toukokuu 31, 2023, 04:42:34 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Chili olut

Aloittaja miiksuli, huhtikuu 13, 2018, 09:26:24 ap

« edellinen - seuraava »

miiksuli

Pyöritelly mielessä erilaisia chili olut juttuja ja pohdin asioita miten saisin chiliä olueeseen ilman sitä jumalaista poltetta. Ensin mietin että jos käyttäisi mietoja chilejä mutta heräs sitten vielä mielenkiintoisempi idea. Mitä jos  käyttisin chilin lehtiä oluessa? Pitäs tietää miten käsitellä noita ja mitkä lajikkeet on turvallista käyttää. Ja mitkä on ne miedot maukkaat lajit mitä voisi myös käyttää. Maut on tässä myös tärkeät.

Huru-ukko

Chilin lehdet on syötäviä, maista itse. Pink Habanero olisi hyvän makuinen, mutta sopiiko se välttämättä olueseen........

miiksuli

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - huhtikuu 13, 2018, 09:30:18 ap
Chilin lehdet on syötäviä, maista itse. Pink Habanero olisi hyvän makuinen, mutta sopiiko se välttämättä olueseen........

Maistoin sitten ja ihan hyvä maku. Käyttökelpoin. Hieman tulinen, ruohoinen, vihreä. Ei edes kovin kitkerä jota pelkäsin että olisi. Maistoin bhut jolokian lehteä. Jotkin hedelmäiset, makeat lajikkeet voisi olla ihan toimivia.  Kaikkeahan voi ja kannatta kokeilla mutta varmaan lähden liikkeelle miedoista lajikkeista et saa vähän sitä tuntumaa että toimiiko homma edes.