen.
Rehut ja revitetyt pelihousut, kasvatuspäiväkirja siis...
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=16281.0

Lihamestari

Mä oon käyttäny tossa painonpudotusta tehdessäni semmoista laiskanmiehen komboa, kun Kalaneuvoksen kalamaustetta + Brown habanero jauhetta.

Yhteen meni joukkoon vielä savurocotojauhetta, mut toi eka yhdistelmä oli kaikista toimivin...

Mä en muista ihan tarkkaan mitä laitettiin duunissa LemonDrop-loheen, mut tais mennä sillen, että Lemon droppia, tuorejustoa, sitruunan kuorta, sitruunan mehua, suolaa ja pippuria.
Joukkoon tietysti vois laittaa myös himppu ruohosipulia.

Kylmäsavulohi-tuorejuusto-naga on myös hyvä yhdistelmä, jos lohelle miettii täytettä ;)
joukkoon vielä tilliä, ruohosipulia ja ei kun syömään :D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

ChiliChillailija

Tässä ei nyt sen kummempaa ohjetta tule, mutta itse olen tykännyt hirmuisesti pilkotusta tuoreesta chilistä lohen päällä. Tai myös siten, että loheen tekee viillon pitkittäissuuntaan, jonne asettelee chilinpalat tasaisesti. Omnomnom!  :P
PÄIVÄKIRJANI 2013
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11915.

CHILIBLOGINI Uusin blogikirjoitukseni on:
http://chillailijanchilit.blogspot.fi/2013/07/satoa-tulee.html

"jokainen meistä on joskus aloittelija, toiset loppuelämän" ~Hessi

PP

Tämä aihe ei tosiaan kuulu erikoisuuksiin. Harva ruoka toimii niin hyvin kuin (rasvainen) kala ja chili. Lemon Drop ja savurocoto on minulla ykkösvaihtoehdot kalan kanssa.

jaolsten

Tämä ei myöskään kuulunut Kysy Kärsältä-topicciin, johan nämä kaksi ensimmäistä viestiä ensin tupsahtivat. Alkuperäinen kysymys oli tuo eri ihmisillä olevat yhdistelmät, mihin chili ei sovi.

Kalan kanssa sopii mun mielestä parhaiten Stripe- ja Lemon Drop-jauheet. Toki habanerosiikaakin on tullut tehtyä.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Miquel

Yllättävää!

Nyt vain reseptejä kehiin!

Kaupassa oli tarjolla maisiaisena sitä chili lämminsavulohta, oliskohan martinmäki ollut valmistajana. Söin kiinnostuneena 3 palaa mutten mielestäni chiliä "löytänyt" kalan mausta. Ainakaan siinämäärin että siinä olisi jotain mainittavaa poltetta ollut. Lähinnä maku oli omaan suuhun kummallinen. ::)

Chilichillailija puhui chilistä lohen päällä, onko kyseessä uunilohi vai jokin muu, ja millaista on Fredrik-flugarnin habaneromajoneesi? 
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

PP

Lainaus käyttäjältä: Miquel - tammikuu 13, 2013, 00:45:48 ap
Yllättävää!

Nyt vain reseptejä kehiin!


Tässä vanha oma ohjeeni. Nykyään teen fileeseen usein viiltoja melkein nahkaan asti ja laitan viiltoihin tuoretta chiliä tai jauhetta. Rasvaiset kalat laimentaa poltetta huomattavasti ja sama märää chiliä on lohessa paljion miedompaa kuin esim. tomaattipohjaisessa kastikkeessa.

bluesman

 Lämminsavustettu lohi, päällä voipi olla chilinä perinteisten Lemon dropin lisäksi Stripe (mielellään kuivattu vihreistä podeista juuri ennen värimuutosta punaiseksi) , vihreänä kuivattu habanerojauhe, Criolla sella, Inca red drop ja myös Aji cristalkin. Jokaiselle toleranssin ja maun mukaan. Ennen savustusta pintaan hierottuna terävyys tasoittuu sopivasti ja miedontuu hieman. Naga sopii tottuneemmille chilikulinaristeille.
En ehkä yhdistäisi herkkiä kalalajeja kuten siika tai ahven/kuha johonkin Nagaan mutta pieni ripaus Stripea käy mainiosti.

Uunilohi johon file sivellään Dijon Ancienne-sinapilla ja lisäpotkuksi vaikka Lemon droppia on lähestulkoon helpoin tapa valmistaa kala. Suolaakaan ei tarvita sillä sinapissa on suolaisuutta tarpeeksi.

ChiliChillailija

Lainaus käyttäjältä: Miquel - tammikuu 13, 2013, 00:45:48 apChilichillailija puhui chilistä lohen päällä, onko kyseessä uunilohi vai jokin muu


Uunilohessa siitä itse tykkään. Olisi pitänyt selventää.
PÄIVÄKIRJANI 2013
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11915.

CHILIBLOGINI Uusin blogikirjoitukseni on:
http://chillailijanchilit.blogspot.fi/2013/07/satoa-tulee.html

"jokainen meistä on joskus aloittelija, toiset loppuelämän" ~Hessi

Täti-E

Itse laitamme uunilohen päälle reilusti  poppiksen chipotletahnaa, kermaa ja mozzarellaa. Ah, sydänkohtausta jälkiruuaksi.

wille

- Tulinen Ceviche on kyllä maittavaa.
- Graavilohen päälle Lemon Dropia, leikattuna pitkittäin ohuiksi suikaleiksi.
- Kalapullat/-mureke miltei millä tahansa chilillä.
- Perinteiseen sillipurkkiin tulee aika usein silputtua Lemon Dropia tai Aji cristalia.

