toukokuu 25, 2024, 15:11:00 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


FOORUMIN SÄÄNNÖT JA OHJEET

Aloittaja NPhoBiaz, lokakuu 29, 2017, 13:55:41 ip

« edellinen - seuraava »

NPhoBiaz

Chilifoorumi on rauhanomainen ja suvaitsevainen keskustelupalsta kaikille chileistä ja puutarhuroinnista kiinnostuneille, jonne kaikki ovat tervetulleita.

Valitettavasti ajoittain ilmenee rauhanomaisuutta ja suvaitsevaisuutta rikkovaa käytöstä, joka ei ole toivottavaa yleisen viihtyvyyden takaamiseksi kaikille käyttäjille. Jotta pahaa mieltä tai väärinkäsityksiä ei syntyisi, on foorumin käytölle luotu sääntöjä ja ohjeistuksia, jotka ovat ehdottomia. Niiden rikkominen johtaa tapauskohtaisiin toimenpiteisiin, mikäli moderaattoreiden täytyy puuttua asiaan.


FOORUMIN SÄÄNNÖT§1 EI HENKILÖKOHTAISIA LOUKKAUKSIA TAI KIUSAAMISTA

Keskustelun ollessa kiivasta ajoittain syntyy pieniä erimielisyyksiä ja jopa kinastelua. Tämä on normaalia, ja hyvässä sekä ystävällismielisessä hengessä sallittua. Sen sijaan tällä foorumilla EI SALLITA henkilökohtaisia suoria loukkauksia, uhkailuja, ilkeämielistä pilkkaa, kiusantekoa tai mitän muitakaan asiattomia kommentteja, jotka voivat aiheuttaa mielipahaa vastapuolelle. Mikäli tormäät tällaisiin asiattomuuksiin Chilifoorumilla, älä vastaa asiattomuuteen, vaan raportoi asiaton viesti välittämästi ylläpidolle. Ylläpito pyrkii reagoimaan sääntörikkomuksiin mahdollisimman nopeasti ja toimimaan niissä tapauskohtaisesti tilanteen vaatimalla vakavuudella. Toistuva sääntöjen rikkominen voi johtaa varoituksien jälkeen väliaikaisiin tai pysyviin kirjoittelun rajoituksiin Chilifoorumilla, tai ääritapauksissa foorumilta poistamiseen.


§2 EI SELVÄSTI PROVOSOIVIA POLIITTISIA / AATTEELLISIA AIHEITA

Kaikki ihmiset eivät ole yhtä mieltä poliittisissa ja uskonnollisissa asioissa, jonka vuoksi aiheet ovat tunnetusti herkkiä loukkauksille ja tunneryöpyille. Koska chilit ja puutarhanhoito eivät sivua edes etäisesti kyseisiä aiheita, on niistä keskustelua syytä välttää, mikäli kanssakeskustelijoiden viihtyvyyttä ei voida taata. Asiallinen ja kantaa ottamaton keskustelu on sallittua, mutta ennen keskustelun aloittamista on silti syytä pohtia aiheen Chilifoorumille tuomisen tarpeellisuutta.


§3 CHILIFOORUMI EI OLE HUUMAUSAINEFOORUMI

Chili ei ole huume, eikä Chilifoorumille ole minkäänlainen huumeisiin liittyvä keskustelu tervetullutta. Chilifoorumi ei edistä laittomien nautintoaineiden kasvatusta, jakelua tai käyttöä. Tässä asiassa ollaan ehdottomia, ja ylläpito poistaa välittömästi aiheeseen liittyvät viestit. Jokaisesta huumausaineisiin liittyvästä viestistä seuraa automaattinen varoitus, ja tapauksesta riippuen kovempia toimenpiteitä.


§4 EHDOTON EI RASISMILLE JA VASTAAVALLE VIHAA TAI SYRJINTÄÄ LIETSOVALLE KIRJOITTELULLE

Ylläpidolla on nollatoleranssi rasismin, syrjinnän ja vihakirjoittelun suhteen. Tällaiset viestit poistetaan välittömästi, ja tarpeen mukaan rajoitetaan käyttäjän kirjoitusoikeutta väliaikaisesti tai pysyvästi.


