toukokuu 31, 2023, 04:27:59 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Lemon-dropit, salmiakkikossun haastaja?

Aloittaja MiM, syyskuu 22, 2013, 21:54:34 ip

« edellinen - seuraava »

MiM

Chilisnapsiin tutustuin muutama vuosi sitten työmatkalla Kiovassa, jossa tarjottiin ruoan kyytipoikana (snapsina) chilillä maustettua Zubrowka votkaa.

Zubrowka on itäeurooppalainen maarianheinällä maustettu pehmeä vodka. Maarianheinä kasvaa villinä Suomessakin, tai sen voi ostaa hyvin varustetusta apteekista. Myös tuoksusimake toimii hyvin korvikkeena  http://www.ahonalku.fi/Tuoksuheinat.htm. Zubrowkaa olen itse maustanut jo pitkään, nimenomaan tuoksusimakkeella. Palattuani Kiowasta päätin kokeilla lisätä siihen kaupan chiliä, mutta ei siitä tullut ollenkaan hyvää.

Nyt kuin ensimmäiset omat Lemon dropit kypsyivät ja pääsin maistamaan niitten raikasta sitrusmakua tuli heti mieleen, että niistä voisi tuo chilisnapsi onnistua paremmin. Tulos löi minut kuitenkin ällikällä. Maku oli paljon parempi kuin osasin kuvitellakaan.... , en välttämättä suosittele snapsiksi, koska maku saattaa olla monelle ruokalajille ylivoimainen, mutta aperitiivina, digestiivinä tai vaikkapa seurustelujuomana. :-*

===
1/2 l pehmeänmakuista vodkaa (itse suosin huokeata Saunalahtea, mutta jos haluaa oikein hyvää, niin vaikkapa Russkij Standart on varmasti toimiva)
1 Lemon drop
Muutama korsi maarianheinää tai tuoksusumaketta (en ole kokeillut, mutta todennäköisesti lopputulos on hyvä myös ilman tätä)
Lisää chilipalko ja heinänkorret pulloon noin vuorokaudeksi.
===

Chiliä ei kannata uuttaa liian pitkään. Noin vuorokauden jälkeen raikkain sitrusmaku häviää, ja maku muuttuu imelämmäksi. Tätä ennen kannattaa siis suodattaa chili pois. Sitrus/polte-vaikutuksen voi säätää sillä paljonko laitta siemeniä mukaan. Heiniä voi jättää pulloon koristeeksi. Vaihtoehtoisesti heinäkimpusta voi tehdä vahvan uutteen, jota lisää pulloon aina lorauksen. 

Kylmänä chilin polte korostuu, ja sitrus vetäytyy taka-alalle. Itse suosittelen juomaan huoneenlämpöisenä.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

ottulo

Lainaus käyttäjältä: MiM - syyskuu 22, 2013, 21:54:34 ip
Sitrus/polte-vaikutuksen voi säätää sillä paljonko laitta siemeniä mukaan.


Vaikuttaa maistuvalta. Tarkennuksena yllä lainattuun kohtaan, että tuskin se siementen määrä vaikuttaa, kun niissä itsessään ei sitä tulisuuttakaan ole. Miten olis siemenkiinnikkeen määrä?

MiM

Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

MiM

Uusi satsi pienien kokeilujen kera.

Ihan kelvollista ilman zubrovkaa, mutta jos oikeasti haluaa hyvää, niin kannattaa kyllä etsiä ne heinät jostain.

Kestää useita tunteja ennen kuin chili saa vodkasta yliotteen ja raaka vodkapolte muuttuu hempeäksi chilipoltteeksi, mutta vajaan vuorokauden uuton jälkeen halkaistussa Lemon-Dropissa ei ollut juuri mitään makua jäljellä. Meikäläinenkin chilinössö söi uutetun podin täysin virnistelemättä. Eli kannattaa uuttaa vähintään yön yli, mutta ei vuorokautta pidempään.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-