Onhan noita.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Rundari

Viimeks herpiilin miitissä turunpoikien siikachevitse nagalla oli erittäin hyvää.

Hubert

tammikuu 13, 2013, 17:36:10 ip #15 Viimeisin muokkaus: tammikuu 13, 2013, 17:37:54 ip käyttäjältä Hubert
Lainaus käyttäjältä: wille - tammikuu 13, 2013, 10:57:27 ap
- Tulinen Ceviche on kyllä maittavaa.
- Kalapullat/-mureke miltei millä tahansa chilillä.


Näitä kahta on tullut tehtyä reilusti.
Haukipullat oikeastaan millä tahansa chilillä ovat loistavia. Parhaimpina tuoreella SD habanerolla tai rocotosavutahnalla ryyditetyt.

Tuo Rundarin mainitsema siikacheviche nagalla on myös hyvää ja helppoa herkkua.

Tässä käyttämäni resepti:
500g siikafilettä
1/4 - 1 nagaa toleranssin mukaan
pari sitruunaa
1/4 tl suolaa
1 tl sokeria

Saaristolaisleipää
Voita/oivariinia

Pilko siika pieniksi kuutoiksi.
Pilko naga niin pieneksi silpuksi kuin saat.
Heitä siika, naga, suola ja sokeri kulhoon ja purista sitruunamehua päälle niin, että kaikki peittyy.
Sekoittele/anna tekeentyä pari minuuttia. Aika rippuu siikakuutioiden koosta ja sitruunan hapokkuudesta. Kun kala on lähes kokonaan vaaleennut, kaada sitruunamehu pois. Anna tekeentyä vielä pari minuuttia.
Voitele saaristolaisleivän siivut ja laita reilu keko chevicheetä päälle.

Muutkin chilit tietysti käyvät. Esim. baccoja kätettäessä chilin määrä pitää moninkertaistaa, jolloin rakenne ja suutuntuma tietysti muuttuvat.

Minbaari

Tulista kalacurrya thaimaalaisittain. Chilinä käy mielestäni jotain terävää poltetta sisältävää annuumia tai baccatumia. Myöskin tuoretta habaneroa limen, mustapippurin ja suolan kanssa lohifileiden päälle ja uuniin tai grillaten toimii.
#816

chilihardhead.fi

tammikuu 14, 2013, 13:49:55 ip #17 Viimeisin muokkaus: tammikuu 14, 2013, 14:30:03 ip käyttäjältä chilihardhead.fi
Tomaatti-mozarellasilakat tai särkilaatikko(kukko) nagalla tai rocotoilla  toimii myös oikein hyvin.
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

tonttu

Lemondrop uunilohi on ainoa hyväksyttävä uunilohi.

Lime-chiligraavattu lohi on Jouluherkuista yksi parhaista. Chilinä vaikkapa fatalii. Eli limemehua, hieman muita mausteita ja tosi pieneksi silputtua fassea liemeen ja morttelissa, taikka jamie oliver hytkyttimessä maut sekaisin ja sit taittelee lohen pyrstön elmukelmuun tuon liemen kanssa. Tästä 14 tuntia eteenpäin pitää olla ruokailijat pöydässä, kun herkku leikataan lautaselle, niin makunautinto on paras. Suolaa ei saa/tartte käyttää liemeen. Viime vuonna laitoin liemeen myös balsamicoa joka toimi aika hyvin kanssa.

Tulinen thai tyyppinen lohikeitto katkaravuilla, tai pyrstöillä...

Jauhetulla chilillä ryyditetty kermaviilikastike lohimedaljonkien ja ite tehtyjen ranskalaisten kanssa toimii kanssa.

Hauki kuulemma menee kanssa alas, jos sen suikaloi, chilittää ja jauhottaa ja uppopaistaa kuoliaaksi thaimaalaisittain ja sen jälkeen dippaa nagamajoneesiin ja huuhtoo sen nopeasti piimällä alas purematta syödessä, mutta näin kuhanuistelijana en jaksa oikein tuohonkaan enää uskoa.

Kaikenkaikkiaan toimii rasvaisempien kalojen kanssa chilittäminen loistavasti. Kuhaa, abboraa ym järvikalaa tosin arvostan liikaa sellaisenaan toistaiseksi, joten en lähde maustamaan perinteistä tyyliä lukuunottamatta.

ofili


Pitääpäs ehdottomasti kokeilla noita ehdotuksianne! Minäkin olen aina jotenkin ajatellut ettei chili ja kala sovi yhteen, en tiedä miksi ???

Ehkäpä kalaruoista tulee aina mieleen jotain perinteisiä ei niin maustettuja ruokia kuten uunilohi ja muusi tai graavilohi ja uudet perunat..

Mutta nytpä alan kokkailemaan ja katotaan miten käy :)



__________________________________________________________________________
peltikaton maalaus sadevesien poistojärjestelmät sadevesijärjestelmät