§5 EI ROSKAPOSTIA TAI ASIATONTA MAINONTAA

Niin sanotun roskapostin levittäminen julkisesti tai yksityisviestein ei ole sallittua, ja tällaiset viestit poistetaan välittömästi. Mainonta on sallittua hyvän maun rajoissa, ja on hyvä toteuttaa sille sopivilla alueilla, kuten Torilla tai esimerkiksi Tarvikebongaukset-ketjussa. Huomaathan, että Tori-osiolla mainostavien yrityksien tulee kysyä ensin lupa ylläpidolta, eikä se ole pahitteeksi muuallakaan foorumilla mainostaessa. Asiaton ja hyvän maun vastainen mainonta poistetaan ylläpidon toimesta.


§6 EI TARPEETONTA NOLLAPOSTAILUA

Foorumilla on riittävästi viestiliikennettä ilman tarpeettomia, aiheeseen kuulumattomia "nollapostaus"-viestejä. Nollapostauksella tarkoitetaan tarpeetonta kirjoittelua, joka ei tuo mitään sisältöä keskusteluun, ja joka ollaan voitu kirjoittaa esimerkiksi viestilaskurin kartuttamistarkoituksella. Tällä tarkoitetaan myös viestejä, joilla pyritään tahallisesti viemään keskustelua sivuraiteille. Tällaiset viestit poistetaan ylläpidon toimesta.


Mikäli huomaat sääntöjä rikkovan viestin, raportoi siitä välittömäti ylläpidolle. Pyritään luomaan kaikille mieluisa ja mukava keskusteluympäristö, jonne on aina mukavaa tulla takaisin. :)

Sääntöjen lisäksi on myös yleisiä ohjeita, joita noudattamalla pidetään foorumi siistinä ja helppolukuisena. Tietoa on valmiiksi jo todella paljon, joten tiedon etsimisestä ei ole tarvetta tehdä entistä vaikeampaa.

1. Pyri viestimään oikealla alueella. Joskus itse sanomasi asia on juuri oikea, mutta kenties väärällä keskustelualueella tai väärässä ketjussa. Se ei ole mikään maailmanloppu, mutta saattaa ärsyttää joitakin ihmisiä, ja ennen kaikkea vaikeuttaa tiedon löytämistä foorumilta. Tämän vuoksi on hyvä miettiä tarkoin, että mikä on oikea alue ja ketju asiasi sanomiseksi. :) Jos viestisi kuitenkin menee väärälle alueelle, ylläpito saattaa siirtää sen oikealle alueelle tai sopivampaan ketjuun. Siirtoa voi myös tse pyytää, jos huomaa kirjoittaneensa vahingossa väärään paikkaan.

2. Foorumilla on todella paljon tietoa chileistä ja chilinkasvatuksesta. On hyvin todennäköistä, että kysymykseesi on jo olemassa vastaus jossain keskustelussa. Tiedon etsiminen foorumilta tapahtuu oikean yläkulman hakupalkin kautta. Etsi selkeitä hakusanoja käyttäen, niin saatat löytää etsimäsi tiedon jo ennen kysymyksen kysymistä. Mikäli etsimääsi tietoa ei löydy hakemalla, voit kysyä asiasta esimerkiksi aloittelijoiden nurkassa.

3. Pyri kirjoittamaan aina jo olemassa olevaan ketjuun. Monelle aiheelle on jo oma keskustelunsa, ja tiedon löytämisen helpottamiseksi on suotavaa, että kaikki aiheeseen liittyvä keskustelu on samassa ketjussa. Etsi aina olemassa olevaa ketjua aiheeseen liittyen ennen uuden ketjun aloittamista. Ei ole väärin kirjoittaa vuosia vanhaan ketjuun, kirjoituksesi varmasti huomataan ja aihe voidaan ottaa uudelleen puheeksi.

4. Ole ystävällinen ja avulias. Foorumilla vallitsee mukava ilmapiiri, josta nauttivat niin aloittelijat kuin kokeneetkin chilikonkarit. Etenkin uusien jäsenien kysymyksiin vastaaminen ja heidän auttamisensa on tärkeää jo pelkästään keskustelualueen ilmapiirille, mutta myös koko chiliharrastuksen leviämiselle Suomessa. Mitä enemmän ihmisiä saadaan mukaan kasvattamaan ja nauttimaan chilistä, sen paremmin Suomen chilikulttuuri voi. :thumbup:


Kiitos huomaavaisuudestasi muita kohtaan ja tervetuloa keskustelemaan! :)